![]() |
@mighty
Da ta ploča je overkill. Uzmi H87 ploču. A kako vidim nećeš overclockat,dakle ne treba ti neki masivni hladnjak. Ne kužim se toliko u hladnjake,ali mislim da ti je Hyper TX3 Evo dovoljan(možda i više nego dovoljan). Pogledaj u temi iskustva sa UZIshopom. Tu možeš dobiti još mali popust. Nisam ni najbolji s monitorima,ali traži IPS monitore. IPS su bolji od ostalih. Sve u svemu,dosta dobra je ta tvoja konfa. |
@lolofuxy & dragonslayer
momci kao prvo hvala na munjevitoj reakciji a sad odgovori: što se budžeta tiče, ne bih prelazio 8k, čak bi bilo poželjno da je do 7.5, ali kad već dajem ovoliki novac, 500 kn ne igra ulogu ako ću za njih dobiti bolju stvar optika je sata dajte onda preporučite ploču koja bi po vama najbolje odgovarala hvala lijepa, ali ne bih baš lg, s njima nikad dobra iskustva, bez obzira o kakvoj se elektronici radilo što se tiče čekanja komponenti, nije mi neka žurba, mogu se strpiti nekoliko dana. dostavu nisam uračunavao jer sam u zg-u pa planiram sve to sam pokupiti kad bude raspoloživo, a koliko sam vidio uzishop besplatno dostavlja za iznose veće od 2000 kn... :chears: EDIT: e da, još jedno pitanje pod specifikacijam GPU-a sam primjetio da je minimal requirement PSU od 500 W pa me zanima hoće li ovo koje sam odabrao biti dovoljno ili će grafulji faliti soka? |
Lg ti radi panele za Dell tako da ti je to prakticki ista stvar ;)
Osobno bi ti preporucio sve u jednom ducanu jer komponente na koji ciljas su dosta jeftine i kod njih, a i imat ces manje komplikacija: i5 4440 LC CC 95 AS ROCK B85 PRO4 2X PATRIOT 4GB 1600 MHZ (8GB) KINGSTON V300 120 GB SSD GIGABYTE GTX 760 2GB OC WINDFORCE 3X FORTRON FSP 550W 80+ SILVER COOLERMASTER KNIGHT 350 PLEXI + LG 24" IPS = 8005 kn sa slaganjem i dostavom - Futura it Ako te smeta slozi si u par drugih ducana ovakvu kombinaciju. Malo objasnjenje: - i5 4440 - ima jeftiniju cijenu i razlika je samo 300 mhz u taktu sto je neosjetno - B85 PRO4 - dovoljno konektora, atx formata s dobrim layoutom, USB 3.0 - SATA 3 podrska, te 1g. veca garancija - malo baci oko na As Rock stranicu za detaljnije spec. ali od ovog ti nije potrebno nesto skuplje - GIGA GTX 760 - 1g. veca garancija, tisi i bolji hladnjak, veci oc potencijal za razliku od GW-a - Fortron Fsp 550W - isporucuje vise snage, bolja efikasnost, ali ima 2g. garancije vise - CM Knight - sasvim dovoljnu za navedenu konfiguraciju - dosta prostora, tihi ventilatori i uredan protok zraka, dobar cable managment, raspored bayeva i plexi prozor da si mozes bacit pogled na svoje komponente. edit: Za ovakvu konfiguraciju je dostatan tvoj CX 400 tako da ne obracaj paznju previse na postavljene preduvjete od strane gpu stranica vec samo izracunas okvirnu potrosnju cijele konfiguracije. CX 500 i Fortron su malo jaci tek toliko da se lakse nose s konfiguracijom te da je tisi ventilator radi manjeg opterecenja napajanja. |
hvala na trudu još jednom
proučit ću još malo ponuđene komponente pa donijeti konačnu odluku razlikuje li se ova memorija u čemu od one koju sam ja naveo? trenutno imam gigabyte GPU s tvornički ugrađenim zalman coolerom i nikako mi to nije pojam tišine pa se nadam da kod ove kartice to nije slučaj... još jednom kažem, ne planiram ništa clockati, ali hajde, nije na odmet imati takvu opciju u budućnosti ako zatreba što se tiče kućišta, vizualno mi se ne sviđa i nikako ne želim stranicu od pleksiglasa tako da mislim da ću ostati pri ovom svom prvotnom izboru PSU svakako planiram zamjeniti za slučaj nekakve nadogradnje komponenti u budućnosti |
@lolofuxy
Ja bih mu preporučio HD7950,jer su ona i 760 otprilike iste cijene,a sad će igrice bit optimizirane za AMD(otkad nove konzole koriste AMD hardware). Ali sa obije grafe se može igrati besprijekorno. |
U globalu se ne razlikuju (Vengeance model je vise Oc ram pa ima malo bolje podesene latencija, heatspreadere i sl.), jedino patriot nudi 5 godina vecu garanciju, a u radu neces primjetiti koju imas kad ce sve isto biti.
