PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobitel kupiti? - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=153152)

coconut 26.09.2011. 15:18

Potraži HTC Desire ili Motorolu Defy.

hobitxxx 26.09.2011. 18:48

uf sviđa mi se ovaj galaxy s to je ovaj i9000 kaj ne? jer vidim da ima puno galaxya! ugl fala mislim da to uzimam onda...hvala !

coconut 26.09.2011. 19:16

Ima cijela serija Samsung Galaxy mobitela, a i9000 je Galaxy S (SGS). Neki mu zamjeraju preplastičnu konstrukciju pa izgleda kao neki jeftikaner, ali zato ima ubitačno dobar ekran.

Purger155 26.09.2011. 19:56

pozdrav! jel ima tko kakva iskustva sa Nexusom S? planiram curi nabaviti androida pa mi se čini kao solidna kupnja (još je bijeli iza :) )

rodriguez 26.09.2011. 22:21

Ja ga danas uzeo..Šta te zanima?

hobitxxx 27.09.2011. 11:41

Citiraj:

Autor coconut (Post 1985004)
Ima cijela serija Samsung Galaxy mobitela, a i9000 je Galaxy S (SGS). Neki mu zamjeraju preplastičnu konstrukciju pa izgleda kao neki jeftikaner, ali zato ima ubitačno dobar ekran.

da tak i izgleda a i vidim na gsm areni da je dosta lagan a dosta velik...ugl nema veze...glavno da ja s njim mogu radit sve zivo i da ne steka ...e da pitanje kolko sam vidio taj mob ima 1 GHZ procesor i PowerVR SGX540 grafu...moje pitanje je jel ce mob moci recimo vrtit brothers in arms 2 ili tak nesto ili mozda jos zahtjevnije igre ? :)

Goranbm 27.09.2011. 13:22

Ja sam na njemu bez problema vrtio sljedece : Pes 2011, Assassins creed, Hero of sparta, Fast 5, Hawx, NFS shift .... Nije bilo nikakvih problema, pokusao sam i Dead space, ali nisam ga mogao nesto instalirati. Nisam probao BIA 2, pa za tu igru bas i neznam....

Purger155 27.09.2011. 16:19

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 1985200)
Ja ga danas uzeo..Šta te zanima?

javi mi kroz par dana kako si zadovoljan sa baterijom...Zanima me trajanje pod nekim normalnim korištenjem (podatkovni paket isključen)...:chears:

windfucker 02.10.2011. 11:15

Pozdrav ekipi!
Evo, tebam preporuku za neki HTC, Samsung, ev. iphone4 a prioriteti su slijedeći:
1.Najbolja moguća kamera u konkurenciji (foto i video, u smislu kvalitetnih snimaka i pri slabijem osvjetljenju)
2. Čim jednostavniji sustav izbornika (pri tome mislim na elementarne stvari tipa: brz pristup imeniku, porukama, javljanje na poziv bez petljancije, suvišnih "klikova" tj. touch-eva i pokreta, itd., dobro riješena automatska zaključavanja/otključavanja...) jer mobitel je za ženu koja i nije pretjerano vična tim stvarima.
3. Baterija, naravno čim duže (rabiti će se ipak primarno kao telefon, uz fotke/video-klipove tu i tamo)
4. wi-fi i 3G (prvo obavezno, drugo baš i ne)
5. mogućnost hackiranja, krekova itd potpuno nevažna, kao i dijagonala ekrana, jedino da je pristojne preciznosti na dodir, koliko je moguće, ofc...
6. Estetski dojam poželjan (žena, again) :D

Hvala na pomoći, eksperti ;)

computer-7 04.10.2011. 09:46

dvojba između mobitela

Pozdrav,

zanimaju me ovi mobiteli s touch screenom..

htc wildfire,nokia c5-03,samsung ace,samsung diva lavander,sony ericson x8

pa bih molio ako netko ima neki od tih mobitela da napiše zašto je dobar ili bolji od ovih drugih ..

svako mišljenje je dobro došlo :)

:fala:

syss 04.10.2011. 09:54

stavi sve te modele u gsmarenu na compare, prethodno izbacivši dumb phoneove i gledaj razlike.

coconut 04.10.2011. 10:01

Wildfire se više ne proizvodi jer ga je zamijenio Wildfire S.

computer-7 04.10.2011. 10:08

i koja je razlika između običnog i S-a?

Ivo_Strojnica 04.10.2011. 10:15

nasljednik je wildfirea i po više manje svim stavkama bolji. stvarno koristi www.gsmarena.com prije nego počneš sa takvim pitanjima. Većini se samo digne tlak kad pročitaju takva pitanja.

computer-7 04.10.2011. 10:19

naravno da gledam gsm arenu.. nego bi htio ako netko ima neki od mobitela gore navedenih da kaže neku informaciju iz prve ruke

redscro 04.10.2011. 10:20

Citiraj:

Autor computer-7 (Post 1990795)
Pozdrav,

zanimaju me ovi mobiteli s touch screenom..

htc wildfire,nokia c5-03,samsung ace,samsung diva lavander,sony ericson x8

pa bih molio ako netko ima neki od tih mobitela da napiše zašto je dobar ili bolji od ovih drugih ..

svako mišljenje je dobro došlo :)

:fala:

Wildfire je stariji model, očajna rezolucija ekrana... Nokia loš rezistivni ekran, star OS... Ace je avion po svemu za sve ostale... Diva, ne znam uopće od kud u ovoj usporedbi, slab dummy mobitel... X8 je low end android, također stariji model...

