PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   STAN: kupovina, krediti, APN... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=303883)

chief_wolfinjo 14.09.2022. 07:25

bok,

što znači kada u oglasu piše:

NEKRETNINA NIJE U FIZIČKOM POSJEDU VLASNIKA!

a isto tako piše:

Nekretninu oglašava i prodaje vlasnik.

pretpostavljam da je netko u nekretnini tko se ne želi iseliti dobrovoljno ?

Pomo 14.09.2022. 07:32

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3623821)
bok,

a isto tako piše:

Najvjerojatnije ovrhe od strane banke ili sl. i prodaju preko agencije.

ShebY 14.09.2022. 15:54

Ja sam jednom zvao s time u oglasu.
Vodi se sudski postupak između vlasnika i stanara, koji je još tamo. Kada i dali ce se uopće iseliti nitko ne zna.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

coconut 14.09.2022. 16:28

Ako su u pitanju zaštićeni najmoprimci, to se neće riješiti još 100g. Ne zato jer nema zakonske podloge, nego zato što sudovi nisu skloni donositi presude u takvim slučajevima već radije idu na ping-pong sa raznim institucijama. A znamo kako one rade.

chief_wolfinjo 14.09.2022. 18:15

hvala za info :)

GT3 11.10.2022. 09:50

pocetkom iduce godine, planiram dizati stambeni kredit, a isto tako planiram promjeniti firmu u kojoj radim. mozete li mi dati info sto banka provjerava u firmi u kojoj radim i mogu li imati problema ako cu biti u novoj firmi samo 4 mjeseca?

Mommistake 11.10.2022. 09:53

Citiraj:

Autor GT3 (Post 3629839)
pocetkom iduce godine, planiram dizati stambeni kredit, a isto tako planiram promjeniti firmu u kojoj radim. mozete li mi dati info sto banka provjerava u firmi u kojoj radim i mogu li imati problema ako cu biti u novoj firmi samo 4 mjeseca?

Dosta su postrožili uvjete, ali mislim da neće biti problema, ako ti nemaš prevelike oscijacije i skakanja iz firme u firmu.

Ako nemaš rupu između, mislim da neće biti problema.

Trebaš 3 isplatne liste prvo da ti vide za kredit, onda će oni raditi provjeru dodatnu.

Ali najbolje, odi do banke i pitaj, 10 min posla.

Pupo 11.10.2022. 09:56

Ovisi ti o banci i ovisi o firmi u koju ideš, tj. da li ona dobro kotira.
Ja sam morao donijeti samo zadnje 3 liste od plaće. Danas čujem često da traže nekada i zadnjih 12 lista.

U pravilu, što veću plaću imaš, što radiš u boljoj branši/firmi, manje imaš problema s dizanjem, što je iz njihovog stava i logično.

Znam ekipu koja je morala donositi i transakcije s plaća zadnjih xy mjeseci, pa ti onda gore vide koju uplatu kladionice ili lota, i odmah si diskvalificiran itd., itd..
U svakom slučaju dosta individualno i najbolje možda da provjeriš direkt s bankom kako Mommi kaže, ali ne bi trebao imati problema ako ideš na bolju plaću/bolju firmu i na neodređeno.

tskarda 11.10.2022. 09:57

Traže prosjek plaće zadnjih 6 mjeseci, to ti daje poslodavac.

Uzmi kod sadašnjeg poslodavca prije nego odeš tu potvrdu pa onda kod novog ćeš imati za 4 mjeseca.

Mommistake 11.10.2022. 09:58

Citiraj:

Autor tskarda (Post 3629845)
Traže prosjek plaće zadnjih 6 mjeseci, to ti daje poslodavac.

Uzmi kod sadašnjeg poslodavca prije nego odeš tu potvrdu pa onda kod novog ćeš imati za 4 mjeseca.