Uh HD 4850 je usla vec dosta u godine, puno se bolje danas rade hladnjaci i neusporedivo je s tim modelom. Ako trazis kuciste vise minimalistickog dizajna pogledaj Corsair Carbide 200/300R jer CM Centurion bas i nije vrijedan 670 kn. |
trenutno posjedujem ATI karticu i u određenim trenutcima nikako nisam bio zadovoljan driverima s njihove strane, tako da bih ovaj put izbjegao takve komplikacije
hvala na pojašnjenju, bit će onda patriot e ovo corsair 200R kućište već može proći, a gledao sam malo i CM Silencio 650 Pure i mogu ti reći da mi se jako dopada, je nešto skuplje od ovog prvotnog, ali dali bi se rastegnuti, budući da se planiram riješiti ovih starih komponenti. |
Citiraj:
Od tih drivera,svi su išli na bolje. Ja osobno imam 7950 Boost i zadovoljan sam kako radi(1080p na BF3 sve na max preko 55 FPS na skoro svim mapama). Dakle to su sredili,a pošto taj monitor što je lolofuxy predložio je 1920x1200,preporuka je imat što više VRAMa(iako je 2GB dovoljno za tu rezu,ako budeš dodavao monitor,bit će ti korisno) |
veče, slažem si novi komp bez monitora do 9000 kn +- 200 kn gore dole pa bi molio pomoc
|
Namjena?
|
najvise za igre, a onda je tu filmovi, photoshop corel itd
|
Izvolis, vise nego dovoljno za to sto si naveo:
i5 3570K ili 4670K CM 212+ EVO ili Noctua NH U12S MSI Z77A-G45 ili Z87 PRO4 2X KINGSTON 4GB 1600 MHZ (8GB) KINGSTON V300 120 GB SSD TOSHIBA 3,5 1TB SATA 3 POV GTX 770 2GB TROOPER AMMO EDITION LG DVD-RW SATA SEASONIC SS 450G 80+ GOLD COOLERMASTER KNIGHT 350 USB 3.0 PLEXY Ukupno: 8265 ili 8665 kn sa slaganjem i dostavom - Futura it Ukoliko si zahtjevniji korisnik Photoshopa razmisli o 2x A-DATA 8GB 1600 MHZ (16GB). |
sto nije haswel bolji procesor noviji? ili sam ja krivo citao po forumu
|
Ako zelis mozes ici na njega jer je mala razlika u cijeni (4670K + Z87 PRO4), medjutim razlike u performansama su sitne, u gamingu neprimjetne (usporedba) te ako ocekujes nesto veci oc potencijal i zelis kak spada temperature morat ces utrositi vise na hladjenje s Noctuom NH U12S.
Slobodno klikni na boldano jer ti je sve linkano. |
noviji da...bolji nije..nije ni lošiji..više se grije i manje overclocka i skuplji..Ivy Bridge je bolja kupnja
EDIT: objašnjeno već |
Citiraj:
Citiraj:
|
Uzmi po volji, ako zelis sve najnovije idi na Haswella + Noctuu, a ako zelis ustediti idi na Ivy Bridge.
