![]() |
Citiraj:
I to tvrdim već godinama. Ne miješati sa Maslinom na Koblerovom trgu koja ima dobru klopu i pizzu. Poodrum u ZTC Viškovo mi je u zadnje vrijeme go to lokacija za pizzu. Pepi dobar ali preskup, Jeans isto dobra pizza. Ali to je sve van centra. Destino sam probao, isto je bila jako dobra pizza. |
Točno o toj pričam.
|
|
Citiraj:
|
Jel ima ko kakav dobar recept za pizza tijesto?
|
Citiraj:
Brzo i jednostavno. Nisam uspio bolje dobiti, osim ako se ne idem zajebavati s različitim brašnima. Sad se igram s pirovim brašnom https://www.coolinarika.com/recept/b...esto-za-pizzu/ https://makimakaron.wordpress.com/20...esto-za-pizzu/ |
Ja uvjek meko zamjesim i kad premjesis onda dodajes brasna koliko osobno preferiras. Treba naci granicu da ostane meko a da se lijepi.
Kvasac, secer, topla voda i malo brasna pjenjacom razmutis i ostavis, nakon 10 min dodajes brasno,vodu i ulje. Ja si posluzim stabilnim mikserom za tijesto da mješa dok se ne dobije gluten i dok ne bude homogeno. Ostavis da se digne tipa pola sata, sat pa i vise. Ima opciju da ga takvog spremis u frizder pa koristis kada ti treba. Zatim ga premjesis, dodavajuci malo brasna. Tu imas relativno malo posla, mozda 5 minuta. Mozes ostaviti da se opet dize, ja to ne radim. U zadnje vrijeme radim manje pizze pa da se mogu lakse transportirati na tepsiju. Pec zagrijem na 250, tepsija je unutra. S rukavicom vadim tepsiju i stavljam pizzu na vruci lim. Nakon 4-5 minuta je gotovo. Ako je vece tjesto, mozes ga razvaljanog staviti na vrucu tepsiju te odmah ju nadjenuti i pravac u rol. Kad radimo kod zeninih, imaju staru pec na drva pa pizza ide na zeljeznu plocu koja bolje drzi toplinu. Tada je dno pizze savrseno, kao u krusnoj peci. |
Evo jedan recept za brzinsko pizza tijesto.
Nema dizanja, nema čekanja ... ćim se umijesi odmah idenu rernu, a idealno je kad je stiska s vremenom. Tijesto je vrlo slično originalu, prhko i ukusno. Radi se s jogurtom. A smjesa je dostatna za standardnu tepsiju za rernu ili 2 okrugla kalupa za pizzu. 1 čašica jogurta (čvrsti) 2 mjerice brašna od jogurt čašice 1/2 vrećice digo 1 velika jušna žlica ulja Sol po želji Umijesi se na mekano, da se može lagano raširiti na lim i to je to; nadjevanje i 7-8 minuta u vruću rernu na 230c |
Citiraj:
Ali zato definitivno mogu preporučiti Trattoria Krug na Srdočima, prefina pizza, samo neki kad vide cijenu malo zastanu (u rasponu od 40 do 80kn), ali vrijedi svake lipe. Moho u Voloskom je također dosta dobra. I sad sam gladan, i sad ću povećat skor u demolition squad temi :roller: |
Pizzoljupci pomagajte.
Do sad sam uvijek koristio obično brašno kad sam radio pizzu i u par navrata sam kod ljudi probao sa drugim brašnom (ne znam točno koje jer sam naravno zaboravio :D ) i okus je bio i dalje mrak a nije teško sjelo na želudac što mi je jedna od vodilja zašto tražim takvo brašno. Gdje kupit i koje brašno za tijesto za pizzu? Hvala |
Integralno brašno.
Probao par puta, puno lakše sjeda na želudac, nije toliko teška. On Topic: Ako je netko zainteresiran na potežu ZG - VŽ probati odličnu pizzu, Bernarda je otvorena u Varaždinskim Toplicama, odlične pizze po pristupačnim cijenama. Samo disclaimer, pizza ne onako, lagana (ala Ohara) a ne masa kao npr. Chello. 45kn za pizzu s buffalo mocom, pršutom itd., nije puno, a pizza je stvarno dobra. Moja preporuka. https://www.mnovine.hr/hrvatska/aktu...kim-toplicama/ Ako već ne jedete te stvari, imate preko ceste, njen drugi restoran, ali to spada u višu klasu restača. Bio 2 puta u tom "classy" restoranu, 2 osobe ispod 350-400kn nemaju što ići, ali je hrana brutalna. Ali fensi, fensi. Konobari u rukavicama, 3 čaše, 3-4 vilice, 3-4 noža itd. Uglavnom, preporuka za oba restača. |
Doma i vani vise ne jedemo pizze s obicnim tijestom, a odnedavno eksperimentiramo s bezglutenskim varijantama. Integralno nam je i dalje neki minimum. Puno lakse padaju na stumig i ne treba pola dana da je svaris.
