![]() |
Citiraj:
|
Sve je to meni jasno i nije prvi put i ne bi bio bauk da nisu tjedan dana mrdali po telefonskim linijama. Al njihov odnos prema korisniku mislim ono. Rikne linija u petak, ne rade tehničari za vikend ... ja se mogu slikat ...dođe ponedjeljak .... prođe podne nakon silnog zvanja eto dva gumbeka došli oni spojili se na liniju, izmjerili prekid i proslijedili t-comu rok je 48h da se t-com pokrene i oni su riješili svoj problem idu dalje ... a ti milo čekaj ...
beskorisni brojevi telefona na koji se nitko ne javlja, kad se javi bolje da se nije ni javio jer kad mi počne po priručniku, da zamijenim kablove i slična maltretiranja i bez toga ne želi prijavit kvar poludim. Bio sam kod više operatera doduše privatno uključujući i Iskon od kojeg sam otišao iz isto razloga jer je podrška jedna od najgorih a trenutno nemam alternative. |
Vjeruj mi, Iskonova podrška je space shuttle za t-scumovu. Imao sam nekoliko prekida od par dana do sada i problema sa signalom, ali je sve riješeno (poslovni korisnik). Ako uzmem u obzir da sam već 6-7g. na njemu, onda je to prihvatljiva statistika.
|
Ne vjerujem ... Iskon je ok dok sve radi to sam se uvjerio već 100 puta ... nikad nije bilo većih problema ... ali kad nastane ovakav problem ...katastrofa ... njima treba samo 3 dana da oni ustanove kvar. T-comom sam uvijek bio super zadovoljan ... što se podrške tiče ... ako je riknula linija majstor se pojavio za pola sata-sat isti dan jedino ako je bilo kasno navečer subota ujutro ... nikad nisam čeko 3 dana da se netko pojavi...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
kveščn.
trenutno imamo na t-comu tel, net i tv. razmisljamo o iskon.duo INT+TV(narancasta zona). da li mi moramo odjaviti telefon kod t-coma ili ce to iskon npraviti? da li uopce mi moramo ista odjavljivati kod t-coma? koji modem/router se dobije na iskonu? hvala. |
u iskonu te sami odjave, ti jedino moraš t-comu platiti raskid ugovora ako si vezan ugovornom obvezom
za router ti se nezna previše...uglavnom je random, kojeg god oni dobe |
ako ti je istekla ugovorna obveza, iskon sve obavi.
|
thnx.
i jos mozda ako znate... jel istina da se preseljenje prikljucka kod iskona naplacuje 450 kn(ugovor/bez ugovora)? |
preseljenje priključka uz produženje ugovora se ništa ne naplaćuje.
|
Dali iskon trola torrente
|
Ne. Samo CARNet.
|
Dali iskon pošalje kakvu papirologiju za logiranje na korisničke stranice, danas sam dobio ruter thompsona, ali u njemu nije bilo nikakve papirologije i što je najgore došao u najobičnijoj kutiji
http://i61.tinypic.com/ie40tt.jpg http://i59.tinypic.com/30m1tsy.gif |
Nekada je slao.Probaj kontaktirati SZK pa ti ih daju putem telefona.
|
Nisam siguran da li ti podaci dolaze u odvojenom pismu ili zajedno s ovim
|
Šalje se odvojeno, pričekaj koji dan ili nazovi da ti daju telefonski dok ne stigne (ako ne stigne kroz neko vrijeme, traži ih da ponovo pošalju).
|
ma samo ih nazovi, dobit ces odma i login i pw. pripremi oib.
|
zovi samo zovi. odnedavna imaju i besplatni broj. prije mi je najviše išlo na živce što mi je pojelo bon dok je trajao razgovor s njihovom SZK.
|
Došli papirići :goood:, nego da pitam, dali ja moram spustiti promet koji imam sada sa 15gb na 1gb, ili je to išlo u kompletu kad sam davao zahtjev za prelazak na iskon da se sve iskljući.
|
Citiraj:
|
http://www.speedtest.net/my-result/3325954728
Od petka sam na iskonu, brzina je super kao što se i vidi, jedini problem je koji imam je blokiranje rutera THOMSON ST780, jednostavno neće na net iako sve lampice svjetle dok ga ja ne ugasim i upalim ponovo. |
Ako su mu sve lampice upaljene, onda je ST780 spojen na net, dakle ako gori i zelena lampica "Internet", onda je problem negdje drugdje. Sad problem rjesavas gasenjem/paljenjem routera, umjesto da istrazis i rijesis uzrok problema.
|
Citiraj:
|
Da. Tko jos u ovoj temi rjesava spajanje na net gasenjem/paljenjem routera ST780 koji svojim lampicama obznanjuje da je vec spojen na internet?
