![]() |
Da vas sad ćujem :D
1.Nikon D3100 kit 18-55VR 2.Nikon D3200, crni KIT sa AF18-55VR Ili nešta opet 3. :) Ali napišite razlog zašto 1-2-ili nešta 3. :D |
Znao sam da je sve ono za tebe i dok si pitao o DSLR-ovima da ces napokon pravim putem :D
Di uzimas i s koliko para raspolazes? |
Citiraj:
Edit! Posto sam navikao na super zoom ako mi nebude ovo leglo prodat cu ga valjda znam da je to veci problem nego kupit ali :) |
D5100 ako nadjes negdje. Kasnije neki primr 35mm 1.8g i eventualno 55-200mm i imas sve. Iako nije los ni ovaj 18-55
|
Jole ne znam jesam li ti pisao već, ak se ikad zaletiš do zg.a imaš yellow store u city centru one na jankomiru - pa tamo uživo možeš uzet te navedene i malo ih isprobat :). Odmah ćeš na licu mjesta shvatit što ti je 18-55, a što 200 na slr.u ako do sad nisi imao u ruci sve to.
Uh a tek tijelo 7xxx ... sjeća se samo da sam malo vrtio te 3xxx, 5xxx, a onda uzeo pogledat 7xxx da ... nikad si necu uzet slr jer nikak odlucit canon vs nikon :(. |
Jole, Bruno ti je otprilike dobro rekao. U D5100 je isti senzor ko i u D7000
@Forace, sta se imas misliti :D Canon vec godinama drpa isti sencor :p Da se za malo para naci solidnih D7000 koji je jos uvijek dobar fotoaparat. Ako uleti kakav D7100, jos bolje. PS, sto bi tek bilo da u ruke primis ove pro modele :D |
A ogledo sam i pro ak tu spadaju oni nikoni za preko 10k al ipak se na njima vidi da odskaču od ovih onak vidi se da su pro. To mi opet ne treba :).
Al skok između 5 i 7 serije je baš onak zašto 5 kad je 7 onak ugodniji :D, a i onaj lcd dodatni na 7100 :D. |
Covjek trazi do 3500 a vi se razmahali :)
|
Citiraj:
|
Nemas sta previse razmisljat. Za taj novac je d5100 najbolji. Ili kupi slabiji bez objektiva ako nadjes negdje i kupi bolji objektiv. Ali po meni d5100 s 18-55 objektivom je super za pocetak. I stalno fotografiraj sve i svasta da upoznas aparat i postavke. Jer kada vidis nesto sto ti se svidja i sto zelis slikat, da znas otprilike koje postavke koristiti eventualno malo fine tuninga. Da ti ne bude zao kasnije sto ti je slika ispala lose :D
Ja sam uzeo WIFI karticu i prebacujem slike direkt na Samsung Tab 10 odmah nakon slikanja te vidim odmah kakva je slika. Sto se mene tice super korisno da ne palim laptop bez veze. |
To je opet jpeg... Nije da je toliko los, ali ono, RAW je RAW :)
|
Sad ću ja bacit bubu u uho ima recimo ovo:
CANON EPS1100 + EF-S18-55 +75-300 DC III za 4150 Kn. Sad taj canon je sigurno lošiji od ovog 5100 koliko se sjećam znam da sam tu liniju Canona otpisao jer su lošiji i od njihove linije 600D, 650D, 700D ... A opet s druge strane dolazi sa tele objektivom u kitu. Mislim spominjem gore tu opciju ne toliko zbog kvalitete, nego toga šta ima taj tele u kitu jer si nešto spominjao da si navikao na super zoom ... šta ti to znači? 18-55 je dosta "kratko" @aski: pa vjerojatno po potrebi sprema i raw, a ovo mu služi za preview. Uostalom ako spališ sliku nema povratka čak ni u raw.u :). |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sprema i RAW naravno i prikazuje na ekranu i RAW ako želiš ali je veći pa treba malo čekati dok prikaže.Lako sredis RAW ako ti se svidja JPEG koje se prikazuje na ekranu. Ako ubijem JPEG i izgleda uzas, ja bih morao biti velemajstor u obradi slike da popravim to kako treba. A nisam baš ljubitelj fotošopa,light rooma ili kako se već zove i sl. :) |
Jedino kao alternativa moze doci u obzir ovo SONY SLT-A58K ALPHA kit SAL-1855 ,znam da je to mozda druga vrsta aparata ali meni je bitno da je OK za početnika :) mozda jednostavniji i ima zakretni LCD :)
|
A58 ti je dobar izbor, tim više što su Minoltini objektivi dostupni i jako jeftini.
