PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

morph 27.10.2008. 23:55

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1176475)
morph, aj nemoj sad uletit sa nekim švedsko/japansko/ukrajinskim filmovima koji me ne interesiraju 2%.

gledao sam ono što je trenutno aktualno.

Necu, ali nije mi jasno zasto onda gledas "mainstream" ako ti ne odgovara i sto uopce ocekujes od njega. :) Ako ti takvi filmovi ne odgovaraju, a ne zelis gledati nista drugo - mozda je najbolje da ne gledas nista ;) ili bar nista od novijih filmova.

Nema mi gore nego kada dvadesetinestogodisnjaci kukaju kako je sve bilo bolje kad su oni bili mladi i kako sad nista ne valja. :rolleyes:

BladeRunner 28.10.2008. 00:10

Nemožeš reć da nema dobrih komedija. Uradci Judda Apatowa i ekipe stvarno imaju baza i prilično pametan humor.

spawn 28.10.2008. 00:14

88 minutes

Meni odlican film.

Gabre 28.10.2008. 00:15

generalno gledajući, filmovi su unazad par goina bili daleko kvalitetniji nego danas, u svim kategorijama.

kažeš judd apatow - zadnje sam gledao pineaple expres - pa bože sveti, ako je to nekome dobra komedija (možda je klincima od 15 godina), ali film je naporan za geldati.. prestao gledat na polovici..

BladeRunner 28.10.2008. 00:18

Pokušaj s Knocked Up i Forgetting Sarah Marshall.

Fleks 28.10.2008. 00:21

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1176504)
generalno gledajući, filmovi su unazad par goina bili daleko kvalitetniji nego danas, u svim kategorijama.

kažeš judd apatow - zadnje sam gledao pineaple expres - pa bože sveti, ako je to nekome dobra komedija (možda je klincima od 15 godina), ali film je naporan za geldati.. prestao gledat na polovici..

Pogledaj stardust genijalan film. Genijalan.

I naravno van wildera sve nastavke, sve nastavke americke pite i jos par glupih teen komedija sa sexistickim forama. To je uvjek dobro za pogledati :D:D

B3mt1 28.10.2008. 00:23

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1176504)

definitivno smjesnije od knocked up-a i forggeting sarah marashal :D (niti jedan taj film nije nesto dobar dobar, ali su solidni, rock solid)
i kao sto morph kaze, kukas mi tu nesto a vjerovatno si odrastao na glup u glupljem i ace venturi :D

spawn 28.10.2008. 00:30

Gabre prijatelju,ostavi se filmova. Predji na serije i ne trosi vrijeme na filmove :D

B3mt1 28.10.2008. 00:32

ili neka pogleda filmove koje mozda jos nije s ove liste ---> http://www.imdb.com/chart/top

Mr.Ex.President 28.10.2008. 00:34

Citiraj:

Autor B3mt1 (Post 1176520)
ili neka pogleda filmove koje mozda jos nije s ove liste ---> http://www.imdb.com/chart/top

Imho, takva lista (i sve slične ljestvice) su jedno veliko sranje;)
Puno bolji način "hvatanja" kvalitetnih filmova je, nešto slično ovom topicu, dakle usmena predaja:D

McG 28.10.2008. 00:36

....

Delta S4 28.10.2008. 00:37

Citiraj:

Autor morph (Post 1176488)
Necu, ali nije mi jasno zasto onda gledas "mainstream" ako ti ne odgovara i sto uopce ocekujes od njega. :) Ako ti takvi filmovi ne odgovaraju, a ne zelis gledati nista drugo - mozda je najbolje da ne gledas nista ;) ili bar nista od novijih filmova.

Nema mi gore nego kada dvadesetinestogodisnjaci kukaju kako je sve bilo bolje kad su oni bili mladi i kako sad nista ne valja. :rolleyes:

Da, ovoga ima na kile ovih dana! Strašno. Masovno tvrde da su današnje igre smeće (pogotovo Bioshock, Oblivion/Fallout3...). Pa je glazba izgubila dušu(osamdesete su bile najbolje). Pa su današnji filmovi komercijalno smeće... Spadam u tu grupu dvadesetikusuraša i nastojim se svim silama boriti protiv takvog načina razmišljanja. Čini se kao da se dobar dio moje generacije pa i mlađih ljudi pretvorio u čangrizave fosile.

