PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

tech 12.11.2014. 18:37

Garaža langov trg, od iblerovog gore prema brdu/ribnjaku. 5kn je sat po danu ja mislim.

Pawzilla 12.11.2014. 18:42

Citiraj:

Autor tech (Post 2690111)
Garaža langov trg, od iblerovog gore prema brdu/ribnjaku. 5kn je sat po danu ja mislim.

Super, hvala ti! Bitno da nema nekog ograničenja, da ne moram brinuti :)

1v@n 12.11.2014. 18:43

Pa Importanne na Iblerovom ima garažu, isto je 5kn / sat

Pawzilla 12.11.2014. 18:46

Ne znam jel Importanne ima neko vremensko ograničenje, googlam no nisam našao. Da nema, to bi mi bilo još bolje.

EDIT: http://www.importanne.hr/galleria/hrv/garaza.php

Sad ga znaj..

1v@n 12.11.2014. 18:47

Koliko ja znam, nijedna garaža nema vremensko ograničenje. Ne vidim logiku u tome da tjeraju van, kad što si duže u garaži, više im novaca ide u blagajnu :D

Pawzilla 12.11.2014. 18:49

Davno prije mi je jedan poznanik pričao kako plaća na Iblerovom u garaži XXkn po danu, pa sam to shvatio kao da mora dnevnu uzeti nakon nekoliko sati stajanja (tipa ako tamo parkira i ode odraditi smjenu).

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2690117)
Koliko ja znam, nijedna garaža nema vremensko ograničenje. Ne vidim logiku u tome da tjeraju van, kad što si duže u garaži, više im novaca ide u blagajnu :D

Ma, tako i ja mislim. Ništa, onda na Iblerov odmah i super.

tech 12.11.2014. 18:54

Je zaboravil sam na tu, nisam se tamo parkirao skoro dvije godine pa nemam pojma koje su cifre u pitanju.
To se vjerojatno radi o dnevnoj karti koja te ispadne jeftinije nego da ti naplaćuju sat za satom. Al lako provjeriš, nazovi onaj telefon sa stranice pa pitaj, niš te ne košta a šanse su da bu jeftinije jer to nije garaža od lopova iz zgparkinga.

1v@n 12.11.2014. 18:55

Citiraj:

Autor Pawzilla (Post 2690120)
Davno prije mi je jedan poznanik pričao kako plaća na Iblerovom u garaži XXkn po danu, pa sam to shvatio kao da mora dnevnu uzeti nakon nekoliko sati stajanja (tipa ako tamo parkira i ode odraditi smjenu).

Vjerojatno je dnevna jeftinija od 10 sati stajanja u garaži, ali tko zna. Broj telefona lako nađeš, nazoveš i pitaš za cijene. Možda ti se više i isplati dnevna, ako joj je cijena manja od tih x sati koje trebaš biti u garaži.
Ne mogu nać cjenik za importanne garažu, ali ostale garaže u gradu imaju cijene dnevnih od 20-60 kn, što ti se isplati na duži period.

minotaur 12.11.2014. 22:31

Jedna fenomenalna vijest!

http://www.racing.hr/rally-beppo-har...anta-domenici/

BEPPO HARRACH PONOVO NA SANTA DOMENICI!!

Beppo Harrach, jedan od najbržih i najatraktivnijih europskih vozača i ove će godine nastupiti 29 i 30.11 na Rally Showu Santa Domenica. Prošlogodišnji pobjednik pokazao nam je svoje umijeće na svojoj najdražoj podlozi i sigurni smo da će i ove godine nagraditi publiku brzim i atraktivnim prolascima u Savrščaku. Brzi austrijanac nastupiti će u novom automobilu-Ford Fiesti R5, a suvozač će mu biti Dominik Jahn.

trenutna lista prijava 123 posade :)
http://akk-svetanedelja.com/index.ph.../lista-prijava

zgmmax 12.11.2014. 22:35

Besplatna ti je Novakova ulica, drito se skrene desno tam di skreces lijevo na Langovom trgu na bengu.
Jedino je problem nac prazno mjesto jer je to jedina ulica u centru u kojoj se neplaca parking.

Bubba 13.11.2014. 09:35

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2690232)
Besplatna ti je Novakova ulica, drito se skrene desno tam di skreces lijevo na Langovom trgu na bengu.
Jedino je problem nac prazno mjesto jer je to jedina ulica u centru u kojoj se neplaca parking.

Ne naplacuje se ni tamo gdje šahisti stoje na Langiću, ali je veca sansa da od slucajnih prolaznika nazica za cijelu dnevne parkirne karte nego sasna da nadje mjesto tamo.

