![]() |
ja od prvog dana na .eu ROM-u i nemam tih problema kao ti
nema druge nego da promjeniš ROM pa vidiš dal je on u pitanju ili ne |
Citiraj:
Citiraj:
|
Otkljucati bootloader i flashnuti eu rom. Tocka.
|
Kod mene je global developer miui, šta bi trebao onda napravit ??
|
Citiraj:
Poslano sa mog MI 5 koristeći Tapatalk |
Moze nekakav link kako to napravit ??
|
Citiraj:
Ako treba pomoć oko flashanja samo javi, ustvari je vrlo jednostavno. Poslano sa mog MI 5 koristeći Tapatalk |
blizu ste, nađite se, popijte par piva i instaliraj mu to.. :-)
|
Pozdrav ekipa
Trebam malu pomoć, nisam baš vićan, a nisam baš 100% shvatio upute na xiaomui.eu Radi se o Redmi note 4G LTE (dakle prvi, star oko godinu i pol). Počeo je maksimalno cuclati bateriju, ne izdrži niti dan, dok je prije komotno izdržao i dva dana uz normalno korištenje. Mislim da je baterija ali još bih prije probao sa novim romom, rootom i wakelockom Rom je koji je došao s njim iz Kine, Android 4.42, MIUI-KHICNBF96.0, očitano iz telefona, nije root-an. Rom ima hrvatski ali nije skroz preveden, ima dosta engleskih pojmova. Ja bih ga sad root-ao i stavio neki eu-rom sa xiaomi.eu. Tamo kaže instaliraj TWRP kroz fastboot mode, instaliraj ROM, i zatim root-aj sa SuprSU. Buni me ovaj fastboot mode, ja sam mislio samo se skine twrp i instalira ali očito nije to Može mala pomoć da nekaj ne zeznem |
Global Beta 7.1.19 vani i za Mi5, trenutno mi radi OTA pa ne znam još kakvi je, priča se da je Nougat :D
|
Citiraj:
fastboot bootaš tako da ugasiš mob, pa onda pritisneš vol- i power tipku i kad se pojavi MI logo pustiš power i držiš još vol- fok se ne boota.. sa volume tipkama se krećeš po izborniku i odabereš fastboot. moraš imati instaliran minimal abd i fastboot drivere kao i usb drivere za xiaomi.. https://xiaomi.eu/community/threads/...5/#post-347611 http://en.miui.com/thread-202290-1-1.html |
Treba mi mala pomoc, nisam dugo baratao Xiaomi mobitelima pa sam ispa iz djira.
Naime, frend je uzeo novi Redmi 3S (2Gb) koji je dosa sa Miui Global 8.0 romom, tocnije 8.0.3.0 (MALMIDG). Problem je u tome sto rom nema HR jezik... Koja je procedura za flashati zadnji multilanguage rom i kako ga najjednostavnije flashati? Thx |
Citiraj:
Hvala unaprijed Poslano sa mog Redmi Note 2 koristeći Tapatalk |
ako imaš root onda sa flashify ili rashr flešaj TWRP na mobu
ako nemaš, onda fastboot i komp |
Citiraj:
preko updater aplikacije flešati global beta, ona ima hr mačo teži način otključati bootloader pa twrp pa multi |
Hvala kolega. Znaci ipak treba unlockati bootloader ako mislim ubuduce stavljati multi, hmm...
Probat cu prvo sa ovom jednostavnijom varijantom :), nadam se da ce beta dobro radit. Edit: kako odabrati global betu preko updater appa? Nudi mi jedino stable v8.1.1.0 (MALMIDI)... |
Skines ju rucno u download rom mapu i pokrenes update iz zipa
|
dosta dana nisam palio wifi na mobu i sad mi se nes poceo gmail blesirat... cim upalim wifi, gmail vuce ko blesav, gledam statistiku, potego oko 100 MB na wifiju... ugasim wifi, pise connection interrupted, unable to download attachment... pod download app mi ne pokazuje sta se skida... pod network traffic dok killam gmail, samo se za sekundu opet sam digne.... ideje?
auto download attachments upravo iskljucio i ne pomaze.... |
sinhronizira se. isključi sinhronizaciju za gmail ili onemogući aplikaciju i pregledavaj poštu kroz preglednik. ne volim tu gmail aplikaciju..
|
@imart
Da, krivo sam razumija - ucinilo mi se da moze direktno iz updater appa povuci betu :p Uglavnom, proba sam i nakon poduzeg dekriptiranja .zip fajla - uspjeh. Samo mi nije jasno zasto se ne mogu disejblati neki googlovi appsi poput hangouta i sl...:stoopid: |
kinezi onemogućili to u global beti
|
Ako misliš na gappse, u global stable isto se ne mogu disable-ati gappsi.
