PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Novi DVB-T2 sustav; info, oprema... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=300099)

maXonja 03.11.2020. 09:28

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3455254)
Cryptobox 702t i 702t mini.

Di tog ima za kupiti?
Nabava kaže 0 bodova

dada-as 03.11.2020. 09:29

Haha, Crypto i penzioneri neznam dal idu skupa. Ali ako taj ima opciju za gasenje autoscana i aushebavanja kanala koji izludjuje penzionere onda uzimam. Gdje ima taj Crypto za kupit kod nas?

mrga 03.11.2020. 10:13

Krepalo sve. Trenutno se na telki vrti analogni RTRS :)

Može preporuka za DVB-T2 prijemnik? Izuzetno mi je bitno da je prijemnik brz i user friendly, zadnji put kad se prelazilo na novu vrstu signala uređaji su me izluđivali sporošću i hrpom koraka za napraviti najosnovnije stvari. Npr T-COm receiver ima bolno šaltanje - između svakog programa sekunda-dvije crnog ekrana.

Osim toga je bitan što osjetljiviji tuner i PVR/media player, da pušta mp4 i mkv s titlovima.

Ostale funkcije su mi manje ili skoro nebitne (recimo EPG u životu nisam koristio).

Koliko vidim dosta dobro komentirate Nytro Box. Da to uzmem ili nešto drugo? Osim pobrojanog druge funkcije su mi zaista nebitne.

mrga 03.11.2020. 10:39

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3379347)
treba dodatni adapter.

Kakav wifi adapter treba, specijalni njegov ili bilo koji wifi adapter?

Cuky 03.11.2020. 10:48

Citiraj:

Autor maXonja (Post 3455269)
Di tog ima za kupiti?
Nabava kaže 0 bodova

Pisao sam ranije, ne citate :)

Catv elektronik na tresnjevci kod mrzle pive mislim da ima maloprodaju.

kopija 03.11.2020. 12:39

Citiraj:

Autor mrga (Post 3455287)

Koliko vidim dosta dobro komentirate Nytro Box. Da to uzmem ili nešto drugo? Osim pobrojanog druge funkcije su mi zaista nebitne.

Nisam primjetio da je Intek od Tcom-a spor pri mjenjanju programa.
Ako su ti bitni titlovi zaboravi na Nytro, neda se promjeniti veličina/oblik, a defaultno je očajno.
Pogledaj dal ima još Emosa za 220kn u konzumu, recenzija, Devije nažalost nema više.
Najbolji izbor za malo više kunića je Amiko Impulse, moguće da ga čak ima u poštanskim uredima.

Nikky 03.11.2020. 13:49

Svakoga nervira kada treba sekunda, dvije, kod nekog šroteks prijemnika možda i više,
na žalost to je posljedica "tehnološkog napretka" prelazom na digitalu,
ta zadrška jednostavno mora biti dok se stream ne počne dekodirati i "složi" slika i ton,
zaboravite da ćete ikada više imati brzine šaltanja kao kad stare (dobre) analogije.

smirnoff 03.11.2020. 14:11

koja opsada danas tih trgovinica teh. opreme...veća gužva neg pred bolnicama...to je tak kod nas. naši se vode metodom "ah ima vremena do 1.11. ":lol2:
a sad kad su rasprodani, drvlje i kamenje po OiV-u

mrga 03.11.2020. 15:18

Citiraj:

Autor kopija (Post 3455353)
Nisam primjetio da je Intek od Tcom-a spor pri mjenjanju programa.
Ako su ti bitni titlovi zaboravi na Nytro, neda se promjeniti veličina/oblik, a defaultno je očajno.
Pogledaj dal ima još Emosa za 220kn u konzumu, recenzija, Devije nažalost nema više.
Najbolji izbor za malo više kunića je Amiko Impulse, moguće da ga čak ima u poštanskim uredima.

Sebi sam na kraju ipak uzeo Redline WS 8500. Za rodbinu sam uzeo Nytro Box Plus, i sve dobro radi, osim što ne mogu ručno poredati kanale.

