![]() |
Da, konkretno oni navedeni programi puno vise ovise o procesoru...
Nisu mi jasni svi ti hejterski komentari protiv AMD-ovih proizvoda, ali ako si ti ima lose iskustvo sa istima ne znaci da cili svit mora istu stvar doziviti :fiju:. |
ja uopce ne mrzim amd...
ne mrzim ni elektricare, pa ipak zovem samo jednog kad nesto triba oko toga, jer je coek ok, a ostali rade fus.... |
Citiraj:
Taj Ryzen je savršen izbor za taj budžet, nudi najviše jezgri. |
Ja mu Ryzen ne bih preporucio.
U mom postu je izricito pisalo sto se tice igri, za posao neki i5 ili i7 I usput, otkad je to proc koji se usporedjuje sa i5 2500k igracka? |
nije mi jasno zasto se i dalje petljas u ovoj temi, ako stalno trolaš
|
Nisi jedini kojem nije jasno :D
|
Citiraj:
2. košta 500kn Dakle low budget igračka, i cijenom i brojem jezgri. Da se razumijemo - odličan je taj procesor za te pare, nema bolje ponude, ali nije namjenjen za 4K, Vegas i PS. |
Citiraj:
trenutno klepam preko laptopa ( 3550m, 4gb ram i nvidia 820m), dal bi ova konfa koju si mi slozio bez graficke bila jaca od ovog laptopa? |
Nema ni usporedbe koliko bi brže radilo :D Samo trebaš nekakvu grafičku jer Ryzen nema iGPU. Oni video izlazi na pločama su za nadolazeće APU-e na istom socketu. Možeš i neku polovnu za 300-400kn ako nemaš nikakvu pri ruci.
Npr. http://www.njuskalo.hr/graficke-kart...oglas-22306211 |
e vis to nisam znao, jer kad sam gledao intel, pa se spominjalo da nije nuzna graficka, a znaci za amd mi treba... imam doma 8800gts 320mb :D al dobro, nije problem uzet i neku za parsto kuna rabljenu :) Fala svakako
|
Za 4k u Vegasu preporucena je bilo koja ATI/Nvidia graficka s 1GB RAM memorije. Nadji nesto rabljeno iz ati 46xx/5xxx serije, po mogucnosti ako ima pasivno. Njih ces najjeftinije naci (100-200 kn), a posluzit ce svrsi. Gledaj da ima i HDMI izlaz cisto da se osiguras za "buducnost" ;)
|
Pred jedno pet mjeseci sam postao na thread o konfiguracijama i ljudi su tamo imali dosta dobre prijedloge. Srećom poslušao sam i savjet o tome da pričekam da dođu kaby i ryzen. Možda pričekam još koji tjedan, čisto da vidim hoće li sveukupna cijena konfiguracije pasti za koju kunu, no za sada imam u vidu sljedeće:
CPU: AMD Ryzen 5 1600 Mobo: Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3 AMD B350 Socket AM4 Mikro ATX motherboard GPU: Sapphire AMD Radeon RX 580 8GB NITRO+ PSU: be quiet! Pure Power 10 500W 500W SSD: Kingston SSDNow UV400 120GB Desktop/Notebook Upg. Kit Serial ATA III HDD: WD Blue 1TB SATA RAM: G.Skill 8GB DDR4 2400MHz C15 Case: KUĆIŠTE Cooler Master, K280, bez napajanja Komp će služiti u glavnom za gaming, + eventualno nešto malo hobističkog modeliranja u blenderu i Photoshop. Igrat ću na 1080p 60hz monitoru. Kupljen je početkom prošle godine, tako da ne mislim u skorijoj budućnosti kupovati novi. Namjerno sam uzeo manji SSD i samo 8gb rama jer mislim da je to za sada dovoljno, pa ako se za koju godinu cijene opet spuste na normalniju razinu, lako se nadokupi. U glavnom, mislite li de je ovo ovako u redu? Trebaju li kakve preinake? |
s tim da bi ja napajanje promjenio u ovo
https://www.uzishop.hr/napajanja/972...5-edition.html a ssd za 10€ vise imas ovo https://www.hgshop.hr/proizvod/ssd-d...ata-iii/215494 |
Ja bih ovako:
ASUS PRIME B350-PLUS ATX AMD Ryzen 5 1600 MSI AMD Radeon RX 570 4GB GAMING X Corsair CX450M Watt (2015 Edition) Seagate Barracuda 1TB SATAIII Zalman Z1 ADATA Ultimate SU800 128GB Serial ATA III Corsair Vengeance LPX 2X8 16GB DDR4 3000MHz - red 6.967kn s forumskim popustom Uštediš 500kn na grafičkoj uz 10% lošije performanse(i malo manje uz dizanje power limita), i za to još 8GB bržeg RAMa. Malo bolji SSD za manje novca, kućište s 2 venta, malo pouzdanija ploča. Eventualno malo jače napajanje ako si osjetljiviji na buku ;) |
@nick praskaton - 20 kn više za modularno sa 50 dodatnih wata? Zvuči super.
