![]() |
620 ima vise memorije,ima nokijine stvari,manji ali ljepsi ekran,baterija dode na isto jer se puni svaki put preko noci da izdrzi dan,ima prednju kameru
Nokia ili htc,pa Nokia naravno, i plus cijena za kraj 1795 kn u T2 dok htc 2145,za nas prosjecne korisnike velika razlika u cijeni,jedina prednost je sta je htc dizajnom ljepsi,nis vise.... |
Kako nafali 8s zamal da nisam otisao zamjenio (jok....). Takodjer kolega ima 8s i nije bas da "mu je kamera bolja", citajuci wpcentral i uporedjivajuci slike i dalje L620 (iako nist posebno) se pokazala bolja. Veci ekran da, da je bolji nisam bas vidio.
Izrada je bolja u 8s, mada sam zrtvovao to (stvar ukusa) zbog zamjenjivih backcovera. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja ba npr prednja kamera tebi ne treba pa je sranje (de se izrazi vidim da imas rijecnik da odvaljujes na sve sto ti ne pase ili branis svoje). Uostalom ako ti volis vazda crno moram li i ja? Imam 22 godine, i ne nije mi do drecavih boja, nego cesto isparam oklop (silikone ne volim), a 80-tak kuna i imam "nov" oklop.
Kao sto sam rekao i ja sam poredio iz prve ruke, ali takodjer i sa netom. Oke imas vece znanje u vezi displaya pa samim time vidis musice (koje su recimo toliko glupe da obican korisnik ne primjeti), zelim reci kao obicnom korisniku (viber, mailovi, skype i te sitnice) nisam nasao tu "duplo" bolju razilku o kojoj pricas. A kamera , svaka tebi cast ako ti je vidno bolja, ili imas super oci za poboljsanje HTC kamere ili sam ja (i vecina ljudi koji su pravili review coravi). |
Tu se nažalost moram složiti i ja, koji sam freak za kamere.
Kamera na HTC-u je bolja od kamere sa Lumie 620. Vidno je bolja, te nema tog reviewa koji će mi tu žalost pokušati sakriti. :( Uvijek postoji opcija da mi je kamera na samom uređaju loša, tako da je moguće da su reviewi u pravu. Ne bi bilo prvi put da se nešto takvo desi. Trebam naći nekoga tko također ima lumiu 620 pa da slikamo istu stvar. Ako izuzmemo činjenicu da viber radi čudno, to će sve jednako raditi i na jednom i na drugom uređaju Iskreno, da mi je opet birati, uzeo bih opet lumiu 620 jer ima nokia aplikacije, koje koristim doslovno svaki drugi dan, pogotovo kad se idem voziti biciklom. Što se baterije tiče, budući da imam 2 maske, naručio sam bateriju od S2 sa 2000 mAh, napravit ću rupu u masci, povezati bateriju sa maskom i spojiti je sa mobitelom. Pa ćemo viditi koliko onda traje baterija. Ukoliko netko ima savjet po pitanju moga moda, neka se javi sad ili zauvijek šuti (dok ne postam prve slike) :) |
Daj link odakle si narucio 2000 mah za s2, planiram jednu piknuti ovih dana. Isprike za offtopic.
Sad se vratite raspravi, redovito pratim ovaj topic i čekam da jopis pohvali wp pa cu kupiti takav mob :-) |
Leteći majmunčići za fishkala
Šta se tiče jopisa, ja iskreno ne bi čeka da on kaže lipu rič o wp8. :D |
Kad on pohvali, multitasking recimo, onda ću biti siguran da je to os na koji se može preći. Planirao sam jedno vrijeme uzeti 8s ili 8x, još nije bilo navale lumia tada, i čitajući njegove komentare sam odustao.
