![]() |
Dosao i meni Bnet doma. Danas prva kiša od kad imam 3D paket, i od 8mbit imam ovo :(
http://www.speedtest.net/result/966986119.png |
jbga, naviknut češ se na to, to je zato jer tak glupo postavljaju ormariče nasred parkova i onda se ljepo nakupi kiša i onda imamo net kakav imamo.
|
Meni je ormarić u ulazu pa mislim da nebi trebalo bit takvih problema kad uzmem.
|
@Jucca
http://www.speedtest.net/result/967760450.png Kisi unatoc, razvodni ormar u novijoj zgradi - Kacunar |
Citiraj:
Zato mislim da to nece tako brzo rijesiti. |
Citiraj:
Meni su inace rijetki padovi brzine samo onda kad "drljaju" po infastrukturi (ali bar stave obavijesti na svom webu by admin) |
|
@Vrga inače ti je ovako i kad ne pada il ?
|
neovisno o kiši.
od 7 do 7.8 megabita download. zavisi o tome kolko je zagušeno koji dan. naglasak, kod mene je isto vani razvodna kutija njihova, tak da :p |
Koliko vam je trebalo da vam dođu srediti "liniju"?
Zvao sam ih u utorak da naručim 2D (net+tv) i ženskica zapisala podatke i rekla da će mi se javiti tehničar da se dogovorimo za termin jer sad (kao) zbog gašenja analognog signala sve ide po brzom postupku. Međutim, prošli tjedan još ništa. edit: Tnx edit2: Pas mater, ženska krivo zapisala kontakt broj :( |
Ja sam čekao oko dva tjedna na uključenje, od trenutka podnošenja zahtjeva (2D net+tel)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Youtube je nemoguce gledat :( |
Lijepi pozdrav svima,
Na mojoj adresi dostupne su sljedeće B.net usluge: Xvision digitalna televizija: Osnovni i Prošireni paket, Tematski paketi, Premium programi, Xvision HD start paket. Internet i telefon. 2D i 3D paketi. Koliko vidim, sve je tu. Zgrada je relativno nova (sagrađena 2002.), a B.net je ušao u zgradu prije kojih mjesec dana. Vidim da su mi neku kanalicu (pretpostavljam s coaxom unutra) doveli tik pred stan. Pošto sam već analizirao sve moguće cijene, detaljno pročitao sve moguće PDFove kod njih na stranici, imam par (specifičnih) pitanja za koje bi volio da mi postojeći korisnici daju odgovor: 1. Ak uzmem 16Mbit brzinu, koliko cu ja realno dobiti od tih 16Mbit? Kako ide i o cem ovisi brzina? Pretpostavljam da imaju DBA (Dynamic bandwidth allocation) ili nesto tako. Takodjer citam da neki ljudi imaju problema kad padne kisa pa im padne brzina... 2. Posto vec imam poprilicnu mreznu infrastrukturu doma (5 racunala, gigabitni switch, Linksys WRT54GL router), zanima me sljedece: 2.1. Koji modem/router isporucuju? Idealno bi htio samo maknuti postojeci Iskonov Thomson koji je u bridge modu (Linksys mi je router) i staviti B.netov "kojivec" uredjaj koji ce takodjer biti u bridge modu jer ne zelim niti mogu izgubiti Linksys. :) 2.2. Da li TV (ako bi uzeo 3D uslugu) mora biti spojen u taj uredjaj, ako da, cime se spaja? RJ-45 (UTP) ili coax? 3. Koliko B.net gleda na kolicinu skinutih podataka (trenutno skidam oko 200-350GB, ovisi o mjesecu)? Kakvi su s torrentima (koje slabo koristim, al svejedno), i opcenito s tim "sivim" stvarima? Jel itko ikad dobio upozorenje/opomenu za prekomjerni promet? :) 4. Koliki su radovi potrebni u samom stanu? Koji je princip? Dodju monteri, montiraju kanalice, provlace coax ili...? 5. Online gaming. Dosta igram via Xbox Live pa me zanima kakav je ping i opcenito slucaj s igranjem. |
1. Ja imam 8 Mbps, a speedetst pokazuje od 7.85 do 8.15 uz ping 12 ms kad je antivirusni isključen do 22 ms kad je uključen.
