PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

kassad 25.11.2016. 15:03

Citiraj:

Autor saint_s (Post 2992854)
Napokon odgovor iz MiPoint servisnog centra u Češkoj.
Divota!!! :goood:

Evo vam sad xiaomiforsale..
Razbio bi tog xiomija u citre da sam na tvojem mjestu.

Poslano sa Zuk Z1.

MASVA 25.11.2016. 15:21

Citiraj:

Autor eKICh (Post 2992857)
Još me zanima kad zatražim unlock htio bih s svog mi acc, al nezz kak to ide,kad će sad biti drugi mobitel i drugi broj telefona dali mi to netko može pojasniti ili sasvim normalno da idem kako piše za otključavanje bootloadera??

Dali se još uvijek tako dugo čeka unlock kod??

Hvala!

mjesečno možeš otključati jedan uređaj sa svojim mi računom
prijavi se sa svojim računom, ne radi sync i otključaj
kad otključaš, ne zaboravi izbrisati taj uređaj sa svojeg mi računa

panasonic 25.11.2016. 15:34

Citiraj:

Autor kassad (Post 2992862)
Evo vam sad xiaomiforsale..
Razbio bi tog xiomija u citre da sam na tvojem mjestu.

Isto će biti i sa onim grossoshopom, navukli su ljude sa nekakvim EU jamstvima, onaj njihov predstavnik ovdje je napričao kako je sve med i mlijeko kod njih, a sad se kao i on povlači iz svega, lol.
Tko hoće jamstvo nek kupuje u našim trgovinama, ili barem inozemnim ali provjerenim.
Ovo sve drugo je rizik i to svatko treba biti svjestan.

mitra 25.11.2016. 15:52

Citiraj:

Autor panasonic (Post 2992877)
Isto će biti i sa onim grossoshopom, navukli su ljude sa nekakvim EU jamstvima, onaj njihov predstavnik ovdje je napričao kako je sve med i mlijeko kod njih, a sad se kao i on povlači iz svega, lol.
Tko hoće jamstvo nek kupuje u našim trgovinama, ili barem inozemnim ali provjerenim.

Daj molim te prestani više mučiti narod koji je već dovoljno napaćen i drugim problemima. Ako netko dode i kaze da su ga shebali na grossoshop ok...a do tada ta niska mišljena koja već vrijedjaju zadrzi sa sebe.
Već si do sada dovoljno puta rekao svoja mišljena o kupovini izvan trusted zone tako da je sve dalje od tebe višak i obični spam.

I da se nadovežem, jedan kolega s našeg foruma je započeo reklamacijski proces s grossoshopom, trenutno su u komunikaciji i kad on kaže svoje finalsno iskustvo imat ćemo neki orjentiram. A do tada mislim da su ova babska gatanja i nagadjanja suvišna.

de.fang 25.11.2016. 16:20

Citiraj:

Problem je sa neodgovornim trgovinama a ne sa xiaomi kao brendom. Ja jednostavno ne racunam da imam garanciju kad kupujem kineski telefon. Zato gledam poznatije kao xiaomi i meizu koji su mi se pokazali dosta dobri za razliku od kojekakvih novih brendova. Ono sto mene smeta sto se na forumu zna pojaviti netko i onda u nebesa dizati neki kineski brand ili cak određeni model bez realnog uporista. Kad se samo sjetim coolpeda i obecanih nadogradnji od kojih nema nista.

Tvrdi 25.11.2016. 16:56

smijali ste se nama koji smo kupili na Alliju...a oni stvarno uvažavaju reklamacije..istina čeka se na novi mob al jebiga...cijenom su daleko najpovoljniji...a one fore kupi u HR pa imaš našu garanciju..Je da, ali onda je mob skupljo 700-1500 kn ovisno o modelu...pa za te pare i popravljam i sam ako moram...samo ako moram...

tutom 25.11.2016. 16:59

Je tako je...racunat da nema gare i to je to... Trgovci su vise manje svi isti... Kad je neka frka onda ih bas tesko dobiti..
Btw i ja uzeo Mi4 sa Xiaomiforsale:( pa mogu zaboravit Eu garu:)

Sent from my X600 using Tapatalk

panasonic 26.11.2016. 10:24

Citiraj:

Autor mitra (Post 2992890)
Daj molim te prestani više mučiti narod koji je već dovoljno napaćen i drugim problemima. Ako netko dode i kaze da su ga shebali na grossoshop ok...a do tada ta niska mišljena koja već vrijedjaju zadrzi sa sebe.
Već si do sada dovoljno puta rekao svoja mišljena o kupovini izvan trusted zone tako da je sve dalje od tebe višak i obični spam.