U onom app property dijalogu su iz xiaomija iz nekog razloga maknuli gumb "Disable". Ima workoaround, evo s mojeg locked BL global stable, Mi5 :) http://i.imgur.com/NhySM6ss.png Iako ne smetaju puni ti gappsi, vrte se u pozadini i troš jedino RAM, nisam primijetio neki utjeca na bateriju. Nego, pitanje u vezi flashanja, na mobu mi je global stable 8.1.2, trebao bi mi onaj automated tasks koji ima samo u beti. BL ne bi smio otključati radi garancije, kakve su mi opcije za flash? Pitanje je kad će global stable, a i kad se pojavi biti će Nougat što znači opet potencijalni novi bugovi. Šteta da nisu napravili još jedan global stable na zadnjem MM. Može li se iz global stable flashati global beta preko updatera? Npr. 6.11.10 koji je zadnji MM. Nisam siguran da li bi još na nougat dok to ne počiste. Ako se može preko updatera, treba li wipe ili bi radilo i ovako? Kasnije iz te bete na global stable kako, updater ili EDL+miflash? |
par postova prije ti je to objašnjeno..
|
Citiraj:
2) za sada na 7.1.19. nisam naišao na neke bugove, meni sve radi ok. |
Dali ste radili faktory reset nakon ovog zadnjeg updatea na 7.0 ??
|
Citiraj:
evo poceo je i moj opet prcat.... iskljucio danas wifi, i opet ga bacio u edge... switchanje pod prefer LTE ili prefer 3g nista ne znace.... pod trazenje mreze rucno nalazi samo 2g.... i sve bi to jos bilo ok, da taj EDGE radi... al imam osjecaj da ga samo tako prikazuje a od pola sata sta je on u edgeu, mozda 3 min uspijeva radit net... tek tolko da prodju notificationi kojekakvi (face i slicno)... nema sanse da ista otvorim na takozvanom EDGE-u jer ide mozda pola kb/s. dok odem pod test network, zatamnjeno mi je, uopce ne mogu... dakle, ko da neta nema... prije nekoliko dana mi je isto tak prebacio u edge , ali se nakon 2 restarta odblesirao... ovaj put ne... jel postoji neki nacin napravit neku samodijagnostiku pa da se vidi kaj zeza - dal hardver ili softver (ma da ja mislim da je u softveru, jer nema faking sanse da sam dobio 2/2 limuna i da staroj na njenom , trecem, isto zeza).... kod mene se ovo pocelo dogadjati nakon spajanja na wifi i gasenja wifij-a i nazad switchanje na mobilni net.... edit: odblesirao se nakon cca 5 restarteva.... ideje? |
Fuckas te global romove. Svaki xuaomi je drukcije flashan jer iz tvornice izlazi bez roma, onda selleri flashaju sta stignu. Ja sam se na 2 xiaomija prebacio na xiaomi.eu beta i sve radi ko bog..
|
Ode Hugo Barra iz Xiaomija, bit ce zanimljivo vidjet kako ce to utjecat na buducnost Xiaomija
|
Uređaji su im super, ali ova nebriga oko softvera je zabrinjavajuća jer već godinama ništa ne poduzimaju po tom pitanju. Isto kao ni o službenoj podršci/prodaji/servisu u Europi.
|
cinio se sretan na zadnjem "predstavljanju" nicega tj. nove boje Mi Mixa.. :D
from my Le X720 on TT |
mislim da mu je zdravlje u pitanju
nagutao se smoga ahahahahaha uzeo lik pristojnu lovu za ove skoro 4 godine a i pristojno se znojio na"predstavljanju" pitanjima novinara kad će se moći kupiti izvan Kine morate biti narode svjesni toga da xiomi neće službeno u europu nikad premalo smo mi tržište za njih njima je prioritet kina i indija |
A amerika?
|
Citiraj:
Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
širenje tržišta donosi svoje prednosti ali i rizike, a i veću cijenu.. da dođu službeno u europu poskupili bi i koštali ko huawei koji je bar 30% skuplji za sličan mob. a ništ bolji, čak bih rekao lošiji. huawei P9 je kifla u odnosu na MI5/5S. tako da bolje za nas sve ovako ;-)
|
stigo danas Mi Band 2... kako zakon stvarcica dok uparis s mobitelom :D
Ocekivao sam da ce bluetooth puno brze cijediti bateriju, ali evo, 1% baterije na 1h.... zbilja - wow (napomena: bluetooth nisam koristio od doba mobitela s ekranom u 4096 boja :lol2: ) |
Citiraj:
from my Le X720 on TT |
upravo mi frend pricao koliko mu u poslu pomaze, vozi vlakiche za HZ :)
ugodno me iznenadila snaga vibre na tom malom cudu :D opcija - pregrst! kaze da se cak moze sloziti i za e-bay aukcije da dobivas notificatione ;) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:46. |