Na kraju krajeva, svi bi kruha preko pogace - ostavis auto negdje dalje i koristis javni prijevoz ili prosetas. Par kuna kosta poludnevna karta kod Poglavarstva a treba ti 15-20 minuta pjesice ili bitno manje munjovozom. Ili definiras sto je "blizu", jer sve iznad Salate se ne naplacuje a mjesta ima na pretek...

Garro 13.11.2014. 09:50

Citiraj:

Autor Pawzilla (Post 2690114)
Super, hvala ti! Bitno da nema nekog ograničenja, da ne moram brinuti :)

Garaža u Importanne Galeriji, tamo sam se povremeno parkirao dok sam radio u blizini. Nije bilo vremenskog ograničenja, a za 8-9 sati parkiranja je bilo oko 60-70 kn. Vjerojatno je sada jeftinije. Dnevnu kartu mislim da nemaju.

Dottore 15.11.2014. 23:24

Od jučer krumpirowagen spreman za zimu. Obuven na Michelin Alpin A3 i zadnja godina.

JuiceBox 15.11.2014. 23:58

Citiraj:

Autor jopis (Post 2687797)
Ma ono, već 2mj idem minimalno 1 tjedno za Pakrac,

Uff, pozega - pakrac, omiljena cesta za " stisnut ga " :D Jos sad dobrim dijelom stavili novi asfalt, kud ces lijepse po onim brezuljcima :chears:

coconut 18.11.2014. 14:28

Ken Block je izdao Gymkhanu 7. Ovaj puta vozi Mustanga od 845KS i pogonom na sva 4 kotača. Uživajte!

zkljaja 18.11.2014. 14:48

dobra lamela!!

IcyTexx 18.11.2014. 22:24

Najljepsi kadar i video je na samom kraju filmića... Kako McLaren dere gume i bljuje vatru.

Talijani na kraju jedini pametni sa 458 Speciale. Daj im hrpu guma, hrpu vremena sa autom i gle di su na ljestvici.

A Youtube komentare nemojte gledat, bilo mi je malo zlo kad sam ih par pročitao.

MAGARAC 18.11.2014. 23:33

Ovo je zesca liga od 458 Stradale ili bilo koje sadasnje. I puno skuplja pa oni mogu bit tak abnormalni.

E da. 918 ak bad moram birat.

zkljaja 19.11.2014. 17:32

Dali je policija pocela kaznjavat ekipu s daylightsima? Vidim ih hrpu po gradu...cak i autoskole..

thunderbird 19.11.2014. 18:08

Citiraj:

Autor papčić (Post 2693206)
Dali je policija pocela kaznjavat ekipu s daylightsima? Vidim ih hrpu po gradu...cak i autoskole..

A zašto bi ih trebala kažnjavat? :stoopid:

MAGARAC 19.11.2014. 18:27

Zato jer nemaju kratka..

zkljaja 19.11.2014. 18:30

I nemaju zadnje pozicije...

nit vozac bolje vidi s daylightsima niti njega bolje vide ljudi oko njega kad nema zadnje pozicije...

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2693237)
Pol ljudi nit ne zna kaj ima upaljeno, meni se tak bar cini..

i meni se cini :D
danas bas gledam autoskolu s nekim i20, led daylights, pozicije ne rade..

MAGARAC 19.11.2014. 18:32

Pol ljudi nit ne zna kaj ima upaljeno, meni se tak bar cini..

Ti sa maglenakama su posebna vrsta.

MuroF 19.11.2014. 18:40

neki dan iza mene frajer samo sa upaljenim maglenkama,ništa drugo..magle,naravno,nije bilo.

thunderbird 19.11.2014. 19:10

Citiraj:

Autor papčić (Post 2693233)
I nemaju zadnje pozicije...

nit vozac bolje vidi s daylightsima niti njega bolje vide ljudi oko njega kad nema zadnje pozicije...

i meni se cini :D
danas bas gledam autoskolu s nekim i20, led daylights, pozicije ne rade..

Dobro, a jel pričamo o vožnji po magli (ili nekim drugim uvjetima kada fakat treba imati upaljena svijetla) ili o vožnji po danu i uvjetima dobre vidljivosti?
Naime, slažem se da treba imati upaljena svijetla po magli i lošoj vidljivosti, ali da murja kažnjava ekipu sa dnevnim svijetlima u uvjetima dobre vidljivosti to mi je kretenska fora za punjenje proračuna

syss 19.11.2014. 19:13

pa prije sat vremena (znači debela mrakača) ususret mi ide proceed samo sa maglenkama... šta reć dalje?

ni led, ni daytime, ni pozicije... čiste maglenke.

