PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Google Nexus/Pixel mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=273840)

Dottore 20.05.2020. 17:05

Citiraj:

Autor coconut (Post 3408182)
Problem je što rulja traži kompaktni flagship dobrog dizajna, a Pixel je samo kompaktan. Daleko od toga da SD765 neće dobro odraditi svoj posao za 90% korisnika mobitela, ali znaš i sam da se rulja loži na velike brojke.

Rulji nije problem kupovati, samo što tebe pogađa dizanj i nedostatak microsd. Ali opet to potiho ponavljaš svaki put.

Отправлено через SM-N960F

coconut 20.05.2020. 19:54

Moram priznati da me smetaju tako veliki bezeli. Nikako da shvate da oni više nisu 'in'.
Što se tiče sd kartice, s današnjim kapacitetom mobitela one više nisu toliko bitne, ali nekkao volim da imam slot za nju. Ako ništa drugo onda zbog lokalnog backupa na nju.

SympForTheDevil 20.05.2020. 20:08

Veliki bezeli su oni na iPhone Se. Bar meni. Ovi pixelovi su mi čisto ok.

zvonac 20.05.2020. 22:30

Ma ovi bezeli na 4a će bit ok, kolko smo vidli na slikama, a za P5 se nadam da će pratit trendove.. Inače, na P5 očekujem veću batku i značajno bolju kameru, nek ostave stereo zvučnike i volio bih da je kućište od plastike, ovo tjeranje mode sa staklom mi je već pun kufer, i nek cijena bude normalna, to će bit to..

Nego, kad je uopće predstavljanje 4a? Kaj nije neki datum, 21.5.?

EDIT:
https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo

Ovo ste već vidli.. Sad tek vidim kad je rađen video..

SympForTheDevil 21.05.2020. 01:37

https://m.gsmarena.com/youtuber_live...news-43274.php

zvonac 21.05.2020. 09:09

Baš me zanima jel će ostat koji fjučr od P4, recimo onaj motion gestures i sl.

Razlike će bit u procesoru i veličini baterije, onaj radar će maknut kao i 90Hz.

Ari 21.05.2020. 15:35

Na gsm arena najnoviji rumorsi kazu da ce izaci 13.06., da ce kostati 100 eura manje od iPhone SE 2020.

Dobro mi je da nece imati one geste stiskanjem kao prijasnji pixeli.
Onaj lik koji ga navodno ima kaze da je između 130 i 140 grama tezak, nadajmo se da je u pravu

Mr.Ex.President 21.05.2020. 21:12

Citiraj:

Autor coconut (Post 3408165)
Kako stvari stoje, P5 sigurno vjerojatno biti flagship već midranger sa SD765
https://www.xda-developers.com/googl...napdragon-765/

Meni čisto paše, mogu i još lošiji CPU stavit šta se mene tiče:D

zvonac 03.06.2020. 12:14

Pixel 4 XL: I'm Switching Back!

Ili je stvarno tolko 4XL dobar, al je podcjenjen ili....

Vi koji imate 4XL iznesite dojmove tj kolko se slažete s ovim tipom iz videa.

https://www.youtube.com/watch?v=06VN_97in9s
Neki vele da je mob još fluidniji sa june patchom, uočen je kod korisnika, značajni napredak s baterijom.

Dottore 04.06.2020. 00:22

Uskoro će krenuti beta Android 11.

@zvonac
Pixel 4XL je krasan komad hardvera. Samo ovisi kako gledaš osim Cocountove filozofije.

Podcjenjen ili precjenjen, u oba smislu meni baš nije. Meni je bitno da radi kako treba , uživati u sučelju , kvaliteti fotografije ( nećemo krenuti raspravom zoom, nedostatkom microsd i uspoređivanjem drugih).
Ps. launchere uopće ne koristim, customiziranje,rootanje. Samo izvadiš mobitel iz kutije i započinješ komunikcijom. Slično kao "toči i vozi"

zvonac 04.06.2020. 08:23

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3412316)
Uskoro će krenuti beta Android 11.

@zvonac
Pixel 4XL je krasan komad hardvera. Samo ovisi kako gledaš osim Cocountove filozofije.

