PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Edigital.hr / Extreme Digital (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=244023)

ravkan 22.10.2014. 00:00

Ima nas dosta koji nejdemo tamo vec neko vrijeme :).

Enter Sandman 24.10.2014. 16:52

Ja sam ih prijavio DI. Čekam ishod! :rolleyes:

wooden 24.10.2014. 17:10

Još nisi odgovorio na pitanje s prošle stranice, što si ti to kupio i što je neispravno na tome?

Enter Sandman 24.10.2014. 18:23

Pa zar je bitno.... Usisavac, baterija!

wooden 24.10.2014. 19:30

Normalno da je bitno, ovo je tema o iskustvima s tom trgovinom, puno bitnije je opisivati konkretne slučajeve kako bi se utvrdilo tko je tu kompetentniji, ti ili servis, i da li se stvarno radi o njihovoj pogrešci, a ne pisati kako si ih prijavio inspektoratu i raspitivat se za e-mail adresu inspektorata, za takve stvari postoji ova tema: http://forum.pcekspert.com/showthrea...49355&page=193

Enter Sandman 24.10.2014. 22:43

Ma najbolje da tu stavim svoj problem i napisem cudesa pa ćemo svi zajedno razglabati tko je u pravu...pa ko ima vise glasova pobjeduje. Ako uredaj ne radi po specifikaciji ne vidim smisao razglabanja, jel! Bilo to ves masina ili mp3 player. I jer korisnik uvijek pametuje, a jadni prodavač ispasta. Da sam znao za njihovo poslovanje prije, tj. politiku, nikada tamo ne bih nogom krocio...
Spominje se iskustvo, pa eto napisao sam, nikakvo.
U naslovu teme pise EX, bez obzira sto sam tražio pomoć za prijavu, mislim da je tema pogodena. Lp

zwer 01.11.2014. 11:41

Citiraj:

Autor zwer (Post 2680150)
Eo i moje iskustvo, for the record.

Kupio NUC + RAM za njega, ali nisam skuzio da taj NUC (haswell) treba DDR3L (low power) RAM. Ustekam, naravno ne radi i blinka power button. Moj NUC doma nije haswell pa nije trebo DDR3L nego DDR3 SODIMM-ove, pa je_iga, shit happens.

Skuzim u cemu je problem, vratim RAM u Extreme Digital - tamo mi kazu da nema nikakve zamjene ni niceg dok ne provjere da je RAM ispravan. Ok, fair enough.

Provjera ispravnosti... tip veli '2-3 TJEDNA' (!!!!). 14 dana kasnije nazovem, kaze jos 2 tjedna.

Ok, razumijem, treba se uvjerit da je RAM ok i sve to, ne bi bilo cool da im vratim neispravan... ali jesus f..king christ, to 1 student serviser napravi za ~15 min, ne morate j..eni RAM slat u Mađarsku, pogotovo ne da to traje 4 fucking tjedna.

I tako se kupovina NUC-a pretvorila u onu staru 'pa živiš u Hrvatskoj bro...'. :hitthewal:

TLDR: firma više nema namjeru kupovat niš u ED, jer radije plati 5-10% više za bolju uslugu u nekim skupljim computer shopovima. :(
(sad smiley je jer sam ja 'hardware guy' koji je rekao da je ED cool jer ima super cijene, pa sad imamo tipa koji nosi svoj laptop na posao umjesto da radi na NUCu...)

Nastavak priče:

Skoro mjesec dana natezanja. Već se počelo i neugodnije pričat. I naletimo na nekog ljubaznog iz ED servisa/prodaje koji nam kaže da će nam ipak zamjenit RAM (DDR3 SO DIMM) i poslat pravi. Dakle nakon što je ispravan RAM 3.5 tjedna provjeravan da je ispravan :D.

I ja mu izdiktiram točno koji mi treba, naglasim da je za Intel NUC, naglasim da je SODIMM i da mora bit Low Power (DDR3L). "Joooj nemamo sad moramo naručit". :hitthewal:

Naruče oni... 6 dana kasnije kolegica ode po RAM (ona ne zna ništa o hardveru) i dođe u firmu sa DDR3 non SO-DIMM-om, Low Power. :D :roller: :hitthewal: Majstori naručili krivi...