Oc-anje je pozeljno zbog jaceg gpu-a koji sam ti predlozio te da ga procesor moze u potpunosti izgurati u bilo kojoj igri. Ne tjera te nitko da to odmah radis i lako to mozes s vremenom nauciti dok se upoznas s kompletnom konfiguracijom - tutorijala na netu ima na bacanje. |
naravno da hocu novije, pa jel mi mozes s njime sloziti, zaista mi ne igra neku ulogu par kn vise. pa sadasnji mi je komp isto klokan, nisam ja frend je..a i to sto kazes bi proucio pa napravio
|
Pa samo uvrsti gore linkane 4670K + Z87 PRO4 + NOCTUA NH U12S u prvotnu konfiguraciju - krajnja cijena ce ti biti 8665 kn i to je to.
edit: evo pogledaj si iznad uredio sam ti prvotni post. |
jesam i svida mi se..samo sto bih te htio upitati za graficku. NIsam nikad cuo za nju, jesam za asus ili msi gtx770. ova je jedino po cijeni niza od njih sto sam sada brzo pogledao.
|
Pov ili ti Point of view. Vise o njima, slika navedenog modela i vise o njemu. Sve u svemu kao i uvijek izbacuju uvijek solidne modele s najnizim cijenama, te su dosta slicni MSI-u (jedino dolaze s 24 umjesto kao kod MSI-a s 36 mj.).
edit: uz gore navedeno dolazi s odlicnim tihim Arctic Cooling ventilatorima. |
Super..samo još jedno pitanje..Jel dovoljno jako napajanje? Grafička Pise da ttreba 600. I to je to hvala :)
|
Napajanje je dovoljno (na +12V isprocuje 444W),te je u mogucnosti je isporuciti vise od deklariranog. Vise o njemu imas ovdje, radi se o vrhunskom polumodularnom Seasonicu s 5 godina jamstva, gold certifikatom te je kompatibilan s Haswellom. Konfiguracija ti bez oc-a nece pri punom opterecenju povuci ni blizu 400W tako da lufta jos imas.
|
Super...riješili smo i to..čitam sam pa se većinom neko xfx 550 stavlja..sutra odoh po to :)
|
@milbo
Razmisli si o i7 procesoru ako su ti bitne performanse u foto obradi Primjer: Ploča: ASUS Z77-A Procesor: Intel Core i7-3770K Hladnjak: Cooler Master Hyper 212 Evo Memorija: Kingston Technology ValueRAM 16GB(2 x 8GB) DDR3-1600 Grafička: Palit GeForce GTX 770 JetStream 2GB GDDR5 Kućište: Corsair Carbide 200R Napajanje: XFX PRO550W SSD: Kingston Technology SSDNow V300 120GB Disk: Seagate 1TB SATA HDD Barracuda, Serial ATA III, 1000 GB DVD: LiteOn iHAS124 bulk black =8 748,00 kn, besplatno sastavljanje i dostava, članovi foruma imaju dodatnih 3% popusta (navesti pri registraciji da si član - napisati nick na forumu), dućan je www.uzishop.hr |
@milbo
ako ides na gtx770 pricekaj jos koji dan ako ti nije hića, nvidia će spustiti cijene grafickih kartica, pogotovo gtx780 zbog ATI R9 290x graficke kartice |
O koliko nizoj cijeni govorimo?
|
trebali bi fino spustiti cijene, samo dok ih naši trgovci updejtaju mogli bi ostariti...
http://www.pcper.com/news/Graphics-C...X-780-Ti-Price http://www.anandtech.com/show/7465/n...ti-launch-date |
Evo ovako-par frendova se dogovorilo da kupe stroj za bitcoin.
Dakle,cilj im je imati 3 grafe u rangu HD7950/7970/280x(AMD obavezno). Proc kao što znate ne treba jak(sempron 145 je i više neg dovoljan :D :D ). Što treba: Izdržljivost(radit će doslovno 24/7),garancija što duže,HLAĐENJE pod must dobro. Napajanje koliko treba(računam ako svaka troši oko 220w-nekih 800W napajanje) Dakle-cijena nevažna(što niže dok god ima tako neke grafe,bar 700kH/s) Hvala :D :D |
@DragonSlayer
- FuturaIT, 14000 kn :D, besplatno slaganje i dostava. Intel Pentium G3220 3.0 GHz s1150 DDR3 Kingmax 4GB 1600 MHz ASUS Z87-A, s1150 WD blue 1TB, SATA III DVD-RW, LG, SATA 3X MSI GTX770 Lightning 2GB (SLI) Corsiar AX1200W, 80+ Platinum SILVERSTONE Raven RV03, USB3.0, Window - Ako želiš ATI grafe, samo ovo složi u nekom drugom dućanu, u FuturiIT najjače dostupno je HD7870. - Joj meni, ne možemo mi ovako naprijed. :D |
Budem tražio ili u centro ili negdje.
