![]() |
Jesi prvo solo stavio karticu u main gfx slot,i instalirao drivere i da ti miner vidi tu grafulju,samo jednu za sebe ??
Onda dodavaj jednu po jednu sa riserima ... |
Ja sam riješio problem instalacijom novih windowsa :) isto mi ništa drugo nije radilo, probao sve savjete dragih naših majnera i hvala svima na trudu.
Nakon novih windowsa samo instalirao drivere za grafičku i sve fino radi. |
Citiraj:
Razlog zasto ti je reinstalacija windowsa pomogla sto sada nije vise build 1709. Cim ti opet Windows Update skine Windows Build 1709 (provjera preko Run > winver) Opet ces imati isti problem, tako da samo pripazi na to, u jednom od tih buildova ima limit da ne moze raditi vise od x grafickih. Ako si skinuo najnoviji .iso onda nemas problema, zato sto si preskocio taj problem i vec instalirao zakrpan build. |
Kod mene je win 7... ne znam dal da idem na 10 i eventualno se zaje.. jos vise ;)
Probao sam sve kombinacije... rig normalno radi sa 3 kartice svaka u svom pcie... ali cim jednu stavim u spliter ta ne radi tj. Code 43 mi baca. Mozda se jos odvazim za promjenu na win 10... javim rezultat. U svakom slucaju hvala svima na dosadasnjim savjetima. Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Win10 su dobri ali moraš ih setupirati pravilno i onda će biti više manje ok kao i sve drugo...
Za setup win10 imaš upute na ovom forumu ili guglaj po netu. Ako nađeš koristi "Light" windowse koji su osakaćeni od raznih mogućnosti i lakši su za run mininga. Sad zadnje testiram neku reverser verziju koja mi dobro radi - isto se radi o tim light windowsima. |
Otkrio sam da mi problem stvara komanda TIMEOUT /T 120 REM Total Delay = 120 seconds koja mi dovodi da mi se nekad ne zeli DAG setat na jednoj grafi pa rig crkne,tako da ako imate slican problem i istu komandu u mineru probajte bez nje.
|
Evo, odradio danas win 10 install i zasvirala je ona poznata... uzalud vam trud sviraci... tak da ipak moram investirati u mbo.. proc.. bla... ak zelim prosirit rig... roi se sve vise udaljava ;)
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
vec sam rekao i sad ponavljam - ljudi koristite winows 10 LTSB za mining
|
Pozdrav
od kad sam stavio zadnje drivere od AMDa imam problem uvjek jedan ili dva gpua imaju dosta manji Hash Graficke su iste. Elpidine ETH - Total Speed: 179.495 Mh/s, Total Shares: 3, Rejected: 0, Time: 00:01 ETH: GPU0 30.654 Mh/s, GPU1 26.102 Mh/s, GPU2 30.730 Mh/s, GPU3 30.737 Mh/s, GPU4 30.684 Mh/s, GPU5 30.588 Mh/s Probo sam povecati memoriju virtualnu, onbard grafa je ukljucena i u njoj je HDMI Dummy -cvddc 890,890,890,890,890,890 -mvddc 900,900,900,900,900,900 -cclock 1140,1140,1140,1140,1140,1140 -mclock 2050,2050,2050,2050,2050,2050 Rig trosi 815 W, napajanje je 1300W lp |
Citiraj:
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
Imao sam situaciju da promijenim clock na svih 6 grafa i jedna odjednom radi manje, a overdrive kaže da je promijenjen clock. Reset riga i sve ok. |
Claymore mi javlja ovu grešku. Imam win10 i amd grafičke. Mislio sam da je virtualna memorija ali stavio sam ju na 12GB do 24GB, na drugom rigu isti setup i sve radi.
Probao sam i neki drugi miner isto javi neku grešku, guglao sam ali nisam našao neko rješenje... ? da idem sve iznova, DDU i to...?? http://thumb.ibb.co/h3RDjn/error.jpg |
Testiral ram?
Smrdi na ram |
Evo sad testirao sa onim windows toolom i sve je OK, napravio 10-tak restarta i sad radi... to mi je najgore jer ne znam zašto ne radi za ubuduće... al barem sad radi :)
|
mem test x86 odvrti
ja jedino njemu vjerujem.. |
Kako vam se drze kartice? Jeli netko slao na reklamaciju (i kad je dobio nazad) i ako jest jeli se uspio otklonit kvar ili su nesto kompezirali s obzirom da nema kartica?