Zovemo ED, tražimo ko je voditelj smjene ili čega god, daj pare nazad. Fala đenja. Ne bi kukao da to nije za moj NUC, i da mjesec dana ne radim na poluispravnom krampu.

dove_g 11.11.2014. 11:01

Pozdrav,
mislim uzeti u edigital.hr Sasmung UE32H5030 za klinca za sobu, pa me interesira zna li netko sto podrzava mrezni prikljucak na tim tv-ima? Mislim povezivanje na kucnu mrezu omogucuje spajanje na koje servere samba, ftp, nfs?

I dodatno pitanje/molba, ima li ko kupon za ovaj shop?

Unaprijed zahvaljujem na info.

hedgehog 21.11.2014. 10:04

Organiziraju black friday, a stranici ne možeš pristupiti osim ako nemaš Excalibur ili Thorov malj...gj edigital...

boy005 21.11.2014. 10:20

Ja sam sad "upo" - ali nista zanimljivoga :D

Code:

http://www.edigital.hr/online_flyer.php?id=8

domis 21.11.2014. 10:22

koji črni petek za boga miloga? nije valjda da to i k nama dolazi....

FRipper 21.11.2014. 11:56

dolazi, fak je, vidio neki tv, taj tv kao 1000kn spusten, a zapravo je prihe petka bio jeftiniji :-D marketing do jaja. Ali eto ljudi su takvi kakvi su i lijepo budu zaradili

nino 21.11.2014. 14:12

Ja sam jucer primjetio u italiji za neke modele brutalna snizenja od npr. 36% itd. ovaj me kosta 6.200,00kn kako sam vidio, pa čak i manje.

hedgehog 21.11.2014. 14:40

Uspio sam i ja ući :D ali ništa zanimljivo.. 20ak artikala, od kojih mi ništa nije potrebno trenutno.. Tako da možda iduće godine :P

Munjara 08.12.2014. 21:48

ako ste dobili njihov newsletter gdje vas (prijevarom) traze da ispunite anketu i sudjelujete u nagradnoj igri za ajfon ili roombu ne trudite se.
Nakon poprilične ankete vas obavijeste da ako želite i sudjelovati u navedenoj igri morate ostaviti nekakav proser o jeftinije.hr i najkreativniji krele dobiva.

partwish 08.12.2014. 22:18

Citiraj:

Autor Munjara (Post 2702067)
ako ste dobili njihov newsletter gdje vas (prijevarom) traze da ispunite anketu i sudjelujete u nagradnoj igri za ajfon ili roombu ne trudite se.
Nakon poprilične ankete vas obavijeste da ako želite i sudjelovati u navedenoj igri morate ostaviti nekakav proser o jeftinije.hr i najkreativniji krele dobiva.

Ja sam sa zadovoljstvom ispunio anketu, čisto da kažem šta mislim o njima.

Pawzilla 18.12.2014. 16:53

Evo i mojeg doprinosa temi. Naručio sam ploču i procesor 6.12., koji su u poslovnicu stigli 15.12. (dakle, nisu se držali rokova i da nisam zvao nekoliko puta, bilo bi još gore). Ono što me ipak veseli je cijena koja je bila najniža od svih shop-ova u RH, te činjenica da su mi i konačnu cifru smanjili jer je jedan artikl u međuvremenu pojeftinio. Sve u svemu, kako mi je ovo treća kupovina, nemogu reći da sam nezadovoljan. Drljavi jesu, previše pojam o informatici i nemaju, no povoljni su, te i ubuduće planiram kupovati kod njih.

MRAK 18.12.2014. 19:52

evo i moje iskustvo
definitivno nejeftinije što sam uspio nači
ali sam robu čekao 3 ipo tjedna što je daleko izvan njihovog obečanog roka i nekoliko puta sam ih zvao u tom razdoblju
tako da ubuduče budem kupovao i dalje samo skuplje stvari kod njih pa lakše i preživim onda čekanje jer je ipak i ušteda onda veća
za sitnije stvari se ne mislim natezat sa njima
uglavnom,isplati se uzimat kod njih,pogotovo ako nije žurba :D

CheCola 18.12.2014. 19:57

je isplati se uzimat dok nešto ne rikne.....

_mystical_ 19.12.2014. 14:35

Frend koji radi u Extreme Digitalu mi je rekao da se u siječnju povlače s hrvatskog tržišta. Naravno, svi radnic će dobiti otkaz.