MAGARAC 19.11.2014. 19:21

Pred par minuta se pored mene uparkiro Sportage sa dnevnima vec je debelo mrak..

Meni danas baba rezbila macije oko na braniku i malo ga izgrebala, na parkingu. Nisam bio tam nesrecom pa ne znam tocna ko se kaj dogovorio al sam lud totalno od tog masakriranja po parkinzima. Iduce auto koji cu kupit ce bit tenk sa bullbarom sa elektrosokerom kad ga takne nes metalno.. Nakon godinu dana auto ima i prednji i straznji branik dobro izgreban ni kriv ni duzan.

syss 19.11.2014. 19:22

... ili citreon c4 kaktus :D

thunderbird 19.11.2014. 19:22

Dobro, to je drugi par cipela :D , mada iz iskustva znam da je kod kija malo zajebano skužiti da li je upaljeno kratko svijetlo, dnevno ili je sve ugašeno - naime tabla ti uvijek svijetli jednako, i ako nisi naviknut na auto ili ne znaš lako se zezneš

BTW, Ako je bio novi cee'd, onda te "maglenke" su zapravo dnevno svijetlo kod jeftinijih modela bez LED-ica.

D1viry 19.11.2014. 19:27

Citiraj:

Autor thunderbird (Post 2693255)
Naime, slažem se da treba imati upaljena svijetla po magli i lošoj vidljivosti, ali da murja kažnjava ekipu sa dnevnim svijetlima u uvjetima dobre vidljivosti to mi je kretenska fora za punjenje proračuna

Barem se sporije pune groblja. Tvoj stav je "kretenski", glede upaljenih svjetala. Ta ekipa, sa dnevnim svjetlima, ne pali kratka niti po mraku. Po selima i van gradova je druga priča, ali po gradovima je kriminalno stanje.

Ja bih forsirao paljenje kratkih uvijek i u svim uvjetima.
Nevjerojatno mi je kako se neki još uvijek bore protiv svjetala.

edit:
Citiraj:

Autor thunderbird (Post 2693266)
Dobro, to je drugi par cipela :D , mada iz iskustva znam da je kod kija malo zajebano skužiti da li je upaljeno kratko svijetlo, dnevno ili je sve ugašeno - naime tabla ti uvijek svijetli jednako, i ako nisi naviknut na auto ili ne znaš lako se zezneš.

Nemaš se šta zeznuti i uvijek je očito jel upaljeno kratko ili ne. Imaš zeleni indikator u svakom, ili gotovo svakom autu.

MAGARAC 19.11.2014. 19:30

Stavit na oznaku za kratka svjetla i zaboravit da to postoji. Mislim da ljude bune devna svjetla i ne znaju kak rade ili bolje receno nerade automatska svjetla na novom sjajnom njihovom autu.

https://flic.kr/p/pQij5F

syss 19.11.2014. 19:33

Citiraj:

Autor thunderbird (Post 2693266)
Dobro, to je drugi par cipela :D , mada iz iskustva znam da je kod kija malo zajebano skužiti da li je upaljeno kratko svijetlo, dnevno ili je sve ugašeno - naime tabla ti uvijek svijetli jednako, i ako nisi naviknut na auto ili ne znaš lako se zezneš

BTW, Ako je bio novi cee'd, onda te "maglenke" su zapravo dnevno svijetlo kod jeftinijih modela bez LED-ica.

šta god da je to su neke podne lampe neadekvatne za noćnu vožnju, makar i po osvjetljenom zagrebu.

mislim ne znam kada će ljudi shvatiti da je ljetni/zimski režim svjetala APSOLUTNA IDIJOTARIJA kojoj je cilj samo zgrnut pare... mislim ko da ti netko kaže - e gle po ljeti ne moraš imat dobre kočnice, ali po zimi moraš ipak jer je red te običaj.

ljudi se uljuljaju u nepaljenje svjetala i HOP eto sada ih morate paliti odjednom - zaboravili ste? e na žalost po genijalnom zakonu hrvatistana morate platiti određenu sumu novaca.

ja sam polagao u sistemu di je bilo pali svjetla onda auto i nakon xy godina za volanom kod kišnog dana srebrni auto bez svjetala je za mene parkiran i ne miče se sve dok ne bude prekasno za reakciju... mislim taj zakon je prošao pod izlikom kako se u svijetu uštedi xyz co2 jer se ne troši benga na upaljena svjetla, da samo u normalnom svijetu ljudi daju žmigavce, ne prelaze prek crvenog i ne sjedaju sa 20 promila u guzici za volan.

