PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Telemach (ex Tele2) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79622)

dabomba 14.12.2013. 19:22

mislim da ugovor možeš uvijek raskinuti samo je stvar koliko češ penala morati platiti ako si nešto dobio po povlaštenim cijenama zbog ugovora,bilo da je riječ o opremi ili o povlaštenim cijenama prometa.
Usput,bez obzira na sve ipak je lopovski Tcom najbolja opcija,probao sve ove mađioničare koji kad se sve zbroji i nemaju takvu dobru cijenu da bi čovjek poželio ostati kod nekog od njih.
Ma sve je to prestrašno jer sva ta ekipa dogovara cijene izmedu sebe i dok ovdje ne uleti još par jakih igrača sve ovo bude jedno veliko sranje.
Pa jel normalno da još ni Zagreb nije do kraja pokriven sa 3G mrežom od strane največeg teleoperatera a oni reklamiraju LTE mrežu.
Samo bi se uzimala lova(i uzima se) a nebi se ništa ulagalo.Onu ovcu i VIP neču ni spominjati jer su to obični šleperi i njihove cijene bi trebale realno biti još 30 do 40% manje da bi to bilo ok,ovako je ženiona svih koji ih puše.

Pawzilla 17.12.2013. 19:47

Da se i ja ubacim.. Koristim tele2 otkad je došao u RH, sve je bilo ok do danas, no eto očito nigdje ne ide bez povremenog lopovluka, pa tako i ovdje. Znači, aktualna akcija im je "100% više kuna na tvom računu na bonove!" i ok, kako odavno kupujem bonove preko maestro kartice, gdje je suradnjom dosad bilo omogućeno dobiti 25% više na račun, kupim bon i reko, doći će standardne SMS obavjesti o nadoplati 50+50kn, te kad si uzmem smart tarifu i 1000 poruka, taman ću imati 50kn za uspostave poziva.. Je.. da... pogledam sat vremena kasnije, nakon intenzivnog telefoniranja i sms-anja, niti se broj poruka u tarifi smanjio, niti broj minuta.. kad ono lopovi skidaju sa "bonus" računa po redovnom cjeniku osnovne tarife... A meni račun nakon 35+15kn apsolutno prazan.. I kako sam inatljiva osoba i kako ne podnosim lopovluk, odma ih zovem i pobijam činjenicama da im je poslovanje čisti lopovluk, dok se jadna studentica s druge strane ne preda i sama kaže da je tako.. Žao mi cure, nije ona kriva, ali ja poludim od takvog "poslovaja"

Redline 17.12.2013. 20:28

Citiraj:

Autor Pawzilla (Post 2513369)
Da se i ja ubacim.. Koristim tele2 otkad je došao u RH, sve je bilo ok do danas, no eto očito nigdje ne ide bez povremenog lopovluka, pa tako i ovdje. Znači, aktualna akcija im je "100% više kuna na tvom računu na bonove!" i ok, kako odavno kupujem bonove preko maestro kartice, gdje je suradnjom dosad bilo omogućeno dobiti 25% više na račun, kupim bon i reko, doći će standardne SMS obavjesti o nadoplati 50+50kn, te kad si uzmem smart tarifu i 1000 poruka, taman ću imati 50kn za uspostave poziva.. Je.. da... pogledam sat vremena kasnije, nakon intenzivnog telefoniranja i sms-anja, niti se broj poruka u tarifi smanjio, niti broj minuta.. kad ono lopovi skidaju sa "bonus" računa po redovnom cjeniku osnovne tarife... A meni račun nakon 35+15kn apsolutno prazan.. I kako sam inatljiva osoba i kako ne podnosim lopovluk, odma ih zovem i pobijam činjenicama da im je poslovanje čisti lopovluk, dok se jadna studentica s druge strane ne preda i sama kaže da je tako.. Žao mi cure, nije ona kriva, ali ja poludim od takvog "poslovaja"

