![]() |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
pa koji su to onda ak ima.. |
Pa ak ja dobro vidim, stavio si Zalmana 9900 koji košta preko 450 kn, BigTyp također, Zipang preko 300 kn...
TRUE je dosad je bio kralj zračnog hlađenja a tu je negdje u toj cijenovnoj kategoriji sa zalmanom i BigTypom a bolji je od oba. CoolerMaster V8 je 450 kn a još je i bolji od TRUE-a Noctue idu po 350-400 kn, također su vjerovatno bolje od navedenih |
Citiraj:
Viši segment (320kn< ): Thermalright High-Riser HR-01 PLUS, Scythe Mugen SCINF-1000, Noctua NH-U12P, Cooler Master V8, Thermalright Ultra-120 eXtreme Hladnjaci su poredani po cijeni, a stavljao sam iz Hardveraja jer IMO oni imaju najbolju ponudu hladnjaka (ali ne i najveću). E sada, koji god da uzmeš on je dobar za te novce, ali best-buy u nižem segmentu su: Xigmatek HDT-S963 i Arctic Cooling Freezer 7 Pro (također samo IMO ;)) Za viši segment su to: Thermalright High-Riser HR-01 PLUS, Cooler Master V8, Thermalright Ultra-120 eXtreme Eto, nadam se da si zadovoljan :beer: EDIT: @hammer_of_thor: Tko će koga neg' svoj svoga :p |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hehe, al i nije baš da će sad bit ono "kupite, kupite!" V8 je skup al opet jeftiniji 50 kn od pasivnog TRUE-a (znači još + ~100 kn za kvalitetan vent za TRUE), dok je u svakom reviewu koji sam čitao bio bolji od TRUE-a :) Nadalje ima PWM kontrolu na vrlo dobrom ventu, 8 heatpipeova (za razliku od 6 kod večine boljih kulera), te dolazi sa retention bracketom za s.1366 (što BTW i nije mala stvar, em se ne nađe na svakom koraku, em i oni koštaju ~50 kn :) ) BTW, care, svaka ti dala na postu, kak ti se samo dalo :D :respekt: |
Citiraj:
Btw. ko ima skuplji hladnjak njemu je veći e-pišo :lol2: |
Mugen 2 je bolji od V8,a i 100 kn jeftiniji
|
Citiraj:
Kolke e-**** onda imaju ovi sa vodenim :p BTW, i ne može proči bez TRUE-a, ipak je to jedan od najboljih hladnjaka na našem tržištu već duže vrijeme Citiraj:
|
Citiraj:
A za Mugen 2, koliko sam skužio, je negdje u rangu s TRUE. Znači tu negdje i sa V8. Uglavnom, dali smo čovjeku prijedloge, pa nek sam izabere što mu najbolje paše :beer: |
|
Citiraj:
Stvarno rezultati drže vodu :kafa: Pa tu je i Xigmatek, z600 i Ninja 2 bolji od V8 :roller: Da ne spominjem kojekakve druge Mislim BMK, sam imam V8 i nisam požalio ni kune, E7300 na 1.38V držao na 55 stupnjeva pod Orthosom i7 920 na 1.368V ne prelazi 72 stupnja, često ne pređe ni 70, al eto, ak čemo o maxu koji doseže temp pod Primeom Još dodaj da je tu korištena ona pasta koja se dobije sa coolerom, a ne ACS ili Ceramique :) Apsolutna zvijer od kulera Nabavi Mugena 2 pa benchaj, google ti tu baš i nije prevjerodostojan |
Mene zanima dal je normalno da se moj procesor u opterecenom stanju podize do temperature od 73 C a u leru kad nista neradi spusti se na 67 C..
Hladjenje je vazdusno s ventilatorom.. PS. Napisao sam koji mi je procesor u opciji "MOJ KOMP" |
Citiraj:
Nego kakvo bi bilo zracno hlađenje nego sa ventilatorom? Ok mož i pasivno hladit :fiju: Taj proc ako nije clockan nebi smio tolku temperaturu imat. Skini real temp pa probaj ocitat Edit: Imam ja Mugen 2 hladnjak i hladi mi Xeona 3320 @ 3.6ghz i 1.216V u idle na 30 stupnjeva i load max 50-55 stupnjeva. Hladnjak je ludilo |
LUXX, to i mene brine nije clockan a tolka temperatura :stoopid:
Taj tvoj procesor se ne grije uopste :) il je taj ventilator bas bas dobar ? Skinucu Real Temp veceras cim dodjem kuci pa cu probati da vidimo sta ce on da kaze.. Ima li ovdje negdje na forumu tema u kojoj je slikovito prikazano kakav raspored ventilatora treba da bude u kucistu ?? Volio bih poradit na tome.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim da nije hladnjak dobro zakvacen. Ovaj proc kaj ja imam nit se jako grije nit treba puno Vcore a i hladnjak je super Citiraj:
Ko zna s cime je ocitao temperature |
Citiraj:
|
OK provjericu dal dobro stoji hladnjak na procesoru i instaliracu Real Temp pa vam javljam veceras rezultate !!!