Podcjenjen ili precjenjen, u oba smislu meni baš nije. Meni je bitno da radi kako treba , uživati u sučelju , kvaliteti fotografije ( nećemo krenuti raspravom zoom, nedostatkom microsd i uspoređivanjem drugih).
Ps. launchere uopće ne koristim, customiziranje,rootanje. Samo izvadiš mobitel iz kutije i započinješ komunikcijom. Slično kao "toči i vozi"

Pa gle, precjenjen je, pošto se da nać opremljeniji mob za te novce i podcjenjen je, AOSP, prvi u redu za updatee i općenito iskustvo korištenja.. Al dobro, kom je Pixel pri vrhu, nema rasprave, taj zna zakaj pixel kupuje..

Meni osobno sve pada u vodu, ak ne mogu naći neki kompaktniji mob, pa taman i da ima najbolju kameru tj najjači hardver, a kompromis uvijek postoji, samo izaberemo koji je nama najmanji:D

Kamere na pixelima 4 su inferiornije spram današnjih modela a i lanjskih, ali, mogu konkurirat komotno i dalje tu dolazi do izražaja vrhunski softver za kameru s potpisom Gugla:goood:

Baš čitao komentare, za ovaj june patch i ekipa je zadovoljna, a razlike postoji u fluidnosti i potrošnji baterije, to bi trebala bit odmah vidljiva razlika "na oko", vjerojatno postoje još neka poboljšanja a da doprinosi samim performansama P4..

Meni je još u fokusu ovaj mali P4, al me brine baterija, kolko čitam okolo, čak je baterija jako dobra, a ovim zadnjim patchem se to još poboljšalo, inače sam čitao iskustva korisnika, koja su stara 6-7mj. a od tad se sve promjenilo na bolje, pa vjerujem da i je bolje po pitanju svakog segmenta u Pixelu 4.

Jel si se prebacio na aktualni model ili..?

Dottore 04.06.2020. 15:13

Nisam još apdejtao na P 2 XL. Taj mi još dobro služi. Nikada ne šteka u odnosu Note 9. Volio bih dočepati narančasti XL.

Mr.Ex.President 12.06.2020. 11:56

Imao sam dosad 3 mobitela iz Nexus/Pixel serije i ovo je prvi put da sam doživio veći softverski problem na 4. mobitelu. Naime neki dan sam Pixel 2XL pustio van oka 2h, a kad sam ga nakon tog perioda išao otključat dočekala me poruka Pixel Launcher keeps stopping i nisam mogao kliknut ništa osim Close što bi instatno dovodilo do ponovne greške pa sam išao na App info i tamo kliknuo "Clear cache" i restartao pa je proradilo, ali ogromno je rasulo na mobitelu, Play Store kaže da nema nijedna aplikacija, poremećene su sve postavke Display/sound dok su recimo sve postavke Securitya ostalo uredne (PIN za ulazak na mob i sl.), Whatsapp se srušio i jedino što sam mogao je vratit ga na postavke backupa od dan ranije, a pritom mi je izbrisao kompletan folder Whatsapp_images sa 2000+ slika, Garmin sat ne mogu syncat iako se uredno spoji na mob (mogu ga sycat na drugi mob), uglavnon da ne nabrajam dalje rasulo je:D:D

Danas ću ga dignut na zadnji image koliko vidim to je 10.0.0 (QQ3A.200605.001, Jun 2020) pa će se valjda oporavit, ako ne, onda backup svega pa factory restore će sigurno pomoć:D

zvonac 12.06.2020. 16:41

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 3414590)
Imao sam dosad 3 mobitela iz Nexus/Pixel serije i ovo je prvi put da sam doživio veći softverski problem na 4. mobitelu. Naime neki dan sam Pixel 2XL pustio van oka 2h, a kad sam ga nakon tog perioda išao otključat dočekala me poruka Pixel Launcher keeps stopping i nisam mogao kliknut ništa osim Close što bi instatno dovodilo do ponovne greške pa sam išao na App info i tamo kliknuo "Clear cache" i restartao pa je proradilo, ali ogromno je rasulo na mobitelu, Play Store kaže da nema nijedna aplikacija, poremećene su sve postavke Display/sound dok su recimo sve postavke Securitya ostalo uredne (PIN za ulazak na mob i sl.), Whatsapp se srušio i jedino što sam mogao je vratit ga na postavke backupa od dan ranije, a pritom mi je izbrisao kompletan folder Whatsapp_images sa 2000+ slika, Garmin sat ne mogu syncat iako se uredno spoji na mob (mogu ga sycat na drugi mob), uglavnon da ne nabrajam dalje rasulo je:D:D