X. Ista stvar kod mene prije par dana, nakon nadoplate bona aktiviral tarifu smart i uzel dodatnih 100SMSa i u prijevodu uzeli 40kn s osnovnog računa umjesto sa tog bonusa, za kojeg vele da se prvi tereti. Nakon toga sam ih 2 puta zvao u SZK i gadno ih kritiziral. Da se stvarno radi o lopovluku govoril u tome da na stranici nisu imali nikakva pravila za te bonus kune, odnosno na kaj se to odnosi (SAMO za pozive unutra HR i SMS unutar HR), nego su tek sad nedavno stavili uvjete korištenja, naknadno. Sad pošto sam kupil bezveze paket od 100SMSa koji se ne troši i bonus odlazi trenutno sam na uspostavu poziva i SMS, ..onda si mislim kak bi mogao taj bonus potrošiti na zvanje iz rominga, pošto sam u SLO.. i naravno to se isto naplacuje iz osnovnog, a ne bonus računa. Tak da potrošil osnovni račun, a ovaj j.. bonus praktički ne mogu trošit. Ova njihova promocija je jedna velika manipulacija i pošto imam puno zamjerki od prije + ovo, čim se vraćam u HR, iskorištavam prvi radni dan za mjenjanje operatera.

vranjba 20.12.2013. 19:46

može li netko reći ima li kakvog ograničenja u pozivima prema tomato brojevima, i koliko traje poziv prije nego se automatski prekine

Router 20.12.2013. 23:03

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2514968)
može li netko reći ima li kakvog ograničenja u pozivima prema tomato brojevima, i koliko traje poziv prije nego se automatski prekine

na smart tarifi prekida nakon 60 minuta.

vranjba 21.12.2013. 17:57

ne znaš dali ima ograničenja za pozive prema tomato ili vipu

NeooS 25.12.2013. 06:14

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2515440)
ne znaš dali ima ograničenja za pozive prema tomato ili vipu

koju tarifu koristis?
pretplata ili bonovi?

vranjba 25.12.2013. 18:56

nisam još uzeo, mislio sam na bonove

NeooS 25.12.2013. 19:54

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2517113)
nisam još uzeo, mislio sam na bonove

prema svim mrezama ti je najpovoljnija je Smart, a u njoj prema clanku 14.imas ogranicenje prema mrezama koje ostvaruju dobit od dolaznih poziva (tomato)..nema odredjen br minuta, nego prema "procjeni" da li se radi o zloupotrebi ili ne..

vranjba 25.12.2013. 20:12

hvala na informaciji, to me zanimalo

1v@n 12.01.2014. 21:39

Već mi se Tele2 popeo na vrh glave sa svojim nedostatkom signala u zadnjih nekoliko mjeseci i pucanjem neta čim padne ispod 3G brzine, ali danas mi je skroz puknuo film.

Poslovno sam u Turskoj i napunim si fino račun prije jer znam da će me oderati na roamingu, ali, pazi sad...ne mogu nikoga nazvati. Ni doma, ni tu partnere, nikog. Sjetim se da su imali foru da treba upisati 1 prije pina kod roaminga, pa probam i to, šipak. Incorrect pin. Probam i druge dostupne mreže za koje stoji na tele2 stranicama informacija o partnerstvu, ali opet ništa. SMS prođe, ali poziv mi se odmah prekida po pritisku na zvanje.

Dođem iznerviran do wifija u hotelu i na fejsbuk im opišem situaciju i mrtvo hladno me usmjere da zovem službu za korisnike. Mislim da ću prvo ić vidjet tko je normalniji, vip ili tmobile. Skoro 10 godina su tu i toliko ih koristim, ali izgleda da su potrošili svo strpljenje.

Brko 12.01.2014. 22:49

Sve bolje od boljega. Bravo Tele2. Tako se to radi...

nino 12.01.2014. 23:31

Citiraj:

Autor nino (Post 2446019)
Ponajvise zbog toga sam otisao od njih, sada tomato nakon 2 mjeseca koristenja same pohvale, sto se tice signala a i racuna. :D

Ovo i dalje stoji kod mene. :)

NeooS 13.01.2014. 00:23

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2526624)
Već mi se Tele2 popeo na vrh glave sa svojim nedostatkom signala u zadnjih nekoliko mjeseci i pucanjem neta čim padne ispod 3G brzine, ali danas mi je skroz puknuo film.

