![]() |
@xulos:Treba detaljno pregladati zakon o zaštiti potrošača, ali 99,74% sam siguran da se tu ne radi o dobroj volji prodavača ili praksi neke poslovnice nego da imaš pravo tražiti lovu nazad ili nešto uzeti u toj vrijednosti.
|
Citiraj:
|
Zakon o zaštiti potrošača:
Članak 5., stavka 5: Citiraj:
3. Jamstvo za ispravnost prodane stvari (garancija) Citiraj:
2. Odgovornost za materijalne nedostatke Citiraj:
Možda malo srljam, ali mislim da se može tražiti raskid ugovora, odnosno povrat love. |
Citiraj:
|
Ma nisam mislio trazit lovu nazad, treba mi ssd, ali 120 gb ssd je mislim skroz fer zamjena. Sad koji, vidjet cu s njima
|
Citiraj:
I ne zaboravi na novo jamstvo. |
Ma naravno, za garanciju se najmanje brinem ona ide nova s novim proizvodom. links rece ovako : Pozdrav, dijagnostika je završena i dobit ćete novi disk. Reklamacija će biti riješena tokom idućega tjedna. Cudno mi je to sto nisu uopce spomenuli ni koji disk ni sta ni kako.
|
Citiraj:
|
:D ima i toga. Javit cu im se u pon sa svojim "zeljama" , pa cemo vidjeti reakciju :)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
DI je već lud od ovakvih zahtjeva. Zakon je jasan, samo ga ne treba čitati bez razumijevanja i zato je u ZOO jasn definirano i odvojeno što je neispravnost, a što nedostatak. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Po meni nema svojstva za redovitu upotrebu kada proizvod uopće ne radi. Reci gdje griješim, jer ne vidim gdje je neispravnost proizvoda jasno definirana ili ne znam pročitati što piše. Ovo je jedino što sam našao u ZOO: Citiraj:
|
Citiraj:
|
nedavno sam odnio slušalice plantronics 377 jer je mikrofon prestao raditi.. dobio sam u zamjenu drugi model.. sad nešto čitam reklamacijski papir i na njemu piše da se garancija produžuje za 7 dana.. zar ne bi trebao dobiti novu garanciju, kad su druge slušalice u pitanju?
|
Naravno. Novi proizvod - nova garancija.
|
da odem onda samo kod njih i kažem im to? od reklamacije je prošlo nekih mjesec dana, tek sam sad to skužio kad sam sređivao račune
|
Citiraj:
|
Naravno. Tako su i meni uvalili za zvucnu al sam im se obratio preko maila i rekli su mi da garancija vrijedi g dana s novim proizvodom.ili idi tamo ili salji mail.
|
Re: Iskustva s Linksom
To je samo spranca od linksa, ak si dobio nove sluske imas i novu garu. Meni je isto pisalo kad sam misa dobio, pa su mi mailom potvrdili da novi mis s novom garom
|
Citiraj:
U svakom slučaju tih 4gb mi ništa ne znači. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ozbiljno mislim da jesi.Gore ti je iggy rekao, kad dobijas novi proizvod on u nijednom segmentu nesmije biti losiji, sto tvoj jest. 4 gb na ssdu nije malo :) :chears: |
Hm ok, samo da kažem ja sam birao disk. Tih 4gb bilo malo ili ne za ssd ja sam samo osjetio pomak u performansama. Inače nisam cjepidlaka :)
|
Nije to cjepidlacenje, samo oni na nama zaraduju ne mi na njima, i sve sto mozes zakonski izvuc treba :)
|
Ma kužim, ali za nepunih 100 kn razlike se necu zajebavati, da je puno veći iznos onda bi tražio i puno bolji ssd.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Rjesena reklamacija. Prvo su mi ponudili gskill i mushkin pa sam odbio i trazio intela, dobio sam odg: Poštovani, cijena po kojoj je artikl plaćen nije relevantna za rješavanje reklamacije, ali cemo vam izaci u susret te napraviti zamjenu za trazeni disk itd itd . Tako da veceras odoh po intel 520ku :D
|
Citiraj:
|
i to u roku 7 dana ;)
|
Stvar je samo pristupa, ako se odmah bahatiš sa DI, jasno da ćeš dobit patiku. Ovako, ako su u mogućnosti, većina servisa će izać u susret.
|
Meni došao sada SMS:
Poštovani, Vaš artikl je trenutno u ovlastenom servisu, bit cete obavjesteni kada artikl bude spreman za preuzijmanje, lijep pozdrav. Links servis! otišao na /servis, po kodu ih još ne mogu naći: 73469-1508 |
Sada sam se čuo s servisom, rekli su da imaju problema s web-om i da shvaćaju da kodovi ne rade dobro. Što se tiče moje matične, proslijedili su je u vanjski servis, rekla je ženska osoba da misli da će ovaj tjedan već servis to srediti. Zna netko možda koji je to servis? Nisam stigao pitati..inače Asrock ploča :goood:
EDIT: probao sam dodati to u gornji post, ali onda ovaj ne mogu obrisati... |
Ma, jasno, samo mirno i bez bezobrazluka, imaju oni uvijek malo lufta za izići u susret, koliko-toliko...:)
Meni rikne disk prošle godine, nema više toga kapaciteta i proizvođača, pitam može li SSD- može. Zadnja reklamacija sličan slučaj, ali imaju takav disk novije revizije- logično, uzmem taj disk i kraj priče...mislim, imaju i oni nadređene tamo i moraju pravdati ovaj-i-onaj potez, tako da ako ima nekakav logičan (iole) argument, može se dobiti "upgrade", a kada nema smisla, onda nema smisla kenjati (tipa: ne sviđa mi se boja HDD-a"), i gotovo. Bez obzira na tumačenja zakona, imho :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sva reklamacija do sada koju sam imao kod Linksa je završilo na obostrano zadovoljstvo, te vjerujem da će tako i ova :goood: |
više ne kupujem u Linksu zato što su najskuplji u Hr,a i svaki put kad dođem kupit neš'to osjećam se da sam kriv za to i kako se uopće usuđujem ući u njihovu radnju pitati za nešto...ako nešto mrzim to je ne uljudnost a links je to odavno izgubio...pričam za Osijek druge poslovnice nediram...
|
Citiraj:
dečki u linksu u Osijeku su u pravilu pristojni i uslužni ne tvrdim da nema loših dana kod nekog od prodavača ali to su sporadični slučajevi.Inače su vrlo uslužni i imaju poprilično znanje tako da i kad mi nije nešto sasvim jasno se posavjetujem s njima i dosad nisam požalio u kupovini na njihovu preporuku ,a kupujem nešto više od 4,5 godina. smanji malo tenzije i daj se zbroji još nisam od nikog čuo za ovakve frustracije prilikom obilaska trgovine ti si iznimka a poznajem popriličan broj kupaca koji tamo kupuju |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:50. |