PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kupovina mobitela preko interneta, poštarina, carina, RMA, problemi... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=251059)

santos 14.01.2014. 22:09

cestitam :chears: ja jos cekam da mojeg puste dalje.... :/

Brko 15.01.2014. 08:34

Oćete onda vas 2 prestat apdejtirat ovaj narod svakih par sati gdje vam je paket, što trenutno rade na njemu i kad bi mogao krenuti prema vama :D:D:D:D:D

ShrinkCro 15.01.2014. 08:43

Napaceni narod! :) ja sam gotov s ovom temom
Lijep pozdrav

santos 15.01.2014. 10:38

brko da mi ne apdejtamo tolko, nebi ti imo sta citat sad. :lol2:

Brko 15.01.2014. 12:22

Citiraj:

Autor santos (Post 2528145)
brko da mi ne apdejtamo tolko, nebi ti imo sta citat sad. :lol2:

Zejebancija :D ali fakat, e :D turske sapunice su goli k... :D

santos 16.01.2014. 12:56

btw tek sad sam skuzio da mi je ovo prvi paket koji mi se carini/pdv-ira u zagrebu... inace se to radilo u varazdinu... kaj su restrukturirali carinske ispostave?

Princ288 16.01.2014. 13:27

Pqr stranica unazad pise ti da su se od EU sve carine prebacile u zagreb i nemres preuzeti direkt na carini vec ti oni salju doma.

santos 16.01.2014. 13:28

ne znam kak sam taj dio preskocio. tnx ;)

RAUL 16.01.2014. 14:35

Ima netko cupon za banggood?

coconut 16.01.2014. 15:54

Vidi potpis
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1236

RAUL 16.01.2014. 15:56

Rijeseno.

MASVA 16.01.2014. 18:39

moja rdeča riža krenula za domaju
09.01 plaćeno
16.01 poslano
hotmid
http://s14.postimg.org/xzjveqda5/Scr...6_18_30_11.jpg

ChP3 17.01.2014. 13:36

A jesu brzi ovi na carini, to je prestrašno :rolleyes:
U srijedu poslao potvrdu o uplati .... osim automatskog odgovara koji sam dobio koliko vidim paket još stoji. Ne znam ima li smisla ponovo slati potvrdu.

two-faced paras 17.01.2014. 13:45

Citiraj:

Autor ChP3 (Post 2529669)
A jesu brzi ovi na carini, to je prestrašno :rolleyes:
U srijedu poslao potvrdu o uplati .... osim automatskog odgovara koji sam dobio koliko vidim paket još stoji. Ne znam ima li smisla ponovo slati potvrdu.

Moja potvrda čuči kod njih od prošlog petka,rezultat isti.Jučer na tel. dobio informaciju da rade preglede prošlogodišnjih pošiljki.

tommyman1507 17.01.2014. 13:52

Ajme sramote! Pa šta tamo dvoje ljudi radi na tim paketima?! Znači realno gledano treba izbjegavati kupnju moba između 11 i 2 mjeseca što zbog našh carinka a što zbog kineske nove godine.

ChP3 17.01.2014. 13:53

Pa to sam si nekako i mislio da će tako ispasti. Prvi mob mi je prošao bez carine, ovaj drugi je zapeo ... i sad čekaj.
Nije mi do pdv-a, koliko me to čekanje na ono što sam platio ubija.

Citiraj:

Autor tommyman1507 (Post 2529680)
Ajme sramote! Pa šta tamo dvoje ljudi radi na tim paketima?! Znači realno gledano treba izbjegavati kupnju moba između 11 i 2 mjeseca što zbog našh carinka a što zbog kineske nove godine.

Pa baš to! Što ne zaposle više ljudi, ako ne stignu. Mislim ono ... platiš robu,
načekaš se dok dođe, i sad još čekaj na carini po 10 dana ....
Toga ima samo kod nas :kafa:

mod: koristi multiquote

Ag008 17.01.2014. 15:00

Carina se valjda malo ubrzala i sada bi trebalo oko 10 dana od dolaska na carinu do slanja dalje ka korisniku paketa. Božić i NG je prošla.
Je li kome paket poslan 29.12 preko DE posta proradio tracking?