Back on topic:

Hell ride 2008 - grozno. Strašna zbrka na početku filma...100 likova koje se pokušava predstaviti na originalne načine. Iskreno Tarantinovi "homageovi" me već polako tjeraju na bljuvanje. Žalosno je kako se nisko Tarantino srozao. Ocjena 2/10

The mist 2007 - Ovaj film me vrlo ugodno iznenadio. Da, istina je da pati od uobičajene "kingovske" patetike i isfuranosti, ali ipak se s razvojem filma i priča pretvara u vrlo zanimljiv koktelić psihologije i dobrih starih monstera. Ocjena 8/10

The meaning of life 1983 prošlo je zaista puno vremena otkada sam zadnji puta pogledao ovaj film (7-8 godina) i bio sam pomalo skeptičan kad sam ga ugledao na repertoaru HRT-a. Hoće li mi biti jednako dobar kao i nekada? Sve su moje sumnje raspršili već zaposlenici "Crimson Permanent Insurancea" svojim ustankom protiv onoga što nas(barem potlačenu većinu) i danas muči - neoliberalnog kapitalizma. Genijalno, genijalno, genijalno! Sada sam valjda zreliji i "pametniji" pa sam još više ostao zadivljen briljantnom satirom. Tako jednostavnim, a tako oštrim prezentiranjem čovjeka i svih naših vrlina i mana. Ocjena 10/10

Funny games U.S. 2007 bolesno, poremećeno i genijalno! Michael Pitt i Brad Corbet su odigrali fantastične uloge. Ocjena 10/10

Mr.Ex.President 28.10.2008. 00:41

Citiraj:

Autor McG (Post 1176525)
Ma i ta usmena predaja je zaqrac. Pogledaj samo kolko filmova se na ovoj temi preporučilo kao dobri, yebeni, obavezno pogledati i sl., a velika većina njih su takva glupost da to nije humano.

A jebiga, 100 ljudi, 100 čudi;)
A i ljudi pišu postove u stilu "Film: xyz, prejeben. Pogledat!!!" i to je to. Da se malo kvalitetnije napišešta, kako i zašto, onda bi i preporuka bila kvalitetnija, jel;)

Al opet, kad pogledaš, ja samo takve preporuke kupim i to ili funkcionira ili ja iman sriće, jer od 10 filmova, recimo 7 bude pravih, a 2 uber hita:)

B3mt1 28.10.2008. 00:47

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1176522)
Imho, takva lista (i sve slične ljestvice) su jedno veliko sranje;)
Puno bolji način "hvatanja" kvalitetnih filmova je, nešto slično ovom topicu, dakle usmena predaja:D

Citiraj:

Autor McG (Post 1176525)
Ma i ta usmena predaja je zaqrac. Pogledaj samo kolko filmova se na ovoj temi preporučilo kao dobri, yebeni, obavezno pogledati i sl., a velika većina njih su takva glupost da to nije humano.

istina za ljestivce, zna biti medju njima fakat losih filmova, ali mora se od nekud pocet, IMHO ljestvice su pouzdanije (barem od imdb-a) nego usmena predaja jer ipak je u njima sudjelovalo vise tisuca ljudi pa si ziher nadjes nesto za svoj ukus, npr. ovaj The Mist , nedavno sam zakljucio da je to nevjerovatno retardiran film dok ga vecina vas preporucuje, BMK sto je po knjizi, nisam je citao, ali po filmu mogu zakljuciti da je tezi shit (iako vjerovatno nije) :D

McG 28.10.2008. 00:49

....

Gabre 28.10.2008. 00:56

onu IMDB ljestvicu, sam od 250 komada, pogeldao jedno 200, i ima stvarno dobrih filmova, no kad pogeldaš godinu snimanja, odmah je jasnije.

evo sad me podsjeti ova ljestvica, SinCity me se dojmio, zbog same izvedbe filma, i atmosfere.

film Wanted sam isto počeo gledati, film je tako GLUP i apsurdno nerealan da mi je više komedija nego neka akcija...

