![]() |
Nakon provjere rutera kaze : 4.3.52.21.01 , znaci da nemogu nista s njim ili ?
|
Flashao sam router po uputama iz prvog posta, rade sva 4 LAN porta ali LAN port 4 ne radi kao WAN port tj. ne mogu konfigurirati spajanje na Carnet/Iskon router. Ikakve ideje? Ima li negdje za pogledati u postavkama routera da li je LAN 4 uopće konfiguriran kao WAN port?
|
Nečitaš sa razumjevanjem, za WAN funkciju / konfig trebaš ubaciti "Ethernet" konfig.
|
Hvala, mislio sam da je to fajl koji vrijedi samo za MaxTV/IPTV korisnike...
|
Ima li načina da osposobim iskonov voip i internet na t-comovom otključanom ruteru, tj. zna li netko kako postavke idu?
|
Evo ja sredio router da radi. Neznam točno dal je bilo do DNS servera....
Nešto sam prije toga krivo napravio, malo me sram priznat što, al ajde bar je sređeno :D . Još uvijek ću probat otključat router, jer kolko vidim dosta opcija se dobiva + novi fw koji bi trebao raditi bolje, a i kolko vidim dosta njih vide poboljšanja u vezi. Malo mi se čini veza manje stabilnija pa cu probati nesto, bit će zabavno. Uglavnom, čitao sam temu malo i vidim da se nekima router zblesirao(zblokiro), jel to posljedica oključavanja? jel se još događaju te stvari? EDIT: evo otključao router(valjda), nema više roze t-come boje, samo da pitam nešto. nakon unosa zadnje linije "download firm http://sx763.co.cc/runtime.img" mi je izbacilo u putty : "Error occurred, can't talk to SCM!". Ja poslije toga nisam apsolutno ništa dirao, otišao sam na nekih pola sata i kad se vratio dočeko me novi fw i narančasto u ruter postavkama, pa pretpostavljam da je sve prošlo u redu, jel se trebam brinut oko toga? FW piše da je 4.3.52.21.01 Btw odličan tutorial, hvala na pomoći. Lijep pozdrav |
to je normalno, i meni je tako napisalo...
EDIT: ima li gdje changelog tih firmware-a? Vec sam par razlicitih potegnuo prema uputama s prve strane i vidim svaki out je nesto noviji firmware ali nigdje ne mogu naci changelog tj sto je ispravljeno. Ima li tko info ili link na tu stranicu? |
Nisam čitao cijelu temu. Imam sx763 od iskona i sve radi osim file sharinga. Sve se da podesiti i pojavi se u kompu i na WDTV-u kao sx763 ali kad ga odaberem jednostavno ne želi otvoriti (ili na wd-tv kaže da nema medie)...
Mreža je istog imena, useri su napravljeni... neznam više šta bi moglo biti... Jeli to do iskon firmwarea, bi li pomoglo otključavanje? |
Pozdrav. Prešao sam sa T-Coma na Optimu i uzeo sam njihov ruter TP LINK TD-8951ND no nekako mi se čini da mi veza nekak čudno radi. Kao da svako malo gubi vezu. Kako mi je ostao stari ruter od T-coma Siemens SX763, našao sam ovaj post pa sam probao otključati taj ruter jel mi je ovaj TP link na Annexu A. FW u Siemensu je bio 4.3.52.21.07 .
Sve sam učinio prema uputama, ručno ubacivao bootcode i runtime i kad sam prebacivao na anex a, onda se zbrejkao. Blicale su voip i wlan lampice. Onda sam pokušao preko tftp-a ubaciti anex a preimenovan i uspio. Ruter je proradio, i kad uštekam telefonsku liniju čak je i uspio ostvarit adsl vezu ali se ne želi spojiti na interrnet. Upisao sam VPI/VCI 0/35 i MTU 1462 ali ne pomaže. Sada je FW u siemensu 4.3.52.15.0. Ima li pomoći? Hvala |
Možda banalnost, ubacio user / pass adsl konekcije ?
|
Pozz :D
Prije nego pročitam cijelu temu, pitat ću prvo vas. Dakle, sx je na iskonu. Prema datasheetu podržava PPTP, L2TP, IPsec tj VPN pass-through. Naravno, toga nema u GUI-u, pretpostavljam da je stvar u firmwareu i iskonovom remote-u. FW je 4.3.52.19.00 Daklem, dali otključavanjem mogu doći do VPN Pass-througha ?? Tnx :goood: |
Možda već imaš opciju samo je u GUI - ju sakrivena, treba se igrati sa firebug - om,
znam da ima PPPoE Pass-Trough a za VPN nisam siguran. |
Prolazeći kroz postove primjetio sam to "skrivena"..iskreno, nije mi jasno na što se toćno misli ?
