PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Kupovina sa Amazona? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162084)

estugarda 13.08.2021. 15:32

Citiraj:

Autor exzzy (Post 3538439)
https://www.google.com/url?q=https:/...FeA4b7kExFiC6z

Sent from my RMX2001 using Tapatalk

Elektronika kreće na stranici 601 od 1067 i nešto. Na 649 str. me zabolila glava pa sam stao. E sad, nigdje nisam vidio sekciju "autoradio headunit", a bogami ni ništa što bi odgovaralo opisu. Stope se kreću od "slobodno" (štogod to značilo) do 14%. Ajmo reći da je ugovorna stopa carine 10%. Što sad? I što je "Dodatna mjerna jedinica - koja je naćešće - p/st)?

Daklem. Ako sam dobro shvatio, u cijeni koju mi je dao Amazon je i PDV!? Ide li na to sad još 10% carine (ako je to ta stopa)? Ili će pokušati na tu Amazonovu cijenu sa USt (PDV?) dodati carinu od 10% pa još na sve 25% PDV?

exzzy 13.08.2021. 18:23

Nemoze ti opet ic pdv kad si ga vec platio amazonu, ak ti to naplate zali se. I to na amazonu bi inace trebalo bit sav import fee, makar ja do sad nisam vidio nis osim pdva uračunato. Tak da nebi trebo imat zapravo nikakvih dodatnih troškova, al nikad neznas.

Sent from my RMX2001 using Tapatalk

Old.machine 30.08.2021. 21:21

Trebam brzi odgovor jer trenutno ne radi .it chat. Mislim uzeti nešto sa talijanskog Amazona, korišteni item (Amazon warehouse). Ne šalju direktno u hr pa idem preko mailboxa. Poslije s tim ne bi trebalo biti problema u slučaju potencijalne reklamacije sa slanjem u Italiju? Davno prije sam pitao .de u vezi njihovog warehousa, reklamacije (rekli su mi da je garancija 2 god za used iteme) i mailboxa i rekli su mi da neće biti nikakvih problema, pa prepostavljam da je i kod .it ista situacija? I za korišteni item piše ovo:

Citiraj:

The item will be supplied in the original packaging. The packaging will be damaged.
Po nekim prijašnjim iskustvima koje ste pisali u uvezi used Amazon predmeta oni jako točno daju opis kod ovakvih stvari, neće biti nikakav mačak u vreći?

thunder11 30.08.2021. 21:28

Koliko sam ja kupovao....točan opis bas i ne. Uvijek navod da ili nema ili je ostecena originalna ambalaza + da ima kozmetickih manjaka (citaj crte- ogrebotine) od 1cm pa do 5cm...da li sa prednje ili straznje ili bocne strane.

Rijetko vidim da su ikada napisali da primjerice fali popratnih dijelova u paketu.

Kada bi se odlucio slati nazad, pokrenem proceduru preko weba, odem u postu i posaljem. Par dana kasnije legne lova + trosak postarine po njihovom izracunu.

Old.machine 30.08.2021. 21:32

@thunder11 Thnx

Riskirat ću, prvi put uzimam used item, naručio Cloud Flight. Čini se ok cijena (37€ do mailboxa + mailbox 10€ do mene)? Imaju sad 30% na warehouse iteme.

https://www.amazon.it/dp/B078HT686T?...hk_typ_imgToDp

ima još komada s ovim opisom

Citiraj:

Used - Like new
https://i.ibb.co/ZNZhk3L/Capture.png

thunder11 30.08.2021. 22:21

Baš si išao pogledati šta mi treba i da li ima. Ali koliko vidim ipak nije na sve iz warehousea popust. Samo određeni artikli.

Ali u svakom slučaju, da. Ako ti se ne sviđa vratiš. Navedes razlog "nije po opisu proizvoda" i refundiraju ti sve nazad bez pitanja.

Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk

Old.machine 30.08.2021. 23:42

Super :)

U brzini sam napisao, nisu svi na popustu, samo neki. Prošli tjedan sam viđao te popuste na .fr, sad su na .it a na mydealz se spominje da su od 6. rujna i na .de

thunder11 31.08.2021. 11:55

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3542404)
Super :)

U brzini sam napisao, nisu svi na popustu, samo neki. Prošli tjedan sam viđao te popuste na .fr, sad su na .it a na mydealz se spominje da su od 6. rujna i na .de

Da li ikako postoji opcija da se "filtriraju" warehouse ponude sa tih 30% popusta?

Old.machine 31.08.2021. 12:37

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3542501)
Da li ikako postoji opcija da se "filtriraju" warehouse ponude sa tih 30% popusta?

Mislim da ne može, u warehouse dijelu weba se može samo sortirati po kategorijama. Ne vidim nikakvo dublje filtriranje.

coconut 31.08.2021. 13:03

Amazon općenito ima loše fitriranje. Upišeš model nekog moba, a on izbaci i taj mob i milijun drugih. Nije mi jasno kako ne mogu napraviti malo bolji search. Ili ga ne žele napraviti da bi prodali i druge stvari.

robimarko-bug 31.08.2021. 13:06

Vjerovatno ne žele, lakše preko Keepe naći item nego direktno na Amazonu.

Dr. Strange 03.09.2021. 19:36

Gledam imaju sad dosta povoljne poštarine, to zbog one suradnje s HP-om? Više se ni ne isplati uzimati preko mailboxa, naravno ukoliko dostavljaju u HR, a vidim sve više toga dostavljaju.

Old.machine 11.09.2021. 09:30

Citiraj:

Autor Dr. Strange (Post 3543274)
Gledam imaju sad dosta povoljne poštarine, to zbog one suradnje s HP-om? Više se ni ne isplati uzimati preko mailboxa, naravno ukoliko dostavljaju u HR, a vidim sve više toga dostavljaju.

Tako nešto, sad im je poštarina fiksnih 9.99€

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3542377)
Riskirat ću, prvi put uzimam used item, naručio Cloud Flight.

updejt: znači Used - like new, u opisu napomena da je oštećena kutija.

Stiglo prije par dana, kutija malo poderana, unutra sve u top stanju, ali fali audio kabel i micro usb kabel za punjenje što i nije nešto posebno strašno. U slučaju potencijalne reklamacije hoće li Amazon praviti probleme zbog nedostatka tih kabela?

thesaint255 11.09.2021. 10:21

Imao takvu situaciju vise puta. Amazon support je svaki puta rekao da nema nikakvih problema, i svaki puta kada bi mi nesto falilo od sitnica bi mi jos dio novaca vratili. Sada zadnji primjer je bio Delonghi Magnifica S, falio mali plasticni poklopac, rekli nema frke i jos vratili 15€ zbog toga.

Old.machine 11.09.2021. 10:30

Citiraj:

Autor thesaint255 (Post 3545078)
Imao takvu situaciju vise puta. Amazon support je svaki puta rekao da nema nikakvih problema, i svaki puta kada bi mi nesto falilo od sitnica bi mi jos dio novaca vratili. Sada zadnji primjer je bio Delonghi Magnifica S, falio mali plasticni poklopac, rekli nema frke i jos vratili 15€ zbog toga.

Odlično

hvala :beer:

dadoremix 19.09.2021. 16:03

jel tko pokušao kupovat sa amazon.de na rate

nudi mi nešto na 5 rata, ali prilikom verifikacije, trazi cijeli iznos za naplatit, tj provjerit
što naravno ja sad nemam na konto, jer da imam 1400€ platio bi odmah i bok
čemu onda taj njihov sistem od 5 rata, kad nemožeš ostvarit...

Juice 19.09.2021. 17:06

Kupovina sa Amazona?

A s kojom karticom želiš platit?

