PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

Vuco 23.01.2012. 19:13

@lean and mean
U pravilu si pogodio bit. Pola ROM-ova sa kojekakvim skriptama ne radi ama baš ništa brže nego klasičan ROM. Dapače, baš kako si rekao, kad stave dalvik na sd karticu, sve kreće nizbrdo.

Zadnjih par dana sam na ruskom, što ga je antebr spomenuo. U Marketu je sporiji od prvog Kineza, ostalo radi jednako dobro, s time da se zna ponekada (jednom-dva puta dnevno) na lockscreenu malo zablokati. Ali ima fino onaj power options u notifikaciji, što je definitivno plus. Kako je to uspio napraviti, pojma nemam. Osim toga, nudi ROM i app2ext samo ne znam kako to radi, koja je logika iza te automatike. Neke stvari stavi na ext jer veli da je popunjena tipa 100mb. Na tom ROM-u sam mogao staviti podosta više aplikacija na mob dok nije zaštekalo. Onda sam neke (najčešće navigacije) preko internog APP2SD prebacio na karticu i oslobodio mi se dodatni prostor za instalaciju aplikacija (inače na 17MB veli da se niš ne može više instalirati). Sad, jel on to prebacio na SD iz ext ili je to sve bilo na internoj - pojma nemam.

KeiOffice 23.01.2012. 20:38

Citiraj:

Autor lean&mean (Post 2082159)
Gledao sam ovaj sad novi rom cm 7.2 sto je dulesbj stavio, pisu u komentarima da je pun bugova, tak da mi ga se ne stavlja jos :D Jos je 1.0 tak da ima vremena... :D

Evo ja sam ga probao maloprije, rom je u biti onaj talijanski cyanogen mod, samo sta ga je lik uspio sjebat i to posteno, i to ne mislim u dobrom smislu... koliko sam skuzio napravio je neki zajeb oko launchera i onda mob nije mogao pokrenuti launcher nakon sto zavrsis onaj wizard pri pokretanju, to sam rijesio tako da sam odmah stavio launcher pro u zip roma, no onda sam skuzio da je to u biti talijanski cyanogen jer je sucelje identicno, a ni glasnoca slusalice i mikrofona nije popravljena, neznam tko je to provalio od ekipe na htc maniji, no eto nije istina... da ne spominjem da je rom pun crackanih aplikacija u zipu, no nesto je gadno zajebano pri instalaciji, jer se skoro nista ne instalira tokom instalacije roma, npr. nije bilo ni jednog file managera ili explorera nakon instalacije roma, tako da prakticki ne mozes nista sa njime...

uglavnom, gubitak pola sata vremena :D

dulesbj 23.01.2012. 21:14

Ovakvo smeće kao što je taj rom još nisam vidio,strašno,strašno,prestrašno.

sipe 23.01.2012. 21:22

CM7.2ics je najavio novu verziju svog roma, napisao je ovo

A more build.prop verified and checked
Optimization camera / video camera .. As for the camera will increase the fps -> 15/20 frames per second from 30 fps to
Updating the following hardware:
Bluetooth ---> increased transmission
WIFI
GPS
Increased the power of rx (receive) and TX transmission) of a few db
Optimized resolution hdpi
Fixed wifi hotspots
Added thetering wifi

Features likely
Kernel with more than 780 oc governor
Established to improve kernel
Cwm 5.0.2.6 built in flash
Tako da jedva čekam :)

tuba 23.01.2012. 21:32

naručena kingston class 10 8gb kartica 100kn jbat ga idem probat iovak mi je 4 mala

dulesbj 23.01.2012. 21:34

Citiraj:

Autor KeiOffice (Post 2082257)
Evo ja sam ga probao maloprije, rom je u biti onaj talijanski cyanogen mod, samo sta ga je lik uspio sjebat i to posteno, i to ne mislim u dobrom smislu... koliko sam skuzio napravio je neki zajeb oko launchera i onda mob nije mogao pokrenuti launcher nakon sto zavrsis onaj wizard pri pokretanju, to sam rijesio tako da sam odmah stavio launcher pro u zip roma, no onda sam skuzio da je to u biti talijanski cyanogen jer je sucelje identicno, a ni glasnoca slusalice i mikrofona nije popravljena, neznam tko je to provalio od ekipe na htc maniji, no eto nije istina... da ne spominjem da je rom pun crackanih aplikacija u zipu, no nesto je gadno zajebano pri instalaciji, jer se skoro nista ne instalira tokom instalacije roma, npr. nije bilo ni jednog file managera ili explorera nakon instalacije roma, tako da prakticki ne mozes nista sa njime...