Obožavam M. Nighy Shyamalan-a, ali zadnji film the happening mu je blago rečeno - nedorečen i ni blizu ostatku njegovih prijašnjih filmova.

Pupo 28.10.2008. 07:53

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1176516)
Gabre prijatelju,ostavi se filmova. Predji na serije i ne trosi vrijeme na filmove :D

Žalosno ali istinito. Nešto novo od filmova jenostavno nemogu preporučit.

Problem 28.10.2008. 08:40

Ja sam se u zadnje vrijeme prebacio na crtice :)
Pogledao sam Kung Fu Panda i Wall-e. Ne sjecam se kad sam se zadnji put tako nasmijao kad sam gledao pandu. Wall-e je isto jako dobar (i poucan :)). Preporuke onima koji vole crtice ;)

Lihto 28.10.2008. 09:48

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1176536)
film Wanted sam isto počeo gledati, film je tako GLUP i apsurdno nerealan da mi je više komedija nego neka akcija...
.

ček znači film treba gledat realan da bi bio dobar,pa šta ne gledaš Drame onda, tu imaš extra realnosti...

Gabre 28.10.2008. 10:59

ne da bi bio realan, ali više ne znaju napraviti PRAVU akcijsku scenu sa PRAVIM AUTIMA; na PRAVOJ lokaciji, a ne da mi apsolutno sve naprave u studiju pred zelenim platnom, i onda to tako jadno i smiješno izgelda da ne zavređuje nikakve pohvale.

scene ne traju sekundu, odmah se reže na drugi kut, nikad nećeš vidjeti široki kadar u takvims scenama..

uzet ću primjer filma Ronin i njegovih akcijskih scena, koje su jednostavno predobro odrađene i "realne", kad na autima vrijede neki zakoni FIZIKE, a ne u wanted, kad Viper u jednom trenutku ide na 2 kotača, pa na praznim gumama se vozi preko šlepere po krovu te skače, pardon, odskače sa krova i dolijeće na asvalt te naravno gas i ajmo dalje.. riga mi se od takvih scena..

Lihto 28.10.2008. 11:06

Takav je film napravljen,namjerno da bude,u trailerima se vidjelo ono kad zaokreće metke,misliš da je to realno da se u stvarnom svijetu može zaokretat tak metke ono... Namjerno je tak napravljeno.I onda zašto bi stali na mecima kad mogu dodat još hrpu stvari koje izgledaju nerealno ali ostavljaju bez daha.I Matrix je onda isto nerealan...pa po tome loš film(govorim o prvom dijelu,drugi i treći dio neću ni spominjat).

reboot 28.10.2008. 11:14

funny games u.s.

uzasan film, nikako ga ne gledati. losa prica, uzasne gluposti tijekom filma, fkt prestrasno.
ocjena: 1/10

Gabre 28.10.2008. 11:16

ne ne ne, wanted je smješno loš film, matrix je genijalan fim, krenuvši od priče, izvedbe, svega. Wanted je just plain simple komercijalno smeće.

ZgenBo 29.10.2008. 20:32

Upravo pogledo Cloverfield. zanimljiv. samo zaboli glava od kamere. pogledati ako nemate šta drugo.

kian 29.10.2008. 23:18

Bas pogledao Irréversible:wtf2: film je extremno nasilan i brutalan, ali i dobar.
Kamera nije normalna, pogotovo na pocetku skoro sam dobio vrtoglavicu.
Samo za ljude jakog zeluca.

The Descent - ok klaustrofobican film o frendicama koje zapnu u nekoj spilji, a nisu same. :fiju:

B3mt1 30.10.2008. 01:39

Burn After Reading, hmmm, film s bizarnom i cudnom radnjom ali istovremenom zanimljivom i po meni odlicni glumci, jedino mi je pocetak mi malo naporan (dok se ne ufura u pricu filma)

u vezi The Descent, s obzirom na to kakve sve gluposti danas nazivaju hororima, ovaj je definitivno iznad prosjeka

Gabre 31.10.2008. 01:22

cloverfield je kopija war of the worlds samo sa glupom kamerom i bez ikakve radnje...

