![]() |
Otkazan mi je let do sutra u podne. + 15 sati imam li neka prava na kompenzaciju i gdje se to prijavi? Koliko vidim online 250€
edit: https://www.eccnederland.nl/en/consu...ight-cancelled |
Jel možda netko išao autom iz RH tj. ZG do Bukurešta? Jel bolje preko Mađarske ili Srbije? Bolje = bolje i sigurnije ceste. Vremenska razlika i razlika u kilometrima ne igraju toliku ulogu.
Neki heads up za Rumunjsku? Iskustva? Thx. |
Citiraj:
|
mi smo išli preko mađarske.
|
Ok. Preporuke? Iskustva? Nešto? Ili sve regularno ono pamet u glavu i dobro je. :D
U Mađarskoj sam jedino do Budimpešte išao i to je bilo savršeno ok. Autoceste su im odlične. |
Ma google maps i to je bilo to. Nista spektakularno nismo planirali putovanje.
Autoceste su sasvim ok i put je fin za gledati. |
Meni jedno od najgorih putovanja Bukurešt - Zagreb. Vozili smo se 26h, ali bio je pao snijeg i gužve, ugl. užas. A kad smo tamo išli smo se izgubili negdje u Srbiji gdje nije autocesta. Bio je jedan dio kaj se ide kroz sela. Bukurešt centar izgleda europski tih par glavih ulica, ostalo se vidi razlika. Odite u onaj parlament (najveca zgrada na svijetu nakon pentagona) i dvorac Peleš u Sinai (to mi je bilo najbolje). Probaj onaj njihov "drakulin" gulaš, ostalo mi je u sjećanju, različite vrste mesa i cikla, tipa boršč. Cijene jeftinije nego kod nas, ugl. zanimljivo.
|
Ipak ima posebnost :)
https://www.rac.co.uk/drive/travel/country/romania/ Citiraj:
|
hmmm, nas je zaustavila policija, nisu nas uopće to pitali, tako da ne znam šta bi ti reka na to :D
|
Zaustavili su vas iz kojeg razloga? :D Onako malo za mito ili? :D
|
Jel se da narucit uber ili bolt van aerodroma Franceka? Pa da ispadne jeftinije il isti k?
|
Osobno sam imao problema s uberom na Franceku, nitko nije htio doći. Probao sam 5-6 puta u roku 45m, ništa. :D
|
Ja narucia uber na izlazu iz aerodroma, stiga lik iz reda taxija koji su vec parkirani tu instant.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Mislim da je fora da nesmije bit parkan na aerodromu i da te nemre skupit u krugu aerodroma al može tipa dole na busnoj stanici.
Uber/Bolt ekipa čeka tam na semaforu prije aerodroma. |
Najsigurnije se spustit do autobusne stanice i tam narucit, hvala svima
|
Nedavno sam sletio na Tudjama, narucio uber i receno mi je da je pickup location departures. Popeo se pokretnima gore, uber dosao i vozi doma. Cekao sam ga 2 minute max.
|
Plan je početkom lipnja malo do Bratislave svratiti na 4-5 dana.
Slušam preporuke za muzeje, ture, pivnice, restorane, stvari koje moramo vidjeti dok smo tamo. :) |
ma iskreno, samo ići piti i na kurve. sve ostalo je bezveze :D
|
Nisu kurve moj fazon. :D Klopa/cuga/kultura je ono kaj mene zanima. :)
|
Šalu na stranu, grad je bija nama dosta tužan (2015).
No hrane i pića ima dovoljno da ti tugu utopi. :D |
Narucio bolt, pitao me preko app chata jel odlasci ili dolasci, dal di sam, rekao odlasci, popeo se gore i za 2 minute stigao bolt, jednostavno.
|
Citiraj:
Uz Budimpeštu i Prag. Bio u Bratislavi tamo 2008. zadnji puta. Prošle godine posjetio, preporod. Neboderi niču brže od biljaka, grad lud, hrana top, cuge još i više. UFO centar odličan. Onaj shoping centar koji ima teretanu na krovu i stazu za trčanje (mislim da jedan od najvećih u EU, ako ne i najveći), odličan. Kad jednom skužiš bus, doslovno se voziš za 2-3 Eura od aerodroma do grada. Sad redovno obilazimo Bratislavu jednom u 6 mjeseci, ispadne me valjda 40 eur avion + javni prijevoz. |
Jeli netko posjetio i Graz i Beč za vrijeme adventa? Može nekakva usporedba?
|
Citiraj:
|
Škotska unutar minute
|
Citiraj:
Daj Bože da se mi ikad razvijemo i privučemo stranog kapitala ko Slovačka. Jebga, 30 km udaljeni od Beča, masu ljudi loje znam živi u Bratislavi a radi u Beču jer je život u Bratislavi jeftiniji. Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Meni je to top kao preporuka, taj UFO, pogotovo ako je dobro vrijeme. Ostale atrakcije sam googlao, dvorce, crkve, znamenitosti, to što ti se sviđa, sviđa. I naravno, domaća hrana, takve restače pucaj. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Domaća hrana a džabe. Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
Bio u NY 2 tjedna, ne znam čemu pisanje o opasnom gradu, a i cijene nisu nešto daleko od europskih - a ako si raspoložen za jest po Chinatownu recimo ispadne i džabe :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:26. |