uglavnom, gubitak pola sata vremena :D

Za slušalicu je to rekao onaj PcHack3r,pa to smeće se uopće ne da dignuti,stalno je onaj logo,strava,jebo ih onaj ko im dade volan!!

lean&mean 23.01.2012. 22:05

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2082100)
Eh,jebi ga,ja te podupirem u tome,a ti tako,ja sam ti stavio svoje rezultate,hočeš ti vjerovati ili ne,brige me.

gdje so duleeee bjelovarcan moj :)
e ma vjerujem ma tebi nego ne znam sta je to da nikako sa istim romom ne dodem do istih rezultata kao i ostali. valjda je moguce da sam ugrabio losiji procesor pa zato.
zato bi htio da netko drugi izvrti testove ovog mog rom-a pa da vidimo jel ima istu brzini.

lean&mean 23.01.2012. 22:17

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2082191)
@lean and mean
U pravilu si pogodio bit. Pola ROM-ova sa kojekakvim skriptama ne radi ama baš ništa brže nego klasičan ROM. Dapače, baš kako si rekao, kad stave dalvik na sd karticu, sve kreće nizbrdo.

Zadnjih par dana sam na ruskom, što ga je antebr spomenuo. U Marketu je sporiji od prvog Kineza, ostalo radi jednako dobro, s time da se zna ponekada (jednom-dva puta dnevno) na lockscreenu malo zablokati. Ali ima fino onaj power options u notifikaciji, što je definitivno plus. Kako je to uspio napraviti, pojma nemam. Osim toga, nudi ROM i app2ext samo ne znam kako to radi, koja je logika iza te automatike. Neke stvari stavi na ext jer veli da je popunjena tipa 100mb. Na tom ROM-u sam mogao staviti podosta više aplikacija na mob dok nije zaštekalo. Onda sam neke (najčešće navigacije) preko internog APP2SD prebacio na karticu i oslobodio mi se dodatni prostor za instalaciju aplikacija (inače na 17MB veli da se niš ne može više instalirati). Sad, jel on to prebacio na SD iz ext ili je to sve bilo na internoj - pojma nemam.

tocno tako i ja sad razmisljam. od svih romova koje sam instalirao su najbrzi bili oni koji su najblize stock romovima.
a jako puno sam se igrao sa tim app2ext i par puta to stavio u svoj rom i na kraju mi je rom uvijek bio sporiji jer je pristup applikaciji sporiji ako je na kartici nego na internal memory.
ono sto sam ja stavio u svoj rom je da je rom automatski sve app instalirao na ext particiju. nije bilo izbora gdje da instalira app nego odma ide na ext particiju. mogao si poslije u settings applications prebaciti app na sd card ali to nije radilo apsolutno nista, app bi i dalje ostao na ext.

i jos najgore sto svaka app bez obzira sto je na ext particiji, svejedno moze koristit "/data" koja je na internal memoriji i tsmo snimat neke svoje informacije. i onda se tako i tako memorija puni samo sporije. recimo instaliram app od 20mb al ona zauzme samo 5mb internal memory. uglavnom nije istina da app2ext ne trosi memoriji telefona.

uglavnom, sto je rom blize stock romu + oc - smece to sam ja sretniji :)

KeiOffice 24.01.2012. 01:59

Citiraj:

Autor sipe (Post 2082297)
CM7.2ics je najavio novu verziju svog roma, napisao je

Increased the power of rx (receive) and TX transmission) of a few db

Nadam se da ovo znaci da ce zvuk u slusalici i glasnoca mikrofona biti jednaki ili barem blizi stock romu, jer iskreno po svemu ostalome cyanogen je daleko ispred svih ostalih romova, i ne koristim ga jedino zbog toga problema...

