![]() |
Citiraj:
Ma neee... joj očito sam krivo sve napisao, isprika... Naravno da 12cm ventovi imaju veeeći protok, međutim, imam taj tunel za zrak na kućištu (pogledaj model kućišta... desktop) koji je dizajniran za 8cm ventilatore na napajanju, odnosno, sistem radi odlično kada je u kućištu napajanje sa 8cm ventom, to sam si dokazao kada se slabo i loše frontierovo napajanje (8cm vent) manje grijalo od fortrona 400PNF (12cm vent) sa istom konfiguracijom. Inače bih kupio i sebi fortrona 400PNF za 299kn, ili nešto iz tvoje preporuke. U početku sam mislio modat malo kućište, ali sad mi se to neda, i ovako je gužva, pa sam naišao na taj PC power & cooling silencer 370W i na onog sharkoona 350W. Držim da je PCP&CS bolji od sharkoona, al ta su mi dva zapela za oko. Žao mi je što sam to nejasno opisao u prvom postu... Jesam sad dobro opisao? Svakako hvala na trudu... heh |
Tebi bi idalno napajanje bilo jedno od sljedećih: PC Power&Cooling Silencer 370w/420w (prvi je već naveden) ili Antec Earthwatts 380/430w. E sad, Anteca nema u Hrvatskoj (barem koliko sam osobno upućen) stoga ostaje neki od Silencer serije. 370-wattni model ima i više nego dovoljno struje da napaja tvoje računalo, stoga ako želiš uštediti njega uzmi. Ako se pak želiš osigurati za nešto više vremena, uzmi 420-wattni model.
EDIT: Naravno, ni Sharkoon nije loš izbor, iako bi neki od navedenih modela bio bolji. |
Anteca ima uvoznik je M SAN no dosta su skupa njihova napajanja
|
inače, preporuka pc p&c silencer :goood:
fakat je tih :respekt: |
Da, bit će Silencer 370W, ne treba mi veći jer sad je komp takav kakav jest, neće biti iznenadnih izdataka koji troše puno struje (VGA), a ako budem išao na nešto novo (sumnjam) onda će biti cijeli novi komp uz ovaj. Kako je netko gore napisao, 370W model će imati dovoljno struje za moj komp.
Hvala svima! |
Corsair CX400 imate samo u Zadru. Čeka se cca tjedan dana. Meni sutra stiže VX450...
|
CX Series CMPSU-400CXEU oder FORTRON 400w BS2?
|
Mislim da taj oder smeta - CX je puuuno bolji izbor.
|
meni bi danas/sutra trebao stici ener pro82 425W pa javim dojmove
kad corsaira cx400 nema u rijeci , a neda mi se cekat tjedan dana min da dobiju drugog |
CX400----znaci to bi bio ok izbor za kumu,biostarku,dva raptora i 4830?
|
i previše, ali sa 5 godina garancije nemaš što razmišljati
|
ipak nema vise enera u hardveraju, a novi dolaze tek u trecem mjesecu, pa cu se sutra zaletit do linksa do hx450 ili vx450, ali ipak mislim da cu dat tih 50 kn vise zbog par modularnih kabela :D
|
Citiraj:
|
nope, oso ca hx620
|
:eek:
A ja toliko platio TX650 ljetos,570kn.Hoće kupit ko za 600kn? :D:p |
Citiraj:
Ajde pico, znam da imaš para... http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=18371 Kupi pa javi kakvo je... :) :D 570 za 450W PSU je onak, al dobro. ... upravo kaj Žile veli, cijene odoše u kujac. Možda se CX400 najviše isplati... |
Jebat ga,kada se dolar od tada do danas oporavio za preko kune.
|
Citiraj:
Sada sam tek vidio kakav case imas... katastrofa za hladjenje PSU-a... hmmm |
Uzeo na kraju VX450W.