|
Citiraj:
ali joj se može pristupiti pomocu Firebug addona i promjeniti ju, kao da je normalno prikazana. |
Citiraj:
treba se sad malo pozabavit sa scriptama. Ako sam sve nekako ulovio, negdje u scripti bi trebao biti zaključan GUI tab od pass through VPN ?!?! Ako tko ima kakav screenshoot ( ili .... ) dijela skripte gdje se spominje i skriveni PPPoE :fala: |
A da najprije otvoriš origigi eng manual i pogledaš / pročitaš ?
Nije problem stavit drugi uređaj (router) iza Siemensa koji će se brinit o VPN konekciji. Takvo rješenje je jednostavnije zbog više razloga. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Cijela igranka je potrebna radi VPN site-to-site konekciji, a ne remote VPN. Naravno da postoji spomenuti uređaj ( router ) iza siemensa, tj riječ je o Cisco-Linksys VPN routeru. A kad bi i radio čisti remote VPN sumnjam da bi mi prošlo kroz siemens ako nemam VPN pass-through. Ili možda griješim ? Možda imaš ti bolje rješenje ? :goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako se radi o uredu / poslovnici tj. poslovne svrhe onda otkači / makni taj SX ili bilo koji drugi router šta ima Remote Managment. Staviš svoj router i nema više daljinskog prčkanja operatera. Ako ovo budeš odabrao pri odabiru routera pazi da je odgovarajući adsl annex + VPN pass-trough funkciju. Kako i do sada iza njega ide VPN router. U varijanti ako ostaješ na SX - u treba propustiti VPN konekciju kroz njega, da bi to radilo iskoristi PortForward funkciju. Vidi: http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/966/~/troubleshooting-vpn-passthrough-for-home-routers Dakle, ovisno o tipu VPN konekcije otvaraš odgovarajuće portove kako bi se konekcija ostvarila i radila. Sitnica :D |
Sitnica ???
VPN želim dignuti kao nastavak na neku edukaciju, te ga dalje nadograđivat kao stalni kućni VPN. Dakle, nije poslovne naravi. SX je kućni router sa iskon.tv-om. Novi ruter ili nasilno prčkanje po njemu ( flashiranje ) znaći ostajem bez tv-a :hitthewal::hitthewal: c/p NETGEAR linka : 4. Upgrade to the latest router firmware 5. Turn port forwarding for the VPN ports: 50, 51, (and 500, for IPSec VPN's). Turn on port 1723 for PPTP VPN's- used for PPTP control. Turn on port 1701 for L2tp- L2tp routing and remote access. Mogu pokušat samo otvoriti portove 1723 ( Microsoft PPTP !?!? ), 1701 je L2TP, a i 500 kojim dogovaram IKE phase1, tj ISAKMP. Daklem, ISAKMP udp ( koliko ja znam ), mislim da je i L2TP. Bilo bi dobro kad bi prošlo samo sa port-forwardingom. Već sam se pomirio da site-to-site tunel mi neće proći ostaje mi samo remote VPN sa VPN klijentskom aplikacijom. Naravno, stavka prije..upgrade firmware..oko toga i je cijela kvaka. Ako ne prođe nastavljam sa pokušajem otvaranja VPN tabova u GUI-u. Nažalost, nisam niti uspio naći kako sx izgleda kad je otključan i sa vidljivim GUI-em u potpunosti |
vpn protokol je neki određeni ili imaš izbor? osobno uvijek dajem prednost SSTP i openvpn protokolima...
|
Molim nekoga tko ima ovaj ruter otključan i da je na iskonu da mi da screenshotove postavka za net i voip ili active_configfile datoteku. Ovaj Enkom mi se počeo blesirati pa da upogonim dobrog starog SX-a.
|
moraš prvo povaditi podatke iz enkoma...
|
Eh, znaći ništa od toga, posto je Enkom zaključan.
|
može se preko ssh, password je admin mislim.