Takodjer, neznam da li je tko usporedjivao rad kamere tj kvalitetu slika na romovima baziranim na stock romovima i na cyanogen romovima, po meni je kvaliteta slika na cyanu daleko bolja, uzeo sam svoj mob koji je u tom trenutku bio na cyanu i curin koji je na stock tele2 rootanom, upalio kameru na oba i nisam mogao vjerovati da je razlila toliko primjetna golim okom, bas se vidi kako je cyanu slika puno manje zrnasta, slika je svijetlija i boje su puno bolje!

Sto se tice tog pc hackera koji kao pravi te neke romove svoje, uzalud je trosit rijeci, meni se po svemu cini da je to neko klinjo koji nema pojma sta zapravo radi, a ti njegovi romovi su zapravo tudji romovi koje je upropastio i jos se hvali kao da su to njegovi romovi...

silvio12 24.01.2012. 08:08

može link lean&mean za tvoj novi benru?

antebr 24.01.2012. 08:18

Citiraj:

Autor lean&mean (Post 2082349)
tocno tako i ja sad razmisljam. od svih romova koje sam instalirao su najbrzi bili oni koji su najblize stock romovima.
a jako puno sam se igrao sa tim app2ext i par puta to stavio u svoj rom i na kraju mi je rom uvijek bio sporiji jer je pristup applikaciji sporiji ako je na kartici nego na internal memory.
ono sto sam ja stavio u svoj rom je da je rom automatski sve app instalirao na ext particiju. nije bilo izbora gdje da instalira app nego odma ide na ext particiju. mogao si poslije u settings applications prebaciti app na sd card ali to nije radilo apsolutno nista, app bi i dalje ostao na ext.

i jos najgore sto svaka app bez obzira sto je na ext particiji, svejedno moze koristit "/data" koja je na internal memoriji i tsmo snimat neke svoje informacije. i onda se tako i tako memorija puni samo sporije. recimo instaliram app od 20mb al ona zauzme samo 5mb internal memory. uglavnom nije istina da app2ext ne trosi memoriji telefona.

uglavnom, sto je rom blize stock romu + oc - smece to sam ja sretniji :)

Nisam bas siguran u to sta ti govoris.
Bas gledam u Link2SD i vidim da se svaka(skoro) aplikacija sastoji od:
-Apk
-Dex
-Lib

Kad sa Link2SD "pribacis" aplikaciju na sd-ext na internoj memoriji telefona ostaje samo link (nekad Lib i Dex).
Ja imam karticu class 10 i nisam bas primjetija da mi je mobitel toliko sporiji kao sta ti kazes.
Mozda ROM-ovi za "druge" telefone nemaju a2sd zbog toga sta "drugi" telefoni imaju vise interne memorije za spremanje aplikacija.
Ja sam sad na GGR romu i imam na sd-ext particiji oko 250MB raznih programa (igara). Na internoj memoriji drzim programe koje koristim svakodnevno (alarm, theme, operu, SMS i sl.).

@Vuco

Probaj na ruskom romu instalirat Link2SD, umisto app2SDGUI i terminala.
Meni su bili komplicirani.

PS
Evo vidim da je izasla verzija 2.0 VELCOM MOD, changelog je opsiran:
http://translate.google.com/translat...-mod-v184.html

@Vuco koju verziju VELCOM MOD koristis?

silvio12 24.01.2012. 08:42

http://translate.googleusercontent.c...g6MXVU72WOKJUw
evo novi GGR rom čini mi se jako dobar

lean&mean 24.01.2012. 09:07

sad

Citiraj:

Autor antebr (Post 2082487)
Bas gledam u Link2SD i vidim da se svaka(skoro) aplikacija sastoji od:
-Apk
-Dex
-Lib

Kad sa Link2SD "pribacis" aplikaciju na sd-ext na internoj memoriji telefona ostaje samo link (nekad Lib i Dex).
Ja imam karticu class 10 i nisam bas primjetija da mi je mobitel toliko sporiji kao sta ti kazes.
Mozda ROM-ovi za "druge" telefone nemaju a2sd zbog toga sta "drugi" telefoni imaju vise interne memorije za spremanje aplikacija.
Ja sam sad na GGR romu i imam na sd-ext particiji oko 250MB raznih programa (igara). Na internoj memoriji drzim programe koje koristim svakodnevno (alarm, theme, operu, SMS i sl.).