U prvih 5 minuta dojmovi... 1. NIJE nečujno (i to u iddleu). Pa taj vent je teško smeće, pitanje je samo kad ću opet zabrijati na nečujno i izgubiti garanciju na napajanje... 2. Po biosu voltaže uredne, a everest kaže 11.59-11.72V. Jel postoji neki drugi program? Hardware Monitor kaže 12.16-12.29 u loadu. 3. Bundle je pristojan, kablova ima na tone. Dojam 3/5. http://www.imagesforme.com/out.php/t358917_DSC00310.JPG http://www.imagesforme.com/out.php/t358919_DSC00312.JPG Vidim da će ploča letiti van... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Neznam šta ti čuješ...napajanje je skoro nečujno ukoliko nisi "šišmiš" ;) Na mojoj ploči voltaze su uredne i u BIOS-u i u windowsima...probaj s drugom pločom. |
Citiraj:
Jednostavno, napajanje se čuje i to je to. Trebo sam iči na pasivu neku i bok. Sad opet treba rastavljat... |
Hehe, evo opet onog mojeg od par stranica prije :)
Jednostavno ima ljudi koji tvrde za nesto sto proizvodi buku da je necujno, a to nemoze biti. Cak ni ekstra tiho nije, barem ne kod ljudi koji pate na buku a ti obicno pitaju za preporuku tihog napajanja i onda dobe nesto u vidu "corsair ovaj i ovaj", a trebali bi ciljati na pasivu i dobivat takve preporuke Uglavnom, sve sto dolazi s ventom, sva napajanja - jednostavno nisu tiha. To se cuje i amen. Ako se trazi nesto tiho onda se treba uzet pasiva ili se treba promjeniti vent jer jednostavno nitko od proizvodjaca napajanja ne stavlja 12cm vent koji se vrti na 400 okretaja - vec se ti svi ventovi vrte na 1200 do 2000 okretaja, a 14cm izvedbe ventova na napajanju budu od 1000 navishe. |
Je, tiho je, ali se isto tako fino čuje... Ali u odnosu na staro napajanje di sam stavio Chieftec 120mm (Yate Loon) na 5V ovo je jako glasno. Po propuhu i buci taj vent radi na nekih 7V (ako bi gledali rpm klasičnih ventova tipa GT i dotični Chieftec).
Isto tako ljudi govore da se Seagate 250GB (aka. speedy) ne čuje. Ma dajte. Stavio sam ga u Scythe Silent Box Himuro, cijeli komp mi je opkoljen spužvom i u seeku se čuje i to fino. Sve u svemu, imam tihi komp, ali je ovo daleko od zadovoljstva. Ima vremena, kad mi pukne film sve ću raskopat... |
evo ja uzeo cx400w samo nemam volje se sada borit s kablovima :D
sutra cu ga ubacit pa javim koliko je glasniji od HX-a |
Evo, malo sam ovo citao pa sam pokusao malo osluhnut napajanje, spustio sam vent od grafe na 25% i freezera na 0% i zapravo osim 12ice( na kučištu) fortron se cak i dosta cuje, prije to nisam zamjećivao ali, nije da je baš "tih"... ali opet, samo picajzli smeta :)
p.s. i kod mene uskoro sjeda cx400 EDIT: odg. je dolje... |
Tko potpisuje to napajanje?
|
imam corsair vx550 i vent je nakon 6 mjeseci rada poco zujit i to na jako niskim temperaturama...tako da cim garancija istece mjenjam vent...btw pop koji je to hladnjak na procu??
|
Corsair CX400 = Seasonic 430
Corsair VX450 = Seasonic 500 Kod mene je Thermatake Big Typhoon Heatsink & Chieftec 120mm @6V=870rpm (ne yate loon), baza nepolirana. |
Citiraj:
|
Taman se odlučim za vx450 i onda pročitam šta POP kaže, e jbmu
Hvala na konkretnim riječima |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako je nesnosno,možda se može reklamirat. |
pad cijena
prije 3 tjedna uzeo corsaira vx 550 za 719 kn u linksu a sad je 619.! a jesam se za.... moze li tko reci odakle taj pad cijena? ja trcao u links jer mislio poskupiti ce jos vise! kakva je to banda....