Poslovno sam u Turskoj i napunim si fino račun prije jer znam da će me oderati na roamingu, ali, pazi sad...ne mogu nikoga nazvati. Ni doma, ni tu partnere, nikog. Sjetim se da su imali foru da treba upisati 1 prije pina kod roaminga, pa probam i to, šipak. Incorrect pin. Probam i druge dostupne mreže za koje stoji na tele2 stranicama informacija o partnerstvu, ali opet ništa. SMS prođe, ali poziv mi se odmah prekida po pritisku na zvanje.

Dođem iznerviran do wifija u hotelu i na fejsbuk im opišem situaciju i mrtvo hladno me usmjere da zovem službu za korisnike. Mislim da ću prvo ić vidjet tko je normalniji, vip ili tmobile. Skoro 10 godina su tu i toliko ih koristim, ali izgleda da su potrošili svo strpljenje.

Pokušaj sa *133* broj koji zoveš # tipka za poziv. I onda čekaš da ti zazvoni mob i da se javi onaj koga zoveš

1v@n 13.01.2014. 06:21

Citiraj:

Autor NeooS (Post 2526712)
Pokušaj sa *133* broj koji zoveš # tipka za poziv. I onda čekaš da ti zazvoni mob i da se javi onaj koga zoveš

Iskreno, ne da mi se. Dobro još da ne zovem centralu pa da mi fizički prespaja žice. Neće od mene više ni kune dobiti.

jopis 13.01.2014. 07:44

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2526624)

Pretplata ili bonovi?
Da li si uključivao zabranu poziva/podatkovnog prometa u roamingu?
Jer ja sam bio u grčkoj i turskoj u devetom mjesecu, imam t2 pretplatu i uredno mi je sve radilo u obje države na različitim lokacijama.

1v@n 13.01.2014. 16:04

Citiraj:

Autor jopis (Post 2526749)
Pretplata ili bonovi?
Da li si uključivao zabranu poziva/podatkovnog prometa u roamingu?
Jer ja sam bio u grčkoj i turskoj u devetom mjesecu, imam t2 pretplatu i uredno mi je sve radilo u obje države na različitim lokacijama.

Bonovi, napisao sam gore da sam natrpao love na račun jer me čeka dosta zivkanja okolo.
Unutar EU mi je sve radilo normalno dosad. Nikakve zabrane nisam stavljao niti dirao postavke oko roaminga, ako je to uopće moguće.

FitzTN 13.01.2014. 16:26

Meni je tako bilo u Austriji. Išo kupit novi mob, pa uzeo start paket koji sam imao od prije, aktivirao ga u HR i stavio gore u mob. Ništa nije išlo...ali sam to pripisao tome što je bilo manje od 20kn na računu...hmm

Nisam htio stavljat pretplatnu karticu da mi ne potegne tko zna kakav internet promet (bilo prije ulaska u EU).

vedran031 07.02.2014. 20:25

Kupio sam u 8mj 2013 mobitel na bonove, kad mogu zatrazit kod za otkljucavanje na druge mreze? pitao sam sluzbu za korisnike ali su mi promrmljali nesto bezveze

triki555 07.02.2014. 21:30

u 8 mjesecu ove godine

trnavausrcu 09.02.2014. 12:57

Tele2 je katastrofa postao, mi smo prije 2g uzimali na poslovne tarife 150 najbolje mobitele po 200kn.
Sada na toj tarifi mogu dobiti Galaxy S3 za 2400kn, a prije 2g isti uredaj platio 400kn.

Tko od operatera ima najbolju ponudu uredaja za poslovne korisnike sa nekom dobrom tarifom?
Recimo tu sam u 150kn/mj imao 750MB, 600min poziva i 200sms, i neograniceno unutar mreze + VPN broj unutar firme (naravno uz odlicne popuste za mobove), posto nema vise niskih cijena za mobove lagano cu potrazit drugu alternatvu.

RAUL 09.02.2014. 13:22

Operateri vise ne subvencioniraju uredjaje.Prosla su vremena kada si za relativno mali novac dobio solidan uredjaj.

trnavausrcu 09.02.2014. 13:30

Ali VIP i Tmobile imaju ok poslovnu ponudu koliko sam vidio, samo su njima malo losije tarife.
Recimo ono sta je VIP nudio 24mj u pola cijene tarifa, i mobovi dosta jeftino sad do prije 2mj je bila ok akcija za privatne.