McG 31.10.2008. 01:26

....

Lihto 31.10.2008. 12:19

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1179614)
cloverfield je kopija war of the worlds samo sa glupom kamerom i bez ikakve radnje...

war of the world je loš film,a cloverfield je odličan,i predobro je to snimljeno sa tom kamericom(tj. tak ispada cijeli film i po tome radnja ispada odlična) šta negledaš neke britanske ili švedske low budget filmove tamo se nemoš razočarat?

Fleks 31.10.2008. 14:45

Meni je cloverfield predobar film i war of the worlds mi je ok.

Mislim ok, komercialni đank film kako kazete, ali netko i to voli.

Brown Acid 31.10.2008. 14:51

Pogledao upravo Zatôichi(2003) http://www.imdb.com/title/tt0363226/
Zakon :D

BOGDO 31.10.2008. 20:38

Pogledo Max Payne film i mogu samo reć niš posebno nekak mi se
Mark Wahlberg ne uklapa u ulogu,neznam zakaj al on nije glumac za taj film, rađe bi u ulozi Maxa Payne-a gledal Michaela Madsena.radnja filma nije niš posebno i samo 2 puta u filmu je slow-motion što je obilježilo igru po kojoj je napravljen.makar je film dobil na imdbu 6/10 ja mu nebi dal više od 5.

Mar 31.10.2008. 22:37

Citiraj:

Autor Lihto (Post 1179863)
war of the world je loš film,a cloverfield je odličan,i predobro je to snimljeno sa tom kamericom(tj. tak ispada cijeli film i po tome radnja ispada odlična) šta negledaš neke britanske ili švedske low budget filmove tamo se nemoš razočarat?

Cloverfield je tako-tako... da ne govorim sad neke nelogičnosti, no malo je glupo kako se kamera nije razbila u svom tom kupusu :D

War of the Worlds je meni odličan jedino su zahebali kraj....

BladeRunner 31.10.2008. 22:38

Šteta, uništili su Max Paynea čini se. Mada ga još nisam pogledao i ne očekujem previše. Clive Owen je trebao biti Max, a James Woods Vlad(njega uopće nema u filmu). A tek Ludacris kao Bravura...tragično..
Da su napravili film dobar kao što je igra bio bi među prvih 5 ikad :D

Fleks 31.10.2008. 23:49

Citiraj:

Autor Mar (Post 1180423)
Cloverfield je tako-tako... da ne govorim sad neke nelogičnosti, no malo je glupo kako se kamera nije razbila u svom tom kupusu :D

Zato kaj je sony !

:D:D

p.s. @Jelc: Nije se pregrijala !

BladeRunner 01.11.2008. 00:27

Taken.

Prepun klišeja, ali...J***NO dobar film! Jedan od najboljih što sam pogledao u zadnje vrijeme. Liam Neeson rastura od početka filma, čak sam nakon prvih 20 min filma stao i govorim starome: Ovaj Neeson je stvarno odličan glumac. Rasturao je.
Brza akcija, ODLIČNI fajtovi, super negativci, shoot first ask questions later europski stil :D.
Još jednom, J***N film. 9/10

A.J. 01.11.2008. 20:17

pogledao Hellboy 2 i film mi je prej**en, preporuka

Lihto 01.11.2008. 21:18

Citiraj:

Autor A.J. (Post 1181114)
pogledao Hellboy 2 i film mi je prej**en, preporuka

više je komedija nego akcija pogotovo kad se red and blue napiju piva :D

A.J. 01.11.2008. 21:39

aha...bas mi je trebao takav film. akcija + humor

Lihto 01.11.2008. 21:57

Citiraj:

Autor A.J. (Post 1181172)
aha...bas mi je trebao takav film. akcija + humor

da najviše sam se smijao kad se borio sa onim zelenim bogom :D i onda mu onaj dimni lik dobaci you must shoot it in the energy ganglin :D a ovaj hellboy nema pojma na šta misli i onda onaj rad ruku i shoot it in the head!!! :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:20.