![]() |
kod mene nakon pritužbe na 1/500(1/1 trenutno već duže vrijeme) na router dobio sam
Nokia G-2426G-B s kojom sam zadovoljan što se tiće interneta i wi-fi-a(žično i bežično dobijam istu brzinu) što se tiče ozbiljnijih stvar bar za mene je bilo pametnije uložiti u upravljivi switch zyxel GS1900-8HP, daleko više opcija nego na routerima,a i sa bridge modovima nisam baš imao sreče jedina mana Nokie G-2426G-B je što je stvarno ogromna ,i nije baš lako naći mjesto za nju a da je neprimjetna, bar kod mene ono što je bitno za spajanje na internet sve je otključano |
Citiraj:
Sad baš gledam i ne vjerujem da mi neće stati u defaultni ormarić :wtf2: |
Ima netko kakav template za prigovor na kašnjenja realizacije usluge priključka?
I treba li to ići samo prema njima kako idu i regularni prigovori: prvo telemach, onda njihova komisija pa na kraju hakom? Da vidimo jesu li voljni isplatiti naknadu :) |
Koliko čekaš?
|
Puno previše, par mjeseci :)
|
30 dana je krajnji rok. Imaš na Hakomu kako podnijeti prigovor operatoru..
|
Citiraj:
Sve sam riješio s njima , mimo hakoma . |
Nazvala me danas služba za korisnike i tvrdi da mi je istekao ugovor da mi nude 3. mj. za 1€ da produžim. Znači znam da mi traje do 11og mjeseca i naravno da nisam pristao.
Nakon poziva provjerim i traje do 07.11. Od kad traje ovakva politika da se korisnike zavarava i mulja da se potpiše? |
Citiraj:
Na svašta su spremni i svašta rade i treba biti iznimno oprezan s njima . |
Citiraj:
Možeš na PM poslati samo primjer teksta koji si slao, bez osobnih podataka? |
Citiraj:
Što još moram napraviti nakon što kupim taj router ? Poslao sam mail Telemachu i rekao da ću osobno investirati u bolju opremu kako bih dobio brži Wi-Fi i pitao što se još treba odraditi s njihove strane . Čekam odgovor već 10 dana ... Ima li netko kakav savjet što dalje ? |
Citiraj:
1) Lakša (možda i najbolja za tebe) - povežeš trenutni router s tp-link lan kabelom, isključiš wifi na starom routeru i upogoniš wifi samo na tp-linku tj, postaviš ga u AP mode - služit će samo kao pristupna točka za bežičnu mrežu dok će sadašnji router odraživati sve ostalo. 2) Teža - staviti trenutni router u bridge mode (i/ili ga komplet izbaciti). U bridge modu on služi kao "međuveza" između tvog novog routera i interneta, ali sve network stvari i postavke se odrađuju na novom routeru uključujući i wifi. Tada bi bilo ONT -> Trenutni router -> Tplink Ako ga se komplet izbaci onda iz ONT-a ide samo LAN kabel u novi router i sve se podešava na novom routeru (ako se ne varam i u ovom slučaju trebaš prvo zatražiti bridge mode pa onda izbaciti stari router iz igre). Tada bi bilo ONT -> Tplink Edit: u bilo kojem slučaju računaj da ti ni jedan operater ne garantira da će sve raditi kak spada tj. ne pružaju podršku za tvoju opremu |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Poštovani,
hvala Vam na strpljenju dok ste čekali naš odgovor. Vašu opremu možete spojiti na ONT te vam u nastavku šaljemo potrebne konfiguracije na istome. • Modem s WAN/ETH portom • Kreirati internet WAN sučelje (interface): o VLAN ID: xxxx o Mode: Routing PPPoE o PPPoE protokol, upisati PPPoE username/password; o IGMP proxy: disabled o NAT: IPV4 enabled o Service type: Internet S poštovanjem, Vaš Telemach |
Citiraj:
Spojiš LAN kabelom ONT u WAN utor na Tp-Link i podesiš ga da se spaja s ovim podacima koje si dobio i piči do mile volje ;) |
A zašto ti nisu htjeli dati Nokiju Wifi6?
|
Citiraj:
Kolega je korisnik Telemacha na optici od HT-a gdje ide pojedinačno ONT+router |
Hvala Vam svima na pomoći i savjetima .
