![]() |
Podsjetite me malo kako ono ide s rootanjem i Knoxom - rootanje ne okida Knox, ali drugi ROM ga okida? Rootao bi S7.
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G930F |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo je vjerojatno nesto softverski ili aplikacijski... Mogu li ja nesto promijenit sprckat da to rijesim? Ima li mi ga smisla slat u zg na garanciju sa detaljnim opisom kvara? Mogu li oni sto ucinit po tom pitanju? |
@Fatal: mozda power tipka dobiva po repu pa ponekad shvaca "kratki spoj"? Zna se desiti, neki mobovi su poznati po tome, samo ne znam kako to izgleda na tvom Samsungu i da li se uopce dogadja takav problem.
|
Note 4 je poznat po random restartu. Zašto, nisam istraživao. Ali i meni se isto restarta (ko da nemam dovoljno problema s njim :D).
|
da, ali je cudno sto nije obican restart, nego se restarta i ne moze se podic nego ode u nekakav beskonacni loop resetiranja i onda moram izvadit bateriju i pricekat neko vrijeme da bi i ako bi proradio. Ono koma, kod mobitela je valjda najvaznije da je pouzdan, a ovaj to definitvno nije
|
Ja bih to reklamirao.
|
moja frendica je imala problema sa s5 na vipu. reboot svaki dan par puta.
prek odina sam flashao isti vipov rom i još napravio 2x factory reset i odonda sve super.. |
Citiraj:
|
Stigao cover sa e-baya.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...a09a5191b1.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...92b13ac950.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...0f0b076126.jpg Sent from Mitsubishi Trium |
Nedavno sam uzea S7 edge i mobitel je vrh, ali opet onaj problem da ne ide u sleep. :(
Mogu ga nagovoriti da ode u sleep nakon restarta i clear cache ali nakon što ga uštekam na punjač, opet se zblesira i Android system stay awake bude užasno visok. Disablea sam sve živo i neživo, čini se da je problem u mobile network koji mu ne dopušta sleep kad je upaljen, iako je očito neki bug kad čišćenje cache memorije popravi stanje, no naravno samo do idućeg punjenja. Ne mogu vjerovati da taj bug jos nije riješen. |
Citiraj:
|
Stari ima na S5 kitkat, gledao sam update i pise da je dostupan lp, kaj jos svi nisu na S5 dobili mm ili se prvo mora dignut na lp pa tek onda na mm?
|
Ma skini Odin najnoviji, preko SamFirma skini zadnji BTU softver i ručno ga flešni.
|
Citiraj:
|
Trippao bude u knox. Meni je na s6 trippao a samo sam preko t com roma flashao btu.
|
Kako bi tripao knox ako se legalno fleša legalni stock rom?
Na S5 sam flešao BTU preko VIPa, pa PHN preko BTU pa opet BTU preko PHNa... nikakav knox se nije tripao. Ti si neš drugo skemijao. Nisi sigurno flešao stock ROM nego rom po kojem je brljano. |
Citiraj:
|
Je na s5 je islo svasta gore ali na npr s6 meni je trippalo knox jer sam t comov pregazio sa novijim btu. Zbog drugog bootloadera. nek proba. Mozda toga nema na S7 ali sumnjam.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@mar, provjeri da ti nisu upaljene neke nezeljene opcije poput wifi ili bt skeniranja te slanja aplikacija googleu za analizu i sl. |
Citiraj:
Svašta sam napravija i čini mi se da više nema problema. Nešto od stvari koje sam poisključiva: - people details sync - fit - calendar - maka samsung account - poisključiva sve smart/edge feature - disablea skoro sve 3rd party pre-installed aplikacije (fb, office, instagram, whatsapp i sl) - disableao brzo pokretanje kamere (ima bug sa raw toggleom ako koristite brzo pokretanje) - izbrisao Bonbon APN i koristim TComove - disableao sve od googla osim gmaila, Samsung browser mi je ionako bolji od chromea - disableao location reporting i izbrisa history - isključio security updates i reporting Sigurno dosta od nije bilo potrebno no volim što "gluplji" telefon :D Sad je munjevito brz i baterija traje 2 dana intenzivnog korištenja, dobijem oko 8h SoT dok je na S6 Edge bilo oko 4-4.5 |
kratko pitanje, za frenda, rabljeno galaxy S3
GT-I9300 star 3 i pol godine ili GT-I9305 star 2 i pol godine? 4G ne koristim ali ovaj drugi ima više rama.. ovaj noviji je zgreban ali 100kn skuplji.. stariji je uščuvan od nekog dede, 100kn jeftiniji.. preporuka? |
Ovaj drugi.