Danas ću ga dignut na zadnji image koliko vidim to je 10.0.0 (QQ3A.200605.001, Jun 2020) pa će se valjda oporavit, ako ne, onda backup svega pa factory restore će sigurno pomoć:D

Ako je to najveći problem, onda je to još super:D
Mislim, nije super za tebe, al govorim općenito za guglov softver..

Nego, kako Gugl stoji sa izbacivanjem zakrpi, jel reagira instantno ili? Mislim i smislu, dok se ekipa počne masovno žalit na neki softverski problem, dal to google riješava ili se malo pravi grbav.. Nisam nikad imao pixele..

Mr.Ex.President 12.06.2020. 17:12

Znaš kako kažu, ako crkne 1 disk na 100000, to je super statistika za tvrtku, ali ako je taj 1 bio tvoj:fiju:
Al generalno da, 1 softverski problem nakon skoro desetljeća korištenja je dobar rezultat :)

Što se Pixela tiče, ja ugl kasnim bar jednu generaciju pa nekakve "dječje bolesti" nbisan doživljavao, ovaj Pixel 2XL otkad ga ja imam radi 1/1, security updete idu mjesečno, a ovi major update idu kako je planirano...

zvonac 12.06.2020. 20:49

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 3414679)
Znaš kako kažu, ako crkne 1 disk na 100000, to je super statistika za tvrtku, ali ako je taj 1 bio tvoj:fiju:
Al generalno da, 1 softverski problem nakon skoro desetljeća korištenja je dobar rezultat :)

Što se Pixela tiče, ja ugl kasnim bar jednu generaciju pa nekakve "dječje bolesti" nbisan doživljavao, ovaj Pixel 2XL otkad ga ja imam radi 1/1, security updete idu mjesečno, a ovi major update idu kako je planirano...

Aj pixeli su bar dosljedni i drže se redovitog izdavanja updejta, mislim, oni su sinonimi za to i po tom pitanju su najjači, bar što se tiče android smartfona.
Nadam se da ću ulovit jednog pixela da isprobamo i taj smartfon.

Dottore 12.06.2020. 21:04

Nisam imao problem sa zadnjim updateom i radi ko urica. Jučer sam prebacio na betu 11 i moram iznova restartati jer vuče sve stare postavke, fičure, cache. U pitanju je P2 XL 128gb.

zvonac 13.06.2020. 05:30

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3414742)
Nisam imao problem sa zadnjim updateom i radi ko urica. Jučer sam prebacio na betu 11 i moram iznova restartati jer vuče sve stare postavke, fičure, cache. U pitanju je P2 XL 128gb.

Kak izgleda ta beta 11? Jel ima nekih poboljsanja tj promjena u odnosu na 10?

zvonac 01.07.2020. 12:40

Google finally made me LOVE the Pixel 4 XL

Lagani osvrt 4XL i androida 11 beta, baterija značajno poboljšana, a vjerujem da će u finalnoj verziji 11tice bit i još malo bolja..

Izgleda da će 4a ugledat svjetlo dana tek na jesen (?)

zvonac 08.07.2020. 15:10

Alleged Google Pixel 5 XL renders surface with a punch hole display and dual camera setup

Naziru se neki leakovi kako bi mogao izgledat Pixel 5, XL će bit manji neg 4XL, napokon..

zvonac 02.08.2020. 13:35

The Pixel 4a 5G may launch this fall alongside Pixel 5 for $499

Ono što mi je zapalo za oko..

The camera is where things could be different. Although both the Google Pixel 5 and Pixel 4a 5G are expected to feature two sensors on the back, the latter will most likely inherit its cameras from the current Pixel 4 flagships.

Pa kaj nije vrijeme da se već maknu od reciklirarnog senzora koje prati tri generacije Pixela.

kassad 03.08.2020. 14:45

Danas ide pixel 4a live...

