![]() |
Kod mene drzi x5450 7850 i par hardova i gluposti taj fortron bez beda xeon je na 3.6 gHz
|
2Buraz20 Imam identicnu konfiguraciju, kakav hladnjak koristiš? i na koliko volti držiš cpu?
|
Meni moj chieftec 550w niti zuji niti ga čujem na konfu iz moj komp.I bio je Xeon na 4,2 i opet ništa.A staro je bar 5g.
|
P35C je otišla, došla P5P43TD PRO. Sveukupno me ispalo 0kn upgrade tako da sam zadovoljan.
P5P43TD je manja od P35C, lakše je bilo odrezat plastiku nego na P35C (ili sam se ja ispraksao), ubacio unutra SLBBJ i moddani bios. Iz prve boot, sve prepoznato. Zadovoljan sam, sad imam 4xDDR3 porta, P43 čipset, manje se grije sama matična. Trenutno mi sve radi na stock pasiva, ubost ću još jedan keks od 4gb rama, kasnije ću ga dignut na pa napravim ponovo report. Ako ima tko kakvih pitanja slobodno :D Validacija valid.x86.fr/qs9a3f |
Ja imam problem,nikako neuspijevam pokrenit xeon 5440 na Gigabyte GA-965P-S3
Prvo sam ubacio mikrocodove sa starim procoom. Sjecam se da mi je bio problem oko naredbe "attrib +R ncpucode.bin" Kad stavim proc "upali" se nema slike i nakon 2-3 sekunde se ugasi i tako 2 puta i onda se vise nepali.stavim stari proc i evo radi. Evo slike i izgleda mi kao da su ok mikrokodovi ubaceni? http://www.igreklik.com/slike/images...8737_thumb.jpg Probao sam ponovno ubacit kodove kad sam cmd pokrenio kao admin nije bilo nikakvih problema no opet se ne pali. Ista stvar mi se dogodi kad naklokam svoj proc vise nego sto moze potjerat pa se nepali Bilo kakva pomoc? |
Vidi je li ti naljepnica sjela kako treba (pod povećalom) i da li su ju zaljepio na pravo mjesto.
Jesi li skinio zadnju verziju biosa koja postoji za tu ploču? Napravi CLEAR CMOS prije nego staviš Xeona na ploču. Jesi li siguran da je procesor ispravan? Pregledaj procesor da nije nešto odlomljeno i ako možeš isprobaj na nekoj drugoj ploči. Sa ove stranice vidim da su ljudi stavljali E5xx i X5xx na tu ploču i da mora raditi Citiraj:
CPU Support list piše bios F14, ali je non official support za sve Q9xxx i Q8xxx quadove i navedeno je koji stepping mora biti Ako imaš E5440 E0 (SLBBJ) možda neće uopće raditi |
Rijesio sam na drugoj ploci radi tako da je do revizije 1.0
Cak sam i naso f15b bios ali nista. Uzeo sam asus p5q pro i radi! |
Star je to čipset...
Najbolje ubosti nešto sa Bearlake (P31/G31/G33/P35...) ili Eagleleake (G41/G43/P45...) chipsetom. Ovi čipseti rade 100% Jedino treba izbjegavati X serije gore navedenih chipseta, iako bi na njima trebali raditi X33x3 xeoni koji su još uvijek preskupi. Neznam jel do sada netko sa foruma isprobao X čipset sa 771 X33x3 procesorom. |
Nekontam se puno niti pratim tako da nemogu puno ni reci
dosao sam na 3.4ghz (8.5x400) ali me ram koci |
Daklem, nabavih mali borbeni kompletić i ne radi kak se spada:
X5460 + ASRock G41M-GE3 + 4x2GB 1600 DDR3 Problem je sljedeći: - ako procesor postavim na 9,5 x 333 = 3166 (tvornički takt), ploča se ne boota sa 1333 MHz na RAM-u, nego samo na auto i onda postavi RAM na 800 MHz - ako procesor postavim na 9 x 333 = 3000, ploča se boota sa 1333 MHz na RAM-u bez problema E sada, u čemu je finta i poanta? Zašto ploča ne prihvaća 9,5 množitelj? BIOS je moddan naravno, no postoji samo jedna jedina revizija BIOS-a, a to je 1.00 iliti initial release. EDIT: na kraju krajeva, radi na 800 MHz CL5 1N što je brže od 1333 CL9 2N, pa ću tako i ostaviti. I evo mali OC: http://valid.x86.fr/cache/banner/b62igz.png Soltaže netaknute, sve auto. Ipak je to mATX ploča )al je DDR3 i ima 4 slota), ono pukljavo MS napajanje i stock Intelov cooler. Dakle, ništa od nateravanja. Glumi rezervnu kantu :D |
Tražim i ja neki microATX.
