PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Microsoft Lumia mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=264910)

Guls 23.04.2015. 20:11

Znači, skupljamo se polako :D

Kolegi danas otkazala Lumia 535. Sutra ju voze na oživljavanje. Jednostavno je zaspala, kao da je ostala bez baterije.

Dooks 23.04.2015. 20:17

Meni se čini da ću ja prestat čitat ovu temu.
Da se ne prenese ova bolest i na moju 930 :no2drug:

Brko 23.04.2015. 21:27

Koji je to quality drop... Strašno.
Toliko crklih 930tki. Impozantne brojke.

coconut 24.04.2015. 08:14

Hebate, jel to neki smrtonosni virus za Lumie u điru? Crkavaju da je prestrašno.

GoodLooker 24.04.2015. 08:25

Kakva je situacija sa Lumiom 535, jesu li updejtima ispravljene one greške sa neresponzivnim ekranom i čudnim reakcijama na dodire?

Guls 24.04.2015. 09:13

Čitajući po drugim forumima, izgleda da je svima u HR riješen problem osim onima koje sam kupio za firmu. Ali to sam samo ja.

Tvrdi 24.04.2015. 10:20

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2769835)
Koji je to quality drop... Strašno.
Toliko crklih 930tki. Impozantne brojke.

Mislim da sam bio u pravu kad sam rekao kad je Nokia otišla da je krenulo nizbrdo. Mislim da je transfer na majkrosoft već bio interno dok se počelo radit na 930. A sjetimo se 1020, 920, 925 itd...te su bile solidne.

nathan.fake 24.04.2015. 10:48

LOL, jesam ja jedini koji je procito post Druga Brke u sarkasticnom tonu?! :chears: Mislim pricat o impozantnom quality dropu na temelju jedne neispravne 930, evidentno je da se zajevaba :stoopid:

535 mi se ne da opet komentirat, komentiro sam prije par stranica.

Mrcina 24.04.2015. 11:00

Ma nema to veze s cijenom nego s moći, kad u prodaju smiješ pustit uređaj s takvom greškom a ne moraš ponuditi ni besplatan servis ili ispravak.
Ali nadajmo se da će se to promijeniti jer je izgleda prodaja ispravnog i dovršenog uređaja samo dobra volja nekog izvršnog direktora.

Ali ova 640 obećava i ulijeva povjerenje dioničarima i WP obožavateljima. Zanimaju me ponude operatera, pa čekam...

nathan.fake 24.04.2015. 11:30

Citiraj:

Autor Mrcina (Post 2769994)
Ma nema to veze s cijenom nego s moći, kad u prodaju smiješ pustit uređaj s takvom greškom a ne moraš ponuditi ni besplatan servis ili ispravak.

Nema to veze s "moci", to je ekonomska racunica. "Polu ispravne" dijelove treba zbrinut/reciklirat, to kosta.

Na low end modelima nemaju puno marze za takve manevre. Zato takve dijelove ugradjuju u mobitele te ih prodaju. Ko reklamira zamjene, ko ne reklamira... profit :kafa:

Primjera radi Samsung ima problema sa S6 Edge ekranima. Yield im je oko 50% (tako se bar pise). Znaci da, u prosijeku, za svaki proizvedeni mobitel trebaju napravit 2 ekrana, jer jedan od ta 2 nece proc quality check. To si mogu dozvolit jer je S6 Edge flagship na kojem imaju ogromnu marzu (dio te marze moze otic za zbrinjavanje defekata).

No mislis da si isti quality check dozvole kod Galaxy Younga i drugih low enda?!

The Man 24.04.2015. 12:25

Baš od svih nas skupa rade budale, ali nakon godina strpljive dresure mislim da bi nam bez većih problema prodali i "smart krumpir" koji se sam oguli, (po potrebi) nareže, skuha/ispeće i posoli...

:lol2:

aski 24.04.2015. 12:38

Ja imam čudne zvukove u led svjetlu :D To sam zaboravio napisati. Kad dodjem s posla, snimit ću video da vidite koji zvukovni fičr imam :D

rak21 26.04.2015. 16:38

Da li se aluminijski rub na crnim lumiama 930 guli kao i na crnim ajfonima 5?

nathan.fake 27.04.2015. 13:03

Citiraj:

Autor rak21 (Post 2770840)
Da li se aluminijski rub na crnim lumiama 930 guli kao i na crnim ajfonima 5?

I da i ne. Od "normalne" uporabe tj. džepa se neće ogulit. No ako u džep, recimo, staviš ključeve... onda oće :) Ali ne jako, samo točkice.

Vidi kod mene, nije nikad ispado, samo od ključeva:

http://www.pohrani.com/t/1v/Ph/17E2J...7130602pro.jpg

P.S. Na slici izgleda puno "gore" nego u živo, uživo jedva da primjetiš.

rodriguez 29.04.2015. 23:13

https://youtu.be/-oi1B9fjVs4

Sta nitko ovo ne prenosi?
Sram vas može bit.:D

Microsoftu uspijeva ono sto ubuntuu nije. Ćemo da vidimo

NeooS 29.04.2015. 23:20

Najavljena mogućnost portanja iOS i Android app-ova u budućnosti na WP10

http://www.theverge.com/2015/4/29/85...s-apps-bridges

edit: ispravljeno

Mario92 29.04.2015. 23:25

Ništa, definitivno odustajem od ikakve promjene platforme. Windows Phone ftw!

brodjo 29.04.2015. 23:41

Zna itko koliko košta dekodiranje Lumie 930 kod nas? Konkretno sa teleta

nathan.fake 30.04.2015. 00:21

Citiraj:

Autor NeooS (Post 2772426)
Najavljena mogućnost pokretanja iOS i Android app-ova u budućnosti na WP10

http://www.theverge.com/2015/4/29/85...s-apps-bridges

Nije najavljena mogućnost pokretanja, nego mogućnost jednostavnog portanja Android/iOS aplikacija na W10 platformu. Velika razlika ;)

GoodLooker 30.04.2015. 01:17

Taj Continuum for Phones je stvarno super feature. Realno hardver u novijim uređajima je već dovoljno jak za takvu funkcionalnost.

nathan.fake 30.04.2015. 09:41

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 2772461)
Taj Continuum for Phones je stvarno super feature. Realno hardver u novijim uređajima je već dovoljno jak za takvu funkcionalnost.

