![]() |
Citiraj:
|
frend mi je napravio narudzbu preko svoje kartice, i sad sam ga trazio izvod iz paypala da mogu ovim shupcima na carinu poslat.
i sad vidim da pise : From amount 1,050.06 HRK To amount €131.32 EUR Exchange rate: 1 HRK = 0.125060 EUR dobro da sam ja njemu dao lovu u eurima :lol2: |
Reci frendu da si promijeni postavke PP da mu banka vrši konverziju, a ne PP, tu se da dosta uštedjeti...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
budem mu reko.... a i jedan drugi frend dok mi je kupovao preko paypala, znam da je reko +0.1 na normalni tecaj. kaj je ipak prihvatljivije od ovih 8 kn po euru. :chears: |
Ako narucim iz USA-ebay u vrijednosti od 200$ i pošalju mi Fedexom koliki mi daljni troškovi mogu biti do dolaska u moje ruke?
|
Pa valjda +25% PDV-a koji plaćaš:D
|
Citiraj:
|
Hvala
|
Citiraj:
|
pa tolko ti i je tecaj ak pogledas tecajnu listu HNB-a
ma ja mislim da ti njega skroz boli kita kolko ga sta kosta.... coek je prije koji mjesec kupio novi audi a6 s ful opremom, tak da.... ima se para :lol2: |
Citiraj:
|
e kak da ovaj mejl od paypala pretvorim u pdf? (kaj posaljem carini)
moram neki konverter skidat ili ? ili im mogu jednostavno forwardat mejl? |
Ako ste u chromeu- Ispis-Odredište-Spremi kao pdf ;)
|
svaki dan naucim nest novo. hvala ! i molim bez "VI"- kanja... sutra punim 29-tu, jos sam mlad :lol2:
edit: jel onaj reply automatiziran sta se dobije nakon slanja ili ga salju iz carine za vrijeme radnog vremena? nisam dobio nista nazad, pa pitam :/ |
Automatiziran je, dodje kroz par minuta. Ja sam slao sa hotmaila jer sam procitao da nekad ne dodje odmah taj reply ako se salje sa gmaila
|
definiraj odmah, ja sam poslao prije 3 popodne, sad je 9 navecer, jos nista :D
|
ja sam slao s gmaila,nakon par minuta doso automatski odgovor ,
|
na koji mejl? ja sam slao na 10004.zagreb@posta.hr (tak mi stari javio prek moba, posto sam u inozemstvu trenutno pa nisam mogo osobno procitat onaj papir)
|
pa da ,jesi li dobio pismo*
|
Citiraj:
|
dal sam samo pcp broj treba upisat u subjekt?
tipa 96/13 ja sam u subjekt stavio: racun za posiljku pcp 96/13 |
Glavno da si napisao PCP jer je njima to bitno.
|
uglavnom šalju za vrijeme radnog vremena tako da ti je možda već i stigao odgovor
|
stigo mejl jutros u 7.30 sad sam miran ;)
|
Zanima me jedna stvar ! nakon sta sam poslao ispis racuna ,i sve to ,na trackingu mi nakon sada pise send to domestic location,pa return item from custom,sve u isti sat! jel to znaci da mi je poslan na adresu? ili
|
sta stvarno ne znas ni toliko engleskoga?
return item from customs : item je vracen s carine (posti) send item to domestic location: item se salje na domacu lokaciju (najblizu postu primatelju). jel sad jasnije? |
Citiraj:
|
Pripremljeno brko,fala :)
|
Citiraj:
|
hahah napadne li cucko postara,ide cucko skupa s kumpirima u pec :D
|
zanima me samo jedna stvar a to je: danas mi se na trackingu promjenilo i pise da je dosao znaci s carine u doticni grad (split) i pise da je iz splita poslan na domestic location... hm jel to postar sad okolo seta s mojim paketom i ja ga trebam cekat ili ce doci tek sutra?
|
dok ti pise item sent to domestic location znaci da je iz splita poslan u omis...
u omisu ti je stigao sad oko 18h navecer. mozes ga podici i tamo ako imas tracking broj, ili mozes cekat da ti ga postar sutra donese... ja sam cesto isao na postu jer mi se nije dalo cekat drugi dan da dodje paket. :chears: |
oprosti ja zivim u splitu :O to moram promjenit
|
onda u splitu... tak je nama u medjimurju recimo carinarnica u varazdinu, i dok mi pise sent item to domestic location, ja taj dan u cakovcu podizem iza 6 sati posiljku sa tracking brojem i osobnom ;)
|
jel mi sad kasno za ici do poste dole ? :D
|
pa ne bi trebalo, rade do 7 ili do kolko vec ;)
|
znaci ako dodem dole s osobnom i tracking number i to je to?
|
pa to sam i reko, da. :)
jer se tracking uvijek refresha tek sljedeci dan... znaci sutra ce ti pisati da je paket stigao na domestic location danas... ovako odes i podignes paket dan ranije ;) |
podignut paket rucno :))
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:46. |