Sve u svemu Ace je daleko najbolji izbor od navedenih. Nisam radio s njim, ali ne treba previše genijalnosti da bi se to zaključilo. Ako se pak radi o Wildfire S, onda nije ni on loš, iako ne vrijedi onoliko koliko košta. Najbitnija razlika je u rezoluciji ekrana u odnosu na obični Wildfire.

computer-7 04.10.2011. 10:26

hvala redscro .. takav je i moj zaključak približno..

naravno ako netko ima neki od tih mobitela neka se slobodno javi

housel 04.10.2011. 10:36

Imao Wildfire, koliko vidim novi S ima nešto jači cpu i podržava noviju verziju OSa.
Wifi hot spot je glavni razlog iz kojeg sam ga uzeo a glavni razlog zbog kojeg sam ga prodao je što tu i tamo netko te nazove baš kada on nešto čačka sam po sebi i ne možeš se javiti. Naravno, svaku večer je bio na punjaču.

Koji god uzeo, dojadit će ti nakon nekog vremena i sve će se opet svesti na telefoniranje i slanje poruki ali će do tada dosta izgubiti cijenu.

Za ostale ne znam, nisam ih imao, sretno ;)

Sinac 04.10.2011. 10:36

Razmisli prvo za što ti točno mobitel (kao smartphone) treba. Ako ti je samo za pozive i SMS onda možeš povoljno naći i neki stariji a dobar model preko oglasnika. Ako ti treba za pozive, SMS, čitanje dokumenata (doc/xls i PDF), primanje/slanje mailova, igranje igrica i još tisuću stvari onda ti ne gine ništa slabije od HTC Desire. Znam to iz iskustva svojih kolega, ispadne da ti je jeftiniji uređaj prespor i/ili ima premali ekran i/ili ima premalo memorije i/ili ima OS za koji nema nikakvih dodatnih programa/igrica. U svakom slučaju je moja preporuka uređaja s Android OS-om ili u krajnjem slučaju da naletiš na nešto povoljno sa Windows Phone 7 (WP7, tipa HTC Trophy) s time da imaš najveći broj aplikacija dostupnih za Android.

EDIT: Baci i pogled na Motorolu Defy ako imaš priliku uzeti kao novi uređaj u VIP-u.

Wolfblade 07.10.2011. 13:37

Evo ja vec par godina uopće nemam mobitel, jer mi nije ni trebao, ali sad sam dosao u takvu situaciju da mi treba. Pošto ja nisam ekspert za mobitele, a vidim da se dosta forumasa razumije zamolio bih vas da mi preporučite nesto kvalitetno i dobro.
Što se tiče mobitela zelio bih nesto u rangu 1700kn( bez pretplata ili koje kakvih đinđula), glavno mi je da je kvalitetan i ima sve osnovne funkcije, ako ima i dodatne još bolje.
Hvala!

Codiac 07.10.2011. 14:58

samsung galaxy s

coconut 07.10.2011. 15:00

Za tu lovu možeš naći polovni Desire, SGS i Defy. A ti vidi koji ti najviše odgovara.

Ivo_Strojnica 07.10.2011. 15:11

Ja ti uz Samsung Galaxy S i Defy preporučujem i iPhone 3GS i Nokiu N8. Svi navedeni mobiteli su odlični, izdržljivi i funkcionalni.
Ako preferiraš slikavanje, Nokia N8.
Ako voliš velike i živopisne ekrane i sve šta ide uz to, Samsung Galaxy S.
Ako voliš robusnost, Defy.
Ako voliš jednostavnost i eleganciju, Iphone 3GS.

Ne preporučujem ti Desire.

Wolfblade 07.10.2011. 21:15

Gdje je najbolje nabaviti Samsung galaxy S , po mogucnosti da se moze narućiti.

dakillah6666 07.10.2011. 23:55

Preporuka Mobitela

Eto, doslo vrijeme da si uzmem novi mobitel, od 900 - pa do nekih 1300 +/- koja kuna

eto, sad gledam u tele 2 i vidim SAmsung GAlaxy i5800 , frend mi radi u tele 2 , i ima takav mobitel , kaze da je super

Galaxy ace mi se također sviđa, a i nokia c7 itd

Pa eto ako ima netko mobitel koj misli da bi mi se sviđao , nek posta :D

na 098 sam mrezi, ali bih vjerojatno isao u tele 2 ili vip ( u slucaju da uzmem neki prijenos broja i slicno )

morozinho 08.10.2011. 00:38

Moje preporuke za Huawei U 8650 Sonic. Android 2.3 ,a kosta 745kn bas u tele 2. ja ga prekujucer uzeo i prezadovoljan sam dobivenim.

coconut 08.10.2011. 08:18

Njuškalo. Velika većina prodavača će ti ga rado poslati na kućnu adresu nekom dostavnom službom.

dakillah6666 08.10.2011. 10:55

aha, ma i njega sam gledao, cinio mi se oke, ali nikad dosada nisam imao Huawei, pa sam skeptican oko njega

morozinho 09.10.2011. 02:38

A cuj imam ga tek 2-3 dana. za sada izgleda i vise nego dobro. Kakva mu je kvaliteta? Na prvu cini se dosta kvalitetno, medjutim saznat cemo kada mi prvi put ispadne iz ruke :D
Nemojte se zavaravati. Ja sam mislio fuj kinesko smece. Medjutim kada malo bolje razmislim sto danas nije napravljeno u kini? BTW i HTC je korejski pa evo sta je napravio do sada :D Ja predvidjam svijetlu buducnost Huawei-u pogotovo ako ostanu povoljni.

fanATIk 09.10.2011. 06:34

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:11.