![]() |
Citiraj:
OMFG, I want this! Iako nije OEM auto izgleda fantastično. Taman auto za zezancju preko ljeta :D Iako mi je ovaj žderonja puno draži a i stock je za razliku od gore navedenog Camara. No ne u ovoj kombinaciji boja i osobno preferiram 426HEMI. http://www.pohrani.com/f/1c/Q4/2l9gI...challenger.jpg |
:cool:
|
UFF :D
|
LOL, nema prostora za preživljavanje. Taman da ostane netaknut pri 400G ti si unutra postao mljeveno meso. Govormo o osobi od 100 kg koja u trenutku udara ima efektivno cca 40 t.
|
Citiraj:
|
tek sad vidim ovu temu :D
zanima me da li netko od vas zna kaj o ovome autu http://www.njuskalo.hr/auti/nissan-350z-oglas-3609786 iz prve ruke,ili od tetke,bratica itd..gledao ga jesam,cini se oke,sad me zanima da li tko ima jos kakvih saznanja o tome autu ;) zahvaljujem... |
Danas mi stigla nova službena kola, Lexus IS, uglavnom najslabiji dizel sa osnovnom opremom koja ima nekako apsurdno ali sve potrebno i nepotrebno. Nakon Fiat Brava, Alfe 147, Ford S-maxa i Škode Octavie, ovo su vrhunska kola zbilja, od dojma koji ostavlja unutrašnjost do same vožnje. Nekako se bojim da će mi sljedeća 3 mjeseca koliko ću ih vozit naprosto proletiti, pa ću opet dobit nesto puno nize klase jer ovaj Lexus je bas zalutali metak koji me pogodio :D
|
|
Citiraj:
120 mph=193 km/h=54 m/s=v1 v2=0 m/s ako uzmemo da mu je zaustavljanje trajalo 0.1s=t a(akceleracija)=v2-v1/t= -54m/s/o.1s= -540m/s2 540/9.81= 55 Ako ima 100kg=m F=ma=100kg*540m/s2=54000N cca 5.5 t The speed measured when his car clipped the barrier was 300.13 km/h (186.49 mph), at a 75-degree angle, subjecting Kubica to an average deceleration of 28 g. After data from the onboard accident data recorder had been analysed it was found that he had been subjected to a peak G-force of 75 G Kubica,Montreal 2007 |
@Uber Gosu
Koji je to "renault megane R26 na clio cup gumama (slikovi, mislim r17 205) sa 265KS" :) Čisto me zanima. |
Citiraj:
I ovo što si ti izračunao je prosječna, oni su sa ovih 400 mislili na maksimalnu (peak). |
Citiraj:
Citiraj:
Problem je u izjavi da je deakceleracija bila 400g a ja nisam išao računat nego sam se vodio njegom izjavom. Kod tebe je deakeleracija 55g. Zato deset puta veći broj. U biti ako je vrijeme bilo 0,068 s prosjek će biti 80g. No nije bitno. Oboje mislimo na istu stvar samo baratamo drugim ulaznim brojevima. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
- 15 s brže vrijeme na Nürburgringu od M3 - model sa 265 KS - usput, radi se o ovom modelu a ne o R26 - 6 s brže vrijeme na Nürburgringu od M3 - model sa 230 KS Gume su svakako ogromna prednost, ali, osim njih, postoje brojne prednosti pogotovo kod vožnje na granici proklizavanja. Ima nešto i u ovjesu, a najviše u diferencijalu s (ograničenom) blokadom proklizavanja koji u zavojima daje neusporedivo bolje performanse jer se okretni moment ne raspoređuje linearno na pogonske kotače, već, ovisno o stupnju prianjanja. Na taj se način znatno povećavaju brzine u zavojima i to je osnovna razlika u toliko boljim vremenima ostvarenim na Nürburgringu. Usporedba vozača su "kruške i jabuke" (toliko popularan izraz ovdje pa sam ga preuzeo) ali slična se analogija može iskoristiti i za usporedbu auta. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jer meni je srce preskočilo... @tech Pa svejedno je sporiji :p @listerstorm Drugi puta ću pažljivije čitati... :chears: |
I 3 sekunde sporiji od aktualnog M3(E92), što je i dalje impresivno s obzirom da se vozi na "guzici" R8, 911 i ostalim 350+ ks jurilicama.
|
Fantač
Quotao sam post u kojem se spominje 350KS BMW M3. tech Slažem se. Nevjerojatan autić i performanse. Pogotovo u usporedbi s R8. |
zlo od auta... samo izgleda da je ovo posljednji n/a clio sport, stisnut će ga emisije i zeleni gadovi :(
malo ot: ne znam koja je sve motorizacija u hyundai i30, ali jedan upravo ide doma sa kiselim smješkom na licu pošto mi je izašao ispred nosa tek na 120kmh :) |
Citiraj:
NHF ali spominjani auto je Megane RS Trophy 265 (turbak) :D Ne znam ka si ti sad sletio na klijo :D |
Citiraj:
|
sa njemačkim crtama na felgama... bezveze su tog trophy-a izdali, čista prostitucija imena.
clio sam spomenuo usput da nam bude zabavno :D |
Usporedba s izravnim konkurentom:
Ford Focus RS 305 KS Nürburgring: 8:26 Renault Megane RS Trophy 265 KS Nürburgring: 8:08 Presmiješno. Uz napomenu da se Focus RS ne može nositi niti sa starom verzijom od 230 KS za kojom kasni 10 s. |
Citiraj:
|
pa već sam spomenuo prije da sam negdje ulovio snimku kako fokus nemre s guzice oterat 200 cup, isto je bio ring ako se ne varam.
|
Ko je dovoljno jak da svlada torque steer na 1 generaciji RS-a, s njom moze cuda vozit :D
|
Citiraj:
Megane jest brži ali samo ako uspije odvozit cijeli krug bez kvara :D |
ma da su performanse iste, fikus mi je too much izgledom... ko corsa opc.
ona 500 serija je pak drugi par rukava :drool: |
Zasto ne naprave 1k konjev na prednje kotace?:D
|
uzmi veyrona i vozi ga u rikverc :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:06. |