Uzmeš si uz njega još i Beercan (70-210mm f/4) za nekih 500-800 kn za koliko se mogu nać i miran si. |
Ja isto imam dilemu D3200 ili a58, mislim da cu uzeti sony-a nakon sto sam prozujao po netu i čitao što se da naći. jedino cu probati u ruci oba prije kupovine pa mozda onda budem pametniji.
|
Imam NX 2000 (kao i puno forumaša) i kako sam relativno nezadovoljan slabim zoomom, gledao sam objektive.
Jesu li ovo prave cijene ili što? Ja sam mislio da se cijene kreću od 200-400kn a ne 2400kn. http://www.edigital.hr/Tele_zoom_obj...li-p40888.html Postoji li caka da se prođe jeftinije ili je ovo ta cijena i ne ide dolje? |
|
Gledam si uzet nesto u rangu oko 1500kn, pa ako moze preporuka - nekakav best buy? Sto se digitalne fotografije tice totalni sam noob...
|
Citiraj:
|
Ma bas gledam taj Canonov trojac, SX280, SX270 i SX510HS. Razlika u cijeni im je 100-200kn.
Ovaj potonji mi se cini zanimljiv, ima ergonomican profi look, wifi, 30x opticki zoom... citam malo recenzije i izgleda da nije nista losiji od ova druga dva. Sad me samo zanima, ako bi netko mogao reci iz prve ruke, kakav je u radu, tj. ima li kakvim "musica"? I jos jedno, mozda glupo pitanje... jel se ovi digitalni mogu koristiti ka web camera? Nije da nesto puno video chatam, al ono ak zatreba... a i kvaliteta bi trebala biti bolja u odnosu na obice web kamere. |
Ja na svom NX 2000 koji me koštao 1300kn ne mogu koristiti tu funkciju (web kamere), ni jedan mobitel ni ništa nisam uspio osposobiti za to.
Ja mislim da ne. |
Citiraj:
Izgleda da imaju neki bug sa baterijom.. kad se snima video pokaze ikonu da je baterija prazna i aparat se ugasi nakon 10 sekundi iako je baterija full puna.. u "foto" modu radi bez problema. Vidim po netu da je jako cest problem sa SX280 i SX270... Druze Brko, tvoj radi bez problema u video modu tj. nema ovaj bug ili? |
To ti je Canonova boljka već generacijama.
|
Ti canonovi nemaju mogućnost nadogradnje kao NX kada se spoje na usb?
Pokušaj obaviti nadogradnju sw-a |
Imas update na web-u za taj sx. Nisi pehista nego svi su dosli sa tom greskom i Canon je izdao odmah zakrpu. Otidji na canon europe, odaberi svoj fotic i citaj kak se apdejta. Snimis file na sd karticu i odes na update firmware (ima jos par sitnih koraka i to je to)
|
Vidio sam taj firmware, al on je samo za SX270 kojem je 6. znamenka serijskog broja 2 ili manje... mojem je bila 4... svejedno sam pokusa updejtat ali nije islo.
Stigao sam ga danas vratiiti natrag, uvazili su mi reklamaciju bez previse pitanja... i u zamjenu uzeo SX510 kojeg su srecom imali u izlogu... i ovaj radi besprijekorno. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Za sx270HS postoji i custom firmware koji taj aparat pretvara u malu zvijerkicu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:41. |