|
Citiraj:
Eto budi tako "vrijedan" (kad si našo već čak 3 rivjua di je neko bolji od drugoga. proguglaj još reviewa i naći češ jedno 10 komada (relativno vjerodostojnih sajtova) di je V8 imao najbolje temperature (eventualno da ga je SunBeam CoreContact prešišao za koji stupanj tu i tamo). - želiš li ti reći da svi oni lažu? :rolleyes: Kažem ti, okani se droge, i nabavi/posudi neš pa benčaj sam, pa nadmaši "forumske" temperature TRUE-a i V8, nemoj prosipati gluposti :rolleyes: Niko ne kaže da Xigmatek i Scythe nisu dobri hladnjaci, pobogu, Scythe je među najboljima, ali sad tu prodavati spike "e ovaj je ovdje ovaki i ovaj rivju kaže ovako" je glupo. Na kraju krajeva, najbolje kak Dizel kaže, nabaviti neki za 200 kn max, a ostalo para zapiješ, ko yebe 5 stupnjeva razlike za 200 kn razlike. |
http://img11.imageshack.us/img11/736...or12032009.jpg
Instalisao sa Real Temp i ovo je njegovo ocitavanje ali nekontam bas najbolje ovu tablicu.. |
43 i 39 stupnjeva su sasvim korektne idle temperature.
Ono ispod je koliko imaš to tzv. throttlanja kada procesor zbog pregrijavanja počinje smanjivati takt i napon. Prati temperature kada ga opteretiš primeom. |
Aha znaci to je to..
Sta je primeo ?? Neki benchmark software za procesor ili ? |
Citiraj:
|
OK, preuzeo sam PRIME95 veceras cu testirati procesor i vidicemo do kolko ce da se penje temperatura !!!
|
Ovo su rezultati testiranja..
Procesor je bio preko 5 minuta opterecen sa Prime 95 i ocitanja u Real Temp-u kazu da je dostigao neke vrijednosti iznad kojih se vise nije dizala temperatura.. Cini mi se da je ovo OK !? Jel moguce da mi lazira rezultate Intelov software s kojim sam kontrolisao temperaturu procesora ?? http://img93.imageshack.us/img93/976...ecenproces.jpg |
To je sve u granicama normale.Nemaš brige.
|
Citiraj:
Napiši točno koji software koristiš. Možda laže. Pogledaj na net-u jeli ima nova verzija tog softwarea. |
Ranije sam koristio Intel® Desktop Utilities izgleda da nije realno pokazivao temperaturu procesora !
Ovaj mi je ponudjen uz plocu: http://downloadcenter.intel.com/Deta...%2032&lang=eng Super je ovaj Real Temp i Prime 95 , ostavio sam ih backupovane da mogu s vremena na vrijeme da kontrolisem procesor !! |
decki imam q9400, koji hladnjak bi mi preporucili? nemojte mi neku pretjeranu egzotiku jer to je kod nas (BIH) jako tesko nabaviti ;)
|
Jedno pitanje, da sad ne čitam cijeli thread, koji je trenutni kralj zračnog hlađenja, thermalright ultra-120 extreme?
|
Nije, prestigli su ga Thermolab Baram i Prolimatech Megahalems, kao i Scythe Mugen 2.
|
Također i Sunbeam CoreContact i CM V8.
|
Scythe Mugen 2 je meni barem imao lošije rezultate od TR Ultra 120 extreme
|
Citiraj:
Citiraj:
|
na istom procesoru sa praktički istim protokom zraka (oba 120mm vent na 1300rpm) TRUe imao bolje temp
i idleu su bili gotovo isti no u loadu je imao nekoliko stupnjeva niže temperature proc nije konkavan i baza oba coolera je fino naljegala na IHS |
je, al je 120-ka 200 kn skuplja od mugena 2.....meni je 300 kn max koliko bi dao za cooler...
|
Pitanje je bilo:
Citiraj:
|
nisam ni rekao da je jeftiniji niti da košta isto
reko sa samo da ima bolje performanse niti ga ja ne bi kupio za tu cijeni po kojoj se prodaje |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:06. |