PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Realme mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=302907)

OuttaControl 02.06.2023. 19:39

Fusion skup+ curved ekran, a 30 "samo" 33 wata punjenje, nissm procita vidim da je izasa edge 40, bacit cu oko i na njega

Dacher 06.06.2023. 21:56

Izgleda da se cijeli BBK povlači iz EU nakon Nokijine tužbe ...

https://www.gsmarena.com/the_authori...news-58792.php

Dacher 20.06.2023. 17:48

Eto i potvrde ... ode Realme ca ..

https://www.gsmarena.com/realme_to_e...news-58909.php

locks 20.06.2023. 20:17

Realme ili bilo šta iz BBK se lako nabavi bilo gdje....
Mislim da tu nije samo problem patentni spor nego i pritisak EU i SAD-a...Žele potjerati kineze.

Dacher 21.06.2023. 07:49

Mogao si nabavit i prije možeš i sad al nije to poanta ... tko ce plaćat dadjbine za njihove mobitele ako kod nas moze kupit nesto drugo za slicne novce.

Loše je za na nas korisnike, manje konkurencije ...

nepalac 21.06.2023. 08:02

Pa ne piše da odlaze iz Europe nego iz Njemačke.

Lika091 21.06.2023. 08:39

Ok kao tjera se Kineze... Ali koja je argumentacija?

locks 21.06.2023. 10:35

Nema je kao što nije bilo ni za Huawei....Za patente se slažem da ih je Nokia s pravom uhvatila za jaja. Ali mislim da je u pozadini nešto više...
Možda se varam.

Dacher 21.06.2023. 15:24

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3682311)
Pa ne piše da odlaze iz Europe nego iz Njemačke.

Ako odlaze iz njemačke onda odlaze iz cijele EU. Budući da je Njemačka prva zemlja EU koju svi u svemu slijede. Za sad su to Njemačka, Belgija, Nizozemska, Austrija, Švicarska, Poljska, Engleska. Nema ih ni kod nas "službeno" već duže vrijeme (telemach).
Citiraj:

Autor locks (Post 3682338)
Nema je kao što nije bilo ni za Huawei....Za patente se slažem da ih je Nokia s pravom uhvatila za jaja. Ali mislim da je u pozadini nešto više...
Možda se varam.

Patenti su u pitanju. Imali su opciju platit za prava ali nisu pa sad im ide izgon.

nepalac 21.06.2023. 15:48

Citiraj:

Autor Dacher (Post 3682376)
Ako odlaze iz njemačke onda odlaze iz cijele EU. Budući da je Njemačka prva zemlja EU koju svi u svemu slijede.

Ne funkcionira to tako, dobio je i OnePlus ban iz Njemačke prošle godine pa se uredno prodaje po drugim državama, zapravo, uredno se prodaje i u Njemačkoj preko amazona i u dosta drugih njemačkih trgovina.
Isto kao što se i Oppo prodaje po Njemačkim trgovinama koji je također banan više od godinu dana.

Koliko ja razumijem, ne smiju ga prodavati samo preko službenih stranica, odnosno, ne smije postojati ovlašteni distributer na tom tržištu, što je zapravo i najmanje bitno bilo kome.
Bilo koji drugi trgovac može prodavati Oppo, OnePlus, Realme...

locks 21.06.2023. 17:48

Ako ide izgon iz Njemačke, ne mora značiti da će van iz cijele Europe. Njemački sud je presudio u korist Nokije, ali u drugim državama posluju uredno. Možda se i rasplete ta situacija oko patenata, čitao sam da pregovaraju...
Oppo i vivo u HR imaju svoja predstavništva i servis. Baš sam ih neki dan kontaktirao u vezi garancije.

Dacher 21.06.2023. 21:12

Naravno da se radi o sluzbenim kanalima. Ti sebi mozes kupit mobitel di oces i od koga hoćeš al neces imat EU rom niti support. Sva veca predstavnistva su u tim zemljama za ostatak manjih zemalja u EU. Samo gledaj kako ce se postepeno gasiti. Ako se jedna drzava EU drzi presude i propisa onda ce se morat sve jer vrijedi onda za sve.

nepalac 21.06.2023. 21:25

EU rom će biti dokle god ga proizvođač razvija, to nema veze s nikakvim banovima i zasad uopće nije na vidiku ni približno takav scenariji da se BBK potpuno miče iz Europe.
Isto tako, to što je sud u Njemačkoj nešto zabranio, nema nikakve veze s ostalim zemljama u EU, ta presuda ima važnost samo u zemlji gdje se vodio postupak.

Ponavljam, OnePlus i Oppo su također imali sudske sporove u Njemačkoj i uredno se prodaju u drugim zemljama, a i u Njemačkoj.
Uostalom, sve ćemo vidjeti.

locks 21.06.2023. 22:45

Citiraj:

Autor Dacher (Post 3682403)
Naravno da se radi o sluzbenim kanalima. Ti sebi mozes kupit mobitel di oces i od koga hoćeš al neces imat EU rom niti support. Sva veca predstavnistva su u tim zemljama za ostatak manjih zemalja u EU. Samo gledaj kako ce se postepeno gasiti. Ako se jedna drzava EU drzi presude i propisa onda ce se morat sve jer vrijedi onda za sve.