@Vuco

Probaj na ruskom romu instalirat Link2SD, umisto app2SDGUI i terminala.
Meni su bili komplicirani.

PS
Evo vidim da je izasla verzija 2.0 VELCOM MOD, changelog je opsiran:
http://translate.google.com/translat...-mod-v184.html

@Vuco koju verziju VELCOM MOD koristis?

Postoji razlika izmedu app2ext i app2sd.
app2ext stavlja sve aplikacije na ext particiju.
app2sd omogucuje da se app koje inace nemogu ic na sd ipak prebace tamo al osave link na memoriji.

A puno ljudi govori o app2sd a misli na app2ext tako da je zbunjujuce.

Meni je app2ext koji sam isprobavao radio osjetno sporije, vjerovatno jer imam losu sd karticu. Tebi sa class 10 karticom vjerovatno nece :D al sigurno nece ni radit brzo kao na internal memory. Al opet sa dobrom karticom moze radit dovoljno dobro da ne osjetis lag.
Ne postoji sansa da je ext particija brza od internalne memorije. Mozda je dovoljno brza da se ne vidi lag, ali nikako nece bit brza.
U tvom slucaju sa class 10 karticom i ima smisla stavit ext particiju, al opet ces ju trosit previse i stavi si ext2 particiju.

A ja sam na svom mobitelu testirao to sa class 4 i class 6 karticama. Mobitel je bio daaaaleko sporiji. Kad palim neki app tocno vidim kako stane na 2s pa tek onda upali itd. Ista stvar je i za swap.

E i jos nesto. Ako koristis ext particiju napravi ext2 particiju. ext3 i ext4 imaju smisla samo ako imas disk veci od 100gb jer je najvise napravljeno na indeksiranju i neka poboljsanja koja se niti ne vide na kartici od 16 il 32gb. Osim sto ju puno vise trosi jer nema smisla indexirat podatke na kartici od 16gb.

Nego daj mi reci jesi li uopce siguran da app stavljas na ext particiju?
Mozda ih samo stavljas na sd karticu, jer app2ext treba sve app prebacit na ext particiju bez ikakvih linkova, i one koje se mogu prebacit i one koje se nemogu prebacit on sve baca na ext bez problema. A app2sd radi te linkove...

Probaj izvadit karticu pa ju spojit na neko linux racunalo, pa pogledaj sadrzaj ext particije? Jel imas tamo app snimljene?

Nezgodno je na windowsima jer nemozes otvorit ext particije uopce nisu vidljive tako da je tesko provjerit... probaj na neki linux spojit mobitel pa vidi bas ext particiju.

Kako uopce provjeris da ti se app instalirala na ext particiju?

antebr 24.01.2012. 10:35

@lean&mean

Sad sam na poslu pa nemogu ti upload slike s mobitela da vidis, ali popodne cu ih stavit tu.
Pogledaj sa titaniumom imas li uz system ROM, Internal, SD card i SD card (a2sd).
Pogledaj malo tutorijal od programa Link2SD.
Particija je od 512MB i ext2.

"Apps2ext works by creating directories for your apps on you /sd-ext partition which are suitable for unix systems to access in realtime, moving your apps to those directories and then linking those directories back to the original ones. When Android looks for the files, it sees the links and follows those links to find what it's looking for and this all happens in microseconds. In fact, if you have any reasonable SD card (including the one that comes with the Nexus One) you're unlikely to be able to perceive any performance differences.

Because Android sees the links as valid local (internal) file system elements it comfortably assumes that the link destination is an equally valid element and thinks nothing of it."
Pozdrav

Caks 24.01.2012. 10:35

Citiraj:

Autor antebr (Post 2082487)

mi mozes objasnit kak napravit na sd kartici particij?

SHIRI 24.01.2012. 10:43

Citiraj:

Autor Huawei (Post 2082596)
mi mozes objasnit kak napravit na sd kartici particij?

Uđeš u CWM, tamo imas kreiranje particija, odmah te pita kolike hoćeš da budu...

Caks 24.01.2012. 11:26

sta je CWM?

dulesbj 24.01.2012. 12:25

to ti je bios iz kojeg dižeš custom romove,kreiraš particije,brišeš karticu,radiš format,i tako to. volume + i power,i eto te u CWM-u.