|
je spajao itko ventove na 7V na pcp&c silenceru? probao 2 12cm papsta na 1 rail i neće :)
|
Pomoć za napajanje i kućište
Prvo bok :) Već neko vrijeme čitam ovaj forum ali se nisam imao potrebe javiti sve do sada, naime razlog je vrlo prozaičan - treba kupiti novi komp :) Ovako, kod početne varijante je sve bilo jasno pa i cijena od cca. 6200 kn ali budući da je buđet pao moralo se promijeniti pa je sada oko 4200 kn. Kao što rekoh treba mi mala pomoć oko samog napajanja i kućišta pa bi bio red da prvo nabrojim komponente za koje sam se odlučio i što sa njima. Dakle :
MBO će biti 790gx/SB 750, navjerovatnije biostar ili gigabyte Proc AMD 7750 Kuma Black Edition 2x1 GB RAM G.Skill DDR2 800(najvjerovatnije 800,sumnjam više) HDD Western Digital 250 GB VGA XFX HD 4830 DVD pržilica. nebitno koja Trebam reći i da je monitor tu već. LG 19'', stari HDD isto ide gore i još DVD. Također hoću napomenuti da poslije se na ovo sve još DODAJE ( poslije kad kapne još koja kuna :) ) još jedna VGA XFX HD 4830 u ubacuju se u Crossfire. Isto se mijenja i RAM u 2x2 Gb kit ili još samo utaknuti još jedan 2x1 GB kit. I sve će se malo OC, bez posebnog prčkanja, na samoj grafičkoj i procu ACC alatom i Atijevim. Također i biostarka ima one opcije v6,v8 i v12. Znači da ponovim, ide još jedna grafička , RAMi i OC. Poslije i AMD Quad. Zabpravio, i cooler na procesor. SAda dolazimo konačno do onog dijela do kojeg mi treba pomoć :) Ajmo prvo kućište, ipak to sve treba negdje i staviti :) Opcije su 2, prvenstveno jer mislim da su best buy i imaju odlične ''cake'' a i nisu preskupa (kao što rekoh proračun ;)) 1. opcija je Cooler Master Centurion 5 a 2. Chieftec CB-01 B. Kod oba mi se sviđa što imaju mrežice i one spužvice za prašinu. Oba imaju po 2 USB porat naprije, jackove za sluhe i mic te firewire. Prednost kod Chiefteca je da su na vrhu dok su na CM dole, mada bih sa tim mogao živjeti ;) Najviše me muči zagrijavanje samog sustava unutar kućišta kad se to sve natrpa budući da se ove 2 grafe same po sebi više zagrijavaju i loču struju. Ono što me muči kod CM 5 je da neki kažu da je fluktuacija zraka dobra ali da je 80 mm ventilator premali (onaj sa prednje strane) premali da bi to uspješno hladio te da bi bilo dobro da ima mjesta za coolere sa strane koje CM 5 nema. Bitno i koliko ? Sa druge strane ima 120mm ispušni cooler sa zadnje strane koji taj vrući zrak odvodi van. Na Chieftecu to (uz svu dobru volju i višesatno kopanje po netu) nisam uspio vidjeti taj ventilator (zadnji) ali ima 2 sa strane. CM kućište dolazi sa ugrađenim ventovima dok Chieftec ne. E sada me zanima po vašem mišljenju koje bi bilo bolje, jer nekako smatram da je taj zadnji ventilator jako bitan da ispuhuje vrući zrak van. Pomoć. Nekako naginjem CM5 jer mislim da bi se to moglo riješiti sa promjenom prednjeg malo jačeg ventilatora i ventilatora unutar samog kućišta koje ima u Linksu. Opet moram ponoviti , nekako mi se čini da je taj zadnji vent jako bitam za odvođenje vrućeg zraka van. Mada su same g. kartice oklopljenje i imaju svoje ventilatore. Našao sam i još jedno riješenje, Cooler Master 590 koji ima ugrađen prednji vent 120 mm , zadnji 120 mm i 2 mjesta za ventove sa strana ali i dođe kojih 300 kn više - opet onaj buđet pa sam malo nesklon tome je jer to više od pola love