I da se nadovežem, jedan kolega s našeg foruma je započeo reklamacijski proces s grossoshopom, trenutno su u komunikaciji i kad on kaže svoje finalsno iskustvo imat ćemo neki orjentiram. A do tada mislim da su ova babska gatanja i nagadjanja suvišna.

Za razliku od tebe ja čitam i druge forume i iskustva sa slanjima na garanciju:
http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...=asc&view=flat
Dalje u nastavku se može pročitati kako se uključio dotični sasha u cijeli proces pa je sve ubrzano i ide lakše.
A sad kad se on povlači onda ću te pitati kako ide proces reklamacije s talijanima.

Citiraj:

Autor tutom (Post 2992916)
Je tako je...racunat da nema gare i to je to... Trgovci su vise manje svi isti... Kad je neka frka onda ih bas tesko dobiti..
Btw i ja uzeo Mi4 sa Xiaomiforsale:( pa mogu zaboravit Eu garu:)

Moj Mi4 je sa honorbuya i također čisto sumnjam da bi išlo glatko i jeftino slati ga na RMA, možemo se samo nadati da je to kvalitetan uređaj i da neće ni biti potrebe za reklamacijom.

tutom 26.11.2016. 11:44

A opet s druge strane nek se neko javi kome mob nije frknuo na pod ili sl...

Sent from my X600 using Tapatalk

mitra 26.11.2016. 17:43

@panasonic

Poanta je da si do sada 100 puta kenjkao i stvarno ne vidim čemu ali bač čemu je svaki tvoj post ponavljanje već onoga što si rekao.
Svatko imao neosporivo pravo izjasniti se...ti si to uradio dovoljno puta i nema problema s tim...ali sada se samo ponavljaš i ponavljaš...bolesno...

panasonic 26.11.2016. 17:56

Problem sa reklamacijom Xiaomi uređaja preko xiaomiforsale i preko grossoshopa nisam ama baš ni jednom spomenuo pa nisam to mogao ni ponoviti jer je ovo sve novo i jer smo sad tek saznali da postoji problem s tim reklamacijama.
Tako da mi nije jasno gdje ti to vidiš "moje ponavljanje"?
Molim te da mi se više ne javljaš, stvarno me ne zanima što imaš za reći niti me zanima tvoje mišljenje, hvala.

vorda22 26.11.2016. 18:19

Citiraj:

dosadan si vise lol

Sent from my MI MAX using Tapatalk

myroman 26.11.2016. 19:04

Ima li netko iskustva sa minideal.net EU warehouse? Jel to sigurno da se ne placa PDV?

Ivo_Strojnica 26.11.2016. 19:47

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2993270)
dosadan si vise lol

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Je, baš ga cijedi, majko mila.
@panasonic
Primjećen si, prihvaćen, viđen, hvala na informacijama i tvojim nepostojećim iskustvima po tom pitanju, po već 100ti put. :D
Ako si u zagrebu, idemo lipo na pivu, pa možemo o tome nadugo i naširoko, očito ti treba. :)

de.fang 26.11.2016. 22:36

Citiraj:

Autor myroman (Post 2993290)
Ima li netko iskustva sa minideal.net EU warehouse? Jel to sigurno da se ne placa PDV?

Je. Dolazi iz grcke za cca 7 dana. Ja sam kupio dva mobitela od njih prije godinu dana.

vujasin 28.11.2016. 06:51

Preko topone shopa sam narucio xiaomi redmi 4 pro. Prije par mjeseci sam zeni narucio redmi 3 i prezadovoljan sam mobitelom. Kako je u meduvremenu izasao redmi 4 odlucio sam se za njega jer sam mislio da je noviji i ima bolje preformanse nego redmi 3s. Medutim sad citam na bug forumu da ga ljudi jos slabo kupuju jer nema global rom ni ota update. Ima neki multilanguage rom. Sto to sad znaci da taj firmware nece biti dobar? Da ga je moguce kasnije flashati bez da se gube podaci?

mitra 28.11.2016. 19:42

Hmm da li je ovo istina sada? :)

http://zimo.dnevnik.hr/clanak/cifra-...---458573.html

_mystical_ 28.11.2016. 21:30

imam xiaomi mi3 već više od dvije godine, i zadovoljan sam sa mobitelom.

