![]() |
Citiraj:
Lockan ti je FPS nekako ili pališ vsync u igrama. Bez locka ide do 13 tisuća FPS-a do kad to grafa može isporučiti (karikiram). |
Ja lockao u windowsima jer igre nisu išle preko 120fps. Zaboravio na to.
Mislim da će bit GeForce RTX 3060 Twin Edge ZT-A30600E-10M. Neće ljudi da šalju poštom, neće da skinu 100kn.. sve tvrdo 😀 |
Citiraj:
|
Citiraj:
To me sad sekira, vamo gledam da “uštedim”, ne kupuje mi se sad i napajanje. |
430w je starije napajanje. Mozda ce radit ali preporuka je 500+ i to novije. Tesko je biti pametan ako je budzet limitiran.
|
tomycrosound - koliko ja vidim, posvuda kod nas nVidijine kartice imaju znatno višu cijenu od usporedivih ili boljih amd-ovih. A ekipa na njuškalu je propisno napušena - traže jednake, a često i više cijene od cijena novoga u dućanu. U svakom slučaju, 3050 nikako ne gledati - kartica žešća pušiona s obzirom na to koliko košta od mnogo bolje RX 6600 (bez XT). S tom konfiguracijom i rezolucijom bih gledao 3060 i 6600XT, pa što je jeftinije. Raytracing na toj klasi kartica je ionako nebitna stavka jer će ubiti performanse u oba slučaja na nepodnošljivu razinu.
|
Jedini minus 3050 je cijena i jako slabo rabljenih na tržištu. Inace je kartica sasvim pristojna za 1080p 144hz monitor i radi jako dobro . Sa DLSSom ukljucenim i bolje od 6600 i to dosta u nekim igrama. Da se nađe za 1800- 2000kn bila bi ok s obzirom na cijene ostalih kartica.
https://youtu.be/py0GcVz8-NA Ovakvo je cca moje iskustvo ali nisam probao sve igre s linka. |
Koju Nvidia grafičku karticu kupiti - 5. dio
Citiraj:
(Navodno) nekorištena, samo testirana 2950kn, korištena, drugi proizvođač i 3 venta, u mom gradu 3000kn. Il ću kupit sutra, il ću kompletno odustati, za sada. Srećom, nisam danas kupio.. Usred gejma smrzo, resetirao prisilno, “Reboot and select proper boot device”. Prepoznaje SSD, ali nece da boota, ponavlja isti error. Da je nova karta unutra, bilo bi da je zbog nje 🤣 |
INNO3D GeForce RTX 3060 Ti Twin X2 470eur u Mindfactory, NBB
|
Dosta mu je to napajanje.
Ja imam Corsair HX 450w i gura bez beda moju konfu (r5 3600+3060Ti). Čak sam upalio OCCT i furmark da ga siluju i izmjerio na utičnici kakvih 370w. Normalno igranje na 1080p/60(vsync) mi je komp na 200injak w. ;) nV i ekipa preporučuju predimenzionirana napajanja da se ograde od nekvalitetnih što Seasonic sigurno nije. ;) |
Nije samo zbog nekvalitete. Jedan od razloga je što se napajanja koja rade na knap vise griju, a dugotrajno pregrijavanje moze dovesti do problema. Zato se preporucuje vise W nego sto grafa i pc trose.
|
Kad smo kod napajanja, strah me nove serije jer vidim da će jedna 4070 imati tdp 300w, a kada sam kupio 3070 čiji je tdp bio 220w uzeo sam novo Seasonic Gold napajanje od 650 w (nije Focus), što je Nvidia i preporučila, tako da bi na spomenutoj 4070 to moglo biti na knap, a iskreno ne planiram mijenjati napajanje staro 2 godine pa makar uzeo i slabiju karticu zbog toga. A o 4080 i 4090 da ne pričam, to bez 1000 kn minimalno u napajanju neće ni raditi po najavama. :D
|
Treba malo pričekati testove i peak potrošnju. Možda bide i dovoljno ovo 650w
|
Citiraj:
|
Uff dobar si, mene bi iskreno bilo strah to upariti tako, ali ako ti sve radi bez greške onda odlično. Držim se ipak onih njihovih preporuka i to je to. Nadam se da bude ovo moje guralo 4070 jer na jače (čitaj skuplje) neću ići, a ako iste budu išle iznad 5000 krznaša bude pala neka 4060. :D
|
Ono sto ti je skoro jedino bitno je koliko moze dati na +12V railu neovisno sto proizvodaci grafickih preporucaju. Naravno, od tih 600W oduzmes CPU i ostale potrosace, ali vecina dobrih napajanja moze dati tih 600W na tom railu.
|
Što se tiče potrošnje kada sam kupovao trenutnu grafu gledao sam preporuke za napajanje, te sam uložio u jače nego što treba misleći kako će mi biti na knap. No kako napajnje ima semi passive mod, gledam da se vent skoro pa nikada ni ne vrti kada igram. Povremeno zna zavrtiti na par sekundi i ugasi se opet, jedino kada upregnem konfu sa nekin bechmarkom ili furmarkom onda se lagano počne vrtiti. Nemam namjeru nadograđivati na rtx 40, pošto sve manje i manje igram nove igre, no opet dogodi li se nekakva dobra prilika imam lufta za nadogradnju.