Jasno im je valjda da nitko nece uzimat pretplatu vise, jer nemam razloga obvezati se nekome na 24mj, za 15ak uredaja a od njega ne dobijem nista.

MikaHR 19.02.2014. 23:43

Citiraj:

Autor trnavausrcu (Post 2542838)
Ali VIP i Tmobile imaju ok poslovnu ponudu koliko sam vidio, samo su njima malo losije tarife.
Recimo ono sta je VIP nudio 24mj u pola cijene tarifa, i mobovi dosta jeftino sad do prije 2mj je bila ok akcija za privatne.

Jasno im je valjda da nitko nece uzimat pretplatu vise, jer nemam razloga obvezati se nekome na 24mj, za 15ak uredaja a od njega ne dobijem nista.

u VIPu je bilo ILI pola cijene tarifa ILI jeftino mob, oboje - no no. treba čitati small print.

A VIP i T imaju drek od poslovnih tarifa tak da i moj šef nakon što je bio T fanboi, napokon mu je prekipilo kad je napokon shvatio kolko ga deru pa prelazi na Tele 2. Računica je jednostavna: T je 3 puta skuplji za istu stvar. i to s "posebnom" tarifom.

A što se tiče Tele 2:

Povratak giganta – Smart tarifa sada je bolja no ikada – s čak 3 GB podatkovnog prometa!

U promotivnom razdoblju do 31. ožujka 2014. za 35 kuna mjesečno dobivaš 1000 minuta razgovora prema svim mrežama i već spomenutih nevjerojatnih 3 GB podatkovnog prometa. Zauvjek.

Its all ill ever need ;P

brodjo 20.02.2014. 00:17

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2549611)
A što se tiče Tele 2:

Povratak giganta – Smart tarifa sada je bolja no ikada – s čak 3 GB podatkovnog prometa!

U promotivnom razdoblju do 31. ožujka 2014. za 35 kuna mjesečno dobivaš 1000 minuta razgovora prema svim mrežama i već spomenutih nevjerojatnih 3 GB podatkovnog prometa. Zauvjek.

Its all ill ever need ;P

A što se tiče signala :puke:

MikaHR 20.02.2014. 00:47

Citiraj:

Autor brodjo (Post 2549624)
A što se tiče signala :puke:

Sve pet, U Zg, na moru, na poslu, doma nikad nikakvih problema, telefoniranje, 3g....a na tele 2 sam od valjda...2005. davno je to bilo.

Bono 20.02.2014. 01:05

Cisto sumnjam da su se previse popravili otkad sam otisao od njih. Tih 3gb se ne mogu potrositi jer im je brzina vecinom edge van zg pa i u nekim dijelovima.

MikaHR 20.02.2014. 01:14

Citiraj:

Autor Bono (Post 2549636)
Cisto sumnjam da su se previse popravili otkad sam otisao od njih. Tih 3gb se ne mogu potrositi jer im je brzina vecinom edge van zg pa i u nekim dijelovima.

ne znam, ja mogu smlatiti 3GB u par dana ako ne pazim....

A sto se tiče tamo gdje nema tele 2, vidiš, kod mene samo T ima infrastrukturu tako da sam osudjen imati njihov 3play pa suosjećam s onima koji su osudjeni na njih jer i mene harače.

sipe 23.02.2014. 23:39

Citiraj:

Autor Bono (Post 2549636)

Ajd mi pokaži di je to EDGE po dijelovima Zagreba, a da nisu garaže ili podrumi?

http://www.cellmapper.net/map

Imaš i vip i t-mobile, ali za tele2 sam više manje sve ovo ja mappirao, naravno ima rupa, ima i dijelova gdje je ostao na 3G i nije prebacio na 2G pa su crvene točke, ali stvarno ne mogu naći dio Zagreba i okolice da nema signala.

Sve je mappirano s ceste iz automobila i nešto sitno pješke.

triki555 24.02.2014. 12:12

jedno pitanje u vezi smart tarife. ovih 100% više nadoplate što ide na dodatni račun. jel se mogu koristiti za uspostavu poziva?

edit: troši li prvo novca s glavnog računa ili s tog bonus računa na to mislim

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:18.