PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492)

danc00 02.01.2011. 16:15

Koristi 1h navigaciju pa si pogledaj kolko ti je prometa pocuclalo i to je to!

A EDGE je ista mreža samo sporija! Nema po cijeloj HRV 3G. Vip recimo ima po cijeloj mreži 3G/EDGE no dok TELE 2 nema, i onda koristi od t-mobilea pa ak to ne skužiš/provjeriš cucla ti peneze i duplo je skuplje!

KiLLa SwAg 02.01.2011. 16:59

Ok. Hvala na informacijama. Odlučio sam 100% da ću kupit i4 od 16gb u t-mobile, te ću se sutra zaputit. Znam da telefon ima mana i svi mi preporučuju Android i one HTC-ove, ali jednostavno mene oni ne privlače, mada sa samog aspekta telefona možda ću i pogrješit, ali me nije briga. Sad je problem kao što lega sample reče - uređaji na lageru. Živim u Splitu, ali ne planiram obić svih 5,6 centara. Idem u jedan jedini jer računam da su se pripremili i opskrbili za ovu akciju 50% i vidi čuda sutra rade do 22h.

Skorn 02.01.2011. 17:13

nisam baš previše niti razmišljao o iPhoneu, kada sam sam dobio informaciju jedno veče da dolazi sutradan u Rijeku veća pošiljka 4-orke i nacrtao se tamo u 5 minuta do 8h ujutro. već je bilo kakvih 15-ak ljudi ispred Vipa na Rivi. dobio sam ga isprve, a došao sam više iz znatiželje nego iz nekakve potrebe. poprilično sam zadovoljan telefonom :D

KiLLa SwAg 03.01.2011. 13:42

Evo bio jutros čim sam otvorio oči i tko je mislio da će T-mobile bit profesionalan nek se oglasi da ga opalim po njuški :D Moja predviđanja se nisu ostvarila i ne nisu se opremili dodatnim modelima. Ali to mene nije zaustavilo da uhvatim zadnji model koji je zapravo bio rezerviran od nekoga čak prije akcije. Tak da pogledi nakon što sam ponosno marširao sa onom kutijicom nisu bili nimalo ugodni, pola se reda i raspalo koliko sam shvatio :goood:
Sad se mislim dal da ga jailam, ali eto odlučio sam da ću se malo pozabavit cijeđenjem opcija koje su dostupne legalnim putem. Pa budem vidio.
Što mi samo treba legalna i besplatna aplikacija za prenošenje slika blueom između iphone i bilo kojeg uređaja ne samo jabauka jabuci?:)

flajpan 03.01.2011. 14:33

Citiraj:

Autor KiLLa SwAg (Post 1815628)
Što mi samo treba legalna i besplatna aplikacija za prenošenje slika blueom između iphone i bilo kojeg uređaja ne samo jabauka jabuci?:)

Ne postoji takva aplikacija.

snob 04.01.2011. 00:36

Ponosan vlasnik 4ke 32Gb.
Bio sam skeptican oko mobitela,i oko hypea oko njega,i vec se odlucih za android neki i uleti ovo.
Moram reci da bolji mobitel u zivotu nisam imao u rukama.Fascinantno nesto.

Bartuc 04.01.2011. 20:28

Da li nešto naplate u T-Mobileu ako kod njih kupiš i4 i tražiš MicroSIM (s postojećim brojem)? Jel netko probao to sam rezuckati?

flajpan 04.01.2011. 20:38

Nisu naplatili nista. Stara kartica je deaktivirana, a microsim odmah aktivirana :-)

Bartuc 04.01.2011. 20:43

Odličan, drago mi je da si ti odgovorio pošto me brinula shema na koju planiram kupiti :D Još mi poštar nije došao :(

flajpan 04.01.2011. 21:15

Citiraj:

Autor Bartuc (Post 1816816)
Odličan, drago mi je da si ti odgovorio pošto me brinula shema na koju planiram kupiti :D Još mi poštar nije došao :(

Ma bude uskoro, rok je 5-7 dana, čini mi se.

