![]() |
Ima netko da koristi RBA mtoken?
Radi se o tome da kad plaćam online nešto, npr. iz browsera na kompu, nakon što prođe payment gateway otvori se ona stranica od Raiffe gdje se traži dodatna potvrda. E, sad bi to kakti trebalo poslati push poruku na mobitel koja nikad ne dolazi :) Onda moram čekati minutu, nakon toga moram ručno iz mtokena generirati kod za što trebam upisati šifru trgovca + iznos. To je tlaka. RBA support naravno veli da je problem kod mene :) |
Slično i kod Erste banke, moram ući ponovo u George aplikaciju na mobu, m token pa odem na transakcije za potpisivanje i tamo potvrdim transakciju. Kažu u banci da po novome to tako mora biti.
|
Kod Erstea moraš omogućiti notifikacije u Georgeu. Nakon toga dolaze push notifikacije za potpisati, ne treba ulaziti u mtoken. Meni tako prolazi.
|
PBZ mobile
Ako vam baca interna pogreska pogledajte u postavkama pod withSIGN da nije istekao certifikat. Lako se obnovi pod promjena lozinke (moze biti ista kao prethodna). Sent from my RMX2002 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kako stoji kod ostalih banaka otvaranje trajnog naloga?
U RBA mi vele da moram doći u poslovnicu :) Što mi nimalo ne odgovara jer imaju trudničko radno vrijeme, a trenutno ne mogu s posla da idem tamo gubiti vrijeme. Dobro da reklamiraju da preko internet bankarstva svakih zahtjev koji se postavi ima težinu kao da sam u poslovnici, tako mi je rekao jedan od mojih privatnih bankara - svaki tjedan je valjda drugi/druga :) |
U mpbz aplikaciji sam slozia trajni nalog sam bez problema.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
U mHPB ima mogućnost eTrajni nalog. Uredno da mogućnost unosa, ali nisam probao kako radi.
U Erste u novom Georgu ima tipka Trajni i štedni nalozi, ali kada stisnem ništa se ne pojavljuje, tako da kao i da nema. |
Citiraj:
|
i u OTP isto 3 minute posla 2 kune naknada.
|
Vidim ja da ću morati mijenjati banku :)
RBA dosta kaska po nekim stvarima za ostalima. Samo treba potrošiti vremena za proučiti troškove održavanja računa i ostalih usluga u usporedbi s drugim bankama. |
Nekidan stigla mailom obavijest da Erste ukida netbanking (*@$&!). Pojavio mi se problem jer trenutno plaćam mamine račune tako da se ulogiram na njen account obzirom da ona nema pojma o smartfonovima.
Jedino što mi pada na pamet je da nabavim neki smartfon, stavim Georga na nju i koristim ga za samo plaćanje njenih računa. Ofkors, bez SIM kartice u njemu. Ima netko bolju ideju? |
Citiraj:
Možda taj nesretni george ima svoj netbanking. Inače, stara mBanking aplikacija i dalje radi, samo se nije smjela nadograditi na novu verziju koju su izdali krajem 6. mjeseca. :) |
Preporuka Banke
Pa ukinut je ima neko vrijeme već...
Pretpostavljam, ti si u Erste banci? Edit: jesi, skužio. Ako imaš dual apps ja bih probao tako. George provjereno radi na više uređaja, samo treba tokenom generirati nove kodove i to je to. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Ja koristim Goerga na svom privatnog mobu i nemam nekih bitnijih zamjerki na njega. Možda zbog toga što ga koristim samo za osnovne stvari.
A ima i gluposti. Ima nekakav kalkulator za mjenjenje deviza. Idem ja računati i kurs full povoljan. Odem u mjenjačnicu kad ono kurs nema veze sa kalkulatorom. Koji q će mi onda taj kalkulator? Netbanking definitivno ima više opcija nego George i ne vidim neke logike u njegovom gašenju. |
Citiraj:
Sve sam provjerio, sve je uključeno, push notifikacije i dalje ne dolaze :) Možda je problem u nekim skrivenim postavkama na sadašnjem mobaču (Realme), prije dok sam imao Xiaomi radilo je sve bez problema. Ti kinezi znaju imati skrivenih postavki. |
Na pocetku dok je tek George izasao je stvarno puno toga manjkalo. Sada sam zapravo svojevoljno ugasio mbanking od erstea jer ce mi ga oni i tako uskoro ugasiti, a George mi ima sve sto mi treba.
Naravno da ovisi od covijeka do covijeka, njegovih navika i rutina. Uglavnom meni koji nemam velikih zahtjeva George je dosao do razine da ima sve kao i mbanking. Jedina stvar koja me i dalje zivcira u Georgeu je dosta duboko zakopan mtoken. Dok dodjem do mtokena za web treba mi ono 15 sekundi. |
Kako ste zadovoljni sa HPB SuperSmart? Razmišljam se skroz prebaciti sa PBZ-a. Radi li kartica normalno sa Revolutom i Curveom? Ima li nešto dodatno za pripaziti?
|
Žorž je teško s......e od aplikacije. Net banking je puno ljepše i preglednije radio.
