![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa upali na mobu app store, kategorija Photography pa pogledaj kaj se nudi pod free:) |
jos jedno pitanje na brzaka. Utječe li jailbreak na trajnost baterije ?
|
Citiraj:
|
Koristi li netko aplikaciju Viber za besplatne pozive prema korisnicima s drugim iPhone uređajima?
Budući da ide preko WiFi ili 3G, zanima me koliko prometa troši u 3G mreži? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nedavno mi je jedna minuta surfanja odnijela 20kn, pa sam sad oprezan sa svime :D Zanim me malo konkretnija informacija, npr. ako je netko mjerio 3G promet od Vibera. |
Citiraj:
Ne troši puno ali opet tebi će doći dosta jer nemaš data paket. iPhone je neupotrebljiv bez data paketa, a za normalnog korisnika dovoljan je i najmanji data paket. |
Na Viber supportu kažu da u 3G mreži program vuče 256 kb/m, zajedno u oba smjera
Citiraj:
@kmatkovic, neću uzimati data paket, iPhone sam dobio, unlockao sam ga i dat ću ga ženi, meni ne treba. Kad uzmem u obzir da mjesečno ima 120 minuta besplatnih razgovora, i da su data paketi naših providera još uvijek skupi, mislim da će Viber koristiti samo preko WiFia... |
iphone 3g - ne radi zvuk
Imam iPhone 3g na kojem je mijenjan LCD ekran i staklo s digitizerom.
Nakon promjene na mobu sve radi perfektno osim zvuka - za vrijeme poziva ne čujem sugovornika - uopće se ne čuje ništa, a sugovornik čuje mene normalno. Kad stavim slušalice ili bluetooth, ili prebacim na speakerphone, onda čujem sve normalno. zanima me da li znate na što upućuju ti simptomi - da li sam nešto zeznuo kod otvaranja i promjene komponenti, il ije zvučnik krepao? da ga ne otvaram bezbroj puta bezveze, ako je zvučnik krepao onda ću naručit novi i onda ga promijenit... |
Meni se čini da si to shebao tokom instalacije novog ekrana.
|
Citiraj:
Ali, izgleda da ću morati.... |
Da li je moguce ikako gledati sadrzaj sa stranice atdhenet?
|
Jedno pitanje. Dali ima neki način kako bi moga napunit iphone 3g bez onog kabla? Jer taj, kao punjač i kabel sam izgubio. Znam da se moze preko kabla punit na kompu, ali nemam niti kabel.
|
Citiraj:
|
Ma znam, ali ono, vrijedilo je pokusat. Mislio sam mozda sa kablom od neceg drugog, mozda nesto ima isti prikljucak kao iphone
|
|
imam i4, 4.2.1 bez JB i nije mi vrag dao mira, morao sam si stavit google earth a da bi to napravio morao sam praviti jos jedan acc (ovaj drugi sam napravio kao free) i prijavio se kao da sam iz USA da imam pristup njihovom app storeu. Mogu li ocekivati kakve sankcije posto su 2 acc na 1 ajfon a jedan acc ima lazne podatke? ^^
|
Ma kakvi. I ja isto imam tako, jedan HR i jedan USA
|
Evo ako nekome treba dobra gps navigacija.. Konacno je vani :)
http://itunes.apple.com/hr/app/dont-...418702483?mt=8 Košta s kartom Hrvatske + liftime update karata (4 puta godišnje) samo $9.99 . |
Ovo je odlična navigacija za HR. Samo $10? Kupujem...
|
10$ samo program i karta HR. Svaku drugu kartu posebno extra plaćaš!
|
Evo cijene mapa: SLO, BIH i ostale male drzave su po 7.99USD I, F i
ostale velike su po 17.99USD Mape se kupuju direktno iz Mireo aplikacije. |
Preskupo. Ako misliš malo putovati, nećeš proći jeftinije od 100$ što je ipak malo previše. Za tu lovu kupiš klasičnu navigaciju sa kartama cijele Europe. Npr. da bi došao do D treba ti 54$ (HR+SLO+A+D) pa ti plaćaj.
|
Osnovna aplikacija je $10, Slovenija je $8 i D-A-CH je $18. Ukupno $36. Tako da i nije baš $54.