Tako da sad čekam.... |
Nokijina press konferencija u tijeku
Lumia 925 mi se čini kao budući mobitel :) Minus je fiksna baterija i manjak čitača kartice, ali metalno kućište, napokon... FM Radio dolazi na sve osim na 620 E moj Ivo, jesi se zajeb'o :D |
hahahahahaha :D
živote, okrutan li si... Šta te zadivilo kod 925? Meni je mobitel apsolutno nezanimljiv... |
Citiraj:
|
Kad je ono veliko predstavljanje, kad bi navodno trebali predstaviti nokiu 808 sa windows phone blue?
|
Ovaj Nokia event je razočaranje :(
Gdje je onaj phablet i nova PureView zvjerka koje su najavljivali? Lumia 925 je odlična, ali 16Ggb memorije :wtf2: I zanima me šta je ovo: 'The 8.7 MP camera with OIS has six physical lenses.'? |
Sva sreća pa ne koristim radio ....
|
Citiraj:
|
Koja je cijena 925-ice?
|
Pa tek je najavljena, ne zna se cijena.
Jako sam razočaran nedostatkom xenona, jedne od stvari kojom je 928 postao mi zanimljiv. |
Jedina razlika u odnosu na 920-tke je manja masa, manjak storagea i prisutan FM. Dakle, pretpostavljam da će biti jeftiniji mlađi brat.
|
Citiraj:
Evo sad sam se vratio iz mobisa.ekran nisu ni pipnuli jer in Nokia "nije dozvolila". Ako je ekran ispravan i radi sve na njemu to po njima nije kvar.A to kaj kad stisnem malo jace ekran pucketa nikom nista. Dal da se obratim direktno Nokiji Hrvatska pa da oni mozda zamjene uredaj? |
Nemas sta izgubiti. Ali ako je dosla direktiva direktno od nokije, onda vodis izgubljenu bitku.
|
Citiraj:
Dakle manjak storagea je djelomicno samo tocan podatak jer ce se mobitel prodavati sa 16gb i 32 gb ovisno vjerovatno o operateru. Sto ce reci da mozes dobiti i jednako storagea kao i na 920ki Kamera je navodno bolja jer ima tih 6 leca umjesto 5 koliko ih ima lumia 920. Btw. nitko nikada nije natrpao 6 leca u mobitel tako da bi kamera stvarno trebala odskakati od konkurencije. Također mobitel nema ugradjeno bezicno punjenje, nego ono dolazi kao i na 720 kupnjom dodatne maske. Zadnja razlika koju sam ja primjetio je da 920 ima LCD ekran a 925 AMOLED Ugl. 920, 925 i 928 su manje vise razlicite verzije istog mobitela, tako je uostalom i sama Nokia rekla. Razlike su u dizajnu, zvucniku i kameri. Takodjer i cijena bi im trebala biti identicna. Koliko sam procitao sve 3 ce imati jednaku cijenu a na kupcu je da odluci koja mu vise odgovara. Osobno mislim da bi ih morao malo isprobati ali cini mi se da bih uzeo 928 kada bih mogao birati. |
Citiraj:
Danas E61i radi kao švicarac punim plućima. Više ne idem u Mobis. Ma kakva direktiva od Nokije, više rade fušeraj na kvadrat. U bilo koji drugi servis. @Atomic Za cijenu ćemo strpiti. Sad je pitanje, hoće li opet ponoviti kao sa 920-tkom zbog kašnjenja. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Očekuj da će ti naći neku stvar koja nije pokrivena garancijom.
|
Ja sam također imao loša iskustva s Mobisom, mobitel je 5-6x bio kod njih na servisu, radili su idiota s mene (u Zg i u Ri) s onom spikom:'To vam je normalno' i 'Svaki mobitel je drugačiji' :finger:
Čitam na forumima da u US i UK daju nove mobitele (ne refurbished ko Apple) i ljudi su zadovoljni... Kod nas u servisu, kupac je zadnji šljam (to im je moto sigurno) :D |
Vratite se nazad na temu, zaspamat će se sve sad s Mobisom i svim ostalim što nema veze s WP8. Dosad je bilo pregledno i smisleno, keep it that way.