Kako sam čitao mislim da sam negdje naletio na problem da ploča nije dala više od 300 FSBa, ali nisam više siguran o kojem se čipsetu radi. Eh i da.... Q35 čipset ne radi sa Xeonom tako da znate i to. |
Nisam se dugo javio u temi, ali nakon dužeg druženja, trenutno ovako radi:
http://s8.postimg.org/l0qudfp6t/xeon771.png |
Pozdrav. Mi možete reći jesu li moje komponente (pod "moj komp") dobre za jednog X5460 na 3,8-4ghz? Hladnjak koji imam trenutno je AC Freezer 7. Ne znam jel taj može držati do 65c u full loadu.
Hvala :) edit: našao sam za 50$ E5450 pa bi mogao vjerojatno i taj proći. Jel se isplati kupit za te novce ili mogu jeftinije proći na našoj tržnici? (dolazi bez adaptera) |
Jel ima netko viška adaptera za poklonit/prodat? :)
(bitno da radi ispravno :D) |
Ima li tko voljan riskirati svoju konfu :D.
Imam jedan X5460(e0), kojem fale dva smda, mozda radi mozda ne, a nemam ploču za testiranje. :/ |
Ako je Dizelov Celeron D radio bez nekoliko SMD-ova bez greške i još postigao bolji OC potencijal, ne vidim zašto nebi i ovaj tvoj radio :D
No ako se pitaš jesam voljan svoju unikatnu ploču stavit na panj - NISAM :D |
Na tebe sam indirektno i ciljao.. :D :p.
haha(Kod Dizela rade i smd-ovi bez procesora, prospe ih u socket i digne voltažu) :D Ma daj, kuzis, nista, idem kupit ploču pa se čujemo ;). |
Znam da jesi :D
Uzmi neku matx ploču za sitne pare i to je to. Složiš na to neki strojček, a možda i ja taj Xeon otkupim od tebe ;) |
Pa onda preprodaš :p
|
Citiraj:
:D :D Ma znamo ga već, najveći je diler. Prva je milja pala kad je dilao one s771 naljepnice :D :lol2: |
Ma GNJIIIIIIIIIIII i KREEEEEEEEEEEEEE zajedno :D
"Otra", da ne popijem infraction za spam, sad je napredova i u forumskoj hijerarhiji - sve uz pomoć adaptera :p Kerum je počeja iz garaže, a Brko "iz adaptera" MUHAHAHAHA |
i to tuđe :D posuđene :D
|
Citiraj:
Imam jedan L5420 kojemu fali 5 od 9 vecih kondenzatora, al dize OS bez problema na 3250 MHz, na defaultnom naponu. :D |
Citiraj:
Još uvjek tražim žrtveno janje sa pločom :D . |
Triba si užicat Brkota kad je nekidan slavija ročkas - garant nije ima pojma šta radi cili taj dan, oduzet vatrenim pićencima i osmuđen pečenim prasićima :p
KREEEEEEEEEEEE |
Vjerojatno nitko nema adaptera viška?Barem jedan evo, vraćam ga čim isprobam dali mi radi X5460, ploču sam nabavio :p . Brčino? :D
|
Jok, sve preprodao po masnim cijenama i kupio 2 apartmana u promajni kraj makarske. :D
|
Citiraj:
E to je bizMis :chears:. Nema veze, javit ce se dobra dusa, valjda postoji jedan adapter. Ako procesor radi naručujem sa ebaya :beer: . (i preprodajem naravno :D ) |
imam ja, javi adresu na pm :)
|