|
Ovaj prvi je za ubit se na zadnjem stock FWu.
|
sa ovim prvim bih bio osuđen na cyanogenmod, da.. a ovaj drugi ima zadnji update 4.4.4 to bi trebalo šljakati..
thanks. |
Imate li problema sa battery drainom na s5 6.0.1. CIni mi se da se problem pojavio od neki dan kad sam skinuo update od cca 20tak mb. u idleu mi masu cucla baterije i nemam pojma zawsto ovaj system ui toliko cucla. Prijedlozi?
https://s32.postimg.org/uzqhkhwgx/Sc...5_10_46_31.png |
1. Root opcija : Betterbatterystats /wakelock detector / Gsam battery monitor uz root companion
2. Ako nemaš root možeš : a) gsam battery monitor - nećeš saznati ništa pretjerano više u odnosu na system info, ali ponekad je lakše pronaći krivca zbog načina prikaza b) i moja preporuka, napravi sve uz kombinaciju adb+battery historian - USB debugging u Developer options mora biti uključeno - spoji mob s PC-em, pokreni adb command prompt - upiši naredbu : adb bugreport > imefajla.txt - lijepo taj fajl uploadaj ovdje - u grafu ćeš vidjeti što ti radi drain Ako ti se bude dalo čitati, bolje i naširoko objašnjeno ovdje Usput možeš pogledati i šta je rekao kolega @Sn4k3 : "Dobra ideja, google backup je poznat da uzrokuje probleme u stand by-u kod nekih korisnika. Ali nije ga potrebno skroz gasiti, samo neke opcije poput prve 3 ispod "services" naslova, te security pri dnu. @mar, provjeri da ti nisu upaljene neke nezeljene opcije poput wifi ili bt skeniranja te slanja aplikacija googleu za analizu i sl." |
uzeo sam taj S3 LTE i pošto je frend odustao, ostao je meni a svoj S6 sam dao ženi i na jesen ću sebi uzeti sedmicu.. sad mi je preskupa. bokte cijelu plaću za mob. nema šanse..
S6 sam kupio 9 mjeseci nakon izlaska za 3100kn tak bum i sedmicu, sad je u njuškalu kod želje98 3900 ali u 10-11. mjesecu bude 3100 i tak ja kupujem. hvala na pomoći jer I9300 je spor vjerojatno. na ovome mi je pola rama free.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
S5 (SM-G900F), BTU ROM, CPD2/CPF3, flash preko Odina, Knox nije tripnut... Prva dva dana je poprilično ždrao struju.... sad je znatno bolje. |
Iako mi je S7 daily driver nisam se rijesio S4. Koristim ga za par apk. dok vozim bajk. I ja imam problem sa battery drain-om na S4. Napunim ga na 100% i 20ak min kasnije stoji 97% a nisam ni ekran upalio. :D Imam cca 3h SOT-a. Android system broj 1 u potrosacima. Pogasio sam sve zivo i nezivo al problem je ostao isti. Mislim da je jedino rijesenje neki custom ROM jer sve ove apk. koje se pokazu u android systemu su od samsunga. :D Npr. inst. sam drugu tipkovnicu ali samsungova i dalje stoji u procesima. :D
Btw koji je dobar ROM za S4 ( i9505 )? Cisti vanilla android ( MM ), bez ikakvih dodatnih gluposti. S4 mi sluzi samo na bajku, znaci kamera, GPS, par sport aplikacija i to je to. :D |
Citiraj:
http://m.imgur.com/jCaYzUR,0nBVAMc EDIT: sinoc rebootao, napunio mob, danas so far sve izgleda normalno. |
Na svim smartfonovima do sada, drainali su isključivo guglovi servisi i to najčešće Google Play Services.
|
Dobio A5 2016 nedavno. I nakon godina maknuo se od Windows phonea, zamijenio L 640 samo zato. Genijalan uredjaj bas, za surf klafr mail i poneku fotku.
|
Citiraj:
Rootaj ga i diseblaj sve nepotrebne apk sa system app removerom i slicnom apk. Ili stavi Cyanogenmod. CM 13 MM je nestabilan. CM 12.1 LP je okej.. ovo je za i9505 http://download.cyanogenmod.org/?device=jfltexx |
Pa piše u kvotanom postu. 9505 :D
|
Aha onda prvo probaj root sa cfautoroot pa debloatati rom. Ak nisi zadovoljan, ima kernela, lagano ga overclockas. Ako ni to nije dost onda CM12.1. Mozes probati i 13 al nije stabilan 100%.
|
Citiraj:
:fala: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:06. |