Edit.. Ispravak... Vrućina me pere..

Sory

Dottore 03.08.2020. 15:52

Citiraj:

Autor kassad (Post 3426852)
Danas ide OnePlus 4a live...

What??

Отправлено через SM-G975F

kassad 03.08.2020. 15:54

https://youtu.be/oAy9EuBRCpg
https://www.google.com/amp/s/tech.hi...421092144.html

zvonac 03.08.2020. 17:32

https://www.phonearena.com/news/goog...icial_id126344

Evo ga

mamutarka 03.08.2020. 17:46

Dottore 03.08.2020. 19:33

Solidan bonbončić u odnosu na Oneplus Nord. Baš me zanima kakva će biti cijena u Europi. Još samo da Google potrudi dostupnost u Hrvatskoj nego da ovisimo preko izmišljenog rođaka i njuškala po većoj nofcima.

Ok, Nord ima mrvicu jači procesor, veći ram/ storage i dostupan 5G. Ali opet, 5G nije dostupno u široj masi i nisu definirane cijene paketa. Zato i košta. Jedini minus Oneplusovo kašnjenje updatea - djelomično redovito ali dosta sporo. Umjesto toga patchiraju bugove za budućim bugovima.

Radije pričekajmo budući Pixel 5 na jesen i tu čekamo konkurenta.

Danas ide drvlje i kamenje zbog 4a i Nord. Po meni glupa usporedba jer Pixeli imaju postve čisti OS i najoptimiziraniji. Nije sve u ramima i megapixelima.

Ali, naš kolega @cocounut ne razumije Pixelove politike glede storagea, kvazi "spartanskog izgleda", premalo rama i slobodno ih zaobiđite njegove suvisle komentare. :)

coconut 03.08.2020. 19:50

Za 350$ se ni nije moglo očekivati 8Gb rama. Ali pozdravljam internih 128Gb.

Da li se moglo bolje za najavljenih 389€? Teško u brand name kategoriji.

schetz 03.08.2020. 19:50

Za 340 EUR meni lagani no brainer preko xy kombinacije. Kome ne paše naravno lako zaobiđe. Samo što je dostupnost u Europi mislim listopad, što je lagano banana i do onda, hu nous .

zvonac 03.08.2020. 19:55

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3426884)
Solidan bonbončić u odnosu na Oneplus Nord. Baš me zanima kakva će biti cijena u Europi. Još samo da Google potrudi dostupnost u Hrvatskoj nego da ovisimo preko izmišljenog rođaka i njuškala po većoj nofcima.

Ok, Nord ima mrvicu jači procesor, veći ram/ storage i dostupan 5G. Ali opet, 5G nije dostupno u široj masi i nisu definirane cijene paketa. Zato i košta. Jedini minus Oneplusovo kašnjenje updatea - djelomično redovito ali dosta sporo. Umjesto toga patchiraju bugove za budućim bugovima.

Radije pričekajmo budući Pixel 5 na jesen i tu čekamo konkurenta.

Danas ide drvlje i kamenje zbog 4a i Nord. Po meni glupa usporedba jer Pixeli imaju postve čisti OS i najoptimiziraniji. Nije sve u ramima i megapixelima.

Ali, naš kolega @cocounut ne razumije Pixelove politike glede storagea, kvazi "spartanskog izgleda", premalo rama i slobodno ih zaobiđite njegove suvisle komentare. :)

Guglu je sad glavni adut cijena, ergonomija, kamera, i naravno sam OS tj podrška za isti..

Pa kaj ne bu dostupan uskoro?:stoopid:
Pošto za jesen najavljuju 4a 5g i Pixel 5.. Sad su izbacili 4a da mogu konkurirat Nordu i ajfonu 2020..

Ak 4a ide tek na jesen onda nema smisla, prebacim se odmah na Pixel 5.

Dottore 03.08.2020. 20:44

Dottore 03.08.2020. 20:57

Citiraj:

Autor schetz (Post 3426888)
Za 340 EUR meni lagani no brainer preko xy kombinacije. Kome ne paše naravno lako zaobiđe. Samo što je dostupnost u Europi mislim listopad, što je lagano banana i do onda, hu nous .

Lajkam!