Bartuc 04.01.2011. 21:16

Ne, još nije došao sa LogIn podacima xD Od 10.12. :(

flajpan 04.01.2011. 22:46

A čovječe, koliko zavlače vas poslovne korisnike - katastrofa! :fuming:

akagirl 05.01.2011. 19:18

Napokon jučer uhvatila iPhone 4 :D u t-comu i to zadnji! sretno svima koji još čekaju..

junkieee 06.01.2011. 11:00

Citiraj:

Autor Bartuc (Post 1816845)
Ne, još nije došao sa LogIn podacima xD Od 10.12. :(

zovi si agenta u T-com. I posalji mail na sluzbu za korisnike, ili se potrudi pa iskopaj broj od nekog glavesine u t-comu, i sve ce biti rijeseno u roku 2 sata.
Tako i mene (firmu) zavlace iz vipa za jos 1 iphone koji nam nisu isporucili pa sam se ja malo zalio, dobio broj od nekog direktorcica za regiju i frajer je rekao da ce u petak stvar biti rijesena.

tomos222 06.01.2011. 11:04

papiri za firmu predani oko 20.12, jos nam nisu nabavili 2 iphona,ni aktivirali tarife

Z-man 06.01.2011. 17:48

Da ne otvaram novu temu, ovdje ću pitat, gdje nabavit ovakav bumper za iphone 4:

http://img135.imageshack.us/img135/6...dhg0dcl.th.jpg

Inače, to je orginalni Appleov. Ako nema originalnog, onda barem postoji nešto slično ? Tražio sam po njuškalu, no bezuspješno.

Codiac 06.01.2011. 21:54

ebay ?

ima toga ko dreka

snob 06.01.2011. 22:34

Ima kod nas neceg postenog?
Ja isto trazim neki bumper,nesto ipak kvalitetnije.

Z-man 07.01.2011. 12:15

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1818490)
ebay ?

ima toga ko dreka

Da, na ebay-u ima ali me zeanimalo da li se može kod nas gdje nabavit :chears:

rak21 07.01.2011. 18:43

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1818760)
Da, na ebay-u ima ali me zeanimalo da li se može kod nas gdje nabavit :chears:

pazi samo jer na ebayu prodaju kopije za koje pisu da su originali (jesu ok kvalitete ali originali nisu). Imam ja jedan koji sam dobio od applea, otpakirao, stavio na mob i vratio u pakiranje (vec sam ranije uzeo koznu Sena ultra slim).

Mozda bi i prodao taj bumper (novi je tako reci) al ne ispod 150kn..

Z-man 07.01.2011. 20:11

Citiraj:

Autor rak21 (Post 1819109)
pazi samo jer na ebayu prodaju kopije za koje pisu da su originali (jesu ok kvalitete ali originali nisu). Imam ja jedan koji sam dobio od applea, otpakirao, stavio na mob i vratio u pakiranje (vec sam ranije uzeo koznu Sena ultra slim).

Mozda bi i prodao taj bumper (novi je tako reci) al ne ispod 150kn..

Ma iskreno, nisam baš picajzla da nužno želim originalni samo neka bude takav jer sumnjam da postoji neka drastično velika razlika između tog i originalnog.
A što se tiče tvoje maske, čujemo se tokom dolazečeg tjedna, nadam se da ju nećeš prodat :chears:.

@svi koji koriste bumpere - da li ulazi prašina ili neke druge čestice koje mogu oštetit mob? Ono, da li postoje neka loša iskustva ? :chears:

zgmmax 07.01.2011. 20:55

ja imam SGP neo hybrid ex

http://www.sgpstore.com/cell-phone/a...ex-series.html

isto je ko i original Appleov bumper, ali iz 2 dijela.

Prvi je silikonska guma koja se stavi i onda na nju ide plastika.

Jako sam zadovoljan sa bumperom i dosta bolje nalijeze od originalnog, tj. originalni ima vise lufta.

Z-man 08.01.2011. 22:51

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1819209)
ja imam SGP neo hybrid ex

http://www.sgpstore.com/cell-phone/a...ex-series.html

isto je ko i original Appleov bumper, ali iz 2 dijela.

Prvi je silikonska guma koja se stavi i onda na nju ide plastika.

Jako sam zadovoljan sa bumperom i dosta bolje nalijeze od originalnog, tj. originalni ima vise lufta.

Da, čini se bolji, a i gledao sam danas neki review. Za sad najbolji bumper koji sam vidio. E sad ti nama reci odkud si ga nabavio, da li si naručivo iz Amerike ili na neki drugi način ? :chears:

zgmmax 09.01.2011. 12:59

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1819930)
Da, čini se bolji, a i gledao sam danas neki review. Za sad najbolji bumper koji sam vidio. E sad ti nama reci odkud si ga nabavio, da li si naručivo iz Amerike ili na neki drugi način ? :chears:

nabavio sam prek ebay-a

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT

nisam bas od ovoga sellera uzo taj case, al sam uzo drugi dio i stiglo je za nekih 2 tjedna.

ak nisi vidio procitaj ovaj topic

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1015402

po meni ovi kaj se zale da nista ne valjaju su u njini i njima bi smetalo sve. ja sam super zadovoljan i sa osjecajem u ruci i gripom samoga casea. Naravno da postoji razlika izmedju originalnog bumpera i ovoga jer je originalni napravljen mislim od gume i ima bolji grip, a ovaj je napravljem mislim od silikona i drugaciji je osjecaj u ruci.