Ovo što je keioffice rekao za onog pchakera,je istina,tip je debil,i taj njegov rom je takvo govno,kakvo ja još nisam vidio.NE STAVLJAJTE NJEGOVE ROMOVE!

lean&mean 24.01.2012. 13:40

teaser

Evo vam par screenshotova ovog mog preuredenog CyanogenMod-a od benru89

https://www.dropbox.com/gallery/4505...shots?h=795b8b

Odlicno radi, isto kao benru89 osim sto nema meni nepotrebnih app od kojih pola ne rade, i jos sam stavio odlicne teme na njega...

Ak netko zna neku ThemeChooser temu koju koristi da je dobra neka javi da i nju ubacim...

srkee 24.01.2012. 14:05

pa nema ti smisla izbacit root explorer koji treba za moddanje većini, a ubacit hrpu tema :/

Vuco 24.01.2012. 15:08

@ antebr

Bio sam na 1.8.5, nisam vidio da je 2.0 izašao.

tuba 24.01.2012. 19:49

velcom v2:
RAM:123

CPU INTEGER:237

CPU FLOAT POINT:21

2D GRAPHIC:283

3D GRAPHIC:514

DATABASE IO:155

SD CARD WRITE:32

SD CARD READ:148

CPU FREQ: 729

tuba 24.01.2012. 19:53

1513 REZULTAT ANTUTU BENCHMARK jbga sutra mi stiže class 10 kartica inače na kartici je 512 mb ext 256 swap class 4

tuba 24.01.2012. 19:55

Citiraj:

Autor lean&mean (Post 2082727)
Evo vam par screenshotova ovog mog preuredenog CyanogenMod-a od benru89

https://www.dropbox.com/gallery/4505...shots?h=795b8b

Odlicno radi, isto kao benru89 osim sto nema meni nepotrebnih app od kojih pola ne rade, i jos sam stavio odlicne teme na njega...

Ak netko zna neku ThemeChooser temu koju koristi da je dobra neka javi da i nju ubacim...

360 launcher ima dobre teme 4o

silvio12 24.01.2012. 20:03

Lean&mean e predobar ti je rom po izgledu baš sam takav neki tražio rom,Care
ajde jedva čekam da daš link :respekt:

lean&mean 25.01.2012. 00:21

Sonic CyanogenMod

uskoro...

T0mB1ll 25.01.2012. 03:47

2 pitanja.. kakav je zvuk na tom cyanogenu, onaj benruov mi ej bio pretih.. dal si ti šta pojačavao?

i drugo pitanje.. sad imam tvoj onaj sonic_google rom, ali ne mogu overclockat a ti kažeš da si stavio OC kernel.. niti sa antutu niti sa setcpu, najveća vrijednost je 600..

lean&mean 25.01.2012. 09:34

Slusalica na Sonic CyanogenMod je ista kao i kod benru89, ja nisam vidio nista da je tiho, a i cura prica pola dana na taj mob, nikad nije rekla da ju netko slabo cuje, stvarno nisam sa benru89 vidio taj problem sto su se neki zalili.

A onaj Sonic_google, auuuu kad je to bilo, taj jos nije imao OC kernel i nisam povadio sve iz njega sto se moglo...
Onda sam jos imao Sonic i Sonic_google :D
Sad je samo Sonic i Sonic CyanogenMod.
S tim da Sonic od googla ima samo Market Maps i QuickSearch, isto kao i svi moji romovi...
Nemam sad vise vremena, za vikend cu napravit neke sitne izmjene u oba rom-a i ponovo ih zapakirat, pa cu stavit oba tu.

Do tad ak netko misli da bi trebalo nesto izmjenit, dodat neki wallpaper, dodat neku temu ili boot animation neka javi tu.