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3426892)
Guglu je sad glavni adut cijena, ergonomija, kamera, i naravno sam OS tj podrška za isti..

Pa kaj ne bu dostupan uskoro?:stoopid:
Pošto za jesen najavljuju 4a 5g i Pixel 5.. Sad su izbacili 4a da mogu konkurirat Nordu i ajfonu 2020..

Ak 4a ide tek na jesen onda nema smisla, prebacim se odmah na Pixel 5.

Ma čudno mi je ranije predstavljanje ( uobičajena politika bude na jesen kako smo navikli)
Jesi vidio test? Upravo nadmašio Norda u kvaliteti, brzini fokusa. :) Samo još čekamo bendgate Jerry :)

Za nekoga tko treba lagan mobitel, pristojnih dimenzija malih šapa, manje prčkanja oko podešavanje. To je ono što trebamo "upali i koristi"

Dobar je Oneplus, ali puno mora učiti.

cic 03.08.2020. 21:44

Imao dvojku i bio mi je top, nisam ga htio ni prodat već ostavio mami. Reko makni taj sony iz kuće, evo ti pixel.

Na ovom me privlače dimenzije, kamera je vjerojatno očekivano dobra za nekog kome treba point and shoot, jedino me baterija zanima...

Ak će biti baterija dobra i video snimanje puno bolje nego na dvojci, mogao bi ga uzet u obzir umjesto Mate 20 Pro koji mi je top ponajviše zbog baterije

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

zvonac 03.08.2020. 22:01

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3426906)
Lajkam!

Ma čudno mi je ranije predstavljanje ( uobičajena politika bude na jesen kako smo navikli)
Jesi vidio test? Upravo nadmašio Norda u kvaliteti, brzini fokusa. :) Samo još čekamo bendgate Jerry :)

Za nekoga tko treba lagan mobitel, pristojnih dimenzija malih šapa, manje prčkanja oko podešavanje. To je ono što trebamo "upali i koristi"

Dobar je Oneplus, ali puno mora učiti.

Ma kakav Nord:D Pixel je super, velim, kompaktni smartfoni su danas rijetkost.
Kamera odlicna, stereo zvucnici, 3.5 utor, privlacna cijena, di ces bolje:goood:
Updejti redoviti..

@cic, baterija ce bit ok, video nije jaca strana pixelima, al foto rastura..

Matta 03.08.2020. 22:10

Pristojan mob za novce koji traže. Vidi se da se štedjelo na svemu (što se tiče specki) ali nigdje se nije "preštedjelo".

Već odavno tražim mob mob manjih dimezija, što čišći Android i pristojne specki ali 4a mi je za preskočiti zbog:
- e-sim se još nije raširio kako treba kod operatera (ponajprije mislim na prepaid tarife), a meni treba dual sim mogućnost (jer mi glavni operater nema e-sim na pretplati).
-čitač otiska prsta - šteta što nije under-display. Navikao sam se na odlični OP čitač.

Ostalo bih mogao progutati ponajprije radi odlične (male) veličine moba.

Moje mišljenje je da OP Nord opravdava veću cijenu radi boljih specki. Ne kažem da mi je poželjniji radi toga nego samo primjećujem.

Usput, ja kao gorljivi pristaša čistog Androida, moram konstatirati da OP nije ništa lošiji od Google uređaja što se tiče brzine i čistoće OS-a. Nakon 3 godine čistog OS-a u vidu Nokia 8 i Nokie 9, OP 7T Pro (dva mjeseca) i OP 8 Pro (evo mjesec dana već) su sigurno odlični uređaji u tom segmentu. Također, OP apdejti su pri vrhu što se tiče brzine izdavanja.

Dottore 04.08.2020. 00:29

@matta
Bok, e-SIM je najmanje važan i uopće ne zamaram.
Što se tiče poslovnog, radije koristim drugi mobitel nego da ovisim na jednom.
Čitač otisaka po ekranu nije ni toliko pouzdan jer zahtjeva potpuno suh prst. Ne reargira na znojne i mokre prste.

Vidim da si imao kratko u korištenu Oneplusa , dakle polovično da bi primjetio :D A ja kao nisam nikada imao? :lol2:
Već je puno pisalo da prosječno kasni update i najviše preusmjerava po novijim top modelima. Kod Pixela je svaki i stariji modeli ide OTA na isti dan. Nema privilegije.