Mene to nisu tražili, nego nakon 3 isplatne liste su radili provjeru koja traje par dana i tek onda odobrili.

great9 11.10.2022. 10:24

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3623821)
bok,

a isto tako piše:

Evo ti informacija skoro pa iz prve ruke - od meni bliske osobe koja radi u banci: To znaci da ti je u slucaju banke, banka vlasnik no bivsi vlasnici jos uvijek zive tamo i ne zele se iseliti. Pitas se kako je to moguce? Banci se ne isplati ishodjavati delozaciju 3 godine na sudu. To ti je ono tipa zivi zid delozacija.

No ako ti mislis da mozes iseliti trenutne stanare, mozda je ta nekretnina bas za tebe. Odmah cu te upozoriti... zastrasivanje, prijetnje, ostecivanje tudje imovine, trovanje zivotinja i bilo sto drugi ti palo na pamet je PROTUZAKONITO.

GT3 13.10.2022. 13:06

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3629842)
Dosta su postrožili uvjete, ali mislim da neće biti problema, ako ti nemaš prevelike oscijacije i skakanja iz firme u firmu.

Ako nemaš rupu između, mislim da neće biti problema.

Trebaš 3 isplatne liste prvo da ti vide za kredit, onda će oni raditi provjeru dodatnu.

Ali najbolje, odi do banke i pitaj, 10 min posla.

na kraju sam odustao od novog posla jer bi na pocetku imao ugovor na neodredeno, a to je pak vrlo bitno kod dizanja kredita.

hvala svima na komentarima,

Mommistake 13.10.2022. 13:37

Citiraj:

Autor GT3 (Post 3630495)
na kraju sam odustao od novog posla jer bi na pocetku imao ugovor na neodredeno, a to je pak vrlo bitno kod dizanja kredita.

hvala svima na komentarima,

Neodređeno?

To ti odgovara. :D

Određeno ti ne odgovara. :)

riceburner 13.10.2022. 13:56

nakon dugo premisljanja dao sam oglas za najam stana, ovi lesinari iz agencija, nema iz koje nisu zvali, svi bi samo nudili suradnju, uvjeti su raznorazni, a neki bome i fine cifre uzimaju za provizije i naknade...
sve si gruntam da otvorim agenciju za nekretnine :D

Sam Fischer 13.10.2022. 14:07

Citiraj:

Autor riceburner (Post 3630499)
nakon dugo premisljanja dao sam oglas za najam stana, ovi lesinari iz agencija, nema iz koje nisu zvali, svi bi samo nudili suradnju, uvjeti su raznorazni, a neki bome i fine cifre uzimaju za provizije i naknade...
sve si gruntam da otvorim agenciju za nekretnine :D

Strašno nešto.

I mi smo nedavno stavili oglas za prodaju stana (ajmo reći da samo ispipavamo tržište, za koliko bi stan mogao otići jer je na Vrbanima III gdje su cijene izgubile razum).

15 poziva/poruka/mailova od raznoraznih agencija, gori su od Ruskih botova na njuškalu :D

A svaki put se javim na nepoznat broj jer uvijek misliš da može biti potencijalni kupac xD

riceburner 13.10.2022. 14:13

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3630504)
Strašno nešto.
na Vrbanima III gdje su cijene izgubile razum).

Vrapče RIS, znači prije 3 tjedna, stan 60 m2 s vanjskim parkirnim mjestom prodan za 200k eur :hitthewal::hitthewal:

Juice 13.10.2022. 14:13

Gori su od jehovinih svjedoka.
I još kad pokušaju proviziju ubrat s obje strane, uff, nema gorih

GT3 13.10.2022. 14:27

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3630497)
Neodređeno?

To ti odgovara. :D

Određeno ti ne odgovara. :)

a jebemu... znas kaj sam htio reci :D

riceburner 13.10.2022. 14:32

Citiraj:

Autor Juice (Post 3630506)
Gori su od jehovinih svjedoka.
I još kad pokušaju proviziju ubrat s obje strane, uff, nema gorih

puncu se desilo, znaci zenska je lagano ubrala 14k eur za malo cerekanja i promjenu podataka u spranci ugovora....