Danas ću naručiti Tp-Link pa ću vidjeti hoće li to riješiti brzinu Wi-Fi veze . |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jesi li ti sam zatražio ili su ti sami dali?
|
Ekipa, bio sam danas kod Telemacha i rekao mi je zaposlenik da više ne daju Nokia rutere, sad po novome Huawei ruteri s Wi-fi 6 daju :kafa:
Ima tko informacije više o tome ? |
Huawei sam ja dobio https://e.huawei.com/ma/products/opt...al/eg8145x6-10
|
Ja čekam uključenje preko HT infrastrukture i zatražio sam Nokia WiFi 6. Stavili su u napomenu...
Tko zna što će donijeti tehničar... |
Citiraj:
|
Koliko ste čekali na uključenje?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
I kod mene je čista situacija sa ormarićem.
Čekam već desetak dana, valjda će onda kroz koji dan... |
kod mene je bila sljedeća situacija ,od upita o dostupnosti do potpisa predstavnika zgrade,i stvarnog uvođenja u ulaz je prošlo 30 dana,uz zvanje gotovo svaki dan kada će,uvjek s čovjekom sa kojim dam dogovarao ,30 dan su uveleli u ulaz,tek tada sam mogao potpisati ugovor gdje je opet rok bio 30 dana za uključenje usluga nakon 20 dana sam počeo zivkat čovjeka s kojim sam dogovarao i točno 30 da su došli i priključili me,vjrojatno da nisam bio dosadan nebi ni danas bio na telemachu,zadnji raszghovor s njim je bio -da će provjeriti gdje je zapelo i da će mi javiti ,i drugo jutro su došli i priključili me,drugačije nije bilo ni kada sam prelazio sa t-coma na a1 i obrnuto ,čovjek jednostavno mora postati dosadan ,da netko s druge sstrane pokrene nešto.
p.s.uvjek pamtiti ime i po mogučnosti br.tel s kim se u startu dogovara uvođenje i stalno njega "prcati", u suprotnom će te slušati bajke i basne -zašto nije nešto izvršeno na vrijrme |
Citiraj:
|
Citiraj:
Neki uređaji rade na toj brzini a neki ne, iako su 1Gbit/s , valjda je i do kvalitete mrežne kartice u pojedinom uređaju . B230 nema izlaza za spojiti fiksni telefon . Što sada trebam napraviti kako bih imao fiksni telefon ? Da li moram kupovati novi VoIP telefon ili ima i neka druga opcija ? |
Telemach - Optika
Ne mozes u be230 staviti telefon,koliko sam upucen. Mozda sam neupucen. Jedino da vratis innbox u ont u bridge ako ide, telefon u innbox a internet preko tplinka
|
Koji ima, a u ovom je rangu?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Dobio sam ignore... 😁
Ima li kakav sličan router ali da ima priključak za telefon? Ne bih koristo ni taj telefon više, ali ima par ljudi koji zovu, valjda da im ne propadnu besplatne minute u fiksnoj...😂 |
Spojio sam TP-Link mrežnim kabelom na router od Telemacha pa je na Telemachovom routeru ostao telefon u funkciji , a preko Tp-linka ide Wi-Fi 7 .
To je jedno od rješenja ako ne pronađeš router sa izlazom za telefon . |
Potpisao s Telemach optički internet.
Ruter koji sam dobio: Nokia G-1426G-A (WiFi 6) Brzine su uredne. |
Preko njihove infrastrukture?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:06. |