Čak sam mislio samo radi toga promijeniti banku. Onda me iznenade s promjenom kamate u kreditu na najmanju moguću ccc... |
Citiraj:
mBanking proizvodi Infinum koji je radio i bivši mBanking od Erste, veoma su slični (samo je umjesto plave boje crvena). U ovih godinu i pol koliko ga koristim nemam zamjerke, radi savršeno. Možeš ga skinuti sa Google Playa pa imaš demo mod ukoliko te zanimaju funkcionalnosti. Revolut nadoplata radi bez problema, s time da sad ćeš dobiti Visu (jer prelaze na Visu), a ja sam još uvijek na Mastercardu, ali ne vidim da se netko po forumima žalio da mu ne radi. Jedini nedostatak je manjak bankomata, a od nedavno i ako podižeš novce u pošti se naplaćuje naknada (što je prilično glupo, jer do nedavno su se reklamirali kako je svaka pošta banka), ali eto, ja koristim Revolut uz HPB pa do sad nisam imao problema s podizanjem gotovine. |
@tiki66, hvala za info. Otvorio sam račun preko video poziva, samo još moram do banke za aktivaciju. Vidim da su mi bankomati u Rijeci čak i na ok pozicijama, ništa lošije od PBZ-a.
|
Supersmart je odlican proizvod, jedini u HR takav. Manjak bankomata se rijesi preko revoluta jedino sto se revolut nesto poceo neckati oko toga isto. Ako ti nije do bankomata supersmart mila majka.
|
Mislim da ćeš biti zadovoljan. Frend je na PBZ-u i kaže da im je aplikacija banana, na HPB-ovu stvarno nemam zamjerke.
Kad si već u banci, ako ti treba pristup i eGrađanima, reci da ti daju odmah dokument "Upitnik" kojeg moraš ispuniti pa onda preko mbankinga napraviš pristup i za egrađane. |
Citiraj:
Daleko je to od "banane", što što je nekim ljudima stara bila bolja stvar je ukusa. |
Citiraj:
@franzD, istina da ima više opcija od stare, ali meni osobno je dosad trebala samo reaktivacija kodom od novih fićra. |
Još jedna preporuka za mHPB. Stvarno ok aplikacija i banka.
Kao što su napisali već, jedino što sam za sada primijetio da fali je odobravanje transakcije kroz push notifikaciju. Bilo bi dobro da kao korisnik pošaljete prijedlog za isto. Do sada su skoro sve prijedloge prihvatili i kroz nekoliko mjeseci implementirali. (npr. nije do nedavno bilo moguće samostalno prenijeti token s jednog mobitela na drugi, sada je) Nego, pitanje za vas koji imate devizni u HPB-u (nije dio super smart ponude), da li se može napraviti SEPA međunarodna transakcija s deviznog računa? Npr. već imate 100€ na njemu i želite ih poslati na DE IBAN račun. Da li možete poslati postojećih 100€ s deviznog računa ili vas tjera da kunama kupujete EUR i šaljete? |
Evo ga, krece nova runda "izmjena" (citaj poskupljenja) u ZABAi od 12 mjeseca.
Dokle vise tako (moze li HNB neki vrag poduzeti u vezi tih konstantinh poskupljenja "nakanad" umjesto da prica mjesecima hoce tecaj u zamjeni HRK <-> EUR biti 7.53 ili 7.530998777.... To je sad postala prkasa barem jednom godisnje a nekad i dva puta da poskupljuju vecinu tih nakanada i onda kao naprave PDF obavijest od 50 stranica da nema teorije da se prosjecni korisnik uopce snadje sta se promjenilo i koliko jer naravno ne stave usporedbu staro/novo nego samo novo... :(. https://www.zaba.hr/home/obavijest-o...ce-od-20122021 |
Jedini način na koji će to stati je da promijeniš banku. Dobro je poslati mišljenje, možda nešto i usvoje, ali dok god oni povećavaju cijene, a ljudi ne prelaze u druge banke, oni će nastaviti povećavati cijene jer to mogu.