Dođem u listu, i žuti gumb je za premještanje kanala. Stisnem žuti pa ok i pojave se strelica gore i dolje pored kanala, ali nikako ga ne mogu pomaknuti, ni na jednu tipku ne reagira.

Zna li netko kako to napraviti?

darkijas 03.11.2020. 15:29

može se,samo je procedura malo čudnovata,ja sam starcima to uredio, dakle na nytroboxy plus. Uz zuti gumb treba jos jedan gumb stisnuti,ali sad sam zaboravio kaj točno. Kad dodjem večeras tamo ću vidjeti ak neko drugi ne opiše do tada. Na kraju kad izlazis iz menija obavezno potvrditi promjene u listi

Max_Damage 03.11.2020. 16:09

Citiraj:

Autor mrga (Post 3455420)
Sebi sam na kraju ipak uzeo Redline WS 8500. Za rodbinu sam uzeo Nytro Box Plus, i sve dobro radi, osim što ne mogu ručno poredati kanale.

Dođem u listu, i žuti gumb je za premještanje kanala. Stisnem žuti pa ok i pojave se strelica gore i dolje pored kanala, ali nikako ga ne mogu pomaknuti, ni na jednu tipku ne reagira.

Zna li netko kako to napraviti?

Aktiviraš premještanje, sa enterom označi kanal i premjesti ga na ono mjesto koje želiš sa tipkom EPG

Neo2001 03.11.2020. 18:23

jel netko može potvrditi da mu paljenje i gašenje LG televizora radi na 'programabilnim' tipkama od Nytro Box Plus?
naime, na samsungu radi, na lg-u, ne, barem kod mene.

domy_os 03.11.2020. 18:25

Odi u service menu i upali HDMI-CEC, na nekim modelima bude isključeno po defaultu.

Nytro 03.11.2020. 21:08

pozdrav.
uzeo sam Opticum nytro plus. Dosadašnja iskustva su zadovolavajuća. Malo sam imao problema sa namještanjem kanala al treba se poigrat i radi.
Stavio sam fw. od 10 mjeseca 2020. Na stranicama se nudi i Nytro Box Plus: TEST ONLY - Net Link opcija. Radi li se o novom fw. ili je to neki test kako stoji u naslovu.

Jel itko uspio upariti daljinac od tvea sa funkcijama na daljincu od recivera. Imam lg tv i baš mi to nesto ne radi. Vidim da ima određenih razlika u odnosu na onaj youtube koji se može naći. Čini mi se da je to od starije generacije odnosno od Opticum Nytra ili staijeg opticum modela.

A.I. 03.11.2020. 21:12

Ja sam danas postavio dva Nytro Boxa na Philips i Vivax TV i sa oba daljinska se Nytro Box upario bez problema.

hash 03.11.2020. 21:53

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3455304)
Pisao sam ranije, ne citate :)

Catv elektronik na tresnjevci kod mrzle pive mislim da ima maloprodaju.

Nemoj se ljutiti cuky, ima hrpu informacija, a malo koja je korisna ovima sto u zadnji cas kupuju.

Koja mi je alternativa ako ovo sutra ne nadjem kod Mrzle? Dobio sam poziv veceras od drazeg mi dijela rodbine da im televizor vise ne radi i da im je hitno :D:D pa bi htio to sutra ujutro rijesiti.

Cuky 03.11.2020. 23:06

Ma nema frke.

Urbani ritam to uvozi koliko znam pa ih cimni gdje bi u maloprodaji to mogao nac.

beli14 03.11.2020. 23:20

Ima tko da je isprobao MECOOL K5 ? Android+DVB-T2 za nekih 450kn. CPU je solidan Amlogic S905X3. Trenutno imam A95X F3 android box koji ima isti taj CPU i to je, po meni, dosta solidno i brzo.