Brko 17.01.2014. 15:04

Citiraj:

Mislim da sam vam to napisao jedno već 15 puta. Ako ne želite čekat paket 2 mjeseca, na naručivati nakon 15.10. do božića ništa. A kasnije isto tako vrijedi i za drugu polovicu siječnja, cijelu veljaču i 2/3 ožujka.
Meni isto stoji paket (lijekovi iz USA) na carini već 8 dana, pa šta mogu. Kukanje i plakanje mi neće pomoći, kao ni zvanje carine u Branimirovoj.

Citiraj:

Autor ChP3 (Post 2529690)
Pa baš to! Što ne zaposle više ljudi, ako ne stignu. Mislim ono ... platiš robu,
načekaš se dok dođe, i sad još čekaj na carini po 10 dana ....
Toga ima samo kod nas :kafa:

Što ne zaposle više ljudi? Druže, njih ima tamo više nego što dođe dnevno paketa. Problem je u tome što su spori. Bio sam tamo nekoliko puta službeno. Vjeruj mi, došlo mi je da izvadim tetejac. Ali eto, ne možeš im ništa. Bili su na godišnjem, imali su dežurstva 2 tjedna, ali roba je abnormalno pristizala. I sad je čep. Imaju more robe pa su sad još i nadrkani jer sa godišnjeg moraju odma radit.
Zato to toliko traje. A ako misliš ih zvat, tek tada će ti paket baciti u stranu. To isto znam da rade ;)

RAUL 17.01.2014. 15:18

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2529761)
Kukanje i plakanje mi neće pomoći, kao ni zvanje carine u Branimirovoj.

To svakako, ali jedan lijepi dopis i zalba ovom gospodinu cine cuda:goood:

Carinska uprava
Pomoćnik ministra i ravnatelj Zlatko Grabar
A. Humboldta 4a, Zagreb
tel: 6211 300, fax: 6155 280
ured-ravnatelja@carina.hr

cyclone 17.01.2014. 16:27

Citiraj:

Nije dvoje nego osam carinika radi cijeli postanski promet za cijelu drzavu, jer su manje carinske urede u postanskom prometu zatvorili i sada radi samo ZG Branimirova. Vjerujem da nisu ni oni sretni zbog toga, a kamoli mi. Mozda to i funkcionira kada je regularni dio godine i nema praznika, ali kada se narucuje visestruko vise nego inace to je veliki problem. Ja sam dokumente poslao 23.12. i ocarinili su tek 9.1 pa si racunajte

Brko 17.01.2014. 16:59

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2529772)

Carinska uprava
Pomoćnik ministra i ravnatelj Zlatko Grabar
A. Humboldta 4a, Zagreb

I što, ovi ćemu reć da imaju posla preko glave :D

RAUL 17.01.2014. 17:05

Predpostavljam da ne radis u drzavnoj, gradsko ili zupanijskoj sluzbi, pa bas i nisi inforimran sta se desi kada pomocnik ministra nazove nize rangirane sefove:goood:Dosla su teska vremena u drzavnoj sluzbi i svatko od svakog ima strah.

Kada se to desi onda bude "Druze Zlatko samo reci letit cemo kao meci":lol2:

pokra89 17.01.2014. 17:06

Meni je mob došao na carinjenje 8.1.,pismo stiglo 11., račun poslan 13., i evo danas je mob u statusu send item to domestic location. Tako da price o tome da se carine stvari iz prosle godine ne pije vodu

two-faced paras 17.01.2014. 17:27

Citiraj:

Autor pokra89 (Post 2529856)
Meni je mob došao na carinjenje 8.1.,pismo stiglo 11., račun poslan 13., i evo danas je mob u statusu send item to domestic location. Tako da price o tome da se carine stvari iz prosle godine ne pije vodu

Da ti nisi Milanovićev sin:lol2:

Edit:
Ima bit da je odštopalo,sad provjerih status i opadoh sa stolice:chears:
http://prntscr.com/2k4h90

pokra89 17.01.2014. 17:33

Nisam, vec obicni klosar kojemu je ovo 6.uredaj i na svih prethodnih 6 sam platio pdv, tako da što se toga tiče vjerojatno me znaju :-)

Wuchko 17.01.2014. 18:13

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2529855)
Predpostavljam da ne radis u drzavnoj, gradsko ili zupanijskoj sluzbi, pa bas i nisi inforimran sta se desi kada pomocnik ministra nazove nize rangirane sefove:goood:Dosla su teska vremena u drzavnoj sluzbi i svatko od svakog ima strah.