Btw-offtopic-ova nova futura...daaamn sexy :D :D |
Što mislite o ovoj konfiguraciji?
SAPPHIRE R9 270 2G GDDR5 DUAL-X WITH BOOST & OC VERSION, 920MHz (945MHz) / 1400MHz Vodeno hladenje ANTEC H2O 620 Monitor 22'' LED SAMSUNG S22B350TS LS22B350TS, PLS ( IPS) Napajanje 650W Corsair VS Series Intel s1150 Core i5-4670 - 3,40GHz Memorija Corsair DDR3 1600MHz 4GB (2x4GB) Vengeance Low Profile OCZ SSD Vertex450 128GB,R540/W530,90K, S3 SEAGATE HDD Barracuda 7200 (3.5",2TB,64MB,SATA III-600) ASRock Z87-EXTREME3 Cooler Master Elite Knight 350 7.880,86 kn |
650W ti nije potrebno kao ni cpu cooler, a mogao si uzeti i neki veći monitor.
|
Ovo nije dobro sastavljeno. To je konfiguracija iz Linksa? Koja bi bila namjena računala te koji bi bio način plaćanja? Mora biti Intel ili može i AMD? Od Intela predležem Ivi Bridge, Haswell ti ne donosi ništa pozitivno. Ako imaš keš najbolje komponente ćeš dobiti u uzishopu, oni su najjeftiniji. Odakle si? Iz Međuzemlja pretpostavljam da nisi. :p
|
Citiraj:
Snage nikad dosta Cpu cooler-za overclocking ipak treba |
Citiraj:
NIje links Gaming Intel preferiram Ivi bridge,hm nisma siguran Zagreb avansno plaćanje |
Ako ti treba snaga, onda se ne kupuje Corsair VS serija nego Seasonic ili XFX. Kvalitetnih 500W je i više nego dovoljno za tu konfu.
|
Citiraj:
Savjet "kvalitetnih 500w je više nego dovoljno za tu konfu" je neprocijenjiv Hvala |
gimli
Ako ides na oc opciju i pod must ssd + 2TB hdd idi na ovo: i5 3570K MSI Z77A-G45 ZALMAN CNPS10X OPTIMA KINGSTON HYPER X 2X4 GB 1600 MHZ (8GB) KINGSTON V300 120 GB SSD TOSHIBA 3,5 2TB SATA 3 SAPPHIRE R9 270 2GB BOOST FORTRON FSP 550W 80+ SILVER ZALMAN Z3 PLUS ACER 23" IPS Ukupno: 7920 kn sa slaganjem i dostavom - Futura it Eto sve malo izbalansirano i poboljsano: - ubacen K procesor s mogucnosti oc-anja, a ne kao sto si u svojoj kombinaciji ubacio plocu i cpu se neotkljucanim mnoziteljem - promijenjeno napajanje u kvalitetniji i jaci Fortron Raider s 60 mj. jamstva - promijenjen hdd u pouzdaniju i brzu Toshibu, te ustedjeno na ssd-u posto se radi o gaming konfiguraciji gdje ces tesko primjetiti razliku u brzini - poboljsano kuciste - bolji airflow (x4 ventilator, potenciometar), bolje odradjen cable managment - stavljen veci ips monitor E sad ako imas lufta jos u budjetu navedi koliko pa da ti ponudimo jos neka poboljsanja. Inace ako izbacis ssd + hdd te ubacis 1TB sshd (hibrid hdd/ssd-a) mozes ustedjeti i ubaciti jos jacu MSI GTX 760 2GB OC TF III GAMING (sve ispada onda 7720 kn). |
Citiraj:
Hvala Koji hibrid za preporučiti? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:52. |