![]() |
vidim netko je gore pirao za slucaj kad je izgubio vozacku za 0.60 - koliko je popio..
ja sam pred koju godinu imao isti slucaj.. napuhanih 0.65, spusteno 10% na 0.55 lol.. 3 mjeseca i 2800 kn kazne ako se dobro sjecam.. i mogu rec da sam s tih 0.64 bio poprilicno veseo.. popio par pelina i pivu.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@domy
Sve to stoji, ali kako objasniti policajcu da je po zakonu na otvorenoj cesti ograničenje 90, a budući da nisu promjenili i prilagodili znakove jer još uvijek stoji 80 pa shodno tome to i vrijedi i time voziš više od dozvoljenog.. a ulaziti u rasprave s dotičnim organima zna biti vrlo osjetljivo i diskutabilno.. ili se varam ::) |
Citiraj:
Za prekoracenje preko 30 km/h u naseljenom je 2000 ili 3000 kn mislim. kako to za motore ? recimo kad te snime vozis 70/kmh,naravno nema naprijed tablice,sto saceka te par stotina metara nize STOP palica ili kako ? ( cisto pitam da opet ne bi sasuli pojedinci drvlje i kamenje,informativno ) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Neki dan sam po cesti izvan naselja koja je imala ograničenje 70 km/h vozio 80 km/h po satu (po GPS-u oko 78 km/h), prošao metar od policajca s laserskim pištoljem i nije ni trepnuo. To mi se dogodilo mali milijun puta... |
A znam da nemam i isto pretpostavljam da i on to mora znati..
Na potezu VT-BJ-ZG (znači podravska magistrala), ako je jedan znak 90 km/h od njih 20 (čisto da ukažem koliko rijetko) a i šire... jedino ako namjerno nisu promjenili te znakove, no osobno ne vidim razlog spuštanja ograničenja, ne znam.. |
Ne znam koji i kakav zakon čitate i kako ga tumačite, ali lijepo piše da je dopuštena brzina 50km/h u naseljenim mjestima, 90km/h na otvorenoj cesti, 100km/h na cesti rezerviranoj za automobile (poluautocesti) i 130km/h na autocesti osim ako je drukčije regulirano znakovima.
A ovaj frend što leti motorom, nadam se da neće nikog ubit. |
110 km/h je na brzoj cesti. :)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
nope, prvi prekrsaj.. u prvih 2 godine od polaganja, pa mozda zato.. mozda 2400 je bilo, nisam vise siguran, al iznad 2 je bilo.. zalba su prihvatili u smislu da su mi poslali uplatnice i velikodusno omogucili placanje u ratama.. |
Citiraj:
Van naseljenog mjesta nema kazne za prekoračenje brzine za do 10 km/h, zato je do 154 km/h (izmjerenih) nekažnjivo. |
Fakat si u pravu. Evo sad malo pročešljao zakon i tak je. Nema kazne za prekoračenje od 10 na cesti van naselja. Dakle na autocesti možeš vozit izmjereno 155,55 i nemreju te kaznit.
Isprika lowrideru. |
ubuduće slušat lowrajdera ;)
nisam ništa htio reć :) |
Ma trebao si prije reć. Ovako možemo vozit brže, trošit više goriva te time više potpomagat državni proračun. Jbga, recesija je. :D
|
Citiraj:
|
Dječaci, nemojte zaboraviti činjenicu da je na cesti ograničenje oniliko koliko piše na prometnom znaku a ne koliko piše u zakonu. Vertikalna prometna signalizacija uvijek je "jača" od horizontalne, pa i od trenutno važećeg općeg zakona.
|
Citiraj:
|
Možda si krivo shvatio, nema veze da, a nigdje nije napisano da se znakovi moraju mjenjati i da je itko očekivao da se znakovi promjene promjenom zakon (iako bi stvarno bilo lijepo da ako se neki zakon izmjeni da se onda i u praksi prilagodi istom) no dobro...
u konačnici to nije ni bitno jer kao što je kolega naveo post iznad da vrijedi ono što je zabijeno u zemlju i zašarafljeno na stup :D zz |
Citiraj:
I dalje ne shvaćam kakve veze ima promjena max. brzine s ograničenjem na nekoj lokaciji? Znakovi se i postavljaju da bi se dalo do znanja kako je ograničenje drugačije od općeg. |
Pa vidio sam i ja na puno mjesta znakove 60 i onda nakon skretanja 80. I tako vec duugo godina stoji. Ne znam, ocito nisu prije culi za znak prestanka ograničenja :) Ili ih nisu imali dovoljno :). A kad su digli na otvorenoj cesti ogranicenja na 90 naravno da su ti znakovi 80 ostali. Nije to nikakva cesta koja je namjerno ograničena na 80 nego jednostavno je tako ostalo (naravno da vrijedi znak a ne opce ogranicenje). I to je sranje.
|
Citiraj:
Znači, da je na cestama van mjesta nekad bilo 80, ne znači da će sve znakove dići na 90, ako se zakonski promjeni u 90. Znak prestanka ograničenja ni ne treba postavljati u situaicji kao što si naveo (nakon križanja, recimo). |
Citiraj:
Evo novih: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339713.html Prije se na autocesti plaćalo 500 kn za 180 + još 10% km/h, sada 1000 kn. Prije 700 kn za 100 +10 km/h u naselju, sada 2000 kn. :D |
Citiraj:
Eto jos samo jedna "iz stvarnog zivota" :) Prije 2-3 godine (ne sjecam se tocno) su uredivali jednu cestu na Krku. Bila je bas ta situacija (60-80). I nakon zavrsetka radova, znak 80 je zamijenjen prestankom ogranicenja. |
da ne govorimo o tome ako su bili radovi na cesti i znak ograničenja 20 (naletih i na to) a naravno od radova ni R i to stoji tako godinama:goood: i komotno da vas na tom dijelu snimaju a vozite 80 bilo bi čudesa..
|
Citiraj:
Zamisli kad bi po Zagrebu svuda stavljali 50. :D Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Al naravno da na masu mjesta znakovi nisu izmjenjeni, što zbog nedostatka para, što zbog nebrige. |
Citiraj:
|
True. Al da je nesrazmjerno, je.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:14. |