Što kažeš na fokusiranje?

https://abload.de/thumb/10mjnj.jpg

Malo mi je smiješna usporedba 4A vs Nord po specifikacijama i cijenom. Ajd dobro, prepuštam njima da pozabave. Jedino će fanboy OP ekipa hejtati za Pixelov 18W punjač. :lol2:

Matta 04.08.2020. 07:31

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3426944)
@matta
Bok, e-SIM je najmanje važan i uopće ne zamaram.
Što se tiče poslovnog, radije koristim drugi mobitel nego da ovisim na jednom.
Čitač otisaka po ekranu nije ni toliko pouzdan jer zahtjeva potpuno suh prst. Ne reargira na znojne i mokre prste.

Vidim da si imao kratko u korištenu Oneplusa , dakle polovično da bi primjetio :D A ja kao nisam nikada imao? :lol2:
Već je puno pisalo da prosječno kasni update i najviše preusmjerava po novijim top modelima. Kod Pixela je svaki i stariji modeli ide OTA na isti dan. Nema privilegije.

Što kažeš na fokusiranje?

https://abload.de/thumb/10mjnj.jpg

Malo mi je smiješna usporedba 4A vs Nord po specifikacijama i cijenom. Ajd dobro, prepuštam njima da pozabave. Jedino će fanboy OP ekipa hejtati za Pixelov 18W punjač. :lol2:

Prvo da napomenem, ja sam potpuno objektivan jer niti sam želio kupiti OP niti želim ovakav Pixel. Ja sam htio neku dobru Nokiu. :D
Da je Nokia 9 imala imalo bržu kameru (nije trebala bolja) i pouzdaniji čitač otiska, i sad bih ju imao.

Vidiš, e-sim tebe ne zanima i ti bi nosao okolo dva moba. Ja ne bih. I jedan mi je previše te stoga je ovo aposolutni deal-breaker (ali ne krivim toliko Pixel nego operatere).
No zato mene 0-day security patch ne krpi toliko. Svakom njegovo.
Dalje, čitač otiska je vrlo pouzdan dok god ti je prst suh. Nisam još bio u situaciji da prst ne mogu obrisati za dvije sekunde. Nazad na vanjski čitač se ne želim vraćati. Eventualno bi potpisao za pravi (ne gimick) 3D face unlock.

I kakve veze ima koliko sam imao neku marku i gdje sam napisao da "ti nikada nisi imao" ? Pa valjda znam čitati mišljenja i review-e po netu.
Bilo bi smiješno da neka drugi proizvođač ima brže update nego Google. Kao što rekoh, većinu kupaca mobitela od 350 EUR ne brine što nema zadnji update prvog u mjesecu. Njima je bitno da sve radi.

Zašto je smiješna usporedba ta dva moba cijenom i speckama ? Ti si se uhvatio kamere i apdejta. A što ako 8 od 10 kupaca to ne zanima (vrlo lako moguće jer cjenovno spadaju razred koji je dostupan jako velikom broju kupaca). Činjenica jest da za 50 EUR više OP Nord daje više u speckama. E sad, da li je to nekom bitno ili ne, to je drugi par postola. Ja sam čekao da vidim šta će biti sa Nordom jer bih bio zadovoljan sa mid-range speckama za pravu cijenu. No, podbacio je u puno toga gledajući OP 8 Pro a za 150 EUR više uboo sam potonjeg 5 dana rabljenog i to je bio no-brainer.

BTW, nešto mi previše napadaš coconut-a da ima neku svoju filozofiju a ti imaš previše subjektivne zaključke glede ovog moba, tj. lako odbacuješ eventualne minuse koje ima ovaj mob u odnosu na druge u istom cjenovnom rangu i "dižeš se na stražnje" noge ako netko odmah ne potvrdi da je 4a bez mane.

Opet ponavljam, objektivan sam koliko mogu biti. Koristim OP 8 Pro je jer najbliži nekom "savršenom" mobu kojem težim, a daleko je od savršenstva. Pixel 4a je stvarno dobar mob ali nekoliko meni jako bitnih stvari nema i to ga automatski eliminira kao dobru kupnju.

