PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492)

Reedy 19.02.2011. 21:23

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1853230)
Ne puno, ne znaš kaj je lošije-kamera ili soft.
Probaj koristit Camera+
http://itunes.apple.com/us/app/id329670577?mt=8
nekaj je malo bolje:)

-.- Mozda nesto free? 1$ nije puno naravno, al za onog koji nema kartice i ne kuzi se u internet bankarstvo je to velika stvar :D

Jelc 19.02.2011. 21:31

Citiraj:

Autor Reedy (Post 1853245)
-.- Mozda nesto free? 1$ nije puno naravno, al za onog koji nema kartice i ne kuzi se u internet bankarstvo je to velika stvar :D

Pa upali na mobu app store, kategorija Photography pa pogledaj kaj se nudi pod free:)

Reedy 19.02.2011. 22:57

jos jedno pitanje na brzaka. Utječe li jailbreak na trajnost baterije ?

kmatkovic 19.02.2011. 23:03

Citiraj:

Autor Reedy (Post 1853287)
jos jedno pitanje na brzaka. Utječe li jailbreak na trajnost baterije ?

Neutječe JB na trajnost baterije. Neke aplikacije crpe bateriju više neovisno o JB-u

Roberto 21.02.2011. 13:07

Koristi li netko aplikaciju Viber za besplatne pozive prema korisnicima s drugim iPhone uređajima?

Budući da ide preko WiFi ili 3G, zanima me koliko prometa troši u 3G mreži?

kmatkovic 21.02.2011. 13:12

Citiraj:

Autor Roberto (Post 1854408)
Koristi li netko aplikaciju Viber za besplatne pozive prema korisnicima s drugim iPhone uređajima?

Budući da ide preko WiFi ili 3G, zanima me koliko prometa troši u 3G mreži?

Ne troši ništa previše pogotovo ako imaš neki data paket onda si siguran.

Roberto 21.02.2011. 13:18

Citiraj:

Autor kmatkovic (Post 1854414)
Ne troši ništa previše pogotovo ako imaš neki data paket onda si siguran.

Nemam, zato pitam :D

Nedavno mi je jedna minuta surfanja odnijela 20kn, pa sam sad oprezan sa svime :D

Zanim me malo konkretnija informacija, npr. ako je netko mjerio 3G promet od Vibera.

kmatkovic 21.02.2011. 13:29

Citiraj:

Autor Roberto (Post 1854423)
Nemam, zato pitam :D

Nedavno mi je jedna minuta surfanja odnijela 20kn, pa sam sad oprezan sa svime :D

Zanim me malo konkretnija informacija, npr. ako je netko mjerio 3G promet od Vibera.

Uzmi si neki data paket.

Ne troši puno ali opet tebi će doći dosta jer nemaš data paket.

iPhone je neupotrebljiv bez data paketa, a za normalnog korisnika dovoljan je i najmanji data paket.

Roberto 22.02.2011. 11:34

Na Viber supportu kažu da u 3G mreži program vuče 256 kb/m, zajedno u oba smjera

Citiraj:

Viber uses 256KB a minute ALTOGETHER (both ways). that means that you use about 1MB every 4 minutes
Viber support - Is Viber really free?

@kmatkovic, neću uzimati data paket, iPhone sam dobio, unlockao sam ga i dat ću ga ženi, meni ne treba.

Kad uzmem u obzir da mjesečno ima 120 minuta besplatnih razgovora, i da su data paketi naših providera još uvijek skupi, mislim da će Viber koristiti samo preko WiFia...

Jerry Drake 24.02.2011. 08:29

iphone 3g - ne radi zvuk

Imam iPhone 3g na kojem je mijenjan LCD ekran i staklo s digitizerom.

Nakon promjene na mobu sve radi perfektno osim zvuka - za vrijeme poziva ne čujem sugovornika - uopće se ne čuje ništa, a sugovornik čuje mene normalno. Kad stavim slušalice ili bluetooth, ili prebacim na speakerphone, onda čujem sve normalno.

zanima me da li znate na što upućuju ti simptomi - da li sam nešto zeznuo kod otvaranja i promjene komponenti, il ije zvučnik krepao?

da ga ne otvaram bezbroj puta bezveze, ako je zvučnik krepao onda ću naručit novi i onda ga promijenit...

coconut 24.02.2011. 09:21

Meni se čini da si to shebao tokom instalacije novog ekrana.

Jerry Drake 24.02.2011. 10:04

Citiraj:

Autor coconut (Post 1856681)
Meni se čini da si to shebao tokom instalacije novog ekrana.

Ma u svakom slučaju je zajeb, jer se staklo lijepi na bracket. bojim se to ponovo odljepljivat, pogotovo kad je friško zalijepljeno.

