![]() |
Mika aj pliz kupi više 480 i skini se sa foruma. I uživaj u tišini, performansama i svime predivnome što dotična pruža. Ne želim ni znati što će biti sa forumom kad Zen izađe.
Sphere i hawker su male bebe za tebe. Ne mogu pročitati nikakve konkretne podatke od tvoje neusporedbe svega u ovom threadu. |
Koliko ono watta mora disipirati hladnjak na 1080, a koliko na 480? Zašto ne okačiš performanse po potrošenom W? Jedino gdje se slažemo je da ovdje referentni hladnjaci nisu nešto, ali AMDov (što ne želiš priznati) je gori.
Jednostavno ispadaš smiješan sa svojom mržnjom prema nVidia-i, isti si kao i nVidioti... |
Citiraj:
Wahahaha |
Vidim da moramo jos koji nagradni ban udijelit ekipi da "smiri" situacija.
|
Iduci tko krene u raspravu AMD vs Nvidia ide na godišnji odmor :).
Bit će dosta custom modela RX 480, PowerColor, Asus, MSI, Gigabyte, Sapphire, XFX, svi spremaju custom modele. http://videocardz.com/62059/asus-msi...x-480-pictured Sad jos samo ostaje pitanje koliko će koštati :D. Novi driveri su popravili problem prevelike potrošnje preko PCI-E slota. AMD Radeon RX 480 Power Consumption Concerns Fixed with 16.7.1 Driver Sad nastavite raspravljati o RX480. Nvidija ima svoj dio foruma, pa tamo možete o njihovim karticama. |
|
I neka se počnu spuštati cijene u HR, još uvijek su paprene u usporedbi s DE, opet imamo ogromne marže trgovaca.
A ja ciljam na gaming verziju msi-ja, cijena pristupačna a trogodišnje jamstvo. |
Powercoclor Devil dostupna za preorder u UK (3 godina garancija), ETA 22.7. cijena 5 funti veća od Nitra (250 Nitro/255 devil)
|
I skuplje su nego R9 390... :/
Citiraj:
"Warranty: three years (from date of manufacture, processing through a dealer only)" Što to znači? Kupim karticu proizvedenu prije dvije i pol godine i MSI daje samo pola godine garancije na nju? Citiraj:
|
Kako mi dobro izgleda ova Sapphire, elegantno, jednostavno. Ovi ostali (osim MSI) samo neki kič tjeraju.
|
@sith_lord
To ne znači ništa ali potencijalno veće zagrijavanje vrmova. |
Citiraj:
@ sith lord: više faza unutar VRM-a bi trebalo značiti stabilniji napon za GPU i memoriju, pogotovo kod OCanja gdje bi više faza trebalo omogućiti veći OC (no to više ovisi od kvalitete samog čipa nego od broja faza koje su natandrčene na njega). Više faza znači i skuplju izvedbu, no nakon nekog broja (obično 15-20 faza) stvar postaje energetski neefikasna. Ako ne namjervaš nešto posebno OCati, dovoljan ti je broj faza koliko se nalazi na referentnim grafama. |
Šema je što se amd neočekivano isprsio sa fazama na referentnoj, a ovi bi na tome štedjeli. Mada 4+2 je sigurno OK
Citiraj:
|
Hvala! :fala:
|
Sad kad su rijesili problem sa strujom iz pci express slota, radujem se reviewovima aib modela i izlasku rx470 i rx460. Ima li itko ideje kad ocekujemo potonje?
|
Navodno nakon što se izredaju custom RX 480. Ponavljam navodno. Sad to može biti kraj 7. mjeseca, 8. mj. itd. Prema svemu sudeći 470-tke će odmah biti custom, tj. neće ni biti referentnih.
Brijem da je 470-tka na čekanju da ne ukrade pozornost 480-tki. Siguran sam da će biti isplativija (price/perf), a u nekom amd-ovom odgovoru nekome na redditu je rečeno da će biti efikasnija (perf/watt). Nebih se iznenadio i da bude bolja clockerica, jer je tako redovno kod amd-a sa srezanom verzijom čipa EDIT Evo taj odgovor gdje je rečeno za veću efikasnost: Citiraj:
|
Citiraj:
Makar se dobije veći heatsink u verziji tri venta :p Citiraj:
|
Pa kad smo već kod toga radje imam 2 veća venta nego 3 manja ;P
|
Citiraj:
OK možda će oni malo produžiti pcb, ali baš su palit i gainward na primjeru nvidije pokazali da 3 nije uvijek bolje kad se sa 2 napravi kvalitetno. |
Citiraj:
Citiraj:
Uostalom najbolje pričekat testove modela s custom hlađenjem, gore od blower stocka vjerojatno ne može, yes its captain obvious ;) |
Citiraj:
Primjera radi, evga koja je fakat ozbiljna firma i brije na OC, kod gtx 970 (koja je čak i mrvu rastrošnija) fura dual fan coolere na super super super clocked edišn. I na jačim grafama isto Kažem, meni se samo kod tih nabrijavanja coolera ne sviđa nepotrebno dizanje cijene custom modela. ALi nadam se da barem sapphire sa nitro i xfx neće razočarat sa cijenama. Vjerojatno će i powercolor imati neku "narodnu" verziju, jer su devil top modeli |
|
RX470 navodno planirana za kraj mjeseca
http://videocardz.com/62117/amd-conf...specifications 32CU/2048 SP |
Jao taj Vulkan je strašna stvar. Free performance boost.
|
Bijo sam otvorijo vulkan topic. Nisam znao gdje stavit, pa reko budući da je neki mantle derivat neka na ati, ali ako treba negdje na softver nek se slobodno prebaci.
