![]() |
aha, kužim sad u čemu je nesporazum... ti si to shvatio kao "RAID", ja sam to shvatio kao "stripe". naravno da bih i ja stavio SSD-ove u jedinicu ili peticu, ali siguran sam da on nije na to mislio.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prije AID0 :D ;)
|
Bez prodaje unutar topica!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pričalo se da čim prijeđu na 25nm onda padaju cijene svih 32nm
|
Citiraj:
Past ce kad izadju novi diskovi koji koristie te nove cipove.. |
Corsair produžio garanciju na svoje SSD diskove sa 2 na 3 godine.
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ako ideš na 32 gb, bolje uzet Intela, mislim da je i jeftiniji od apacera 32Gb |
da li je bolje stavit ahci mod za ssd, i kako ce onda radit hdd-ovi?
mogu stavit ahci od 1-4 sata i 5-6 sata. a imam 1 ssd i 4 hdd. Windows 7. a ako je ide na 1-4 onda 5-6 ne da ahci. |
ahci kad god mozesh
|
Citiraj:
|
da, ali nisam siguran da li je potrebna reinstall windowsa (morat cesh sacekat nekoga tko koristi win za odgovor)
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Super, hvala ušparao si mi živaca :respekt: |
nisu valjda krenuli gore sa cijenama, gotovo sam 100% da je ovaj u ADM-u prije tjedan.dva bio 1750kn
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7812:stoopid: |
Citiraj:
|
znaci kupio sam na vrijeme :D
|
Citiraj:
da prije neki dan je bio 5.7, sad je 5.9, a baš idem u SAD za 2 dana...:nono: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dolar je u zadnje vrijeme skorz pošandrcal, a ja isto planiro neku kombinaciju sa SSD-om :(
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
još je neokaljan :D
|
Ima li smisla isključiti na Win7 Indexing za C i D particiju koja je na SSDu RAID0 Intel X25-E?
|
Citiraj:
|
Trajanja? Kakve to veze ima sa rokom tranja? Ne kuzim se u ssd, nemojte zamjerit ako je glupo pitanje :-)
|
Indexiranje služi za brže traženje fajlova po kompu. Kada nešto tražiš na Indexiranom hardu naći će to za 1-3sec, dok na neindexiranom prekopavat će cijeli hard again and again....
Što se tiče C i D, tamo mi je OS i 2 Igre, sav storage je na HDDovima. |
Skines Everything (freeware) koji nadje sve u onoliko vremena koliko ti je potrebno da natipkas ime filea. Od kad to imam, indexing je iskljucen i ne pada mi na pamet ga palit :chears:
|
Ali i Everything radi indeksiranje, manje opsežno nego Windowsi (samo nazivi fajlova i foldera), no ipak indeksiranje, ja bi se na tvome mjestu uplašio. :roller:
Ne vidim smisla u takvom sitničarenju oko "izlizavanja" SSD-ova, k'o da su gume na bolidu Lewisa Hamiltona. :D Isključi indexing, makni page file, pazi da ga ne koristiš previše... Hardver je ovdje da nam služi i da ga koristimo kako nama odgovara, za 3-4 godine će ionako ovi današnji kapaciteti SSD-a izgledati smiješno. Primjerice prije 4 godine kupili ste HDD on 300GB, sad za iste te novce možete dobiti HDD od 2TB. Što kažete na 300 GB SSD po istoj toj cijeni (cca. 1000 kn), za koju godinu lako moguće, a ako vam se do tad "potroši" vaš postojeći SSD, bar ćete imati opravdanje za upgrade. :goood: Dakle koristite vaš hardver bez ograničenja, zato ste ga kupili. :amen: |
:dobar:
:respekt: |
Kakav je SandForce SF-1200 kontroler ? Vidim da ga stavljaju u OCZ Agility 2i Vertex 2 diskove
|
Jako dobar...
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:40. |