Iako je i dalje jeftinije imat dva zasebna uređaja (A95X F3 2GB/16GB sam platio ~215kn + za 200kn mogu kupiti "običan" prijemnik).

kopija 04.11.2020. 03:48

Citiraj:

Autor Nytro (Post 3455573)
pozdrav.
uzeo sam Opticum nytro plus. Dosadašnja iskustva su zadovolavajuća. Malo sam imao problema sa namještanjem kanala al treba se poigrat i radi.
Stavio sam fw. od 10 mjeseca 2020. Na stranicama se nudi i Nytro Box Plus: TEST ONLY - Net Link opcija. Radi li se o novom fw. ili je to neki test kako stoji u naslovu.

Mislim da je to FW za IPTV funkcionalnost, neko je rekao da čak i radi.
Rekao mi lik iz Prijema da baš zbog toga ljudi najviše i kupuju taj model.

dani77 04.11.2020. 08:49

Citiraj:

Autor kopija (Post 3455654)
Mislim da je to FW za IPTV funkcionalnost, neko je rekao da čak i radi.
Rekao mi lik iz Prijema da baš zbog toga ljudi najviše i kupuju taj model.

Upravo tako, na zadnji firmware (SW 10/20: INFO informacije poboljšane) upload-ao (Nytro Box Plus: TEST ONLY - Net Link opcija) i dobio IPTV opciju sa testnom listom programa (naravno, trebaš spojiti uređaj na net). Radi zadovoljavajuće, a za osvježene liste se trebaš dalje sam pobrinuti.

C128 04.11.2020. 08:55

Citiraj:

Autor kopija (Post 3453746)
T-koma JE Evotv.
Najinteresantnije je ovo:

Budu oni to mučki ubili za par godina kad im prođu ti rokovi, al nema veze glavno da prodaju pristojan prijemnik za pristojne pare.
Samo čovjek mora imat snagu volje da odoli navlakuši :)

Ionako se prelazak na DVB-T2 radio zbog DT-a (HT-a). Talijani su rekli da im se ne isplati još 2 godine, Slovenci da je njima DVB-T MPEG4 dovoljan obzirom na broj programa, a Austrijancima je H.264 dobar i ne prelaze na HEVC. Bosanci i dalje emitiraju analogno. Frekvencije koje će "osloboditi" su zauzete od strane susjednih država, tako da je to sve :hitthewal:

Nisam baš siguran da je EvoTV prijemnik dobar. Jučer sam uključio prijemnik i EVOtv radi 10-ak sekundi, pa 2-3 sekunde poruka:
" E48-32 Nema signala" i tako ciklički.
Ostali programi nekodirani programi s vanjskom antenom rade normalno, a signal je dobar.

p.s. Kupnjom i budućim gašenjem EVOtv-a su se riješili konkurencije za MaxTV preko mobilne mreže. Takav DVB-T2 prijemnik kinezi prodaju za 10-ak EURa, pa nije HT na gubitku.

D.O.M.I. 04.11.2020. 08:56

Citiraj:

Autor Nytro (Post 3455573)
pozdrav.

Jel itko uspio upariti daljinac od tvea sa funkcijama na daljincu od recivera. Imam lg tv i baš mi to nesto ne radi. Vidim da ima određenih razlika u odnosu na onaj youtube koji se može naći. Čini mi se da je to od starije generacije odnosno od Opticum Nytra ili staijeg opticum modela.

Jel to ovaj model koji si uzeo? https://pevex.hr/tv-receiver-opticum...65-338282.html

C128 04.11.2020. 09:00

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3455267)
Živcira me što u Zagrebu nalazi Trend TV i Laudato prije HRT1,... i ostalih kanala, inače bi poredak bio dobar.

To je zato što je u Zagrebu kanal 22 MUX L1 prije kanala 25 - MUX M1.

Nikky 04.11.2020. 09:15

To bi se moglo zaobići ako ima opcija za manual search a ne idiot automatic,
izbrišeš sve kanale > manual search na 25. kanalu > manual search na 22. kanalu.