i onda napraviš dumpcfg i pokupiš podatke. |
Treba mi mala pomoc, imam ovaj ruter, dobio sam ga od druga koji ga je dobio od t-coma u Hrvatskoj i pokušavam da ga nabudzim da radi u Srbiji. Na njemu piše da je za annex B, ovi iz srpskog telekoma mi kažu da ne može da radi kod nas jer je u Srbiji annex A. Naleteo sam na ovu temu i kontam da može da se namesti al jedna stvar mi nije jasna - nemogu da se nakačim na net zbog annexa, da bi promenio annex moram da otključam ruter, da bi ga otključao moram da odradim deo 2 tutorijala koji kaže
"download firm http://sx763.co.cc/bootcode.img noreboot (stisnite enter) download firm http://sx763.co.cc/runtime.img (stisnite enter)". Za ovo mi treba da modem može da se nakači na net zar ne? Ali nece moči jer ce i dalje biti na annexu B a internet provajer na A. Ili ne mora da se nakaci? |
Prođi kroz temu, negdje je opisano kako ubaciti / povući fw fajlove lokalno spremljeni sa kompa umjesto da ih povlači sa neta.
Jasno, prvo skineš fajlove sa neta na kompu koji ima izlaz na net. |
richier ne moras ga otkljucavati,mozes direktno ubaciti i dd-wrt u njega po ovim .Delboy-evim uputama: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227002 sa dd-wrt-om annexe a i b mjenjas po potrebi
|
Citiraj:
|
Ljudi jel zna tko kako resetirat šifru za ulaz u postavke modema. Ja biser mjenjao šifru i sad zaboravio:hitthewal: Probao sam reset na dnu routera i ništa:kafa:
|
:rtfm: fino piše factory reset procedura nakon čega vrijedi defaultni pass.
Ako imaš IMS (VoIp) računaj da ćeš ostati bez njega dok router ne povuče postavke sa ACS - a ili to iniciraju iz SZK. |
IMS (VoIp), neznam ni kaj je to, onda valjda nemam.:D
Znači ako napravim ovo, moći ću se normalno spojit na net ili ću morat podesit modem? Citiraj:
|
Vjerojatno će trebati provjerit / prekontrolirat postavke za adsl konekciju a i wireless ako si sam postavljao.
|
Poštovanje! Slagao sam rođaku Optimu preko Siemens routera i internet radi bez problema, ali optitv ne mogu nikako složiti. Jel mi može netko potvrditi da radi optitv preko ovog routera? I ako može screenshot postavki :) Hvala!
|
Pozdrav,
Puno hvala na ovom tutorialu. Za vikend sam uspio otkljucati Siemens Gigaset sx 763 router, i upgradati ga na Firmware verziju 4.3.52.21.01. Pokusavam ga povezati sa Cisco EPC2100 kako bi povezao dva kompa putem kabla i jos par mobitela putem WiFia. Moze li pomoc kako da to napravim? Nakon sto sam otkljucao ruter otisao sam u sucelje za podesavanje pa na Advanced Settings pa na Internet pa sam pod Connection type odabrao Ethernet. Nakon toga se ruter vratio na tvornicke postavke i kad se resetirao vise nije bio u Ethernetu nego u PPPoE, a etherneta vise nije bilo za izabrati. Nakon ovog sam napravio Restore Configuration sa fileom ethernet_configurationfile.txt koji sma skinuo na ovom forumu (threadu). Sad mi je ruter u Ethernet modu ali mi i dalje veza na net ne radi. Spojio sam EPC na LAN4/WAN port i nista se ne desava. PC koji je spojen na Lan1 ne vidi vezu na internet. Kako da prvjerim dal mi je LAn4 podesen kao Wan? sto jos trebam podesavati? Puno hvala |
Probaj ubaciti Ethernet konfig sa uvodne stranice + reboot + za tvoj slučaj da je na WAN postavljen DHCP cient a ne PPPoE + custom DNS - ovi kabelske . . .
|
Hej Nikky, puno ti hvala na odgovoru.
1. Mozes li mi reci gdje postavljam da mi je na WANu DHCP? trazio sma po sucelju rutera i nisam uspio naci da negdje pise WAN :( Ako sam dobro razumio sve ovo kaj sam procitao ne moram mjenjati ip adresu routera. Kabelski modem mi ima adresu 192.168.100.1 a router 192.168.1.1. ? |
Pa na istom mjestu gdje si prije imao PPPoE konekciju sada provjeri / postavi da je DHCP client. U Ethernet konfigu dobiješ i tu opciju.
Vezano za IP adrese, ne treba ništa mijenjati, mogu ostati defaultne. |
Hvala ti,
Na poslu sam probat cu navecer kad dodem doma :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:26. |