Evo meni vec druga pomalo posustaje, na jednoj poso ventilator i sad na drugoj ponovo isti problem pomalo posustaje malo vrti pa stane i tako stalno. Prvu nekako krpim samo da je upogonim, ali ovu cu morat poslat izgleda na reklamaciju. Bojim se sto ce dalje bit sa ostalim karticama. |
Citiraj:
Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk |
a niste napisali.. koliko dana vam je kartica bila u pogonu, kad su počeli problemi ?
|
I jos možda informacija koja kartica, koliko su brzine ventilatora...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kod mene ASUS ROG-STRIX-RX570-4G-GAMING kupljene više njih početkom ove godine.
Ventilatori na cca 60%, nakon mjesec dana na jednoj ode ventilator, moram ga ručno zavrtit malo da se vrti polagano :D |
Ne radi ethermine.org webstranica trenutno. Zna li tko kada je prestala raditi?
|
Meni radi ali dugo učitava. Koloko vidim promjenili su dizajn web stranice pa radi usporeno
|
Imam problema sa jednim rigom. Ukupno ih imam 2, prvi 6 x GTX1060 (samsung) a drugi 5 x RX570/580.
ovo su im grafovi: 6 x GTX1060 http://ibb.co/fmX2vShttp://ibb.co/fmX2vS 5 x RX570/580 http://ibb.co/b3XP9nhttp://ibb.co/b3XP9n Dali je normalno da se na jednom skoro poklapaju crte a na drugom je razlika od 30 MH/s? |
Citiraj:
Ali nije stalno, i nema pravila! Malo klepece pa par minuta ništa se necuje i tako evo vec 20-30 dana, pisao sam ducanu di sam kupio (jacob.de) kaze da pošaljem njima i dace mi drugu ili lovu nazad (da izaberem). Onda sam za sad odusta od vracanja! Kažu garancija je 3 god. Pa čekam još , možda još koja pokaže manu, pa da pošaljem zajedno ;) Umedjuvremenu sam kupio jedan originalni ventilator (onaj sa ledicama, i par kineskih) Da imam u pričuvi, ako koji rikene. tipkano sa mog T98 4G八核(C6R3) |
Citiraj:
Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk |
taman kad pošaljete na reklamaciju.. ode mining u nebesa :D
|
Win 7 ...
ASUS B85M ... Do sad bile 2x1060 3gb (hynix),radile 19.800 cca. Ubacio sam 3 riser i naravno 3 1060 3gb (hynix), i odonda imam error 30 ... Probano i sa dva napajanja ... Probano i bez afterburnera ... Pomoć ? Ipak do napajanja,malo sam preloše podijelio konektore ;-) |
Ovo mi je trenutni BIOS na 580 pulse 4gb elpida memorija, javio mi je 4 greške u 30 minuta. Što da poboljšam da nema errora?
https://s18.postimg.org/n6q7z2nd1/gpuerror1.jpg https://s18.postimg.org/jzvofgicl/gpuerror2.jpg |
Smanjuj clock memorije malo po malo pa vidi. 10-20Mhz bi trebalo biti dosta.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kakav je ovo gpu clock, jel neki bug ili sta? 2154 Mhz malo mi djeluje nevjerovatno. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
2. Slika GPU clock
|
Stvarno nemam pojma kako je to moguće ako je bios drugačiji.
|
Pozdrav
Imam cudan problem s dva riga Pocelo se desavati ima 4 5 dana. Rade bez restarta zadnje dane ujutro od 6 do cca 17:30 Nakon toga pocinje svako pola ure uru restart sve do ujutro cca u 6 opet i onda normalno rade dalje opet do cca 17:30 Svih 20 rigova imaju koliko toliko iste postavke, windowsi isti... Ima ko ideju sto bi moglo biti ili sto da gledam Ostali rigovi rade tjednima bez problema. Lp |
Citiraj:
Windows logs -> System I vidis po vremenu kad je bio prvi restart, što se dogodilo - tekstualni zapis. Tu se vidi i kad su ponovo startali win i tko je zatrazio restart itd...polako se moze rekreirati slijed događaja. Event ID je jedinstven, mozes potraziti na webu sto znaci ako nije jasno. Npr. kod starta win obično je event 6009 prvi. No tu je jako puno događaja, polako skrolaj, ali mozes i filtrirati po grupi, npr Kernel-power ili Kernel-General. Ta dva ako filtriras, imati ces info kad i zasto shutdown, restart, je li scheduler iniciro, pregrijavanje... |
Da li je netko instalirao nove AMD drivere 18.3.4. ? da li vidi ikakva poboljšanja s njima?
ja sam probao ali ne vidim ništa korisnog, štoviše s novim driverima MSI Afterburner više ne radi, ne pokazuje ni jednu opciju za kartice. Sad ne mogu ni ventilatore namjestiti. |
Citiraj:
Možda di se dešavaju kakve oscilacije u naponu mreže točno u to vrijeme, koje napajanje ne može probaviti i restarta se... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:42. |