Imate temu za Mobis, jadajte se tamo. |
Šupci jedni:
http://wmpoweruser.com/lack-of-fm-ch...radio-support/ Nije da slušam FM radio, ali zakinuti smo bez razloga. |
Jadno
EDIT1: Lumia 925 će imati AMOLED ekran i app za regulaciju boja http://conversations.nokia.com/2013/...a-screen-idol/ EDIT2: Google je zatražio od MS da u svojoj YT aplikaciji omogući prikazivanje reklama http://www.theverge.com/2013/5/15/43...akedown-notice EDIT3: pojavila se L928 na pre-orderu: Verizon 500$, Amazon 550$. Početak prodaje 20.05. http://wmpoweruser.com/nokia-lumia-9...g-on-the-20th/ http://www.amazon.com/Nokia-Lumia-92...okia+lumia+928 |
Lumia 925 vs današnji flagshipovi u low light testu...
http://nokiapoweruser.com/2013/05/16...tor-flagships/ Zna se tko je majstor :D (nadam se da nije fejk) |
Citiraj:
|
Ko nije citao, nemam link bas od stranice al et, "http://www.facebook.com/photo.php?fbid=574093182630504&set=a.461446150561875.106620.459865857386571&type=1&relevant_count=1" koliko se da vidjeti sve Lumie dobijaju nove algoritme za preradu fotografija :D
|
Obrišite sline - opet se šuška o Nokii EOS koja bi trebala biti križanac Lumie 920 i Nokie 808 PureView
http://wmpoweruser.com/rumour-nokia-eos-spotted/ |
|
Podsjeća me na 'famozni' bumper kod iP4. Ono, dobit će ga prvih xy kupaca, ali samo u određenim zemljama.
|
Je'l netko od vas šaltao account na US i ima li utjecaja na postojeće appove?
Ovo bi vrijedilo imati instalirano. |
Bok ekipa, eto i mene malo na windows 8 phne temi :)
Ajde mi recite vi koji koristite windows 8, šta mogu očekivati od lumie 620? Vidim da ga neki imaju, pa me zanima kakav je mob. Druga stvar, imam 2 androida, i volio bih probat i w8, pa me zanimaju slijedeće stvari: Google maps Gmail What's app Viber Skype To su programi koji su mi obavezni i koje trebam da mi rade besprijekorno na mobitelu. Na androidu rade super, kakva je situacija na w8? |
Ivo: Bi vrijedilo, ali ne mozes ucestvovati u nagradnim igrama jer je US only. Inace na US mi je phone nema drasticne razlike.
Diablo: Koristim skype, gmail, viber. Skype kao i gmail mi super fercera, dok viber ima delay (iako mi se zbog nekog razloga ne update na zadnju verziju sa marketa). Sto se tice samog uredjaja nisam cuo da neko prica lose ko ga posjeduje, imam ga i super me sluzi. |
A gmail?
On mi je u principu najbitniji zbog posla i razmaženog poslodavca :/ |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
(prodat ću ti ja jeftinije mog htc-a ak te baš zanima za isprobat mob, tj. wp8 os, imaš moj oglas tu na forumu ;), ja sam ga kupio iz istog razloga - znatiželje za novim os-om i isprobavanjem istog) |
Ma ovo mi je ful zgodno u vipu, step 3 opcija i 199kn (ili čak 149, jbg zaboravih), pa reko zašto ne probati.
A ovo što se tiče rušenja appova, ima toga i na androidu, recimo gmaps se zna srušiti samo tako, sam od sebe, čak i viber mi je znao ponekad zblokirat, doduše nikad nebi crashao ili resetirao mobitel, ali eto, zna zasmetati. Morat ću još malo razmisliti da li mi je vrijedno rizika i prelaska na pretplatu.... U svakom slučaju hvala na quick guide-u :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:41. |