@Smartic - Nisam uopće skužio da taj disk postoji. Definitivno mijenjam Kingstona onda, hvala puno. Čitao sam dosta dobrih stvari o asrockovim matičnima, tako da ću vjerojatno i to uzeti u obzir. E sad, stvari koje mi nisu toliko simpatične su slabija grafička i Z1. Kada kupim ovaj komp, šanse su 90% da ništa na njemu (osim eventualno rama i ssd-a)neću mijenjati barem 5 godina. Treba mi tih 8gb vrama, a nitro+ mi se čini kao najbolje riješenje. Z1 su mi ljudi preporućili i prošli put, no gdje god sam po netu tražio recenzije tog kućišta, ocjene su uvijek vrlo loše. Ne znam doduše dolazi li coolermaster samo sa jednim ventom ili sa oba, no kućište je većih dimenzija što bi malo trebalo pomoći pri cable managementu a i protoku zraka, a košta trenutno isto kao i Z1. Nekako mi je sa tim svim u vidu puno dati 1000kn za memoriju. Da postoji neka pločica sa 3 ghz od 8gb za 500kn, zašto ne, no pošto brzina rama ipak nije toliko ključna, barem ne za 60fps gaming, mislim da mi se više isplati uzeti bolju karticu sada, pa onda za 2-3 godine dati tih dodatnoh 500 kn za još memorije. |
Stavio sam 16GB zbog Photoshopa/Blendera, ali može i 8GB ako misliš da nije potrebno.
Zašto ne bi mijenjao grafičku sljedećih 5 godina? Ipak najbrže napreduju. Najisplativije je uzeti svake 3-4 godine mainstream grafičku(2000-2500kn), a kako RX 570 nije puno slabija, čini mi se bolje ovako. Za kućište, ne mogu reći iz prve ruke, možeš i taj CM uzeti pa dodati ventilator(e) po potrebi. |
Smartic, slozio si mi preporuku gore, al se nisam sjetio odma da pitam
ASUS PRIME B350-PLUS ATX AMD Ryzen 5 1600 2x Crucial 8Gb DDR4 2400MHz Palit GeForce GTX 1050 Ti StormX 4GB jel za ovo dovoljan seasonic s12 od 430w? Mislim da je to bila serija prije nego su krenule neke lose price o njima... I koliko bi promjenilo ulogu ako bi isla gtx 1060 3gb ? |
O Seasonicu ništa loše nije spomenuto :D To je bio Corsair jer sad imaju i dosta low-end modela koji nisu kvalitetni kao prije.
R5 1600 + GTX 1050 Ti će s pol snage držati. Ako bi išao na jaču, radije bih ovo uzeo: https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/1...4gb-pulse.html |
Bok svima. Koju biste od ove dvije grafičke kartice preporučili?
https://www.futura-it.hr/katalog/kom...11265-01-20g-/ ili https://www.futura-it.hr/katalog/kom.../nvidia/35942/ rx 580 mi se čini bolja, ali izgleda da troši previše struje. Grafička ide uz Ryzen r5 1600. |
Ja bih išao na 1060 od te dve, previše je to love za 580
|
Citiraj:
Ima više memorije , bolje hlađenje i po meni bolja je kartica . |
Koliko bi rx 580 trošila struje pri normalnom korištenju? Trenutno imam laptop koji ne troši puno pa me zanima. GTX 1060 me privlači samo zbog tog.
Poslano sa mog HTC Desire 626 koristeći Tapatalk |
Ja bih ušparao 600-700kn za 10-15% manje performanse ako se već sad kupuje kad su cijene malo napuhane. :p
https://futura-it.hr/katalog/kompone...rx-570p4dfd6-/ |
Citiraj:
Pod opterećenjem RX 580 troši 210-230 W . Ako nije opterećena troši 30 W . |
On bi vjerovatno da bude jako a trosi lo laptop
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Ima 2000 kn za karticu, a brine ga razlika od 50W potrošnje ?!
|
Hahahahahaha 200 W mi je normalno za potrošnju pri igranju. Da je bar grafička 2000 kn. :D
Citiraj:
|
Razmišljao sam i o rx 570, ali sam odustao zbog memorije. 8 GB mi se čini bolje, iako je razlika u cijeni velika.