Tako da probajte izvući što možete dok možete ;)

Alfa_R 19.12.2014. 14:46

Citiraj:

Autor _mystical_ (Post 2707290)
Frend koji radi u Extreme Digitalu mi je rekao da se u siječnju povlače s hrvatskog tržišta. Naravno, svi radnic će dobiti otkaz.

Znači ništa za što je potrebna garancija.

Manuel Calavera 19.12.2014. 14:58

A kao da se do sad glatko ostvarivala garancija :D

Alfa_R 19.12.2014. 15:27

A da. Zajebana je stvar kad je trgovac i uvoznik jedna te ista stvar.

FRipper 19.12.2014. 20:59

Citiraj:

Don't know, don't care :kafa:

mamutarka 21.12.2014. 15:48

dobio sam nekakav kupon za free dostavu, do 19.1. vrijedi pa tko treba nek javi

MRAK 21.12.2014. 15:59

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 2707306)
A kao da se do sad glatko ostvarivala garancija :D

centro hr je po tom pitanju :respekt:
rikno mi 27" monitor i u roku 2 ili 3 dana sam dobio drugi novi

chief_wolfinjo 21.12.2014. 16:12

Citiraj:

a koji je razlog povlačenja s našeg tržišta ako znaš možda ?

CheCola 21.12.2014. 16:36

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2708122)
a koji je razlog povlačenja s našeg tržišta ako znaš možda ?

možda ih je dotukao dobar glas, vezan za reklamacije, a možda smo i banana tržište kao i za većinu drugih stvari.... iako se kladim na ovo drugo

darkijas 21.12.2014. 17:07

Možda jesmo malo tržište ali ne i beznačajno. Naš problem je kaos na tržištu do te mjere da se malo kome isplati išta prodavati. To kaotično tržište je glavni krivac zašto sve robe plaćamo više nego susjedi nam iz drugiih zemalja. Naravno svemu tome kumovala je država

jurbAs 21.12.2014. 22:23

msan su nagazili pa im se to vratilo nazad eto to cu ja vama rec di je nastao problem. A svi znamo da msan radi samo sa drzavom. Napravili su ogroman dumping cijena u odnosu na msan i ostale nase drage uvoznike.

Edigital 22.12.2014. 15:21

Obavijest

Dragi korisnici foruma, dragi kupci!

Željeli bismo reagirati na gornje postove, kako bi se svi umirili, i u 2015. očekujemo naše kupce s uzbudljivim proizvodima i dobrim cijenama, konstantno radeći na visokom nivou usluga i uvodeći nove.
Tvrtka Extreme Digital se neće ugasiti, samo će se trgovina preseliti iz Importanne Gallerije. Nadalje ostajemo prisutni u virtualnom svijetu te ćemo i nadalje sve proizvode naručene na internetu isporučivati putem dostavne službe do Vaših domova ili poštanskih ureda.
U svrhu nesmetanog poslovanja, za Vas ćemo na Jankomiru osigurati mjesto preuzimanja proizvoda te će predaja proizvoda za servis, kao i obrada jamstvenih pitanja teći nesmetano i kontinuirano.
Na žalost, forum nismo u mogućnosti pratiti te nećemo biti u mogućnosti reagirati na pitanja pristigla na ovaj forum, stoga Vas molimo da se s mogućim pitanjima obratite korisničkoj službi na: shop@edigital.hr, tel: 01/8000222 ili na online chat.

Želimo Vam ugodne blagdane!

Očekujemo Vas s nama i u 2015. godini.

Srdačno,
Vaš Extreme Digital

Ag008 22.12.2014. 17:44

Ako sam ovo dobro protumačio, sele se iz Importanea u neko skladište/trgovinu na Jankomiru.
I više neće biti izloženi proizvodi/lijepo uređena trgovina već više tipa poštanskog ureda/skladište gdje ćeš moći preuzeti naručeno.

chief_wolfinjo 22.12.2014. 17:51

tako ti npr.. tamo ima i Quadro... veliku halu s servisom plus imaju prostor za maloprodaju odnosno dućan...

ako će biti tako, neće biti baš usput ljudima.

CheCola 22.12.2014. 18:02

ako će im tamo biti i servis, onda je to jedan veliki +, pa neće biti odugovlačenja sa reklamacijama, ako ostaje po starom sa mađarskom, onda je opet ista banana zbog koje ih i ljudi izbjegavaju usprkos dobrim cijenama

partwish 22.12.2014. 20:18

Citiraj:

Autor Edigital (Post 2708516)
Dragi korisnici foruma, dragi kupci!

