![]() |
Mislim da ti je netko već napisao da je možeš probat otključat u GTX 470
|
Sad je koristi sve dok ti bude radila, a kad jednog dana budeš mijenjao konfu, promijenit ćeš i nju.
|
Citiraj:
Max takt koji sam izvukao iz nje je bilo 885/1015 za 01/03/05 te po 10MHz manje za 06/Vantage/Unigine. |
evo ponovio se i ja za grafu: Sapphire Radeon 6950 2GB Dual Fan (Dirt 3 Edition).
Piknuo je u konfu i radi ko zmaj. The Witcher 2 sve na high (ubersampling off) na 1680x1050 = WHOW. Divota... Hvala svima na preporukama! edit: FUUUUUUUUUUUUUUUUUU- sorry svima, krivi topic. |
ovo je nvidia topic :D
|
ja neću ništa kupit,nego kolko je brža najjeftinija gtx 570 odnosno
PointOfView GTX570 1280 MB DDR5 DVI DVI miniHDMI u magazinu za 2126 u odnosu na na najjaču msi gtx 560 ti hawk 1687?? |
Nisam više u toku tolko sa tim karticama, pa me zanima kartica koja je trenutno isplativa bilo ati ili nvidia!
Ne trebam linkove, samo neki omjer cijene i prformansi! Ja sam gledal ove 3: GTX 550 GTX460 HD 6770 Sve moraju biti 1Gb... trebam znači neku karticu koja trenutno nije najjača ni najslabija i koja u budučnosti bu mogla ići bez problema u SLI/CF uz manja ulaganja! |
@demetrius
Nedovoljno da bi opravdala 500kn razlike u cijeni. Po testovima, razlika je nekih 15%. @danc00 Mislim da je GTX460 najbolje uložena lova. 6770 je preimenovana 5770. |
Citiraj:
|
gtx 460, bez konkurencije po uvjetima koje si postavio.
Jedino što ih je malo teže ubosti rabljene po pristojnoj cijeni, za sada (no ne i nemoguće). Razmotri još i 560Ti rabljenu, omjer realna vrijednost/cijena po oglas(nic)ima isto tako jako dobar. A mahom imaju i (teoretski) duže jamstvo u startu (novije su, generalno), tako da ti je i to "plus". ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Srednji segment? to je 450 nit je za igranje nit je za htpc, a po cijeni je neisplativa za ijedno od navedenog taman sredina dobar odgovor? :) |
Pozdrav,
imam poklon bon u jednoj prodavnici. Vec nekoliko mjeseci na mojoj grafickoj je crkla memorija, pa u igrama mi se pojavljuju nekakvi artefakti. A inace je i sama kartica pri kraju, ponekad mi se desi da jednostavno nece da se probudi, da zakaze usred klipa na youtubeu. Sad, ovaj poklon bon sa pocetka je u vrijednosti 200€. Ispada da mogu kupiti bas jednu GTX550 i jos USB stick :D Sad, da li ce GTX550 fino sjesti u moj computer ili da trazim neko drugo rjesenje. Druga kartica u izboru je NVIDIA Quadro 600. |
Od dvije navedene GTX-ica svakako. Koje modele imaš na raspolaganju za kupit?
|
Imam GTX 550 koja mi je nekako najoptimalnije rijesenje. Nije pretjerano skupa, pa mi ostane da kupim jos neke sitnice koje mi trebaju. Moje napajanje bi trebalo izdrzati?
U izboru imam jos: Asus VGA 6770(jefitinija 30€), Asus VGA 6850(skuplja nekih 15€ od GTX550), Asus VGA 6750 (jefitinija 30€) |
Po tome ti je GTX550 najlošiji izbor. :) Za 15€ više isplati se uzeti 6850. Ako ne nju onda 6770 koja je u rangu sa GTX550.
|
Problem je sam se opekao sa ATI-jem u mojoj konfiguraciji, doduse, uopce sa grafickim karticama.
Naime, kada sam kupio computer u njemu je bila NVIDIA 9600 GT, koja je crkla u prvih mjesec dana. U zamjenu sam dobio ATI 4850 koja je crkla neposredno nakon sto je istekao garantni rok. Onda sam od svojih para morao kupiti ATI HD5850. Eto, a danas je ova graficka i sluzbeno prestala davati znakove zivota. Sad, ne znam zasto mi uopste graficke krepavaju ovoliko, a nista pogresno ne radim. Gledam najjeftinije rjesenje(dobro, ne bas najjeftinije) koje cu moci ugurati u computer. Taj ATI, da li ce moja napojna moci to izgurati, hoce li mi opet otici van garantnog roka, tko zna :( |
GTX550 i 6850 su tu negdje po potrošnji. Da li će krepati ili ne to ne znam. :)
|
Frend me zamolio da ga savjetujem oko kupnje nove kartice no kako zadnjih skoro xy godina koristim samo laptope, ispao sam iz svijeta komponenti..