Također probavao sam svakakva napajanja, i definitivno od prošlog napajanja pa nadalje sam rekao sam sebi da ću uzimati seasonic platformu bez obzira na cijenu i konfu koju imam. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Najbolje da Nvidiji kupiš bon za Konzum pa im pošalješ da ti u zamjenu daju 3050. Prosla su vremena kad je kartica kostala 1000kn osim ovih samo da izvučeš video signal iz nje.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako je budget 2000 kn nebitno je što se može kupiti za 4500 kn... Sent from my SM-A715F using Tapatalk |
nVidia Gets OWNED: GeForce RTX 3050 vs Radeon RX 6600, 50 Game Benchmark:kafa:Obje kartice (Inno3D, KFA2 i Sapphire Pulse kao najjeftiniji) su kod nas trenutno oko 2.800 kn do 3.000 kn nove u dućanu, dok se bolje RTX 3060 i RX 6600 XT kreću oko 3.500 kn.
Sve ovisi kaj kome paše, ali kak god se okrene cijene su sulude za taj entry-level mainstream GPU segment. |
Citiraj:
Citiraj:
Ukratko , da je sada 3050 oko 2000kn bio bi dobar izbor s obzirom na to da nema nista novo za taj novac osim upitno novih 2060 u jednom shopu,a i toliko i vrijedi ako gledamo cijene drugih kartica. I jos malo iskoristis DLSS, dobijes jos mali boost. |
Čini se da sam uspješno popravio PC, pa se vraćam na kupnju kartice. Istražujem bottleneck,
pa imam konkretno pitanje obzirom da ne razumijem u potpunosti - izađe li meni na isto (što se FPS tiče) uzmem li 3060TI ili 3060 bez TI, obzirom na moj procesor Ryzen 5 2600? |
Obična RTX 3060 i Ryzen 5 2600 kombinacija iako ne idealna, bude IMHO OK, a obzirom koliko košta RTX 3060 Ti, za te nofce uz RTX 3060 možeš komotno kupiti i neki od novijih Ryzen 5 5600G ili običnih 5600 modela.:)
|
Citiraj:
|
Da, spomenul je na prijašnjoj stranici Fortnite i PUBG, zato velim da Ryzen 5 2600 koliko god nije idealan za RTX 3060 - bude OK, a RTX 3050 jednostavno nema smisla za nofce koji se traže.
Eventualno da uz RTX 3060 odmah kupi i neki Ryzen 5 5600 i usput proda ovaj CPU koji sad ima i to je onda kak spada.:chears: |
Citiraj:
Radi se o tom da imam na njusci novu zotac 3060 twin edge i vrlo korištenu 3060TI za približno iste pare. TI je 100kn skuplja, 3 venta. Pitam, ima li smisla uzeti TI verziju obzirom na procesor, ako nisam u mogućnosti izvući iz nje ništa više nego bi to bilo s 3060. Ili to ovisi o naslovu, kako koja igra.. ne kuzim to. (procesor nemam namjeru mijenjat) |
Kak god okreneš, Ryzen 5 2600 nije u mogućnosti izvuči maksimum iz bilo koje od tih kartica, pa vrlo vjerojatno ne budeš ni skužil razliku između obične RTX 3060 i Ti modela.
|
Citiraj:
E, to te pitam! Onda vitlam 3060. Zasto ekipa prodaje novo i zapakirano, neki kažu neotvarano? Nevjerojatno mi da su svi dobili na poklon 🤣 |
zato sto rade u skladistima pa kradu ili imaju nekoga tko krade.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Slažem se s Maxom.
Nedavno uzeo "novu" rtx 2060 zotac, preko nabave za 1900 kuna. Kartica nije nova, vec se vidi da je ili repair ili neka zamjena. Ima coil whine i dosta se grije, sto se nakon undervolta sa jednostavnim afterburnererom rijesilo. Sad radi bez greške. Garancija je 3 godine da ne bi bilo zabune. |
Citiraj:
Al coil whinea se bojim, s tim sam imao problema na nekim uređajima.. moze li radi toga grafička na reklamaciju? |
Nemože
|
Jbg, rizik.
No, ima ona ako kupiš na netu možeš vratiti bez objašnjenja.. Zotac Gaming Geforce RTX 2060 Gray Gigabyte Geforce RTX 2060 D6 6G cijena ista, 2065kn. Jell svejedno, tko pravi tiše vent? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:49. |