U trenutku kada im povećanje cijene dovede do osipanja kupaca, stati će i početi razmišljati zašto je to tako. Isto vrijedi za sve banke, ne samo ZABU. Meni Erste ide isto tako na živce. Digli su cijene i to drastično. Sada je 12kn svi računi, 14 ako daš punomoć bračnom partneru. Prije je bio mislim 7-8kn tekući, 5 devizni itd. Kada imaš jedan račun ne osjeti se, ili je čak jeftinije zbog mbankinga, ali ako imaš tekući, devizni i žiro onda se već vidi. Ali ni to mi nije problem, ako je usluga "top" pređeš preko toga. Najveći problem je što usluga više nije "top". Uveli su George koji se raspada. Većina stvari je lošije riješena, sporije, s više klikova. Ili uopće ne radi. Jedino što sam u korištenju primijetio da je bolje je što imaš međunarodne transakcije u mbankingu, koje prije nisi imao. Kradu dane na međunarodnim transakcijama. U drugim bankama transakcija ide isti dan ako je prije XY sati, u Erste je uvijek +1 dan, ili +2 ako je nakon mislim 15 ili 16 sati (ili vikendom). Odugovlače s uvođenjem instant transakcija. Odugovlače s provođenjem HR transakcija. Npr. ujutro u 8 napravite transakciju s Erste na bilo koju drugu banku u RH i vidite kada će ljudima novci biti na računu. U pravilu poslije podne, cca 13 sati. Onda probajte npr. s HPB na Erste, bude oko 9 ili 10 sati. I tako, ima još, ali to možda žulja samo mene, a ne druge. Uglavnom, već sam prebacio većinu na drugu banku, tako da ću uskoro ugasiti Erste potpuno. |
Pa u tome i je stos, nema se di preci kad svi prate i dizu cijene (bar oni koji imaju usporedive opcije/usluge).
Zato i pitam ima li HNB ikakve nadleznosti po tom pitanju (s obzirom da su im zabranili isplatu dividende u 2020/2021 zbog pandemije) mozda ih mogu i ogranicit s tim poskupljenjima koja nisu mala jer u postotcima to rijetko kad bude manje od 20-30% a nerijetko i 50% poskupljenja. Kad bi se placa mogla dobiti "na ruke" bez da se obavenzo ima racun u banci (kao nekad prije) brijem da bi te "naknade" brzo stale ili se smanjile ali to se nazalost nece dogoditi.... |
Imaš gdje preći. HPB je od katastrofa banke postao sasvim solidna banka.
Imaš HPB Super Smart, sve ti je besplatno, možeš imati tekući i žiro račun. Meni je jedina mana što ne možeš imati devizni. Ali i s plaćanjem je jeftiniji od ostalih, tako da i ta opcija igra. Ja sam se za njih odlučio pošto imam skoro 2 godinu SS račun, ali ga nisam do sada ozbiljno koristio. Za ostale banke ne znam kakve su, ali treba provjeriti. Pitanje je što ti treba od usluga. |
Pa moraju negdje uzet novce, sad kad ostanu bez kamata na velike iznose minusa koje su ljudi imali, i 10 000+ kn.
Niš čudno |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Da li je HPB broker, nemam pojma, ali vjerojatno postoje vanjski brokeri. Nisam pokušao kupiti dionice zadnjih 15 godina od kada sam popušio na njima, tako da ne pratim. Ali tada je bilo hrpa brokera koji nisu vezani na banke. Fondove imaju. |
Citiraj:
Ja sam prešao silom prilika zbog kredita u HPB. Najlošija banka što se tiče mogućnosti. Za sve treba ekstra fizička kartica. O kamatama na obročnu otplatu neću ni počinjati itd itd. Virtualna kartica im je naučna fantastika itd itd. |
Citiraj:
|
Proradilo u međuvremenu. Nažalost ne znam koju sam postavu uključio, ali bitno da sad radi :)
|
Hpb je preko mbankinga uveo dizanje gotovine bez kartice na bankomatima (mbankinga izgenerira kod koji traje određeno vrijeme). Takodjer je uveo ono plaćanje putem registriranih brojeva mobitela ili e-maila u fini za koju hpb odradi registraciju. Instant plaćanje u hpb-u je bilo možda prvo u hr.
Meni je hpb supersmart čudo. I ja još imam u Erste sve zbog određenih ugovorenih obaveza. Nije mi Erste loš ali hpb I supersmart su mi top. U pbz nebi da su zadnji ali to je sada možda subjektivno od kada su me kao klinca razvozali sa naknadama na zrak sami... Sent using Tapatalk |
Citiraj:
RBA ima tekući s bankarstvom bez prekoračenja za 15 kn ako ga otvoriš preko aplikacije. Naravno, Supersmart ih sve šije s 0 kn. |
Ko da je tih 30% lako "nagrebat", moras sam sebi radit protuusluge da bi ustedia 10kn misecno...
Moras imat minimalno 6 od 8 sljedecih stavki: 1. Racuni 2. On-line bankarstvo 3. Kreditne kartice [revolving] 4. Kreditne kartice [charge] 5. Krediti 6. Štednja (racuna se i e-kasica) 7. Stambena štednja 8. Investicijski fondovi 5% je ako imas 3 grupe 10% je ako imas 4 grupe 20% je ako imas 5 grupa Ja iman tocke 1,2 i 6. i ne pada mi napamet otvarat investicijske fondove ili stednje u njih da bi ustedia 10kn misecno. A kredite i kreditne kartice necu ni spominjat. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:33. |