Volio bi da mi pokažeš koju to točno navigaciju možeš kupiti za $100 sa kartama kompletne Europe? iGO je sada toliko ali je na popustu. A njegova HR karta i nije baš nešto. Zapravo, za HR nemaš baš nekih opcija osim Mirea a većini ljudi je to sasvim dovoljno. Za takve je ovo najjeftinija i najbolja solucija. |
kupio bih iphone 4 ali sam skroz neiskusan. na sto treba paziti kod kupnje? recimo ovako nesto http://www.njuskalo.hr/iphone-4-16-g...-oglas-2515444
dakle 32gb crni za 3000kn novo. jel se svi mogu jailbreakati i otkljucati da radi na tele2? koje su mane jailbreakanja/otkljucavanja? |
Citiraj:
Mislim inače je velika većina uređaja ok provjeriš seriski broj na mobu i na garanciji i kutiji i to ti je uglavnom to. Ako ti je prvi put da kupuješ iPhone nebi bilo zgorega da povedeš nekoga ko je već vlasnik jer da zbog uzbuđenja nebi što previdio. |
hvala na odgovoru, daj samo jos ovo za jailbreakanje, jel se svi mogu jailbrekat cito sam nes o tom neki 45 tjedni ne mogu bla bla.... i mane jailbrekanja? takodjer cito da se jailbrekani uredjaji mogu paliti samo uz pomoc nekog programa i tako... jos da li dolazi do vece potrosnje baterije ili nesto slicno, usporenosti uredjaja?
|
To je bilo pa prošlo sad se mogu svi JB na 4.2.1 bez paljenja pomoću programa.to ti se zove Tethered JB (paljenje pomoću programa) i Untethered (kada ništa nije potrebno i pali se normalno) a trenutno je 4.2.1 untetherd pomoću greenpois0na. Unlock je druga stvar pa malo pročitaj ako ti je potreban...
|
e i koja mreza je najisplativija, najvise daje sto se tice surfanja? moj tele2 zasad 150kn 5gb+5gb gratis
|
Ovisi što ćeš radit na njemu, osobno kod mene je ovakva situacija: Mail (kom 3), neke stvari za posao- običan surf, vijesti, ponekad google maps, rijetko nešto skidam (skidam doma prek wirelessa), traženje raznih gluposti po netu, i to max max 200 Mb mjesečno :)
Imam paket od 2 GB koji ne znam na koji način bi mogao potrošit. |
Nijedan se novi iPhone 4 iz VIP-a ili T-MOBILE-a ne moze otkljucati. Kazu da bi trebao izaci unlock kad izadje 4.3,ali to je ustvari kad izadje dobar JB za 4.3,znaci mozda ces cekati i mjesec i vise dana za unlock a mozda 10.
Iphone 3g/3gs se moze svaki otkljucati,ali na novom 3gs-u gubis garanciju jer se mora staviti BB od ipad-a na njega ali se vise ne moze vratiti na iphone-ov original BaseBand. JB radi na svim modelima. |
Dali je netko stavio 4.3 na 3gs??
Zanima me kako radi na njemu jer sam negdje čito da troši manje rama i da puno brže radi.?:cool: |
Evo copy/paste sto je novo
Citiraj:
|
Citiraj:
ja bi ga doma i ako kupim iphone sto trositi mrezni promet kad bih mogao wireless doma. dakle sto mi treba, neki specijalni modem i sto? trenutno imam neki grbavi i onda jos neki razdjelnik koji daje izlaze za 3 kompa u stanu. i takodjer cuo da ima upada u wireless kradje prometa i tako kako se zastititi |
Za doma ti treba wireless router. Bilo bi dobro da pročitaš koji je model taj što imaš i tko ti je ISP (ne pašu svi routeri na sve ISP-ove). On ti šalje signal po kući na koji se spojiš sa svojim iPhonom. Zaštitu možeš podesiti u postavkama routera (WEP zaštita je sasvim dovoljna). Pri prvom spajanju moba na tu mrežu, bit ćeš upitan za password koji si upisao u postavkama routera. Mob će je zapamtiti i više te neće pitati za nju već će se automatski spojiti na kućnu mrežu.
Wireless modem možeš kupiti po raznim oglasnicima za 100-200kn. Više detalja o svemu ovome imaš u ADSL bibliji u podforumu Mreže. Za lovljenje signala po gradu, sistem je sličan. Upališ wireless na mobu, potražiš mreže koje su u dosegu moba i spojiš se na neku od njih. Ta mreža mora biti otvorena tj. bez zaštite jer se bez njenog passworda nećeš moći prikopčati. |
Citiraj:
|
Updateao sam i izgleda niš od Personal Hotspota kod nas?
EDIT: Sorry, ispravak... Funkcionira! |
Citiraj:
|
a ocu znati ja to nije nis prekomplikovano? il da kazem liku iz b neta da napravi odmah sve WPA ako ce znat, donjet ce kroz par dana novi router...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:01. |