Sad bih i ženi uzeo jednog i dvoumim se između svih modela xiaomia :D.
Ženi je najbitniji fotić, i ne znam koliko je tu isplativo ići na npr. mi5 naspram mi4.
Kaj preporučate?
Kupovina od bilo gdje, imam dosta iskustva s narudžbama izvana. Neki budžet bi bio do 1500kn, može se protegnuti i malo više ako je dobra ponuda za neki od modela.

vujasin 28.11.2016. 22:14

Citiraj:

Autor vujasin (Post 2993780)
Preko topone shopa sam narucio xiaomi redmi 4 pro. Prije par mjeseci sam zeni narucio redmi 3 i prezadovoljan sam mobitelom. Kako je u meduvremenu izasao redmi 4 odlucio sam se za njega jer sam mislio da je noviji i ima bolje preformanse nego redmi 3s. Medutim sad citam na bug forumu da ga ljudi jos slabo kupuju jer nema global rom ni ota update. Ima neki multilanguage rom. Sto to sad znaci da taj firmware nece biti dobar? Da ga je moguce kasnije flashati bez da se gube podaci?

Mobitel dosao i pise da ima MIUI 8.0 global stable.

coconut 29.11.2016. 05:58

Mi 5C bi trebao biti na tržištu za 7 dana
http://www.androidpure.com/xiaomi-mi...ember-6-china/

vujasin 29.11.2016. 09:26

U sms porukama se moze pisati samo u portrait modu. Da li se moze namjestiti da kad se okrene prijede u landscape mode?

mitra 29.11.2016. 09:50

Citiraj:

Autor vujasin (Post 2994239)
U sms porukama se moze pisati samo u portrait modu. Da li se moze namjestiti da kad se okrene prijede u landscape mode?

Stock google tipkovnica koja dode na xiaomiu normalno se prebacuje u landscape mode. Mislim da i ne postoji neka striktna opcija unutar tipkovnice koja to brani...jedino da vidis da ti postavke mobitela nemaju iskljucen screen rotation.

Brko 29.11.2016. 09:51

Jel ima netko Redmi 4? I postoji li razlika između R4 i R4 Prime osim u RAM-u?

panasonic 29.11.2016. 10:04

Citiraj:

Autor vujasin (Post 2994239)

Mislim da ne može, u porukama i u aplikaciji Notes je uvijek u portrait modu.

vujasin 29.11.2016. 11:28

Citiraj:

Autor panasonic (Post 2994256)
Mislim da ne može, u porukama i u aplikaciji Notes je uvijek u portrait modu.

Tocno tako.
https://xiaomi.eu/community/threads/...for-sms.18790/

Tu sam nasao kako se to moze srediti samo mi se prekomplicirano cini.

s4s4 29.11.2016. 13:35

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2994252)
Jel ima netko Redmi 4? I postoji li razlika između R4 i R4 Prime osim u RAM-u?

Po areni cpu, gpu, ram i reza zaslona

vujasin 29.11.2016. 14:36

Ja imam redmi 4 pro

Sunbriel 29.11.2016. 16:42

Jel kamera na r4 pro IŠTA bolja od r3s/r3?

Evo jedne "umjetničke" za usporedbu.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...f1b9c71345.jpg

Ništa dirano, samo okinut flash u polu mraku. All in all, kao da imam posla sa no-name kinezom što se kamere tiče. Netko bi pomislio da sam uključila sepia filter.

Sent from my Redmi 3S

NeooS 29.11.2016. 21:51

2 privitaka
Molim pomoć.. imam neki vendor ROM stavile miui 7.9.0.0.0 instaliran od strane minideal-a.

Skinuo sam sa xiaomi.eu miui 8 stavile i prebacio na mob.

Nakon što preko miui update aplikacije odaberemo ROM sa interne memorije mobitela pojavi mi se ovakav zaslon i mob se restart. Počne nešto instalirati, za 10tak sekundi s crta ispuni do kraja i pojavi mi se MI logo te se mobitel upali kao da nisam ništa napravio.

Druga slika je ROM koji imam instaliran.

Jel to znači da ga ne mogu na taj način updateat ili?

sasha2511 29.11.2016. 22:04

kuponi za Mi5s ovdje:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2994482

from my Le X720 on TT

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:50.