2.1 Ako uzmeš 3D paket dobiješ modem EPC2203, sa jednim LAN izlazom i jednim USB izlazom, bnetov modem radi sa bilo kojim ruterom koji imaju WAN port, a konfiguiranje je krajnje jednostavno, samo se namjesi da automatski dobivaš IP adresu i to je to. 2.2 TV se ne spaja na modem nego dobiješ razdjelnik koji djeli mrežu na dio za net i telefon i dio za telku (telefon se uključuje u modem). 3. Boli b-net briga kolko skineš, imaš flat i skidaš kolko te volja, ja ovaj mjesec skinuo serija težine oko 560 GB i nikom niš. Torrenti su odlični brzi, brzina mi ne pada ispod 990 kB/s kad je torrent dobar. 4. Dođu ti šljakeri koji ti postave kablove i sve i kad oni završe onda si tehničar postavlja uređaje. Provlače koaksijalac. 5. Ja sam igrao pleyku 2 multiplayer i ping je odličan. Nečeš imat problema sa igranjem online na konzoli. I disi kupio WRT54GL i za kolko, to je odličan ruter, pa si ga mislim nabavit |
Citiraj:
2.2. coax + splitter (coax kabel iz splittera se dakle dijeli na jedan za TV, a drugi za modem) 3. Mozda sam max mjesecno skinio 80-100GB (50tak GB mjesecno mi je prosjek) i nikad nista od opomene. Ako uhvatim dobar omjer S/L torrenta ide prosjecno na cca 700-850kb/s (portforwarding i mjutorrent tweak su napravljeni) 4. U mojoj (novijoj) zgradi je coax vec bija stavljen u dnevni boravak prilikom izgradnje (kabelska TV bivseg DCM-a) 5. Ping je bija odlican (UTP naravno ne wireless) uz obavezno iskljucivanje raznih resursa/aplikacija u pozadini koji se kace na net (igra sam svojedobno AA3, R.U.S.E. beta (host), BFBC2 beta, Borderlands (host), S.T.A.L.K.E.R....) |
Citiraj:
edit: inace, biraj: http://www.nabava.net/trazilica.php?q=wrt54gl&x=0&y=0 |
kako mogu provjeriti gdje je Bnetov ormar za moju zgradu? Gdje ga obicno stavljaju? Na pocetak ulice? U podrum zgrade? Gdje?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sam ih zvao u srijedu da uzimam 3d paket i danas me je frajer zvao da budu mi sutra dosli spojit televiziju! a telefon i net dobijem kad srede broj s t-komom! Stvarno su brzi! nisam se nadao da cu dobiti telku tako brzo!
|
očito se onda nekaj promjenilo u vezi opreme, jer sam ja uzel 3d paket još kad je brzina bila 2 mbps, tj 2007 godine, kada je izašao
|
ja sam na bnet-u otkad su brzine bile 64knps, tak da molim lijepo :p
|
Citiraj:
Pa kasnije onaj XCity... |
koji tocno modem dobijam ako uzmem 2D (tel+internet 16Mbit)? Odustao sam od 3D paketa.
|
ovaj :
http://images04.olx.es/ui/4/07/98/65...ON-THG-540.jpg Ja danas isao pitati i u OS dijele taj i jos jedan al nisam siguran koji . |
tompsona djele??? pa uvijek su od cisca djelili modeme, i naravno opet ista stvar, samo jedan LAN port ima..
Citiraj:
|
Ima i onaj wireless thompson ima 4 lan porta, tak mi je barem zenska tamo rekla ak nije slagala.
|
Mene samo brine da kad uzmem da se ne razočaram zbog brzine i nekih padova i slično.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Ma, ja idem sutra/prekosutra do B.neta i fino u detalj porazgovarati s njima. |
Tupsoni ste vi svi kaj izmišljate toplu vodu ovdje. U odnosu na sve ADSL šrotizme što ostali naši ISP-i uvaljuju, Bnet još daje sasvim solidne uređaje.
Na Thomsonima radi kak treba, veći problem je natjerat bnet da vam daju login za njih. Atlante nisu nikad ništa posebno bile, al su sve radile kak treba. Oni kaj su se razočarali s njima su bili panjine koji su išli izvodit kerefeke za koje ti uređaji i nisu baš bili predviđeni. Ak imate bilokoji router sa WAN ulazom, možete uzet najosnovniji kabelski modem i onda upiknut ruter na njega pa dalje na mrežu. |
Ne znam, kaj toliko kemijate oko Bneta....