Ali, izgleda da ću morati....

Jakesevic 25.02.2011. 19:42

Da li je moguce ikako gledati sadrzaj sa stranice atdhenet?

Trilithon 26.02.2011. 14:09

Jedno pitanje. Dali ima neki način kako bi moga napunit iphone 3g bez onog kabla? Jer taj, kao punjač i kabel sam izgubio. Znam da se moze preko kabla punit na kompu, ali nemam niti kabel.

Blue_Fatal1ty 26.02.2011. 14:19

Citiraj:

Autor Trilithon (Post 1858234)
Jedno pitanje. Dali ima neki način kako bi moga napunit iphone 3g bez onog kabla? Jer taj, kao punjač i kabel sam izgubio. Znam da se moze preko kabla punit na kompu, ali nemam niti kabel.

mislim da je ovo pitanje samo po sebi dosta glupavo. Naravno da postoji naćin! Putem bežićne struje! :goood:

Trilithon 26.02.2011. 14:21

Ma znam, ali ono, vrijedilo je pokusat. Mislio sam mozda sa kablom od neceg drugog, mozda nesto ima isti prikljucak kao iphone

tihomir2 26.02.2011. 14:25

Evo može ovime :D

http://www.powermat.com/

HONDA type R 01.03.2011. 03:00

imam i4, 4.2.1 bez JB i nije mi vrag dao mira, morao sam si stavit google earth a da bi to napravio morao sam praviti jos jedan acc (ovaj drugi sam napravio kao free) i prijavio se kao da sam iz USA da imam pristup njihovom app storeu. Mogu li ocekivati kakve sankcije posto su 2 acc na 1 ajfon a jedan acc ima lazne podatke? ^^

imaticx 01.03.2011. 07:40

Ma kakvi. I ja isto imam tako, jedan HR i jedan USA

viper 04.03.2011. 11:35

Evo ako nekome treba dobra gps navigacija.. Konacno je vani :)
http://itunes.apple.com/hr/app/dont-...418702483?mt=8
Košta s kartom Hrvatske + liftime update karata (4 puta godišnje) samo $9.99 .

doublev 04.03.2011. 14:05

Ovo je odlična navigacija za HR. Samo $10? Kupujem...

coconut 04.03.2011. 15:31

10$ samo program i karta HR. Svaku drugu kartu posebno extra plaćaš!

viper 05.03.2011. 14:49

Evo cijene mapa: SLO, BIH i ostale male drzave su po 7.99USD I, F i
ostale velike su po 17.99USD
Mape se kupuju direktno iz Mireo aplikacije.

coconut 06.03.2011. 06:47

Preskupo. Ako misliš malo putovati, nećeš proći jeftinije od 100$ što je ipak malo previše. Za tu lovu kupiš klasičnu navigaciju sa kartama cijele Europe. Npr. da bi došao do D treba ti 54$ (HR+SLO+A+D) pa ti plaćaj.

doublev 06.03.2011. 19:58

Osnovna aplikacija je $10, Slovenija je $8 i D-A-CH je $18. Ukupno $36. Tako da i nije baš $54.
Volio bi da mi pokažeš koju to točno navigaciju možeš kupiti za $100 sa kartama kompletne Europe? iGO je sada toliko ali je na popustu. A njegova HR karta i nije baš nešto. Zapravo, za HR nemaš baš nekih opcija osim Mirea a većini ljudi je to sasvim dovoljno. Za takve je ovo najjeftinija i najbolja solucija.

trpi 08.03.2011. 13:35

kupio bih iphone 4 ali sam skroz neiskusan. na sto treba paziti kod kupnje? recimo ovako nesto http://www.njuskalo.hr/iphone-4-16-g...-oglas-2515444
dakle 32gb crni za 3000kn novo. jel se svi mogu jailbreakati i otkljucati da radi na tele2? koje su mane jailbreakanja/otkljucavanja?

kmatkovic 08.03.2011. 13:58

Citiraj:

Autor trpi (Post 1865825)
kupio bih iphone 4 ali sam skroz neiskusan. na sto treba paziti kod kupnje? recimo ovako nesto http://www.njuskalo.hr/iphone-4-16-g...-oglas-2515444
dakle 32gb crni za 3000kn novo. jel se svi mogu jailbreakati i otkljucati da radi na tele2? koje su mane jailbreakanja/otkljucavanja?

Pazi ako je navaedeno da ima garanciju onda je provjeri ako je roba deklarirana kao nova. Što se tiče unlocka stavi svoju tele2 karticu unutra i zovni i budeš vidio, to ti je najsigurnije uglavnom mogu se svi unlockati ali to je stvar bootroma koji se trenutno nemože spustiti za iPhone 4 (ali sa 4.3 softom najvjerovatnije će doći i novi unlock).

