![]() |
Hvala na brzom odgovoru :)
|
Citiraj:
Trazi popust na cash. |
Možda padobranski, ali - razlika između A++ i A+++?
Kod Daikina je više no dupla u cijeni i vidim da su made in Japan A+++. |
Citiraj:
Ta klima ima i sistem za ovlazivanje/deovlazivanje. Superiorna daleko svemu na trzistu,ali cjena je bolesna za nase kupce. |
Citiraj:
FF - 7650 Kn Termis - 7800 kn Najjeftinije u Rijeci je u Siteh - 7650 kn, tako da cu je tamo ici kupiti :) |
Jedno pitanje samo.
Imam Fujitsu Nokiru 12-ku, i prilikom instalacije te klime, odvod onaj za tekućinu koja kapa vani su mi predložili da stavim u cijev od wc odvoda, jer tada je se stan kompletno renovirao, i bilo im zgodno tu cijev spustiti samo u odvod, a i kontao sam da ne kapa po autima koji su parkirani ispred zgrade, bolje da kapa u taj odvod, a i išao sam također logikom nekom da se nebi s godinama možda nešto začepilo jer instalacija ima preko 6m, i ako se začepi nešto, lakše je možda samo skinut unutarnju jedinicu, jer odmah ispod nje počinje taj odvod. Klima radi stvarno super, i ljeti i zimi, zadovoljan sam, nego zadnjih mjesec dana nekada se u stanu čuje kao blagi smrad kanalizacije, ne traje to dugo, i srećom nije prejak smrad, ali dali je moguće da se kroz klimu čuje taj smrad, kako je uštekana ta cijev u wc odvod? Blizu zgrade rade kanalizaciju čitavom kvartu mom, cijevi mjenjaju, pa se sve tješim da je možda od toga, ali samo da priupitam i ovdje, pošto vidim ima vas koji se razumijete u ovo. |
delete
|
Cuje se smrad kanalizacije jer ti vjerojatno nisu stavili sifon.
Cesta greska. Ili je sifon postavljen ali je "suh". Ako je sifon postavljen najbrze rjesenje je sljedece: - skini masku unjtarnje jedinice - nalij bocu vode (plasticna boca) - naspi polako jedno litru vode direktno u kadu od klime. -sifon ce se "potopit" i nece bit smrada. U slucaju da nema sifona zovi servis da to rjese. |
Trebam preporuku klime s inverterom do cca 3000-3500 kn max.
Hladit ce prostor od cca 40 kvadrata, kupovat ce se u zagrebu. Zahvaljujem! |
@hawker, hvala ti, nisam siguran za sifon jel stavljan, mislim neznam uopće sta je to, znam samo iznad lavaboa od wc-a, produžena cijev i kroz zid na klimu, i sa druge strane zida je završetak te cijevi, i kroz tu cijev samo nabijeno crijevo od klime nekih 30-40cm.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.casavelez.co/media/catalo.../9/3/93548.jpg |
Mislim da nisu to stavljali kod mene, to bi se moglo nabiti u ovu cijev predpostavljam?
|
Citiraj:
Moze preporuka nekog ducana, po mogucnosti i da rade ugradnju? Ne znam gdje bih trazio :stoopid: |
http://www.klima-uredaji.com.hr/izli...ima-uredaji/21
Webshop ili nazvat gazdu na mobitel. Imaju ugradnju. Pokrivaju ZG. Ako plaćaš kešom pitaj jel ima kakav popust ili barem popust na ugradnju. Cjenkaj se malo. ;) |
Citiraj:
Fujitsu ima poznati model NOCRIA ......zvuci najslicnije tome sto si napisao.......ali nema u velicini 12.......nego ima u velicini 14 , 18 i 24 |
Da, nocria, nisam mnogo poznanik klima, mislio sam da je 12 ili 14, mislim da ima oko 6-7 kW.
|
Citiraj:
|
k, thanks! ;)
|
Citiraj:
|
kako biste poredali proizvodjace klima u istom rangu s obzirom na kvalitetu: mitsubishi, toshiba, fujitsu, daikin ?
|
Tada je bila neka akcija micubishi ove koju ima Magarac i te toshibe za 3800.
|
Ovim redoslijedom: mitsubishi, daikin, fujitsu/toshiba.
|
Citiraj:
Kod svih tih proizvodjaca postoje top modeli.....koji su medjusobno slicni........postoje srednji standardni modeli,koji su opet medjusobno slicni.......i postoje jeftini modeli,koji su opet medjusobno slicni. Trenutno daikin ima najbolji uredjaj......koji radi sa novim freonom r32......ne znam ima li ga u hrvatskoj na stanju......ali je preskup,i ne vjerujem da se isplati. |
Citiraj:
|
Sorry na upadu. Vivax klima neki dan prolupala. Upalim i krilce napravi svoje i stane a ne puse nista. Power led gori i sve miruje. Nakon sta ja znam 20 sekundi pocne beepanje i trepere timer i sleep lampe na unutrasnjoj jedinici. Na netu nisam nista nasao pametno... Hvala.
|
Moguce da ti je otisao semering na osovini od ventilatora na vanjskoj jedinici, to im je mana.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sutra cu do tamo pa cu uzest model. Hvala.
|
Citiraj:
Elaboriraj :) |
Citiraj:
P.s. oko tog posla (veliki siszemi,automatizacija) sam od 1998. godine. |
Citiraj:
Dakle nemoguce je porediti brandove........nego mozete porediti pojedine modele ........da bi uopce imalo nekog smisla. |
Evo ja cu nabrojit samo par modela pa neka srale usporedi:
-RXS 35,50 -Ururu Sarara -Emura -RSXY(xx)Q (VRV) EDIT: Srale vjerojatno ne zna da Mitsubishi i Daikin zajedno rade na razvoju tehnologije samo sto Daikin dobija prednost kod proizvodnje. |
Citiraj:
Ja nisam nista tvrdio, vec sam samo napisao "svoju" tablicu, odnosno kako ja gledam na japanske proizvođače klima uređaja. Naravno to ne treba bit točno, a posto znam da si bolje upoznat sa razno raznim sistemima, mislio sam da ces napisat nesto iz cega ce svi imati koristi, tj nesto naučit. Sa Daikinom imam super iskustva, ali Micu mi je nekak drazi :) Toshibu ne volim, zbog problema sa lezajievim i čestih problema koja čujem od montera, sa fujitsu bas nemam iskustva. EDIT: Hawker, ajmo malo malo na zemlju. :D |
Citiraj:
NHF.:goood: |
Meni su sva 4 proizvodjaca dobri...svak na svoj nacin.
Ako je u pitanju daikin vanjska rxs35k.......taj model je malo slabiji od mitsubishi fh35ve......prema deklarisanim podacima......bar kada je u pitanju grijanje.......sto se hladjenja tice svaki je dobar :-) |
Emura je cini se jos slabija :-)
|
Stalno spominjes:
-Ururu Sarara 3,5 kw-16.600 kn -Emura 3,5 kw 12.600 kn Sve je to super, ali, to je jednostavno previse novaca :) |
Emura 35 je puno skuplja od mice fh35........a slabiji joj kapacitet i slabiji cop nego kod fh.......to je malo nelogicno.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:26. |