Koristim njihov net od 2003. godine (DCM pa Bnet) i sve pet.Sto se tice kise, nije u njoj problem vec u opterecenju linka i to se povremeno dogadja (redovito prate situaciju i na prituzbe rjesavaju problem). Najcesci problem je u instalaciji unutar zgrade ili u stanu, pa ako se javi bilo kakav problem, nazovete sluzbu za korisnike i posalju vam servisera. Inace, sve radi bez problema.I igranje i torrenti....... Uzmite obicni modem i na njega si spojite svoj router i imate slobodu, raditi sto vas je volja. Citiraj:
|
Citiraj:
Ostani na ADSL-u i zdravo, do sad si mogao imati B.Net koliko se mislis. Te ovo, te ono, ocito je da ti se ne prelazi sa ADSL-a. Modemi su iste kvalitete kod svih ISP-ova, ako hoces nesto kvalitetnije, odes u ducan i kupis to. Ovakvim postovima po forumu neces nista postici. Nitko ne zna hoce li tebi prokisnjavati ormaric, hoce li ti se spustiti brzina jer ima previse korisnika u tvojoj zgradi, hoce li ti modem biti dobar ili los, kakve su instalacije u zgradi i kakve su u tvom stanu. Da citas malo pozornije skuzio bi da vecini ljudi B.Net radi bez problema, isto kao i kod ADSL-a. Prestani spamati po forumu i odluci se hoces li preci ili ne. |
Pozdrav!
Nakon procitanih 20-ak stranica i potrosenih gro vremena jos nisam nasao rjesenje svog problema, par ljudi je reklo da se to ne moze a netko je napisao da se moze ali nista konkretno pa c/p sto sam vec jedanput napisao: Znaci da li je moguce spojiti preko wireless rutera vise kompova na onaj njihov sugavi atlantin modem. Fino spojim laptop na router i onda sa routera u taj modem. Probao sam sve zive kombinacije ali u konacnici je stvar da mi ako prvo spojim kablom lap i router, radi, nakon toga se odspojim i probam sa wirelessom on ne radi.Ista je stvar i obrnuto, prvo spojim wireless i radi a kad ga spojim zicom opet ne radi. Prvo sam stavio Dynamic IP (postoji jos Static, PPOE i bridge mode) i probo se spojit.Ako iskljucim DHCP dobijem u konacnici ovaj nacin da prvi radi drugi ne.Sto mi je u pocetku bilo i logicno jer DHCP nije ukljucen pa ni ne dodijeli IP adresu drugoj konekciji vec ta druga konekcija dobije private IP adresu s kojom nista ne mogu.Onda sam ukljucio DHCP ali je fora kad to ukljucim, ukljuci se i opcija od kojeg range-a se pocinje sa dodjelom IP adresa.Buduci da je adresa koju dobijem od bneta neka 25.25X.6.100 (tako nesto) a difoltan range je 192.168.16.70 oni naravno nisu u istom subnetu pa ni to ne radi.Mislim, dodijeli mu adresu od tog ranga pa nadalje ali u konacnici opet ne radi.Probao sam taj range promijenit ali moram onda mijenjat i IP adresu od routera.Probo sam i to ali mi se zbrejko router pa sam onda ga moro resetirat. Isto tako sam i probao stavit PPOE.Samo nisam upisao nikakav pass i radi identicno ko gore. Sori kaj sam vas zadavio.ako neko ima kakav hint.... Unaprijed zahvaljujem @kolega garak je predlozio wireless router samo spojim na modem i pustim da povuce sve postavke ali nisam imo jos vremena to isprobat @mbed znaci modem je onaj atlantin a moj wireless router je micronet @ znaci cak i zvao njihovu sluzbu za korisnike.jedan tip mi kaze da iskljucim dhcp na svom ruteru pa ce ruter kao pobrat ip adresu sa njihovog modema (sto mi je glupost) a kao sto sam napisao sa dhcpom mi opet njihova ip adresa dodje ali samo do jednog uredjaja.Pitam se da nije nesto do njih tamo jer mi je to ful cudno Ako ne prodje ovo kaj je reko garak ne preostaje mi drugo nego promijeniti ip adresu svog wireless rutera ali to isto sumnjam da ce proc jer nemogu sa sigurnoscu znat koju adresu modem moze pokupiti....tj u kojem range-u |
napiši prvo koje uređaje imaš, znači jako je bitno koji wireless router imaš, tako da ti ljudi mogu objasniti daljnje korake
|
evo nakon 2 dana cini mi se da ovaj micronet ne radi sa bnetom...upravo zbog onog dhcp range-a jer nemogu promijeniti ip adresu samog rutera....inace bi to islo...pa mozda nekom ustedim vremena.
|
ako si pročitao prošlih 20 stranice (a sumnjam u to), onda si sigurno naišao na barem jedan od mojih postova u kojem objašnjavam riješenje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:20. |