Dakle; rikava mu grafička i potrebuje novu, cijena cca 100 ojra. grafička koju je imao: NVIDIA GeForce 8800 GT (MIcrosoft C. WDDM v1.1) PCI/EN_512MB DDR3 matična: Gigabyte P35-DS3 Dakle što bolje (jače) za navedenu cijenu. ATI, NVIDIA; nije bitno. Hvala! |
kakav proc ima?
u tom cjenovnom rangu od novih je izbor HD 6770 koje se nadju za nekih 800 kn ili od polovnih po toj cijeni neka gtx 460 ili hd 6850 koje su dosta jače. |
proc je core2duo e8400..
|
onda to kako sam rekao,samo preporuka da bolje ide na jednu od ove dvije polovne ako ide na jače,nađu se sa garancijom od godinu i kusur dana za nekih 800 kn :D
|
Ajde ljudi preporučite za moj CPU duo E6850 3Ghz?
Da zamjenim GTS 8800 320 MB za nešto bolje i kvalitetnije. A da se može kupiti kod nas? Hvala |
Nađi polovnu GTX460 iako je malo prejaka za proc.
|
Citiraj:
Po meni bi ti isto jedna GTX460 768MB bila dobar izbor. |
Citiraj:
Gledam kod ADM-a, vidim da oni imaju dobar izbor kartica od 800 do 1000 kuna. Primjera radi: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9495 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9774 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9897 (ova mi se čini dovoljna za mene) i http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9108 |
Citiraj:
http://www.protis.hr/products/detail...850-3800/47472 |
Citiraj:
Samo da ju CPU može podržat. (inače mi nekako Point of View firma ne uljeva kvalitetu) Više volim Gainward, Gigabyte, ali za te novce šta je, tu je. |
Idem za logikom: zašto ne uzeti nešto jače pa kad se jednog dana bude radio upgrade konfe (mislim na novi chipset) bar grafu nećeš morati mijenjati :)
|
Citiraj:
Kada se bude radio upgrade, onda će to biti komplet. A ne samo GPU. A to neće biti tako skoro.:) Iz serije 4 nvidia mi se čini da će ju CPU moći podržavati. |
Citiraj:
Imaš u Protisu Asusicu i Gigabyteicu sa kvalitetnijim hladnjakom po cijenama oko 850kn pa vidi malo i to. http://www.protis.hr/products/index/...BpAGoAZQBuAGEA http://www.protis.hr/products/detail...gb-gddr5/39316 |
Donbon, nemoj se uopće dvoumiti. Ako je razlika u cjeni minimalna, uzmi GTX550. A taj višak snage u odnosu na gts450 što tvoj proc eventualno neće iskoristit će dobro doći u situacijama kada češ koristiti AA i AF!
|
Citiraj:
Gigabyte službeno preporučuje 400W za 4ku, nisam gledao za 5 seriju sigurno je isto. Čitam razne reviewe za potrošnju struje idle i peak od 180 do 250 W. Imam Corsair HX 520 biti će dosta.:kafa: p.s. Čitam o GPU 550 i CPU Duo 6850. Događat će se osjetan bottleneck!? |
Moze i meni neka preporuka, imam zelju opet tu i tamo zaigrat koju igru na kompu sto mi ne dozvoljava integrirana grafa, pa bi sad trebao neku jako dobru grafu koja bi mi to mogla omoguciti sa malo ljepsim detaljima(ne high, a ni jaki low)
A i da nije preskupo, neki maks, maksa je 800kn, bilo polovno ili ne? bile to dvije grafe za cros ili sli ili samo jedna nije bitno. Hvala unaprijed Ili da jos pricekam sa kupovinom, jer mozda postoji mogucnost snizenja cijena ak izadu neke nove kartice? |
Uskoro bi trebale pasti cijene,a ako zelis kupiti novo onda pricekaj Bozic,uvijek bude neka akcija...
Ja sam danas kupio polovnu HD5770 1GB,ona bi uz tvoj procesor mogla jako pijepo vrtit...mogla bi pokrenut gta iv na nekim skoro pa maks. detaljima ;)....Zavisi sta zelis igrat...koje igrice...koja rezolucija....Ali kad vec imas dobar procesor onda bi trebao i neku dobru grafu uzet...uz taj procesor nekako najbolje pase HD4870,HD5750,HD5770 u slicne.... Polovnu HD5770 1gb mozes pronac za nekih 600kn ovjde na trznici.....dalje odluci sam... |
Kad je bila akcija na graficke, procesosre, maticne i sl. za Bozic??? Samo budu jos skuplje u to vrijeme..Nisu to igracke ili neki jeftini laptopi iz Konzuma..
|
Onda 5770? Ok onda, budem to potrazio i uzeo prije Bozica. i do bozica mozda crosam :D
Hvala na preporuci |
Citiraj:
|
Imam samo jos jedno pitanje, sad sam vidio ovu gtx550, a neki govore da je bolja ona, pa jel se isplati dat 100-200kn vise, radi malo boljih perfomansi?
|
@gaggo
Ako sam dobro shvatio, dilema je 5770 ili gtx550, ja velim 5770. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:14. |