![]() |
Jako ljepo razmišljanje. :stoopid:
Parking se naplaćuje na tom mjestu gdje je Audi parkiran. Koliko vidim radi se o Avenue Mallu i ako si ikad bio tamo onda znaš da je skoro uvijek natrpan parking i nije lako nać mjesto, pogotovo navečer/vikendom. Ne razumijem zašto misliš da te nitko ne poštuje u vožnji? Ovime što si rekao vrijeđaš mnoge vozače koji u prometu sudjeluju na obziran i odgovoran način, a tih je ljudi sigurno više. |
Dode to s godinama i s iskustvom. Taj dio o nekoj vozackoj kulturi i postaovanju drugih vozaca, propustanju i sl..
Meni je jutros na SXu ostal metar kvadratni snijega na krovu kojeg nisam pocistil zbog zurbe, nisam ni trebal ic s tim autom. Desilo se to se to pretvorilo u santu leda zbog koje je cijeli auto opasno vibriral iznad 100. Vec sam se prepal da je nekaj otislo u k tak da mi je pao kamen sa srca kad sam to gore doslovno podigao i bacio u jednom komadu. Ne sjecam se kad mi se tak to zaledilo i mislim da mi nije nikad nest slicno smetalo. Dobro su i Megane vozi na snijegu. UT8 su odlicne za takve ceste, manje za suho posto su grube i dosta bucne sa velkim otporom. Hoce se tu i tam zavrtit unutarnji kotac u zavojima zbog navale momenta i nepaznje z gasom ali ESP to sredi da se ni ne skuzi. Ugl. sam zadovoljan sa zimskim ponasanjem. Fali mi grijac prednje sajbe i dosta sporije se zagrijava od Suzukija koji otopi sve u par min. Btw na 7.5 tisuca sam utanakal oko 2.5dl ulja akj bi trebalo bit normalno za nov motor. |
Citiraj:
Ja na Meganeima nisam natankao kap ulja u sve motore i kilometraže koje sam imao. :stoopid: |
Citiraj:
E baš takav bahat ko ti će se pitat zašto mu je auto ogreban na parkiralištu. Inaće to nebih napravio niti pod razno ni najgorem neprijatelju iako mi kroz glavu prolazi da bih takvim moronima tipa tog autija najradije stavio pod 200 tonsku prešu! :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Takvo parkiranje ne ohrabrujem, a niti ne osuđujem ako je u pitanju poluprazno parkiralište shopping centra gdje dok sparkiraš jedva otvoriš lijeva i desna vrata (poput recimo OBI u Varaždinu). Radije vidim nekoga sparkiranog preko 2 mjesta nego da je samo koji centimetar preko crte. Ako je preko dva mjesta, onda vidim da ga boli ona stvar, a ako je koji cent preko crte onda je retardiran. Takvih "parkiram cent preko crte" ima puno previše i na već jebeno uskim parkirnim mjestima ne možeš nutra uguziti niti smarta. evo zato je bio onaj moj komentar. Ako to smatrate bahatim, nije moj problem. :) I za kraj Jedno je besplatni poluprazni parking shopping centra, a drugo je parking koji se naplaćuje (javni ili privatni). EOD |
Citiraj:
Svaki auto troši, možda ne trebas nadolijevat, ali je potrošnja normalna. |
@magarac
I meni je honda popapala na 7.5k km nesto ulja, nadolijo sam jedno 3dl i odtad je kak treba bit, nist vise ne trosi. |
Ja sam vozil aute kaj su pili i do litru na 1000km. Mislim da ne treba dalje pisat kaj mislim od dva i pol deci na 7.5 u nerazradenom motoru.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni na TDI-u sa 325 tisuća kilometara je isto kao i prvi dan.
Žaruljica ulja se pali kada i servisni indikator. Dakle, 4 decilitra ulja na 12 tisuća kilometara. :D Jedino troši skupo ulje (pumpe-duse i 505.01 specka, jel)... |
Citiraj:
Nema nadolijevanja ulja. :) Idemo dalje.... |
Citiraj:
Ovi auti kaj su lokali po litru voze jos i dan, danas. Ti idu i bez ulja izgleda i vjerojatno ce im motori nadzivit puno novije. Radi se 1.3 16v Twin Cam iz Switfa GTIja i Toyotinom 1.3 12v EFI motoru.. |
Ja mijenjam ulje (čisto iz fore i predostrožnosti) prije tehničkog. Jednom nisam imao love pa nisam promjenio. Nije potrošio ni 10 kapi. :D.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Inace nesto kisan dan danas, W124 320 se sprema da kasnije napravin par tura sideways :D |
Ok, kad ste odlučili sitničarit, troši, ali toliko malo da je zanemarivo.
|
Citiraj:
Druga svar je diesel sa turbinom koja se vrti brzinom svjetlosti i sa svim cudesima koja se desavaju u tom motoru mada ni one treba bit bas 100/100 ali se treba malo pripazit. |
Naš službeni Megane 1.5 dci 85konja, ganjan većinom po autocesti s 200kkm ima izmjene ulja svakih 20kkm i ne troši očito toliko da nam se pali kontrolka od ulja :)
Budeš vidio poslije prve izmjene ulja da se troši i dalje toliko.. |
Citiraj:
|
Meni su u renault servisu na ženinom cliu 1.5 dci prvih nekoliko izmjena redovito nalijevali ulja debelo preko max oznake. U auto ide 4.5l, vjerojatno su puknuli 5, možda i više, tamo pretaču iz bačve. Svaki put upozorim unaprijed i svaki put ista priča. Na kraju išli na servise u Slo, tamo su odradili kako treba.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Čovjek ne zna parkirati i točka. Nema veze boli li ga nešto ili ne. Ja uvijek palim svjetla, nakon paljenja auta, uvijek se povežem, uvijek dajem žmigavac (pri skretanju/kretanju), uvijek se držim svoje trake, uvijek parkiram među crte (makar bio sam na parkingu), uvijek pazim na djecu/pješake/bicikliste, uvijek vozim trijezan...... Nema onog, sada ovako, sada onako. Uvijek i točka. Prečesto sam slušao: "Prvi put nisam pogledao; Baš danas nisam pazio; Stao sam na pet minuta.....". Alergičan sam na idiote koji se ne parkiraju kako treba. Jedina isprika je smrtna opasnost, pa je stao/stala bezveze pred bolnicom/hitnom. Ostalo su gluposti. Jao. |
Ako već ne zna parkirati ili ga boli ona stvar, neka radije stane tako preko dva mjesta nego da bude ona na crti ili lagano preko svog parkplaca. To je bila sva poanta mog pametovanja.
I tu je EOD za mene na tu temu. |
Citiraj:
|
Pitanje...
Dobivam uskoro službeni rent-a-car na duži period (do kraja godine) i sad je proces traženja najpovoljnije kuće i auta. Iskustva s rent-a-car kućama? (Sixt izgleda najpovoljniji po onom što piše na webu.) Pomogla bi mi preporuka dizel limuzine neke niže srednje klase. Ponuđeni su mi Škoda Rapid 1.6 TDI i Mondeo 2.0 TDCI za razumno i ne pretjerano veću cijenu od Rapida na mjesečnoj bazi. Ima li tko iskustva s ta dva auta? Prtljažnik je dosta bitan i tu oba s 500+ litara prolaze. Na mjesečnoj bazi će se raditi oko 500+ km po Hrvatskoj (i do Dubrovnika) pa bi auto trebao i biti udoban za takve puteve. Ako netko ovdje radi u rent-a-caru i može napraviti neki deal za mene, nek se slobodno javi na PM. ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:30. |