Prije par dana u 23h zdrmali pleh domace bezglutenske. U 1h ujutro sam pojeo jos jedan komad... Isao spavat u 2h, ustao ujutro sasvim normalan. |
Ne znam dal je to bilo priovo neko extra skupo, pojeo tepsiju a ko da sam pojeo jedan sendvic, jebeno :D
Iako je kila tog brašna bila cca 40ak kn... E toliko baš ne dam :D |
jače pečeno ili skoro pa reš kad se izpeče je lakše probavljivo nego onak normalno kad je nutra tijesto mekano. pizza kako got okreneš nije laka klopa, pogotovo ovisi sadržaj na njoj. Orogoro je po meni odlična pizza kad se jede vani, ali uglavnom sami radimo doma. 1mjesečno je sasvim ok.
|
Citiraj:
https://www.tvornicazdravehrane.com/...roizvod-54793/ 13kn kila. Pogledaj si web-shop: https://www.tvornicazdravehrane.com/...tenine/brasna/ Naruči preko webshopa, stavi da pokupiš u trgovini i gotovo. |
Citiraj:
@Mommistake Tnx, bum poslao ženu po to, pa ima probat :) Hvala svima |
Citiraj:
Sve u svemu, super za pizzu na brzaka, tnx! |
Update na gornji post: podebljali smjesu na 1,5 case jogurta i 3 case brasna - sve ostalo ostavili isto, kvasac, ulje, samo soli mrvu vise zbog kolicine tijesta. To je to, pun pleh na tanko razvuceno. Hvala jos jednom za ovo. Dodao bih samo da nam vise pase 10ak min pecenja, mozda ovisi o kolicini salse i sira, volimo da se zapece tijesto ispod
|
Nisam mogao naći neku gablaonu koju sam tražio u Delnicama...a gladan ko pas,odvrtio šta kaže guglo I pošalje me u pizzeriu Scorpio(n?)....i niš aj pizzu kuće...varijacija slavonske samo sa jajem,krušna peć....i ono...ko je jeo 80ih pizze po zg jeo je ovo.....tople preporuke. Cijena neka bagatela tipa 35kn. Daleko bolje od zg socijala tipa biggy I sl koji deru po 50kn za zamjenski sir i k+ sastojke od kojih si il nadut ko krmača ili te ždere žgara do ujutro. Za interijer bolje ne pitat :D
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...507191d20e.jpg |
Kad vidim ovako debeli rub više nisam gladan...
|
Ma sa je ovo sine dragi :fpalm: ajde kome je do tijesta ima dip dish chikago stil, proba odlicna iako amo poides dvije" fete "zoves hitnu
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
Sa ljudima kojima je to dobro mogu o informatici,politici,narkoticima,sportu...ali o kulinarstvu ne bi. Nije sve u izgledu,rekli bi mudri... Uostalom,znam da se u ZG doselilo svega i svačega iz svih regija i susjednih država nakon 90ih....ali specificirao sam 80te kao vrijeme u kojem se jelo ovakve pizze(i kad si se morao najaviti koji dan unaprijed za stol). Ko se sjeća Zadra,Purgera,Harija,Mame Mie,Antonia, Astra...taj će znati cijeniti ovako nešto. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Za kolegu iznad, a delfino, ak se tak zvala pizz avenija dubrava i onaj prolaz prema saloonu |
U scorpionu se 90-ih svako ljeto na putu prema moru i s mora obavezno stajalo. Nisam mislio da još postoje. Nisam kroz Delnice prošao otkako je autoceste :D
|
Citiraj:
Al ovo mi je frend iz Fužina preporučio,koji je sredinom 80ih služio JNA u ZG pa je dobro znao kakav je feeling pizze. Da se razumijemo,vjerovatno nije na razini jednog Žaca ali je svjetlosnim godinama iznad generičkih ZG pizzeria koje isfuravaju kvartovski style pizze...i deru 15kn više za gore sastojke. |
Malo podsjeća iz Dukse.
Отправлено через SM-N960F |
Daleko od Dukse :D
Rubovi su samo napuhani,nisu puni,tijesto ko podloga je malo deblja al nikako neukusna ili predebela a sastojaka u sredini ima dosta i ukusi se slažu. Brijem da je to miješana + jaje + špek |
Ima netko preporuku dobre pizze s dostavom na Jarun? Danas sam naručio Chello miješanu i ne znam, može se pojesti, ali nije to to.
|
ima basta za ove malo ''bolje'' pizze
spizza i oliva su ok |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1 privitaka
|
Ovo je tortilja umisto tijesta???
|
Mislim da je to ona fry pan pizza....(?)
|
da dvije tortille izmedju njih sauce i nariban sir, gore as you wish, 250c 5-7 mins
|
Citiraj:
|
Navratio prvi put do Baste na Jarunu. Nisam bio u Basti dosad jer izbjegavam centar i jedenje u centru :D
Preskaču mi Public i O'haru kad je napolitana u pitanju. Cijene su klasika za takvu pizzu. 50-80 kn. Ambijent i konobari među najboljima kod nas. Naravno, i dalje je to miljama daleko od Napulja i pizze kod Sorbilla, ali od domaćih napolitana...top. Nisam još bio u Franko's jer mi vjera brani dati 100+ kn za nešto što je u načelu hrana za sirotinju |
Prošao sam cijelu Italiju uzduž i popreko još 80ih i ono šta oni rade od pizze je tragedija. Naravno to se probilo i do nas...te ove druge pasmine koje su se doselile u ZG a ne znaju pokazati Italiju na karti Europe bacaju termine koje ne znaju ni napisati tipa..00 brašno, mozzarella di bufala itd...sad je to hit jer zvuči egzotično :) vremena se mijenjaju...90ih je napulj I općenito Italija bila sinonim za katastrofalnu pizzu.
Kako nisam trendsetter meni to i dalje ne valja. Talijanske lazanje on the other hand...to sa guštom jedem kad pređem rupu ili pasjak. |
Slazem se, sad ispadam seljacina valjda kad kazem da oni mlinci koji se serviraju u Duksi itd. mi je katastrofa. Daj mi kvartovsku pizzu iz bilo koje dostave i ja sretan ko bebica.
Chello mi je jos uvijek top iako nisam sigurno preko pola godine jeo, vidim zalite se... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:28. |