Halos požuri, Brko mu je garant već posla PM - triba te apartmane i uredit kako spada - "po direktorsku inicijativu" (štanga, šank, ogromni "mini" bar, "solarium", "jaguzzi"...) :D
|
To je rešeno. Od alenovih adaptera koje će mi posudit, stiže 15m jahta od Tončija Huljića :D
Nego, što se uopće može ploči dogoditi ako na procesoru fali koji SMD? Što može ploču ubit? Pitam čisto za info ako na kojem mom cpu otpadne koji :D |
dečki polako, imam par komada, bit će za sve :) Brko, naravno tu brodicu koju ćeš zaraditi preporodajom, ćeš mi iznajmiti po povoljnijoj cijeni? :)
Što se SMD-ova tiče, mislim da ne možeš spaliti ploču mego bio procesor mogao loše raditi/biti neispravan ili uopće ne bootati. Moguće da će sve raditi ok, bilo je primjera gdje je komp radio baz par pinova u socketu tako da je to lutrija. |
:D
ugl., Ma kad imam taj proc, šteta da mi leži, uzeo sam P35 pločicu pa cu ga piknut gore i nadat se najboljem. legenda Alen će mi poslat nešto "hardvera" da to upogonim ;). Ako ništa, ide u privjesak :D |
ima li tko kakav xeon 771 viška?
abit ip35 traži cimera |
Pogledaj jedan post iznad :D
Svog ne mislim prodavati, ovog puta neka stoji. Ploča je zaklinac, ali 8GB RAM-a je tu i može poslužiti za bilo što, pogotovo ako main-rig odapne papke. A koliko vidim, u MSAN-u su jako brzi kad treba ploču riješiti, eto baš mi frend čeka već 28. dan da mu pošalju novu... :( Halos druže, ako ćeš ga koristit kao privjesak, nakon nekog vremena će ti otpast "kapa" od proca :D ja sam imao nekakvog celeronca pa je nakon 4-5 mjeseci od tumbanja se otkačila i otpala :D |
:D
Žao mi je, ipak ništa, ploča se konstantno restarta, jbg., štaetuje. Što je najgore našao sam na netu kak ekipa zalemi novi smd gore i procevi rade, ali neda mi se zahebavat i ovo je već na knap + raskopao sam si cijeli komp da iscupam napajanje.. Hvala Alengroševiću, jutros mi poštar dostavio adapter i ram ;)! Legenda! Privjesak :p |
Daj momak ti SMD su u Holexu za šaku lipa, zalemi se bez beda viš ja bi se dao zezati s time :D, šteta jer za njega i dalje možeš dobiti ok lovicu :beer: ugledaj se na našeg kolegu, vikendica više manje nije za baciti xD.
|
:)
Ajde ti znaj kakav trebam?Ako saznaš javi, kupit cu i probat cu zalemit ;). U tom slucaju ga nebi prodao, treba mi za jedan office komp taman. http://img33.slando.ua/images_slando...fotografii.jpg Jedan plavi najbliže broju 200, i jedan smeđi veliki fale. |
Istina, vrijednosti je iznimno teško pronaći na netu, no mogu se izmjeriti ali da ne kompliciramo daj podatke na PM pa šaljem običnom poštom 3 smeđa i 2 plava sa nekog mrtvog E2160 pa APP, jer čine mi se isti dok već kod starijih celerona i pentiuma su drugačijih boja i oblika :chears:.
|
A ščim bu to zalemio?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:06. |