Željeli bismo reagirati na gornje postove, kako bi se svi umirili, i u 2015. očekujemo naše kupce s uzbudljivim proizvodima i dobrim cijenama, konstantno radeći na visokom nivou usluga i uvodeći nove.
Tvrtka Extreme Digital se neće ugasiti, samo će se trgovina preseliti iz Importanne Gallerije. Nadalje ostajemo prisutni u virtualnom svijetu te ćemo i nadalje sve proizvode naručene na internetu isporučivati putem dostavne službe do Vaših domova ili poštanskih ureda.
U svrhu nesmetanog poslovanja, za Vas ćemo na Jankomiru osigurati mjesto preuzimanja proizvoda te će predaja proizvoda za servis, kao i obrada jamstvenih pitanja teći nesmetano i kontinuirano.
Na žalost, forum nismo u mogućnosti pratiti te nećemo biti u mogućnosti reagirati na pitanja pristigla na ovaj forum, stoga Vas molimo da se s mogućim pitanjima obratite korisničkoj službi na: shop@edigital.hr, tel: 01/8000222 ili na online chat.

Želimo Vam ugodne blagdane!

Očekujemo Vas s nama i u 2015. godini.

Srdačno,
Vaš Extreme Digital

E s ovim ste me prokleto nasmijali i može vas biti sramota kako "odrađujete" jamstva!

FRipper 22.12.2014. 20:22

čudno mi samo jedno, zašto je ovaj tekst na Hrvatskom?

Citiraj:

Autor CheCola (Post 2708599)
ako će im tamo biti i servis, onda je to jedan veliki +, pa neće biti odugovlačenja sa reklamacijama, ako ostaje po starom sa mađarskom, onda je opet ista banana zbog koje ih i ljudi izbjegavaju usprkos dobrim cijenama

servis čega? tamo neki radnik bude popravljao matičnu ili grafičku?

Pa naracno da će "servis" i dalje biti u mađi i da će sve i dalje ići tamo... Ovi će samo to "zaprimati"

Banana kako god, i ostati će banana i dalje. Nisu ni u mađarskoj ništa bolji, baš naprotiv, još gori je odnos prema kupcima nego tu kod nas

CheCola 22.12.2014. 20:41

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2708678)
čudno mi samo jedno, zašto je ovaj tekst na Hrvatskom?

servis čega? tamo neki radnik bude popravljao matičnu ili grafičku?

Pa naracno da će "servis" i dalje biti u mađi i da će sve i dalje ići tamo... Ovi će samo to "zaprimati"

Banana kako god, i ostati će banana i dalje. Nisu ni u mađarskoj ništa bolji, baš naprotiv, još gori je odnos prema kupcima nego tu kod nas

pa doista ne znam zašto je naš serviser nesposobniji da ustvrdi kvar nečega i odobri reklamaciju za razliku od tamo nekog mađara.....

partwish 22.12.2014. 20:48

Citiraj:

Autor CheCola (Post 2708691)
pa doista ne znam zašto je naš serviser nesposobniji da ustvrdi kvar nečega i odobri reklamaciju za razliku od tamo nekog mađara.....

Stvar je vjerojatno u tome da u HR već postoje ovlašteni servisi, a Edigital u HR nije ovlašten i uglavnom ne surađuje s našim servisima... Nije to samo zaposliti jednog lika i problem rješen.

FRipper 22.12.2014. 21:53

Citiraj:

Autor CheCola (Post 2708691)

to je drugi par opanaka, jer nemre jedan serviser iako zna utrvditi kvar, odobriti zamjenu.

nije to samo tako, edigital u hr je samo poslovnica, i sve mora ici preko glavonja u mađi.

isti slucaj kao kod nas nekog webshopa, trgovine, šta vrijedi što oni imaju servis i mogu utvrditi kvar, kada taj dio opet moraju slati/nositi u ovlašten servis iliti uvozniku te on opet to testira i odobrava zamjenu.

Pupo 22.12.2014. 22:09

Meni je dio ekipe ovdje fascinantan. Bez obzira na sve loše oko servisa i usluge, ipak je ova trgovina pomutila račune nekima, i daje alternativu makar nekakvu u vidu manjih cijena.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:13.