Zato sam ih i pitao. Kupljen u Mobileshopu s njihovom garancijom. Provjerom IMEI broja utvrđeno da garancija vrijedi za Francusku. Poslao upit na Oppo HR predstavništvo i potvrdili da garancija vrijedi i u HR.

"Poštovani,

Hvala što ste kontaktirali OPPO.

Obavještavamo vas da vaše jamstvo vrijedi i u Hrvatskoj.

Za sva dodatna pojašnjenja stojimo Vam na raspolaganju
Best regards,

Nikolina Blažanović

OPPO Croatia"

Dacher 21.06.2023. 23:41

I kakve to veze ima sa time? Da ti vrijedi garancija za kupljen telefon?

Dok Oppo Croatia radi to sve stima.

locks 22.06.2023. 07:54

Možda tebi nema veze, meni ima....

Dacher 22.06.2023. 14:45

Citiraj:

Autor locks (Post 3682440)
Možda tebi nema veze, meni ima....

Ne kužim? Svaki trgovac ti mora osigurati garanciju. Jel ce on to slat u kinu ili indiju nebitno ili sam popravljat. Al to nema nikakve veze sa povlačenjem BBK sa EU.

Pogotovo za aktualne modele.

locks 22.06.2023. 16:10

Garanciju sam provjeravao jer mob nije kupljen u HR, a to me zanima zbog ove situacije s BBK u EU.
Nokiji je prošla tužba u Njemačkoj, ali sve se to u drugim zemljama može odužiti ili će se na kraju dogovoriti...

Ico_Zg 11.07.2023. 00:16

Stigao UI 4.0 (Android 13) na Realme 8, trenutno sam na UI 3.0 (Android 12)..
Updatati ili pričekati još neko vrijeme?

locks 11.07.2023. 12:45

Baš instaliram na Realme 8. Već ga neko vrijeme imam na GT Neo2 i ok je. Nema velikih promjena....

Dacher 11.07.2023. 17:46

Ja jos nisam dobio update na Realme 8. Inace izsao je mjesečni update za GT Master pa su ga nakon 2 dana odmah povukli.

domy1 17.07.2023. 20:15

Kako najbolje riješiti reklamaciju, odnesem u trgovinu(chipoteku) ili drito u ovlašteni servis? Uvoznik je pak treći :D

Radi se o realmi 8, najvjerojatnije ću dobiti novi, bar su to riječi lokalnog servisa.

locks 17.07.2023. 20:31

Ako imaju Realme 8. Vjerojatno ćeš dobiti neki noviji Realme ili u toj cijeni možeš birat...

Ico_Zg 17.07.2023. 23:22

Citiraj:

Autor domy1 (Post 3686412)
Kako najbolje riješiti reklamaciju, odnesem u trgovinu(chipoteku) ili drito u ovlašteni servis? Uvoznik je pak treći :D

Radi se o realmi 8, najvjerojatnije ću dobiti novi, bar su to riječi lokalnog servisa.

Koji problem je sa mobom?

domy1 18.07.2023. 06:20

Kao da je zapeo u updateu, ne reagira ništa, niti recovery. Bila je prazna baterija, ugasio se, i više ga nebi upalio. Mob je od žene, ali više manje je to slijed događaja. Šta se točno dogodilo, pitanje je. Zato i razmišljam gdje da ga odnesem da najkraće traje, jer popravka očito nema.

Lika091 18.07.2023. 06:54

24h na punjaču, i onda palit.

locks 18.07.2023. 08:23

I dugo držati power tipku pritisnutom, 30+ sekundi...

domy1 18.07.2023. 12:52

Nula bodova, sve isprobano. Stoji na android logu i svako toliko se resetira i vrati na njega. Baterija je sigurno "puna" satima stoji na logu i ne trza. Kada pokušaš recovery mode, samo piše na dnu da je kao u njemu, ali se apsolutno ništa ne dešava, nema menia, ne možeš gore dolje, ma doslovno ništa!

Nosim je sutra u chipoteku u servis, pa nek se oni dalje igraju. Namjerno neću u tech doctor, iako je naveden na sevisnom listu, koji naravno nije ovjeren, a po servisu bi trebao biti.

Ako mi čovjek iz servisa kaže da nije prvi, onda mi je sve jasno. Ja imam 6, prošla je sve i svašta, nekad me znala zezat, ali evo je "veselo" radi još uvijek.

domy1 04.08.2023. 09:38

Rezime, naručena nova matična. Čini mi se da sljedeći neće biti Realme, iako sam do sad bio zadovoljan. To ne mijenja priču da su svi oni isti, ali ipak ima lošijih i boljih.

Moja 6ica zna povremeno palit i gasit ekran, uz to piše samo SOS pozivi. Sumnjam da je povezano s jednom aplikacijom, jer evo od vikenda i nekorištenja iste je ok.

locks 04.08.2023. 09:50

Realme 6 je već prilično star model. Nije čudo da se pokvari. Mi u kući imamo jedan 6s koji još uvijek radi bez greške. Čak bolje radi od novijeg Realme 8....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:44.