Zaista mislis da bi pomocnik ministra zvao carinsku ispostavu zbog toga sto je nekome na carini zapeo cajniz mobitel? Da se razumijemo, vrlo dobro znam kako je to, moj je dosao na carinu 11.12, a meni u rukama bio 2.1. No pritisci ti nece pomoci, mozes jedino postici kontraefekt i mobitel dobiti recimo za valentinovo :D

RAUL 17.01.2014. 18:20

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2529889)
U takvim sluzbama postoji linija komunikacije.I budi siguran da ako u nekoliko dana pomocnik ministra dobije nekoliko prituzbi na rad carinske sluzbe sigurno ce nazvati netkoga tko je ispod njega,pa ovaj opet nekog tko je ispod njega....

Brko 17.01.2014. 18:41

Citiraj:

Ne, ne radim, samo ne znam što bi se pomoćnik ministra išao zamarati sa nekakva 2-3 mobitela od ekipe koja visi na PCE forumu i piše o tome svaki dan :D
Taj je fakat puko onda :D

Juice 17.01.2014. 18:49

Jos kad bi on i citao mailove. Mailovi stizu u ured i na njih odgovaraju sluzbenici, a njemu se proslijedjuju samo vazni mailovi kao sto je u svakoj firmi i svugdje. Gdje bi dosao kad bi sam citao svaki mail i odgovarao. Tako da slanje njemu nece uroditi plodom vec bi dobio odgovor da su sluzbe zatrpane posiljkama i da ce se predmet uskoro obraditi.

Brko 17.01.2014. 19:16

Citiraj:

Autor Juice (Post 2529912)
Jos kad bi on i citao mailove. Mailovi stizu u ured i na njih odgovaraju sluzbenici, a njemu se proslijedjuju samo vazni mailovi kao sto je u svakoj firmi i svugdje. Gdje bi dosao kad bi sam citao svaki mail i odgovarao. Tako da slanje njemu nece uroditi plodom vec bi dobio odgovor da su sluzbe zatrpane posiljkama i da ce se predmet uskoro obraditi.

Ta naravno. Kao što rekoh, sigurno će mu tajnica reći "Gos'n zamjeniče/pomočniće ministra. Neki momak moli za intervenciju, nije kineski mobitel dobio već 8 dana. Jel bi mu to požurili?" :D

Guls 17.01.2014. 19:50

Zato se lijepo covjek strpi i priceka :) i sve bude ok. Protiv sustava ne mozes, mozes se jedino prilagoditi

wooden 17.01.2014. 19:50

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2529772)

Carinska uprava
Pomoćnik ministra i ravnatelj Zlatko GrabarA. Humboldta 4a, Zagreb

Ti si probao pa znaš? :stoopid:

Sorry ali pišeš bajke.
Baš kao i ovo:
Citiraj:

U takvim sluzbama postoji linija komunikacije.I budi siguran da ako u nekoliko dana pomocnik ministra dobije nekoliko prituzbi na rad carinske sluzbe sigurno ce nazvati netkoga tko je ispod njega,pa ovaj opet nekog tko je ispod njega....
Na šta bi se ti to konkretno žalio?
Jel prekršen neki zakon?

Ako se ne varam, carina ima pravo 20 dana zadržati tvoj paket, ako ne i više, ne da mi se sad tražit po zakonima.
Dokle god oni poštuju zakone i propise dotle ti te svoje dopise možeš okačit mačku o rep, nikoga na carini ne zanima što bi ti htjeo svoj mobitel što prije.

Brko 17.01.2014. 19:54

Citiraj:

Autor wooden (Post 2529968)
Ako se ne varam, carina ima pravo 20 dana zadržati tvoj paket, ako ne i više, ne da mi se sad tražit po zakonima.
Dokle god oni poštuju zakone i propise dotle ti te svoje dopise možeš okačit mačku o rep, nikoga na carini ne zanima što bi ti htjeo svoj mobitel što prije.

o tom i pričam, ako je stoji negdje u zakonu npr. 30 dana, ne vidim di je tu problem ako ga puste 29. dan do završne destinacije.