|
Citiraj:
:chears:prijatelju. |
Ti si napisao "jedini problem je koji imam je blokiranje rutera THOMSON ST780, jednostavno neće na net iako sve lampice svjetle"; dakle da router nece na net, a ne tvoji uredjaji koje sada spominjes. Sto se tu treba iz tako napisanog vise razumjeti, nego sam ja razumio? To da tvoji uredjaji ne mogu na net je tad bilo samo u tvojim mislima, ali ne i u tekstu ;)
Inace, i dalje sam uvjeren, da nije problem u routeru. Ako zelis neki savjet, za pocetak napisi podatke koje vidis kad otvoris "Home > Broadband Connection" stranicu routera. |
Citiraj:
http://www.zaslike.com/files/tfgximeavb48j16ejcw.jpg |
Eto, slika govori tisucu rijeci :)
Iz SS-a je vidljivo da je router spojen i na internet i na Voice, ali ni za jedno ni za drugo nije prosla "autentifikacija", pa ti nisu dodjeljene IP adrese - ni za telefon ni za internet. Greska je ili do Iskona ili do tvojih podataka koje saljes za spajanje. Da iskljucis mogucu iskonovu gresku, nazovi njihovu SZK i izdiktiraj ove podatke sa SS-a, tj da si spojen na net, ali da ti nisu dodjeljene IP adrese ni za net ni za telefon, pa ti ne radi ni jedno ni drugo. |
Citiraj:
|
Hahaha, je*atepatak, pa nemoj bas sve tak detaljno sakrit kad trazis savjet :-D
Ako su dodjeljene sve potrebne IP adrese, pogotovo ona za internet, onda je definitivno sa routerom sve u redu i on je uredno spojen na sve servise! Tvoj problem je onda u tome da tvoji uredjaji koji pristupaju routeru nemaju prolaz kroz njega na internet. Za daljnji korak je pozeljno znati kakvu poruku dobijes kad se probas spojit i kakve su ti postavke mreznih kartica kojima se spajas na router? |
Citiraj:
Ne dobijem apsolutno nikakvu poruku na kompu znači sve je normalno spojeno, mogu se logirati na ruter i vidjeti da je spojen na net ali ja nemogu otvoriti ama baš ništa, ali ono što mi je najčudnije kad sam bio kod t-konja apsolutno nikada nisam imao takvih problema, da mi sve svjetli na ruteru a ja nemogu na net. |
Iskustvo sa T-Comom samo govori da si uvjek imao podesene mrezne kartice tako da su bez problema uredjaji prolazili kroz router.
Napravi dvije stvari, prvo u routeru pod "Home > Home Network > Interfaces > LocalNetwork > Configure" ukljuci ako vec nije: Use DHCP Server: ON DHCP First Address: 192.168.1.100 DHCP Last Address: 192.168.1.200 Stisni "Apply" Drugo, postavke za TCP/IPv4 na mreznoj kartici kojom se spajas na router postavi na: Obtain an IP address automatically Obtain DNS server IP address automatically Zatim, ako upotrebljavas Windows, prestartaj router i komp, iako te to ne windowsi ne traze. |
Trebaš nazvati SZK da ti aktiviraju ruter i stvar je riješena.
|
Zasto bi aktivirali router koji je vec aktiviran sa uredno spojenim svim servisima i na kojeg su oni vec spojeni?
|
Citiraj:
DHCP je vjerojatno uključen sam po sebi, al možeš provjeriti što je Prezime ranije spomenuo. Kad bude prisutan problem, na jednom od računala uđi u command prompt (ako imas linuxe ili mac onda terminal) i unesi ping 8.8.8.8 i javit će ti ovakvo što. Ping statistics for 8.8.8.8: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 46ms, Maximum = 70ms, Average = 57ms Ako javlja da su paketi prosli (tj da je 0% loss), vrijednosti pinga bi trebale biti slicne ovim što sam gore stavio. Ako je ping ogroman to je razlog zasto nece ucitati stranicu - uzrok je ili da je netko zajahao na net pa tebi ne ostaje nista bandwitha ili su problemi s paricom (daj javi parametre linije u trenutku problema). Ako je ping normalan onda je mozda poblesavio firewall na routeru pa probaj napraviti tvornički reset. Ak bude problema i dalje zacimaj SZK (ili pošalji mail na pomoc@iskon.hr da imas problema s čim detaljnijim opisom pa da študenti znaju kaj se događa |
Da li Iskon ima kakvo ograničenje na prekomjereno skidanje?
|
Citiraj:
|
Naručio danas DUO Funky pa me zanima koji router Iskon obično šalje? Samo da nije Thomson.
|
To nikad ne mozes znati, ali u zadnje vrijeme najcesce salju Enkoma koji je po meni najbolje sto mozes dobiti od njih. Tesko na to mozes utjecati, osim ako se "slucajno" pokvari :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:43. |