![]() |
Citiraj:
Što je sa formatom.....to su sve 16:9.....16:10 je veći format i kudikamo bolji za igre.....i rad u bilo čemu... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
PDF 241E1SB/62 |
Citiraj:
radim na 30" apple screenu a doma imam 22 i 24 ips 1680 i 1920 reze, oba 16:10. I u ovom slučaju (kod LCD monitora) veličina je itekako važna i nema veze s onim "čiji je veći". Još je važnije koja je reza jer trpati full hd u 22 ili 23 inchni monitor nema previše smisla. 16:9 monitori su najveća glupost koja je ikad izašla iz neke tvronice. Dobiješ manje pixela i manju radnu površinu od 16:10 monitora. |
Znaci 24 ipak onda, koji bi onda preporucili od ovih par iz Protisa, ili je svejedno, da uzmem koji mi se vise svida?:D
|
LG W2453TQ ili Acer G245H Abid. Acer mislim da cak dolazi sa svim kablovima i ima ti hdmi prikljucak.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A ima ih još o-ho-ho. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
I s tim da razlika nije ni 1" nego ~0.5", jer je 24" (16:9) = 23,6".
Edit: Citiraj:
|
negdje je 24.1" :D nikad neću prežalit što ga nema u "širokoj" prodaji kod nas :(
|
Citiraj:
|
pozdrav ljudi. evo procita sma 5-6 zadnjih stranica i prominili ste mi misljenje :)
Bavim se web dizajnom i nemogu vise radit na jedom monitoru (zbog multitaskinga) i u potrazi sam za drugim monitorom. sadasnji monitor samsung 2243bw ce bit postavljen po visini (za kodiranje) a na novom cu gledati sve ostalo. prvotno sam htio neki od 27' al kako se cini za 2000-2500kn se ne moze kupit kvalitetan pa sam odlucio spustit na 24. po vasim preporukama, najbolji je Dell U2412M, ponajvise zbog 16:10 reze koja me jako veseli, jer ti 120px ce mi svakako dobro doci. Da li i dalje stojite pri tome da je to best buy za cca 2000kn a da ima IPS? |
Citiraj:
|
s obzirom da mi je komp u dohvatu ruke bez da se pomicem, kartice mi nisu bitne kao ni broj usbova. vise mi je bitna kvaliteta. nisam neki freek i ne kupujem stalno, pa onda kad kupim zelim da kupim kvalitetno na duze staze
|
Ma i meni je blizu, ali koristim sd kartice za prebacivanje podataka i za slike s fotica. I ovo mi je super prakticno. Neces fulat s tim monitorom nikako, na tft centralu imas postavke za kalibriranje pa ih obavezno isprobaj. Na modelu koji sam osobno gledao su ispale odlicno.
|
http://www.youtube.com/watch?v=DP7C00BIzH8
jedan jako zanimljiv video za sve koje se mislit kako i sta ce kupit. 1min traje pa mozete bacit oko |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ne vise od par sati u komadu pa ga onda okrenem u horizontalu. manje-vise vecinom bude samo dreamweaver otvoren tako da nema nekih vizualnih promjena, stalno bude bijela podloga i blage boje teksta :) a isto tako ne mrdam se kad radim tako da sebi nastimam kako mi valja i nemicem se. moguce da se i vide neke promjene al da ti budem iskren u vrime kad radim okupiran sam pa i ne gledam kako mi prikaziva sliku al svakako cu sljedeci put obratit paznju pa da vidim
|
Budući da nema tema o 27" monitorima, pitat ću ovdje.
Molim preporuku za 27" LCD/LED do nekih +/-5000kn? Monitor će se koristit na konfi za obradu videa i fotki-to je primarna zadaća. Edit: Molim modratore da premjeste, sad sam vidio da ima tema o 27"! |
Dell U2711 za 4800+ ili HP ZR2740w za 4200+. Kvaliteta slike bi trebala biti tu negdje, dell ima općenito više konektora i card reader pa sad ovisno o potrebama.
|
EVo da javim, ipak sam uzeo Acera G245H, prepreprezadovoljan, sinoc sam do 6 ujutro igrao Witchera 2 i otisao direkt na faks :lol2: 10/10 :chears:
EDIT: I nije 23.6, nego 24 (61cm), i response time nije 5ms, nego 2ms. |
znam da je tema za 24" monitore,al da ne otvaram bezveze temu ako mi moze neko rec dal je ovaj monitor overkill za radeon 4890
http://www.diskont24.com/product.php...cat=318&page=1 hvala |
Za high je, imao sam 4870, to je manje vise sve isto i na 1440x900 leti sve, na 1680x1050 jos tak-tak, ali na 1920x1080 rezoluciji se vidi da je vrijeme ucinilo svoje, medium, te ponegdje high, ali dosta mali FPS. Tako ako mislis za igre, da, overkill je, ali je i svaki 22" pa nadalje sa fullHD rezolucijom
|
Uglavnom je. Za gaming na toj rezoluciji ne bih preporučio grafičku karticu slabiju od HD 6870.
|
u ovom čipu je dvoboj dell u2412m i viewsonicvp2365 čim sam vidio sliku odmah bi uzeo del zbog više okomitih točaka i manje ide u širinu od viewsonica i podsjeća me na moj 931bf.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:36. |