Navedeni kanali vrijede za Zg regiju, da nebi netko iz drugih regija vikao ...

dani77 04.11.2020. 09:47

Citiraj:

Autor D.O.M.I. (Post 3455680)

Da, to je taj model. Punac kupio u PEVEX-u (iako je na slici NytroBox, a ne NytroBox Plus). Imaš ga za istu cijenu ovdje i još dobiješ HDMI kabel (u PEVEX-u ga ne dobiješ), dostava uključena u cijenu.

golfw12 04.11.2020. 09:59

možda kome pomogne u vezi poretka kanala
uređaj vivax t181, s obzirom da mi je našao domaće kanale u dvije grupe, prva kreče kanala 58-65(hrt1,hrt2,rtl,nova,hrt3,hrt4,rtl2,doma) a druga od kanala 129-134 (sportska,kockica,cmc,osječka,stv,vinkovačka)
donekle sam riješio problem tako što sam dodao sve ove kanale u favorite pod kategoriju vijesti
tako da kad odabereš na daljinskom tipku fav (favoriti) i pod kategorijom vijesti ima tih 14 kanala
i meni najbitinije kad stisneš da prebaci program sa 65 na sljedeči po "redu" mu nije 70 nego 129 sportska tv i sve dok je u tom modu favoriti ovo funkcionira ali kad stisneš ručno neki broj npr 70 onda izađe van iz tog favorit moda i moraš ponovo uči na tipku favoriti i odabrat kanal sa te liste
kad več nemogu složiti da budu od 1 do 14 ovo je najbolje što mogu napraviti

Libertus 04.11.2020. 10:02

Citiraj:

Autor golfw12 (Post 3455700)
možda kome pomogne u vezi poretka kanala

uređaj vivax t181, s obzirom da mi je našao domaće kanale u dvije grupe, prva kreče kanala 58-65(hrt1,hrt2,rtl,nova,hrt3,hrt4,rtl2,doma) a druga od kanala 129-134 (sportska,kockica,cmc,osječka,stv,vinkovačka)

donekle sam riješio problem tako što sam dodao sve ove kanale u favorite pod kategoriju vijesti

tako da kad odabereš na daljinskom tipku fav (favoriti) i pod kategorijom vijesti ima tih 14 kanala

i meni najbitinije kad stisneš da prebaci program sa 65 na sljedeči po "redu" mu nije 70 nego 129 sportska tv i sve dok je u tom modu favoriti ovo funkcionira ali kad stisneš ručno neki broj npr 70 onda izađe van iz tog favorit moda i moraš ponovo uči na tipku favoriti i odabrat kanal sa te liste

kad več nemogu složiti da budu od 1 do 14 ovo je najbolje što mogu napraviti

Možeš posložiti kanale na vivax, ali trebaš isključiti onaj lnc ili tako nekako na početnom ekranu postavki. Neki dan naredio poznaniku.

dj_ruby 04.11.2020. 11:04

Dali ima koji uređaj da je hibrid da mogu i netflix na njega staviti i da ok funkcionira?

Isto tako koji uređaj a da mi koristi samo jedan daljenski
Tv mi je samsung stariji cca 7-8 godina

mrga 04.11.2020. 15:40

Citiraj:

Autor Max_Damage (Post 3455434)
Aktiviraš premještanje, sa enterom označi kanal i premjesti ga na ono mjesto koje želiš sa tipkom EPG

Ok, uspio sam ih poredati jedan iza drugog kako želim, međutim i dalje imaju brojeve koje im je sustav dodijelio.

Dakle, kad krenem od HRT1 i šaltam gore, idu normalnim redom kako sam postavio (HRT1, HRT2, HRT3, HRT4, RTL...), no kad se stisne broj 3, umjesto HRT3 prebacuje se na RTL.

Riječ je o starijim ljudima i njima je to koma.

Ovako je sad na listi:

001 HRT1
002 HRT2
003 RTL
004 HRT3
005 HRT4

Ovo premještanje sa žutim gumbom miče program na listi, ali ne mijenja njegov broj. Kako podesiti kanal pojedinog programa?

Nikky 04.11.2020. 15:45

U toj kombinaciji nikako,
"stariji ljudi" će morati naučiti novi raspored ili da se nauče vrtiti samo Pg Up / Pg Dn.

EDIT: Ako ti je trenutno lista kako si napisao onda korektno odrađuje,
trenutno ti i je 3 > RTL.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:17.