JuXo 25.01.2012. 10:24

@ lean:

kazes da si napravio svoja dva ROMa, 2.3.5 i taj benru

koji ti je bolji i da li ima ona traka obavijesti na tom zadnjem benru?

hvala :)

i da, posto sam tudum za ove stvari, kako da napravim potpuni backup prije stavljanja ako nesto zaserem? :D

lean&mean 25.01.2012. 10:53

asd

Citiraj:

Autor JuXo (Post 2083489)
@ lean:

kazes da si napravio svoja dva ROMa, 2.3.5 i taj benru

koji ti je bolji i da li ima ona traka obavijesti na tom zadnjem benru?

hvala :)

i da, posto sam tudum za ove stvari, kako da napravim potpuni backup prije stavljanja ako nesto zaserem? :D

Za backup nemam pojma, ja kompletno sve brisem nema backup kod mene :D Samo spremim stvari sa SD kartice, muziku, slike itd...

Ne znam tocno na koju traku za obavijesti mislis, ako mislis na onaj notifications, to ima svaki rom.

Od ova dva roma ne znam koji mi je bolji. Oba su mi savrsena jer sam ih radio tocno onako kako sam ja zelio da mi rom izgleda. Mozda mi je malo drazi prvi, Sonic, koji je napravljen na stock sluzbenom 2.3.5 rom-u. Jer je oko njega bilo vise posla i on je od svih romova koje sam vidio najblizi stock rom-u i cist kao suza, a ima OC kernel.

Iako oba roma su dosta slicna, oba imaju Hauwei Launcher, oba imaju iste korake kod OC-a. Jedina razlika je sto je Sonic Cyanogen mod dosta brzi rom, i na testovima je bolji, pogotovo CPU je jaci kad se clocka. Al Sonic je sa druge strane napravljen po sluzbenom rom-u i znam 100% da je stabilan, da ce slusalica radit kako treba itd. On je pouzdan rom. Dok je Sonic Cyanogen malo "Bleeding edge", iako je mocniji i preformansama i mogucnostima.

Nisam jos ovaj zadnji Sonic sa OC stavio, sad nemogu do linux racunala :S , za vikend cu ih oba jos malo pojacat pa ih stavit opet tu.

tuba 25.01.2012. 13:57

lean&mean

problemi sa sinhronizacijom kontakata sa gogle servera ,skinuo sam gmail i instalirao extra nakon što si napomenuo da je maknut ali mi ne dopušta sinhronizaciju kontakata btw ovo mi je prvi takav slučaj..ostalo sve zasad jbno leti stvarno je brz antutu bench 1650 sa lošom karticom na 710mhz

tincha95 25.01.2012. 14:27

pozdrav... jedno pitanje...
kupio sam karticu od 8gb... instalirao par aplikacija( sve ukupno velicine cca 50mb)
i danas odem na market da skinem aplikaciju Maminjo i stavim ja skidat,skine i pise instalacija nakon par sec prekine i napise puna memorija... wtf?!?!?!?!?!?
odem skinut igru zombie dash( veca za oko 3 mb) i ljepo skine i instalira... stvarno neznam u cemu je problem... jel moze pomoc!?!??

tuba 25.01.2012. 14:41

Citiraj:

Autor tincha95 (Post 2083767)
pozdrav... jedno pitanje...
kupio sam karticu od 8gb... instalirao par aplikacija( sve ukupno velicine cca 50mb)
i danas odem na market da skinem aplikaciju Maminjo i stavim ja skidat,skine i pise instalacija nakon par sec prekine i napise puna memorija... wtf?!?!?!?!?!?
odem skinut igru zombie dash( veca za oko 3 mb) i ljepo skine i instalira... stvarno neznam u cemu je problem... jel moze pomoc!?!??

možda si trebao promijenit u postavkama telefona da instalira na sd card jer ima malu memoriju telefona pročitaj forum od početka pa se probaj negdje pronaći imaš n ekoliko probrama koji ti pomažu u raspoređivanju downloada i instalaciji istih probaj link2sd

tincha95 25.01.2012. 14:44

Citiraj:

Autor tuba (Post 2083783)
možda si trebao promijenit u postavkama telefona da instalira na sd card jer ima malu memoriju telefona pročitaj forum od početka pa se probaj negdje pronaći imaš n ekoliko probrama koji ti pomažu u raspoređivanju downloada i instalaciji istih probaj link2sd

ok zahvaljujem...
jos netko ima kakvih rjesenja???