D1viry 19.11.2014. 19:35

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2693273)
Stavit na oznaku za kratka svjetla i zaboravit da to postoji. Mislim da ljude bune devna svjetla i ne znaju kak rade ili bolje receno nerade automatska svjetla na novom sjajnom njihovom autu.

Meni je nepojmljivo sjesti u nepoznat auto i početi voziti, a da prethodno nisam provjerio gdje je što i kako što radi. Jedino da sam u smrtnoj opasnosti, ili da nekog trebam prevesti hitno u bolnicu, krenuo bih voziti bez detaljne provjere.

Često se valjam od smijeha kad "vozači" ne znaju krenuti u firminom šaranu, a ne pada im na pamet pogledati malo oko sebe. Još su bolji oni koji siluju stražnja vrata :D.
Kad pokušam pomoći, "pravim se pametan", a kad sjebu bude "šta nam nisi rekao". Nikad na zelenu granu :D.

thunderbird 19.11.2014. 20:35

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2693269)
Barem se sporije pune groblja. Tvoj stav je "kretenski", glede upaljenih svjetala. Ta ekipa, sa dnevnim svjetlima, ne pali kratka niti po mraku. Po selima i van gradova je druga priča, ali po gradovima je kriminalno stanje.

Ja bih forsirao paljenje kratkih uvijek i u svim uvjetima.
Nevjerojatno mi je kako se neki još uvijek bore protiv svjetala.

edit:

Nemaš se šta zeznuti i uvijek je očito jel upaljeno kratko ili ne. Imaš zeleni indikator u svakom, ili gotovo svakom autu.

Ok, ajde sada pročitaj opet, ali po mogućnosti sa razumjevanjem, što sam napisao u quotanom tekstu :)

Old Iggy 19.11.2014. 21:02

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2693230)
Zato jer nemaju kratka..

Ni ne moraju ih imati. Dnevna ili kratka svjetla su obavezna.

D1viry 19.11.2014. 21:23

Citiraj:

Autor thunderbird (Post 2693307)
Ok, ajde sada pročitaj opet, ali po mogućnosti sa razumjevanjem, što sam napisao u quotanom tekstu :)

Pročitano ponovno i stav nepromijenjen :D.
Možda sam ja staromodan/nesposoban, ali volim vidjeti upaljena svjetla na autu koji mi dolazi ususret dok je iza njega sunce. Vidljiviji je.
Nekome možda nije bitno, ali meni je :D.

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2693328)
Ni ne moraju ih imati. Dnevna ili kratka svjetla su obavezna.

Po mraku treba i kratka upaliti, ali to neki ne kuže. Barem po slavoniji i u ZG. Za ostale ne znam.

thunderbird 19.11.2014. 21:29

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2693344)
Pročitano ponovno i stav nepromijenjen :D.
Možda sam ja staromodan/nesposoban, ali volim vidjeti upaljena svjetla na autu koji mi dolazi ususret dok je iza njega sunce. Vidljiviji je.
Nekome možda nije bitno, ali meni je :D.

Aj' dobro :D

Citiraj:

Po mraku treba i kratka upaliti, ali to neki ne kuže. Barem po slavoniji i u ZG. Za ostale ne znam.
S ovim se slažem, ali to nema previše veze sa paljenjem svijetala po danu

D1viry 19.11.2014. 21:32

Citiraj:

Autor thunderbird (Post 2693348)
S ovim se slažem, ali to nema previše veze sa paljenjem svijetala po danu

Neki voze po onom: "Ja vidim pa mi ne trebaju svjetla." Zato bih ja vratio 24/7/365 upaljena svjetla.
Kad bi svi bili normalni, ne bi nam trebalo toliko zakona :D.
Nije mi namjera flejmati, ali svjetla spašavaju živote.

zkljaja 19.11.2014. 22:33

Zadnje pozicije su ono kaj kod daylightsa ne valja...to kaj ti vidis ispred sebe ok, ne znaci da si ovima iza savrseno jasan, puno brze i jasnije ces nekom iza upast u vidno polje u prometu sa pozicijama nego bez...

Sukladno clanku 101. na vozilu s prednje strane moraju biti upaljena
najmanje dva bijela ili zuta svjetla i paran broj crvenih svjetala na
straznjoj strani. Svjetla za oznacavanje vozila (clanak 107.) upotrebljavaju
se kad je vozilo zaustavljeno ili parkirano na cesti, a moraju biti upaljena
dok su upaljena bilo koja svjetla za osvjetljavanje ceste ili posebna
svjetla za maglu.

sinisa1989 19.11.2014. 22:58

U subotu sam vidio ovo čudo na cesti. Auto je baš pojava.

http://fotografija.hr/images/stories...n/_DSC5519.jpg

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:29.