Kolega nisi ispunio opcije pod "moj komp" niti si nam rekao što planiraš raditi sa grafičkom .
Nisi naveo ako je igranje u pitanju , na kojoj rezoluciji bi igrao i koje naslove ... Mi sada kao baba Vanga nagađamo što tebi konkretno treba i što bi bila najbolja i najisplativija opcija kod kupovine grafičke . Potrudili smo se pomoći koliko smo mogli , odnosno koliko si nam informacija dao . Bio bi red da barem ispuniš opcije "moj komp" i budeš precizniji kada postavljaš upite pa da ti se konkretnije može dati savjet i da se nepotrebno ne razvlaći bezbroj postova po temi . |
Nisam ispunio ništa pod "moj komp" jer kupujem novi kompjutor. Ovo planiram kupiti...
1 x AMD CPU Desktop Ryzen 5 1600 (6C/12T, 3.4/3.6GHz Boost,19MB,65W,AM4) box, with Wraith Spire 95W cooler 1 x Gigabyte RX580 GAMING, 8GB GDDR5, HDMI, DVI 1 x Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3, mATX, Ryzen, 4xDDR4, AM4 1 x Fortron Hyper 500W, 80+ - 60mj. 1 x DDR4 Crucial 8GB DDR4 2400 MT/s CL17 1 x Zalman Z3+, 4x120mm, USB3.0 black 1 x SILICON POWER S55 Solid State Drive 240GB Igrice koje planiram igrati su Witcher 3, GTA V, Bioshock: Infinite, Batman: Arkham Knight... Sve to na 1080p. |
Imaš li već monitor ili planiraš tek kupiti ?!
BTW ovo što si sastavio je sve solidno , jedino uistinu dobro razmisli dali ti je potrebno 8GB memorije na RX580 ili je bolje ići na RX570 i uštedjeti 680 Kn . Te novce možeš staviti sa strane i za 12 do 18 mjeseci prodati svoju RX570 ( ako je kupiš ) , dodati ovih 680 kn i imati novu generaciju grafe , npr... RX680 ili RX780 ili što već bude dobro za to vrijeme . Govorim ti to jer RX580 koju planiraš kupiti je dosta skuplja od RX570 koju su ti kolege predložile , a sve što ne bude dobro vrtila RX570 neće moći vrtiti niti RX580 ... jer je razlika u performansama 10% . |
Monitor imam jer je kupljen kao dodatni monitor za laptop. Kupit ću onda rx 570. Gledao sam i malo po internetu i svi ju navode ko best buy. Hvala na savjetu! :)
Odličan izbor, i nema straha.. sve će ta grafa na 1080p vrtiti godinama..
|
Vidim da se cesto u konfiguracijama preporuca sdd + hdd disk...
Sad jedno glupo pitanje... jel bi taj sdd bio kao samo za windows install da taj dio brze radi, ili bi na ssd trebale ic npr i igre itd? a hdd samo za backup ? |
Uglavnom je ideja da ide samo win + programi, no kako ssd postaju sve veći kreću se i pokoje igre trpati (radi bržeg loadinga). Znači ako imaš viška prostora stavi one igre koje ćeš igrati stalno ili one koje imaju dugačak loading
|
Aha, a ne znam, kolko mi moze bit razlika ssd ili 8gb rama, jer nebi imao za oboje...kaj bi bilo bolje uzeti, znaci 8gb rama + ssd ili 16gb rama i hdd sata3 koji vec imam...
ASUS PRIME B350-PLUS ATX AMD Ryzen 5 1600 2x Crucial 8Gb DDR4 2400MHz RX 580 GAMING 8GB Pretpostavljam da bi za ovakvu konfu morao ici na windows 10 radi dx12? |
A za što služi pc?
Win10 bi trebao dugoročno gledano, jer zapostavljaju namjerno stare win, a sa ryzenom navodno nebi mogao imati win updejte |
Citiraj:
a ssd pod obavezno, naravno ako financije dopustaju, u ovom slucaju preporucio bi 8gb rama i neki 240 gb ssd, adata/kingston uv400 i sl |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:57. |