androidfan 25.01.2012. 16:04

ext i swap

da li se ext particija može koristiti sa bilo kojim romom (trenutno me zanima za onog prvog neclockanog kineza) ili samo sa onima koji su podešeni za to poput Goranovog? i da li se može napraviti na već instalirani rom (ili preko backupa)... ili se rom mora od nule ponovo instalirati? (najvjerojatnije da ne može jer su već neke aplikacije prebačene na SD, a particioniranjem bi se to obrisalo)...

swap ne bi koristio, mislim da je ovo rama sasvim dovoljno... sa swapom ili bez uvijek je isto rama slobodno, a nepotrebno brlja po kartici...

ljudi govore da se za swap stavi 0 ... imam clockwork 4.nešto... prilikom izbora veličine swapa nisam siguran da postoji nula?

tuba 25.01.2012. 16:11

Citiraj:

Autor androidfan (Post 2083847)
ext i swap

da li se ext particija može koristiti sa bilo kojim romom (trenutno me zanima za onog prvog neclockanog kineza) ili samo sa onima koji su podešeni za to poput Goranovog? i da li se može napraviti na već instalirani rom (ili preko backupa)... ili se rom mora od nule ponovo instalirati? (najvjerojatnije da ne može jer su već neke aplikacije prebačene na SD, a particioniranjem bi se to obrisalo)...

swap ne bi koristio, mislim da je ovo rama sasvim dovoljno... sa swapom ili bez uvijek je isto rama slobodno, a nepotrebno brlja po kartici...

ljudi govore da se za swap stavi 0 ... imam clockwork 4.nešto... prilikom izbora veličine swapa nisam siguran da postoji nula?

najbolje se koristi sa benru 89 i ggr obe verzije ,može se koristit na svim romovima ali ih samo neki prepoznaju ggr ili benru swap 128 ili 256, ext kod mene 512 može i manje .sa instalacijom benrua89 on ti promijeni automatski taj tvoj clockwork 4 u 5026

androidfan 25.01.2012. 16:33

Citiraj:

Autor tuba (Post 2083852)
najbolje se koristi sa benru 89 i ggr obe verzije ,može se koristit na svim romovima ali ih samo neki prepoznaju ggr ili benru swap 128 ili 256, ext kod mene 512 može i manje .sa instalacijom benrua89 on ti promijeni automatski taj tvoj clockwork 4 u 5026

za clockwork znam, nakon benrua sam vratio četvorku jer mi petica nije bila baš najjasnija, nešta je štekalo...

a niš, onda trebam isprobat... benru mi je i dalje neprihvatljiv sa svojim problemom prilikom poziva... dok kod ggr mi fali onih 600MHz... ne bih ga htio držati na 780, ne bi išao preko 710MHz...

tuba 25.01.2012. 16:57

ics 7.2

http://img401.imageshack.us/img401/9...6231760.th.png
http://img822.imageshack.us/img822/7...6596340.th.png
http://img252.imageshack.us/img252/3...4463584.th.png

najjači rom u benchmarku kod mene 729mhz zadnje stabilno može se vidjeti is fotki

maxtormaster 25.01.2012. 17:42

narode ja se izvinjavam ali zabolila bi me glava da sad prelistavam 43 stranice ovog posta a naravno tice se ovog mobitela . uzeo sam 2 komada i sad idem ispocetka . kolko tolko sam skontao sta di i kako ali nisam nigdje nasao kako ste otkljucali telefon,tj koa je procedura ?nasao sam vec i lika na ebayu gdje bih uzeo unlock code ali jel netko moze neko kratko uputstvo?
upaliti mobitel sa novom karticom kliknut ovo ono tj ne znam sta pa ako nije problem?

hvala unaprijed

dulesbj 25.01.2012. 18:14

Citiraj:

Autor androidfan (Post 2083863)
za clockwork znam, nakon benrua sam vratio četvorku jer mi petica nije bila baš najjasnija, nešta je štekalo...

a niš, onda trebam isprobat... benru mi je i dalje neprihvatljiv sa svojim problemom prilikom poziva... dok kod ggr mi fali onih 600MHz... ne bih ga htio držati na 780, ne bi išao preko 710MHz...

Stavi si fusion rom,to ti je zadov rom sa kernelom od benrua,možeš ga dizati postepeno,a slušalica je glasna.:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:12.