Mislim inače je velika većina uređaja ok provjeriš seriski broj na mobu i na garanciji i kutiji i to ti je uglavnom to.

Ako ti je prvi put da kupuješ iPhone nebi bilo zgorega da povedeš nekoga ko je već vlasnik jer da zbog uzbuđenja nebi što previdio.

trpi 08.03.2011. 14:17

hvala na odgovoru, daj samo jos ovo za jailbreakanje, jel se svi mogu jailbrekat cito sam nes o tom neki 45 tjedni ne mogu bla bla.... i mane jailbrekanja? takodjer cito da se jailbrekani uredjaji mogu paliti samo uz pomoc nekog programa i tako... jos da li dolazi do vece potrosnje baterije ili nesto slicno, usporenosti uredjaja?

kmatkovic 08.03.2011. 14:25

To je bilo pa prošlo sad se mogu svi JB na 4.2.1 bez paljenja pomoću programa.to ti se zove Tethered JB (paljenje pomoću programa) i Untethered (kada ništa nije potrebno i pali se normalno) a trenutno je 4.2.1 untetherd pomoću greenpois0na. Unlock je druga stvar pa malo pročitaj ako ti je potreban...

trpi 08.03.2011. 14:34

e i koja mreza je najisplativija, najvise daje sto se tice surfanja? moj tele2 zasad 150kn 5gb+5gb gratis

buljo 08.03.2011. 15:23

Ovisi što ćeš radit na njemu, osobno kod mene je ovakva situacija: Mail (kom 3), neke stvari za posao- običan surf, vijesti, ponekad google maps, rijetko nešto skidam (skidam doma prek wirelessa), traženje raznih gluposti po netu, i to max max 200 Mb mjesečno :)
Imam paket od 2 GB koji ne znam na koji način bi mogao potrošit.

spawn 08.03.2011. 17:18

Nijedan se novi iPhone 4 iz VIP-a ili T-MOBILE-a ne moze otkljucati. Kazu da bi trebao izaci unlock kad izadje 4.3,ali to je ustvari kad izadje dobar JB za 4.3,znaci mozda ces cekati i mjesec i vise dana za unlock a mozda 10.
Iphone 3g/3gs se moze svaki otkljucati,ali na novom 3gs-u gubis garanciju jer se mora staviti BB od ipad-a na njega ali se vise ne moze vratiti na iphone-ov original BaseBand.
JB radi na svim modelima.

Salko01 09.03.2011. 07:52

Dali je netko stavio 4.3 na 3gs??
Zanima me kako radi na njemu jer sam negdje čito da troši manje rama i da puno brže radi.?:cool:

imaticx 09.03.2011. 08:32

Evo copy/paste sto je novo

Citiraj:

What’s New in iOS 4.3

Developers have had the opportunity to work with beta versions of iOS 4.3 for several months. The new OS release isn’t going to introduce as many features as the iOS 4.0 update or the unifying iOS 4.2 release, but the improvements should be appreciated across the iOS line.

Better Performance

In recent years, browser makers have found that optimizing the JavaScript engine is the best way to increase speed and performance when loading web pages on the desktop. We’re now starting to see these optimizations applied to the mobile browser.

In iOS 4.3, Apple has migrated its Nitro JavaScript engine from Safari 5.0 on the desktop to Safari for iOS. Apple says that these performance tweaks mean that JavaScript will run up to twice as fast in iOS 4.2. As more websites take advantage of JavaScript to provide interactive features and animations, a faster JavaScript engine should equal a more responsive web browsing experience.

iTunes Home Sharing

Apple didn’t announce the cloud-based media service many of us were hoping to see, but the company will be making it easier to access iTunes data from iOS devices.

iTunes for Windows and Mac has had the Home Sharing feature for quite some time. This feature makes it easy to stream media from one iTunes library to another. iOS 4.3 will bring that feature to the iPhone, iPod touch and iPad.

Apps like Air Video [iTunes link] already offer a great way for users to access video content on their Mac or PC from an iOS device, but the iTunes Home Sharing feature will let users interact directly with iTunes.

That means that music, videos, podcasts and audio books can be streamed from a Mac or PC onto an iOS device across a shared network.

AirPlay Gets Better

Apple introduced AirPlay with the new Apple TV in October 2010 as a way to watch content from an iPhone or iPad on the big screen.

iOS 4.3 opens up AirPlay a bit and it now supports music, movies and photos. It also lets users stream videos recorded with the iPhone or iPad camera directly to the Apple TV.