:kafa:

great9 13.10.2022. 14:40

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3630504)
Strašno nešto.

I mi smo nedavno stavili oglas za prodaju stana (ajmo reći da samo ispipavamo tržište, za koliko bi stan mogao otići jer je na Vrbanima III gdje su cijene izgubile razum).

Jel ti prodajes ili "ispipavas trziste"? Ja ne shvacam tocno koji ti je cilj? Ako ti se javi kupac koji nudi istu cijenu za koju si cuo da je netko drugi prodao stan (ili procitao na webu), da li ga onda prodajes ili ne?

Juice 13.10.2022. 14:41

Da, ubiju se s prodajom pa da naplate nekaj :D

Al kad vidim oglase di stoji "kupac plaća proviziju", ne znam po kojoj osnovi.

riceburner 14.10.2022. 07:07

Citiraj:

Autor Juice (Post 3630520)
Da, ubiju se s prodajom pa da naplate nekaj :D

Al kad vidim oglase di stoji "kupac plaća proviziju", ne znam po kojoj osnovi.

po osnovi njihovog poslovanja, kao oni cine jednoj i drugoj strani uslugu...

na obali posao cvjeta, strance deru ko ofce...

Royksopp 15.10.2022. 10:13

Ekipa, netko uzimao kakvu nekretninu s Dražba hr?

quazar912 15.10.2022. 11:04

Citiraj:

Autor great9 (Post 3629856)
No ako ti mislis da mozes iseliti trenutne stanare, mozda je ta nekretnina bas za tebe. Odmah cu te upozoriti... zastrasivanje, prijetnje, ostecivanje tudje imovine, trovanje zivotinja i bilo sto drugi ti palo na pamet je PROTUZAKONITO.

aj mi malo pojasni tu situaciju - imaš stan/kuću i podstanare u najmu koji se ne žele iselit.

koja su onda tvoja prava da ih iseliš iz SVOJE nekretnine? po tome kak si ti opisao , u HR oni imaju veća prava u TVOJOJ nekretnici nego si kao vlasnik :D

kako bi ih ti iselio?

rendula 15.10.2022. 11:21

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3630819)
aj mi malo pojasni tu situaciju - imaš stan/kuću i podstanare u najmu koji se ne žele iselit.

koja su onda tvoja prava da ih iseliš iz SVOJE nekretnine? po tome kak si ti opisao , u HR oni imaju veća prava u TVOJOJ nekretnici nego si kao vlasnik :D

kako bi ih ti iselio?

Tvoja prava su da sudski trazis delozaciju, i nakon sto sve postane pravomocno da ju policija provede i da ih se delozira. I da, trajat ce vise godina.

generic 15.10.2022. 11:55

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3630819)

kako bi ih ti iselio?

Koliko god ti bio sarkastican s tim caps lockovima, ljudi su ti potpuno ispravno odgovorili. Ovo sto Rendula kaze se pravno zove reivindikacija.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

SetH 16.10.2022. 21:02

ima tko preporuku izvođača za izgradnju kuće viski roh bau/ključ u ruke? okolica Dugog Sela

Sam Fischer 17.10.2022. 23:29

Citiraj:

Autor great9 (Post 3630519)
Jel ti prodajes ili "ispipavas trziste"? Ja ne shvacam tocno koji ti je cilj? Ako ti se javi kupac koji nudi istu cijenu za koju si cuo da je netko drugi prodao stan (ili procitao na webu), da li ga onda prodajes ili ne?

Pa prodajemo:)

Imamo neku kombinaciju za drugi stan, pa ako ode po cijenama kako ovdje idu stanovi, super.

Nije nam generalno presing, jer je i ovo super kvart.

Royksopp 21.10.2022. 22:05

ima li smisla uopće sad kupovat enekretninu? Najavljuju još veće cijene :/

Libertus 21.10.2022. 22:23

Tko najavljuje još veće cijene? Koliko ja čujem iz tih krugova da je prodaja stanova dosta usporila.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:23.