za napajanje. Pa ako mislite da bi kućiste CM 5 moglo to podnijeti ne bih davao 300 kn više bezveze ;) Sada problem 2. napajanje :) Prvo da napomenem neka gornja granica bi bila oko 500 kn, ne bih kupio neko zadnje sr... ali ne bih ni davao 1000 kn za nešto precijenjeno ako ovo od 500 kn obavlja isti posao ;) I da, nemojte smetnuti sa uma da napajanje mora biti SLi/Crossire ready za ovu drugu 4830. Također ne da mi ga se mijenjati za godinu i pol , mora biti što bi ameri rekli future proof :) Išao sam prvo iskalkulirati koliko bi to potrošnje bilo sa svim na max loadu i ubacio sam i varijablu potrošnje samog napajanja, jer nakon par godina gubi svojstva. Po extremu ispada oko 650 W po umjernijim testovima oko 380, 400 W. Također sam vidio na 1. stranici Spacemasterov post sa linkom na sxt di slična konfa troši 695W (pod čudesima kojim su ga opteretili). Tako da bih ipak htio imati malo lufta da ne bi bilo, od par watta viška glava ne boli :) Neki će reći i smatrati da mi toliko nije potrebno ali bi rađe bio na safe side jer je razlika oko kojih 100 kn pa bi rađe kupio jače napajanje i ne brinuo ;) Surfao sam netom danima , gledao efikasnost, postotak i sve ostale gluposti. Također i izlaz sa 12V raila. I nekako mi se nametnulo Chieftec CFT-700-14CS iz turbo serije. Po nekim siteovima ima 56 A sa railova, 672 W prave snage ima 140 mm ventilator - pomogao bi onom hlađenju cijelog sustava ;) Cijena također prihvatljiva, 550 kn u Hg spotu. Našao sam i da je Antec trio power 550 W isto dovoljno , cijena 600 kn. Tako da ni sam ne znam, nekako naginjem Chiefu ipak. Thermaltake je isto tu negdje, Tough Power 600 W ali 700 kn. Gledao sa i u Fenixu onu su stavili Cm 600W u malo jaču konfu i daju garanciju 3 god na to ;) Nekako sam se pogubio u odnosu cijene, watti i budućnosti stavljanja stvari u taj komp pa više ni sam ne znam . Zato pomoć. Htio bih biti siguran a i ostaviti koju kunu ako je moguće ;) Da, umalo da zaboravim, I MTBF sam gledao, svi su tu oko 100000 sati ali nemaju svi istu učinkovitost, recimo CM ima 70% efficiency a Chief 84 %. Opet treba to sve napojiti, pogotovo OC proc i one 2 oklopljene 4830-ice sa svojim ventilatorima. To bi bilo ukratko to :) Znam da nije ukratko ali sam htio što bolje pojasniti svoje svojbe da ne ostavljam 100 postova. rekapitulacija, kućište - hlađenje bitna stavka i napajanje ono što muči sve uz SLi dodatak. Unaprijed zahvaljujem na sugestijama i osvrtima. |
Citiraj:
@mirmac za napajanje ti je dosta bilo koje kvalitetno 450-500W napajanje ona konfa nema šanse da potroši 695W pa da joj ne znam kaj radiš. Preporuka je, ako misliš kasnije ići na CF i Phenom X4 npr Corsair VX550W u protivnom bi sve ovo kaj si nabrojao sasvim uredno tjerao i jedan Corsair CX400W / VX450W također ne znam kaj si tak zapeo navođenjem ventilatora na grafi/procu itd kao nekih potrošaća... u stroju su najviše gladni CPU i VGA... ;) |
@mirmac
Kućište _ što veće to bolje, što starije to jeftinije... (veliki polovni chief + autolak po želji) :D iskombiniraš s 2 12cm venta jedan in drugi out i propuh bez brige... (preporuka 12cm ZALMAN, jako lijep propuh čini s 5V a nije glasan) Za napajanje... eto, pare imaš, preporuku od wolverine-a imaš, što ti više treba? :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:21. |