Dottore 04.08.2020. 10:18

Pa ne možeš mjiešati high end rabljenog u odnosu novi novcati low end.
Cocounta ne napadam i vidim da nisi upučen u prošlu raspravu (nisam jedini). Kad proučiš kroz par postova unatrag i bit će jasno ko dan.

Google je najavio Pixel 5 sa SD 765G već od 3mj. (ista specifikacija Norda) , onda razmišljaj kamo ide rasprava i presmiješna usporedba. Shvaćam da ima nedostatka, ali za 350 eura nije loša cijena i bude spustila cijena kroz par akciji.
Uvijek će voditi dilema " nema ovo i nema ono" nedostataka. :)
Bio bi ja sretan da ima XL sa 350 eura, a ne možemo imati ovce i novce.

Tvoje objektivnosti poštujem ali ne možeš puno očekivati OP8 u odnosu 4A. Valjda si svjestan da ne ciljaju u istu kategoriju.

De5tr0yer 04.08.2020. 10:59

Čitači otiska prsta s kojima sam se susretao, pri tome niti jednom s integriranim u ekran, nije radio kad mi je prst vlažan, npr. nakon pranja ruku moram baš imati suh prst da funkcionira.

Ista stvar i na laptopima.

Jesu li čitači otiska na flagshipovima imuni na takve uvjete, pa čitaju maltene pod vodom? Nisam se nikad susreo sa flagshipom s mokrom rukom u trgovini.

Matta 04.08.2020. 11:14

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3426979)
Pa ne možeš mjiešati high end rabljenog u odnosu novi novcati low end.
Cocounta ne napadam i vidim da nisi upučen u prošlu raspravu (nisam jedini). Kad proučiš kroz par postova unatrag i bit će jasno ko dan.

Google je najavio Pixel 5 sa SD 765G već od 3mj. (ista specifikacija Norda) , onda razmišljaj kamo ide rasprava i presmiješna usporedba. Shvaćam da ima nedostatka, ali za 350 eura nije loša cijena i bude spustila cijena kroz par akciji.
Uvijek će voditi dilema " nema ovo i nema ono" nedostataka. :)
Bio bi ja sretan da ima XL sa 350 eura, a ne možemo imati ovce i novce.

Tvoje objektivnosti poštujem ali ne možeš puno očekivati OP8 u odnosu 4A. Valjda si svjestan da ne ciljaju u istu kategoriju.

Ne miješam top range i mid tier, samo kažem da sam kupio za 150 EUR više OP 8 Pro. Da mi nije ispala takva prilika i sad bih bio na OP 7T Pro i čekao neku novu Nokiu 9.3, Pixel 5 (ali da mogu koristiti dual SIM opciju) ili nešto treće.

I nisam rekao da ne valja za 350 EUR, dapače, odličan mob. Sam sam u fazi da ne trebam najbrže/najbolje ako mi mob čekira ono što meni treba. Čak mi ni kamera ne mora biti top notch jer uslikam dvije slike u tjedan dana, video snimim jednom mjesečno.
Samo sam naglasio da tih 50 EUR više po speckama Nord može opravdati. E sad, da li je nekome to bitno ili ne, kao i sve ostalo u životu - "sto ljudi-sto ćudi".

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3426990)
Čitači otiska prsta s kojima sam se susretao, pri tome niti jednom s integriranim u ekran, nije radio kad mi je prst vlažan, npr. nakon pranja ruku moram baš imati suh prst da funkcionira.

Ista stvar i na laptopima.

Jesu li čitači otiska na flagshipovima imuni na takve uvjete, pa čitaju maltene pod vodom? Nisam se nikad susreo sa flagshipom s mokrom rukom u trgovini.

U 95% slučajeva prst mora biti suh inače čitanje neće proći, nema veze da li je najbolji/najskuplji mobitel. Ako stvarno ne možeš u datom momentu obrisati prst onda na brzinu utpikaš četveroznamenkasti PIN koji si postavio i ideš dalje. 5% slučajeva da mi se ne može očitati prst rado pretrpim kad ostalih 95% vremena radi savršeno i brzo, i ne moram bacati prst odozada da otključam mob / logiram se u banking app/ itd.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:26.