Nego kad smo kod dooma i rx 480 skužajte ovo (nema veze s vulkanom, prije patcha) klik WTF zar nisu te priče o boljim bojama na ati prošlost? To brijem nitko ni ne testira |
Citiraj:
Ja sam jučer ugurao GTX 960 u system nakon Radeonki i nisam primijetio apsolutno nikakvu razliku...istina bog je,nisam ni razmišljao o tome. |
Citiraj:
|
Ima jedan forumaš (ne tu) koji priča da je i danas tako s bojama (inače više preferira nvidiju tako da nije neka fanboy spika). Ali je inače malo lud ili na supstancama pa ga nisam baš ozbiljno shvaćao. Moguće je da je i neka šema zbog open gl (na kojem je doom) ili neka posebna optimizacija za amd, jer ipak je amd dosta spominjao doom po sajmovima a i vrtili su ga na zenu pa je moguće da su ga posebno optimiziralni za amd. Jbga ovaj frajer iz videja kaže da je baš ogromna razlika, znači vjerojatno nije li-la, micro/subjektivna razlika, jel je il nije itd.
Citiraj:
Al zato ovaj cooler na 460-tki mi djeluje da će ju jebački ohladit (pogotovo kad se uzme u obzir tdp) |
Citiraj:
|
Ha čuj,ja osobno apsolutno nisam primijetio nikakvu razliku u prijelazu,ni u čemu.Sad kad si me podsjetio,jednostavno ne,ne mogu tvrdit da je to danas istina(ili barem 960 vs 380)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
E to ne mogu potvrdit ili zanijekat jer nemam doom :D |
"Dataland"
http://cdn.wccftech.com/wp-content/u..._1-635x424.jpg http://cdn.wccftech.com/wp-content/u..._3-635x424.jpg Ovdje ima još real world slika ostalih |
Citiraj:
Do sada sad dosta mijenjao ATI i Nvidia kartice. Iz mojeg iskustva Nvidia ima Hladnije i beživotnije boje dok radeon ima toplije i življe. Doduše zadnja nvidia mi je bila gtx 680 tako da ne znam kako je na novijima ali do te kartice je bilo tako. Nije da je sad razlika nebo i zemlja ali razlika definitivno postoji i vidi se. |
Nafrljiš malo Digital Vibrance u NV Control Panelu i boje ožive.
|
overclockirani ramdac-ovi na aparatima :D
|
Hmm...kada svi iznose svoja iskustva, evo i ja ću :)
Ukratko: potpisujem Alena. Vjerovatno to ima veze sa defaultnim postavkama u driverima a ne sa samim hardware-om, no meni ATI/AMD isto ima "bolju" i oštriju sliku out of the box. Zato i preferiram njihove kartice u HTPC/non-gaming konfama. Ako će se igrati- nV ugrađujem u 99% slučajeva, za ostalo AMD meni bolji. Jbg, možda umišljam, ali je tako. Doom ne igram (još), btw...u planu je kupovina nekakvoga ROG monitora pa će i igra ići uz njega gratis :D |
Citiraj:
Kod 3D-a mogu shvatiti, jer to ovisi kako se renderira, itd, itd... ali za 2D - to ne drzi vodu. Bas zato sto su to digitalni signali, i boja #431242 je ista na bilo kojoj kartici, a monitor je taj koji reproducira tu boju - osim ako imas custom ICC i sl. pa je to zbrljano - ali opet, to nije do kartica. ATI vs Nvidia KVALITETA slike je drzala vodu s analognim signalima. No, u 3D-u je svasta moguce, i to dosta ovisi i o driverima kako se sto iscrtava. A jedini drugi realni moguci razlog za 'razliku u kvalitete slike' je ukoliko ATI ima by default negdi sakriveno nesto ala digital vibrance i sl. na non-default. |
Citiraj:
Ali dodaj Saturate:+5 Sharpness:+5 i dobio si "bolju sliku". Da ne govorim o utjecajima SVEGA na boju, ton, gammu, bla bla.. 1. Grafička ("default postavke - moguće odstupanje od kartice do kartice, drajvera..") 2. Monitor ("default ?!" - svaki panel ima svoje boje kad ga kupis.. User stelanje.. 3. Software 2d (kroz drajvere, dodatne programe, ICC profil, bla bla) 3. Software 3d (kroz drajvere, override od ingamea, sweet fx i slicni injektori...) 4. Ingame postavke (gamme, boja, svega... znao sam nabasat na igre koje sa patchem "rjese" boje i gammu - stave na neki novi broj :D) ... nastavi niz. Na jednom mjestu potegnes slajder i nemres usporedit nista sa nicim :D |
@RaneZ: Upravo u tome i jest poanta. Sama 'kvaliteta' slike ne moze biti 'bolja' kod ATI-ja ako su sve postavke iste - digitalni signal. Ali, interne postavke, kao npr. sve ovo sto si naveo, mogu biti drukcije i dati dojam bolje slike.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:20. |