![]() |
Citiraj:
A naravno postoji mogućnost za bridge mode samo ih moraš zvat i zatražit. Ja za ovaj svoj način ih nisam trebao zvat i to mi je bilo jednostavnije jer tad kad sam to radio su bili užasno nesposobni i nije mi se gubilo vrijeme na tome. |
Ovo propuštanje sa njihovg na koj mi je krajnja opcija, no idalje nigdje ne mogu naći podatke za VLAN koji treba tagirati. Vidim da se spominje 1203 ali to je za VDSL.
I opet tu čitam neke relativno nedavne postove da router za optiku uopće ne ide u bridge, da ništa ne radi, pa sad ne znam. |
Nije da se taj router ne može stavit u brigde mode. Može, ali oni to ne žele napraviti jer žele "da se koristi njihova oprema".
Probaj ih nazvat i javi što kažu. Već je hrpa ljudi s foruma to probala, pa su dobili odbijenicu iz gore napisanog razloga. |
Mene su otpili za router u bridge mod, kod spajanja optike i rekli da to ne rade.
Kasnije sam došao do admin passa i našao opciju za prebacivanje, ali se nisam htio igrati, da mi ne bi neš prigovarali. Spojio svoj router na njihov, složio mu lokalnu IP i napravio DMZ. Sve dela već 2 godine, osim jednom kad su mi resetirali postavke, pa sam opet ispočetka složio. :chears: |
Samo da zaključimo sagu o produženju ugovora.
Danas me opet zovu, kaže vidim da su vam nudili već, po previsokim cijenama, može to daleko bolje. Ponude prvo za 199kn, 200 brzina, reko daj gigabit, sportski i filmski te telefon. Na kraju sve to za 249kn odjednom, riješeno za doslovno 3 minute i jeftinije nego do sada a za više. Tako da mi nije jasno što su izvodili prošli tjedan. |
Preveliki su pa ih boli briga za korisnika. Šišaju kog mogu
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Ja sam uredno trazio u bridge i bez problema mi prebacili
|
Citiraj:
Primijetio sam da dosta ekipe tvrdi da im bez problema stave router/ONT u bridge mode i shvatio da pričaju o koaksijalcu koji su jedno vrijeme u A1 ili bivšem B.netu prodavali kao "optiku". |
Da li se nekome dešava da mu padne DL periodički?
Meni već drugi put u mjesec dana, ali ovaj put ne pomaže reboot rutera. Sa 200 na 100 padne ničim izazvan. UL stabilan. |
Meni bas obratno zna bit, imam gigabitnu vezu i DL je uvijek isti, dok UL zna plesat, no pod zadnje je stabilan, ali ulovi ga faza pa u nekim poslijepodnevnim satima zna plesat malo.
|
Citiraj:
Jedino kad sam spojen na firmin VPN na službenom laptopu. Tad mi zna DL roknut dolje na 1 Mbps i to traje koju minutu. Osim toga ne |
Citiraj:
https://www.speedtest.net/result/12521589138.png |
Eh nema mi druge nego preći na gigabit pa vidit dal bu radilo :)
EDIT: U međuvremenu se zblesirao i TV prijemnik, dolazi majstor. When it rains, it pours, rekli bi ameri. EDIT: Evo razvoj događaja, možda nekome pomogne ako se nađe u sličnoj situaciji. Problem s DL zakucanim na 10MBps riješen tako što sam isključio "auto negotiation" na mrežnoj kartici. Problem s smrzavanjem STB-a i gubitkom slike na TV-u riješen zamjenom HDMI kabela. :hitthewal: Sad ćete opravdano pomisliti, "pa šta ti odma nije palo na pamet zamjenit kabel budaletino jedna". Stvar je u tome da je prokletinja mjesecima radila bez greške s starim kabelom od T-com STB-a. Plus me dodatno zbunilo to što nakon što bi nestalo slike, STB uopće nije reagirao na daljinski niti na onu "power" tipku naprijed. Na koju foru se uspio HDMI kabel odjednom "pokvariti" i uzrokovati smrzavanje STB-a? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Na koji način "natjerati" prodajnog agenta da te nazove da dogovoriš nove uvjete za produljenje pretplate?
Bio sam u A1 centru u Areni i nisu baš pretjerano zainteresirani da naprave deal. Floskule da ne može niže ne pušim jer prodaju zrak (uslugu)... |
Citiraj:
Moje iskustvo. |
I meni je isto trajalo do par dana prije isteka... bilo je to prije cca 22 mjeseca, sada me ceka isto.
Sluzbena genericka email ponuda bezveze... Onda custom poziv bezveze... Pa neka sluzba, isto bezveze (doduse malo bolje). Taj predzadnji agent mi je rekao da on vise nista ne moze, ali da ce me nazvati kolegica s kojom cu moci ostvariti bolje uvjete. I tako je i bilo. |
Ekipa jel koristi netko od vas "TV za van"?
Maloprije se ulogirao sa laptopom, htio staviti i na mob i kaže da je iskorišten max. br. licenci. Pa sam izbrisao laptop iz korisničkog računa, odlogirao se i sad mi javlja grešku da je prijavljeni max broj uređaja pa se ne mogu prijaviti ni laptopom ni mob (dvije su već iskorištene licence Koliko dugo traje reset toga pa da se mogu ulogirati ponovno? |
Kad obrises nakon 1h mozes prijavit novi uredaj.
Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
Citiraj:
:fala: |
Napokon je stigla A1 Optika u kvartu.
I nakon par dana sam dobio ponudu za privatnog korisnika optika+tel. za 149kn. (200/100) Primamljivo u jednu ruku ali me muci ovaj fair use, i šrot A1 router. Imam par problema, prvo htio bi da mi se optika vuce po postojecem telefonskom stupu, a ne sa strujnog stupa jer kada smo gradili kucu platili smo masno da nam struja ide pod zemljom a ne da nam se spaja na krov, tako da bi zahtjevali da nam optika ide na predvideno mjesto kao i do sada jer imamo buržirano sve. Reci te mi malo o ovom fair usage.u jer to bi mi mogao biti najveci problem jer trenutno imam 35Mbps i natucem mj. 400GB prometa bez bad.a Jel se taj dio da ispregovarati? Sto se da ispregovarati uopce? Hvala |
Ja natučem 4TB bez beda na istoj brzini.
Mislim da nebude išlo preko telefonskog stupa jer je u vlasništvu Tcoma. Nejde cijena niže od 149. |
I meni se nudi optika za kucu, koliko ide kod vipa tel+tv+net cca?
Nude otkup penala rekli su da ce javiti Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk |
Imas PM :)
Citiraj:
|
Produzio ja danas ugovor. Dosta elegantno proslo, 20 kn skuplje (ali bolja mobilna tarifa i bolja brzina optickog interneta) + mobitel vrijednosti cca. 1500 kn na Njuskalu koju cu naravno odmah prodati. :)
No, da idemo na temu optike. Vec su me dignuli na 1Gbit brzinu (vidim po upladu koji je jako skocio). No, download mi i dalje ne prelazi 500Mbit. Koliko vidim po specifikacijama, HG8245Q2 podrzava 1Gbit. Sto dalje? |
Citiraj:
Prijavi smetnju podršci. Dogodilo se i meni, ali je relativno brzo bilo riješeno. :chears: |
Hvala ;)
E sad cete se svi smijati (neki mozda i zaplakati). Upalio i ugasio router i proradila full brzina. Tko kaze da fore iz SZK "ne rade". Haha! |
HeHeHe.., sad mozes radit u njihovoj SZK, jer si polozio prijemni ;)
|
Mene je to isto zbunjivalo, pao mi DL na 100mbps, reset rutera riješio.
Pa se počelo ponavljat, reset rutera nije više pomagao. Skužio da je problem bio u mrežnoj kartici, isključio "automatic link negotioation" ili tak nešto, treba stavit na gigabit umjesto na automatik. |
Ja sam sada na 800/300... Zadovoljan sam, bitno mi je da imam dobar upload
|
Bok ekipa...
Kroz neko vrijeme se moram seliti i na novoj lokaciji imam dostupnu optiku. Trenutno koristim od a1 kabelski internet docsis 3.1 preko fritza u bridge modu iza kojeg je mikrotik. Čitao sam po forumima dosta oprečnih informacija o stavljanju huawei rutera u bridge. Dakle pitanje....ide li optički ruter u bridge (da/ne), ako da kako to izvesti, a ako ne da li mogu otpičku nit puknut u mikrotikov sfp pa dalje konfa direkt na mikrotiku (da li je to netko izveo)? Za info...radilo bi se samo o internet paketu....bez Tv-a i viop-a Hvala |
Citiraj:
Huawei EchoLife se nemože prebaciti u bridge mode čak i sam Huawei to veli na svojoj support stranici. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Ovo nije u potpunosti tocno.
Ako routeru iskopcas opticki kabel i factory ga resetiras mozes se logirati sa telecomadmin accountom te uredno dobijes full access i opciju za bridge mode. No cijela prica pada u vodu cim vratis optiku u router, auto provisioning od strane A1 vraca pricu na pocetak i postavlja inicijalne postavke. Dakle ovo je iskljucivo odluka i postavka koju iz nekog razloga forsira A1. Citiraj:
|
Nije mi jasna baš ta odluka da ne žele dati bridge mode, kada svi ostali modemi koje sam od njih imao rade u bridge-u...uključujući i zadnji fritz na kabelu.
Ok...pod pretpostavkom da ne ide u bridge...meni mikrotik drži cijelu mrežu, VPN itd itd...kako se domoći vanjske ip adrese? Da li je netko uspio upogonit mikrotik direktno s optičkim kabelom izbacivši huawei....govorim o samo internet usluzi.... |
Da li ako ih trazim da mi prebace huaweia u bridge mode mogu i dalje telefon i tv imat konfiguriran preko huaweia, a da mi preko asusa mog samo net bude ?
|
Ovo su neke opcije:
Mozes na Huaweiu postaviti DMZ pa iza staviti Mikrotik (kod mene je trenutno tako). Mozes uzeti Ubiquiti nano ili loco ufiber koji navodno rade na A1 optici i onda prebaciti u bridge pa na mikrotik. Sto se tice SFPa za Mikrotik, to je i meni najzanimljivija opcija i postoje rjesenja kao sto su MA5671A no zahtjeva puno prtljanja oko prilagodbe. Imas puno informacija na openwrt forumu, progooglaj. Citiraj:
|
Sve je to tehnicki izvedivo, no oni to trenutno ne zele/ne znaju omoguciti.
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:10. |