RAUL 17.01.2014. 20:08

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2529937)
Ta naravno. Kao što rekoh, sigurno će mu tajnica reći "Gos'n zamjeniče/pomočniće ministra. Neki momak moli za intervenciju, nije kineski mobitel dobio već 8 dana. Jel bi mu to požurili?" :D

A tko kaze da se radi o mobitelu:D To se kaze moj predmet stoji duze vrijeme na carini toj i toj:D

Citiraj:

Autor wooden (Post 2529968)
Ti si probao pa znaš? :stoopid:

Sorry ali pišeš bajke.
Baš kao i ovo:
Na šta bi se ti to konkretno žalio?
Jel prekršen neki zakon?

Sve ok,ali nije na odmet pozvati se na Zakon o pravu na pristup informacijama.Napraviti se blesav i napisati meni predmet stoji na toj i toj carini duze vrijeme :D Pa kada u roku od 15 dana moraju poslati odgovor netko ce se pitati zasto se 100 ljudi zali na spori rad carinske sluzbe. Osobno se nisam zalio na rad carinske sluzbe vec na neke druge sluzbe i uredno sam od istih dobio odgovor i stvar se ubrzala. Uglavnom imao sam dobrih iskustva.

Citiraj:

Autor Guls (Post 2529967)
Protiv sustava ne mozes, mozes se jedino prilagoditi

Zato nam i ide tako lose.Bilo bi bolje da se borimo protiv sustava a ne da budemo letargicni.

mod: koristi multiquote

Juice 17.01.2014. 20:26

Tako se ti boriš protiv multiQuote-a ovdje

dabomba 17.01.2014. 20:43

Citiraj:

Znaš kad se bude pomočnik ministra zamarao sa tvojim dopisom? Nikada? Takve mailove njegova tajnica ni ne propušta do njega nego prosljeđuje na niže rangirane službenike u carinskoj upravi,mislim da bi to moglo doči do jednog načelnika koji bi to prosljedio nekom od svojih djelatnika koji bi to i pročitao i ako bi i nazvao carinu nebi se desilo ništa.
A to znam zato jer sam radio u državnoj upravi cijelih 9 godina.

RAUL 17.01.2014. 20:44

Pisem sa moba pa mi teze ide multiqoute,imaj razumjevanja :D

Brko 17.01.2014. 20:54

Citiraj:

Autor dabomba (Post 2530006)
Znaš kad se bude pomočnik ministra zamarao sa tvojim dopisom? Nikada? Takve mailove njegova tajnica ni ne propušta do njega nego prosljeđuje na niže rangirane službenike u carinskoj upravi,mislim da bi to moglo doči do jednog načelnika koji bi to prosljedio nekom od svojih djelatnika koji bi to i pročitao i ako bi i nazvao carinu nebi se desilo ništa.
A to znam zato jer sam radio u državnoj upravi cijelih 9 godina.

OK, napričali smo se o carini i carinicima. Mislim da bi ova rasprava o tome tko što tamo i kako radi mogla završiti sada ;) RAUL je predložio kome se možemo javiti. Pošteno od njega. Svi znamo da se pomoćnik ministra neće zamarat mobitelom iz kine, a i vjerujem da bi odgovor bio dulji od čekanja samog artikla.
Stoga, mislim da daljnja mišljenja o tome nisu potrebna ;) Slažeš li se?

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2530007)
Pisem sa moba pa mi teze ide multiqoute,imaj razumjevanja :D

Pa koristi tapatalk, sunce mu žareno, a ne iz browsera ;)

RAUL 17.01.2014. 21:04

Morati cu ga instalirati:D Slazem se sa tobom,bitno je ne biti letargican i zapamtiti da su institucije tamo radi nas koji smo porezni obveznici i koji im dajemo placu:D Idem skinuti tapatalk.

svenzy 19.01.2014. 14:44

@Drug Brko
Odakle si naručivao onaj tablet koji je išao preko mađarske ako nije tajna :chears:
može i u inbox :)
Inače,oderu me uvijek kada mi dolazi švedskom i njemačkom poštom

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:09.