A i trebaš imat adresu u Njemačkoj, Austriji, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Švedskoj ili Švici

https://www.amazon.de/-/en/gp/help/c...4TH3VF3GZGL8TR

zkljaja 23.09.2021. 11:14

Od nekidan imam prvo iskustvo s Amazon.de. Naručio sam proizvod koji je "in stock" međutim od petka još nema potvrde da je paket shippan - niti estimated delivery date, koliko im obično treba za shippati item? Uzeo sam osnovni shipping od 10€...

Juice 23.09.2021. 11:27

Ovisi tko je prodavatelj. Vjerojatno nije sam Amazon već neki treći dućan pa zato čekaš tolko.
Uvijek možeš cancelirat narudžbu u postavkama.

^SuperUnknown^ 23.09.2021. 11:47

Tako je, imao sam takav slucaj u kojem su izgleda zaboravili ili nekako propustili poslati. Danima je stajalo "preparing for shipping", onda sam otkazao, narucio opet i poslali su unutar par sati :)

Old.machine 23.09.2021. 12:00

Pitaj ih preko chata, biti ćeš instant spojen sa njihovim supportom i znati ćeš odgovor za 3mn

zkljaja 23.09.2021. 12:11

Gledao sam specifično da seller i sender bude Amazon, ako poništim naruđbu da bi uzeo novu, koliko prođe do povrata novca? Uzeo bi item koji je "in stock" i platio brzi shipping..

RimtuTiTuki 23.09.2021. 12:44

Šta si naručio?

Meni se slično desilo sa laptopom - objasnili su mi da je problem zbog baterijom za koji je specifičan shipping i onda neko vrijeme traže način da se shippa, ili da im dođe laptop na skladište sa kojeg mogu shippati prema Hr

zkljaja 23.09.2021. 12:48

Iphone, kada sam narucivao bio je "in stock" , sada za tu boju pise " dispatch time 1 to 2 months". Otkazao sam narudbu pa cu uzeti sa brzim shippingom neku drugu boju...nadam se da ce povrat brzo sjesti.

the_ghost 23.09.2021. 13:03

Amazon obicno ne naplati nista dok ne shipa (barem iz mog iskustva).

zkljaja 23.09.2021. 13:24

Naplatili su se u nedjelju, jučer je iphone te specifikacije promjenjen sa "in stock" na " dispatch from 1 to 2 months"

Otkazao sam naruđbu, čekam povrat pa naručujem "in stock" mob s brzim shippingom. Valjda bu OK

Juice 23.09.2021. 13:49

A mogao si ih na chat pitat koji je status narudžbe.

Koju brojku iPhonea uzimaš?

RimtuTiTuki 23.09.2021. 13:52

Čudno... i iz mog iskustva Amazon naplati kad šalje...

Ali s obzirom da je iphone, mislim da bi ti bilo bolje da si kontaktirao i/ili se malo strpio

Npr ja sam kupio laptop sa njemačkog amazona, a poslali su mi ga iz španjolskog skladišta.

zkljaja 23.09.2021. 17:25

Citiraj:

Autor Juice (Post 3548333)
A mogao si ih na chat pitat koji je status narudžbe.

Koju brojku iPhonea uzimaš?

Nisam uspio naci chat kroz "desktop view" ni app na mobu. Bacalo me na co.uk. Amazon i trazilo da promjenim regiju...

IP 11 64gb, boja koja bude odmah dostupna :)

1v@n 23.09.2021. 19:22

Guglaj Amazon de chat support. Uvijek tako dođem drito do njih her kroz stranicu je nemoguće

domy_os 23.09.2021. 22:22

Citiraj:

Autor papčić (Post 3548326)
Naplatili su se u nedjelju, jučer je iphone te specifikacije promjenjen sa "in stock" na " dispatch from 1 to 2 months"

Otkazao sam naruđbu, čekam povrat pa naručujem "in stock" mob s brzim shippingom. Valjda bu OK

Nisu naplatili nego rezervirali sredstva, a naplata ide kada pošalju.

Chat nije od neke pomoći u slučaju da kasne sa slanjem, imao do sad dva puta debeli delay baš od Amazona kao prodavača. Možeš ili čekati tko zna koliko ili otkazati i ponovno naručiti i nadati se da će ići brže.