What we’re really excited about is that more third-party apps can now take advantage of AirPlay and that websites can get in on the fun too. Increasingly we hope to see the AirPlay API open up more so that things like the Dark Knight movie app can make their way to our Apple TV devices.

Personal Hotspot (iPhone 4 Only)

The Verizon iPhone introduced a new feature that lets iPhone users share their 3G data connection with other devices via Wi-Fi, Bluetooth or USB. This is a popular feature on Android 2.2 devices and one the iPhone can really benefit from having.

As we’ve reported before, Personal Hotspot isn’t a feature that is limited to the Verizon iPhone — other iPhone 4 units can utilize the feature too. Pricing and data caps will vary by carrier, but true hotspot sharing (as opposed to the previous tethering option) for up to five devices (three over Wi-Fi) is coming soon.

iPad Switch Options

My least favorite part of the iOS 4.2 update for iPad is the alteration of the side button, which now functions as a mute switch rather than an orientation lock. Double tapping, sliding to the right and hitting a button is just more complicated than flipping a switch. It’s fine on the iPhone — where the side button really does make sense as a mute switch — but on the iPad it’s an annoyance.

In a very un-Apple move, the company is giving users the option to have the side switch act as a mute switch or an orientation lock. We say un-Apple because the company tends not to go back on software design decisions and generally opposes creating multiple options for the same function.

In any event, we’re very happy Apple has made this a user choice. And while most users will be fine with the defaults, I know I will be happy to bring back to the side orientation lock function to my iPad.

Calm Before the Storm

iOS 4.3 might be lacking some of the spark that we’ve seen from previous Apple releases — but remember, Apple will likely unveil the next major version of iOS alongside the next iPhone this June.

In the interim, iOS 4.3 will give developers and users more functionality to an already solid OS.

trpi 09.03.2011. 23:44

Citiraj:

Autor buljo (Post 1865935)
Ovisi što ćeš radit na njemu, osobno kod mene je ovakva situacija: Mail (kom 3), neke stvari za posao- običan surf, vijesti, ponekad google maps, rijetko nešto skidam (skidam doma prek wirelessa), traženje raznih gluposti po netu, i to max max 200 Mb mjesečno :)
Imam paket od 2 GB koji ne znam na koji način bi mogao potrošit.

ee daj mi pojasnite to jos oko wirelessa. nis nis neznam o njemu niti sam ga ikad koristio, samo da se moze ulovit signal po gradu i surfat dzabe:lol2:
ja bi ga doma i ako kupim iphone sto trositi mrezni promet kad bih mogao wireless doma. dakle sto mi treba, neki specijalni modem i sto? trenutno imam neki grbavi i onda jos neki razdjelnik koji daje izlaze za 3 kompa u stanu. i takodjer cuo da ima upada u wireless kradje prometa i tako kako se zastititi

coconut 10.03.2011. 08:31

Za doma ti treba wireless router. Bilo bi dobro da pročitaš koji je model taj što imaš i tko ti je ISP (ne pašu svi routeri na sve ISP-ove). On ti šalje signal po kući na koji se spojiš sa svojim iPhonom. Zaštitu možeš podesiti u postavkama routera (WEP zaštita je sasvim dovoljna). Pri prvom spajanju moba na tu mrežu, bit ćeš upitan za password koji si upisao u postavkama routera. Mob će je zapamtiti i više te neće pitati za nju već će se automatski spojiti na kućnu mrežu.
Wireless modem možeš kupiti po raznim oglasnicima za 100-200kn. Više detalja o svemu ovome imaš u ADSL bibliji u podforumu Mreže.
Za lovljenje signala po gradu, sistem je sličan. Upališ wireless na mobu, potražiš mreže koje su u dosegu moba i spojiš se na neku od njih. Ta mreža mora biti otvorena tj. bez zaštite jer se bez njenog passworda nećeš moći prikopčati.

D1viry 10.03.2011. 08:45

Citiraj:

Autor coconut (Post 1867276)
...(WEP zaštita je sasvim dovoljna)...

Ja bih mu ipak preporučio wpa psk zaštitu.

IcyTexx 10.03.2011. 19:35

Updateao sam i izgleda niš od Personal Hotspota kod nas?

EDIT: Sorry, ispravak... Funkcionira!

Z-man 10.03.2011. 22:43

Citiraj:

Autor D1viry (Post 1867282)
Ja bih mu ipak preporučio wpa psk zaštitu.

Definitivno WPA jer se WEP probije lako dok se WPA ne može.....iako, opet bolje ikakva nego nikakva zaštita :chears:

trpi 12.03.2011. 21:04

a ocu znati ja to nije nis prekomplikovano? il da kazem liku iz b neta da napravi odmah sve WPA ako ce znat, donjet ce kroz par dana novi router...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:01.