Bit ce zanimljivo vidit koje ce Lumie dobit continuum. Rekli su da ce bit potreban novi hardware tj. novi mobiteli/modeli.

Ali live demo su radili na 920, YT demo na 930 (odnosno Icon).

Evo klipa za one koji jos nisu vidili:

Ako se neko sijeca, ovako sta je Ubuntu pokuso napravit prije par god, al nikad nije zazivilo :/

rodriguez 30.04.2015. 22:21

Mislim da bi 4 jezgre i 2gb RAMa trebalo biti dosta.

GoodLooker 05.05.2015. 15:17

Stigla jučer Lumia 640, fini uređaj, čak bi rekao za te pare(1060 kn) čudo od uređaja.
Iz perspektive bivšeg IOS i Android korisnika fali tu još dosta toga na što sam navikao, ali preživjet ću.
Detalji koji su me donekle razočarali (vezani su većinom za Windowse, ne za Lumiu):

• Email klijent i rad s više email računa, rudimentarno. Ne postoji zajednički inbox niti zajedničko sučelje u kojem možete prebacivati između računa. Kao da imate nekoliko email klijenata, za svaki račun poseban. Ne možete imati zajedničku ikonu na početnom ili zaključanom ekranu, već za svaki email račun posebnu ikonu.
  • Kontakti, sinkronizacija s google računom ne prikazuje grupe i favorite.
  • Dual SIM funkcionalnost, dosta manje opcija nego na androidu.
  • Računi, aplikacije koje koriste npr. google korisničke račune nisu u stanju pročitati iste iz postavki uređaja, već za svaku aplikaciju morate iznova upisivati google email i lozinku.
  • Ikone/prozori na početnom ekranu, ne postoji mogućnost da imate jedni ikonu za pozive i jednu za sms, već za svaku SIM karticu morate postaviti odvojeno ikone (isto kao i za svaki email račun).
  • Oskudna notifikacation area, ne kužim zašto nisu mogli dodati opciju skrolanja lijevo-desno pa da se može dodati još "brzih prekidača" u notifikaciju ili postavke svjetline.
  • Double tap to wake up radi kako treba, ali double tap za isključivanje ekrana ne radi, ne znam možda i nema te funkcije.
  • Aplikacije, tu vlada dosta velika suša. Dobro... to sam znao i prije nego sam se odlučio za platformu i našao sam većinu onog što mi treba. Još uvijek nisam pronašao dobru email aplikaciju za rad s više računa i zajedničkim inboxom. Neke aplikacije, npr. Roboform ili YouTube nemaju punu funkcionalnost kao na androidu, rekao bi da rade kao neke "light verzije".

No sam uređaj radi lijepo, ekran jako dobar (gorilla glass + oleo), kamera vrlo solidna, aplikacija Lumia Camera mi radi bolje nego bilo koja na Androidu.
Internet explorer radi korektno, očekivao sam veće probleme.

Sve je to ok složeno, očekujem dodatni korak naprijed sa Windows 10.
Evo par slikica, bez ikakvih podešavanja, sve na automatik postavkama.

1v@n 05.05.2015. 16:05

Što se emaila tiče, imaš linked inbox, gdje ti je sve u jednom. Odeš u neki od mailova, stisneš dolje desno one tri točke i "link inboxes".

GoodLooker 05.05.2015. 16:09

Gle stvarno, super. :)
Jedino što nisam siguran hoću li u zajedničkom inboxu vidjeti koji račun je primio pojedni mail, za sada ne vidim takvu opciju i svi dolazni mailovi su prikazani u listi bez ikakvih informacija tko je primatelj. Tek klik na poruku otvara taj info.

daxxx88 05.05.2015. 17:15

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 2774353)
Double tap to wake up radi kako treba, ali double tap za isključivanje ekrana ne radi, ne znam možda i nema te funkcije.

A gdje bi double tapnuo u takvom tile interfaceu?
Obilazno rjesenje ti je staviti jedan od tileova za lock screena, ima dosta mini appova sto to nude, lock button ili tako nesto searchaj.

GoodLooker 05.05.2015. 18:06

Citiraj:

Autor daxxx88 (Post 2774396)
A gdje bi double tapnuo u takvom tile interfaceu?

Pa kao i na svakom drugom uređaju s tom funkciom, ostaviš si slobodno mjesto bez ikona/prozora za tapkanje. Nije drugačije ni na G2/G3, moraš imat neki free space na ekranu.

schetz 05.05.2015. 18:17

Staviš si kako je kolega gore rekao single tile za lock i uživaj :) prilično dobro rješenje

Prezime 05.05.2015. 19:08

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 2774353)

Aplikacije, tu vlada dosta velika suša. Dobro... to sam znao i prije nego sam se odlučio za platformu i našao sam većinu onog što mi treba.

Jesi imao/koristio na Androidu mogucnost odgovaranja na poziv samo prinosenjem mobitela na uho kad zazvoni, bez ikakvog diranja po ekranu? Ako jesi, koji si app za to koristio?

brodjo 05.05.2015. 19:52

Na ovima što imaju tap to wake bi trebalo biti moguće zaključati ekran duplim klikom na windows button :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:35.