Smoki_Gs 24.09.2021. 08:47

Evo moje prvo iskustvo s amazonom.
Kupio dosta periferije sa warehouse deala, 2 misa, slusalice, 2 tipkovnice. Preko mailboxa na consigned i doslo sve jako brzo. Malo kasnim s dojmovima al eto hehe. Sve je bilo kako je opisano, jako bitno je citati kod tih used/returned stanje, npr na jednoj tipkovnici je pisalo "major blemishes on the top side" a to je bilo slovo "s" i "d" izlizan sticker.
I uz jedan bezicni mis sam dobio charging kabal od nekog drugog misa, fizicki ne moze u moga, isao probat na chat support, objasnio sto je, i refundali mi dio love kao da si kupim kabal.

Sve u svemu, na toj periferiji barem 2.5 k kn ustede naspram nove cijene raspolozivog na nabavi :)
Ja prezadovoljan :)

Thx @Old.Machine na linku ;)

Juice 24.09.2021. 09:26

Kak si iskopao te warehouse dealove?
Ja sam pratio onaj generalni link gdje bi kao trebali bit kaj je postao Old.Machine i uvijek je prazna stranica bila.

xlr 24.09.2021. 09:29

Yup, same here, bas ta akcija. Kliknuo par puta i prazna stranica, ali to mi se dogadjalo vec i s regularnim akcijama gdje pratis link i npr otvoris sve sandisk proizvode na akciji - i prazno. Krivio sam mobilni browser i/ili njihov sajt.

Old.machine 24.09.2021. 09:41

Citiraj:

Autor Smoki_Gs (Post 3548592)
Thx @Old.Machine na linku ;)

:chears:

Onaj link koji sam stavio samo je bio samo veza kad se u pretraživanje upiše "amazon warehouse deal" pa onda klikne ispod Warehouse ikone na shop now i tada otvori ovu stranicu:

https://i.ibb.co/Xjwf2wZ/amzn.png

Smoki_Gs 24.09.2021. 10:00

Neznam, mozda je do adrese, kad sam poslao frendu link, nije vidio cijene s dealovima dok nije stavio mailbox adresu.. A meni je uvijek stavljena tako da nisam ni skuzio..

OuttaControl 05.10.2021. 21:46

Uzeo nesto sa amazon.de, uredno platio vat 25% i cekam ja cekam, kad ono dolazi pismo od carine, da dostavim dokumente. Tracking number je UK, ali prodavac je SenseU-DE i pise da je placen pdv uredno amazonu Europe. Sta sad kad mi naplate troskove pregleda? Kome se javljam, posti, amazonu nekom trecem?

Libertus 05.10.2021. 22:23

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3551344)
Uzeo nesto sa amazon.de, uredno platio vat 25% i cekam ja cekam, kad ono dolazi pismo od carine, da dostavim dokumente. Tracking number je UK, ali prodavac je SenseU-DE i pise da je placen pdv uredno amazonu Europe. Sta sad kad mi naplate troskove pregleda? Kome se javljam, posti, amazonu nekom trecem?

Kada mi je isto napravio kinez, također na Amazon.de, odbio sam primitak od carine i poslao zahtjev za povrat sredstava od Amazona.

Da li si ti očekivao da će doći iz UK ili ne?

OuttaControl 05.10.2021. 22:58

Nop nop, amazon.de i seller se zove SenseU-DE pa sam ocekivao da je njem seler. A necu prekidat al bome necu ni pdv placat

Juice 05.10.2021. 23:25

Pa nebitno kaj piše u nazivu prodavača. Pogledaj detalje i adresu otkud je firma.
Firma je očito izvan EU tako da da ćeš platit troškove pregleda. Nećeš platit PDV pišto si ga već platio ali budeš onih 18,5 kn i carinu ako je proizvod podložan carini (knjige recimo nisu no plaća se 18,5 kn za pregled ako su izvan EU).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:45.