Za sada nisam imao osjecaj da ce mi ispast mob iz ruke kak su neki rekli.

B-Link 09.01.2011. 19:18

Da li netko zna gdje ima iPhone 4 u vipu bilo gdje u hr????

coconut 09.01.2011. 19:34

Nema ih nigdje. Trebali bi stići tokom slijedećeg tjedna.

TheLegend 11.01.2011. 15:19

Dobavljivost

od jucer posjedujem iphone4 i za sad sam jako zadovoljan, stavljena navigacija i malo muzike.
Izgleda da je najbolje iphone uzet kod nekih t-mobile partnera tipa "alo alo" gdje sam ja svog dobio istog trena jer je bio na lageru.

IcyTexx 12.01.2011. 17:27

iPhone Personal Hotspot feature headed to all iPhones in iOS 4.3?

http://www.blogcdn.com/www.engadget....pot-rm-eng.jpg

borisko 12.01.2011. 22:45

Pa za to imamo MyWi koji posao obavlja savršeno :) jedino je a bit pricey - $19.99, ali dobije se usput i USB tethering koji zna biti spas u kritičnim situacijama.

IcyTexx 13.01.2011. 09:53

Citiraj:

Autor borisko (Post 1823113)
Pa za to imamo MyWi koji posao obavlja savršeno :) jedino je a bit pricey - $19.99, ali dobije se usput i USB tethering koji zna biti spas u kritičnim situacijama.

Pa da, zas nes platit 20 dolara kad mos dobit besplatno. Defaultni USB tethering radi oduvijek, barem kod nas.

BlackZ0r 15.01.2011. 18:35

iTunes ne prepoznaje iPhone u recovery modu

dobio sam od frenda iPhone 3g da ga probam popravit,znaci upalim ga i zamrzne se na logou od applea,probao sam svakakve nacine ono kao drzat home tipku i to ali ne reagira..pa sam ga spojio na usb i itunes uopce ne prepoznaje iphone..molim vas pomoc jer sam novi u ovome

HCS 17.01.2011. 15:37

Ekipa, postoji li untethered JB za cetvorku, za Windows, iOS 4.2.1? Ima za Mac ali za Win nisam nasao, :chears:

zeljkotg 17.01.2011. 15:38

Citiraj:

Autor HCS (Post 1826663)
Ekipa, postoji li untethered JB za cetvorku, za Windows, iOS 4.2.1? Ima za Mac ali za Win nisam nasao, :chears:

Nema jos, a izgleda da nece ni biti prije iOS-a 4.2.5 ili 4.3, ovisi koji bude update.

HCS 17.01.2011. 15:52

Ajoj, a doso mi je s tim firmwareom, kaj se isplati stavljat ovaj tethered JB?

zeljkotg 17.01.2011. 15:57

A ovisi o tome koliko imas volje.
Najteze je dok ne podesis sve kako ti hoces i sta hoces.
Tu ide par restarta iPhone-a pa moras svaki puta opet redsn0w-om buditi iPhone.
A posli je lako, pod uvjetom da ne gasis mob bas cesto.

BlackZ0r 18.01.2011. 00:08

kada iphone stavim u DFU mode itunes ga uopce ne prepoznaje plss helpp

Shockre 18.01.2011. 08:38

ovaj personal hotspot radi odlicno! stavio sam 4.3 prekjucer i jucer jedno 6 sati imo taj hotspot upaljen i 4 kompa na njemu i radilo je sve odlicno. jedino kaj zdere bateriju cca 30% vise od bluetooth tetheringa.. al moze vise kompova bit spojeno.

brodjo 18.01.2011. 14:34

Ja kad sa Mywi ukljucim tethering pocne se grijat mob i onda pocne nestajat baterije, doduse spajao sam se uvijek wlanom. Kakvo je stanje s tim personal hotspotom? Meni je baterija isla dolje i dok je bio na punjaču...

snob 18.01.2011. 19:57

Hoce li biti jos iphonea u vipu?
Kaj je ovo,3 tjedna nema posiljke,smjesno,samo navlace ljude...

IcyTexx 18.01.2011. 23:32

Ako koristite defaultni Calendar app...
Pogledajte app Calvetica!!!

http://calvetica.com/images/icon.png

Preeedobar mi je, ima vise opcija od def. kalendara i jednostavnije je pregledavat unesene stvari.
I koristi Helveticu. :care:

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1819180)
@svi koji koriste bumpere - da li ulazi prašina ili neke druge čestice koje mogu oštetit mob? Ono, da li postoje neka loša iskustva ? :chears:

Nabavljam novog bumpera... Appleov ne propusta cestice unutra, ali ostavlja na određenim mjestima točke veličine pol mm koje su sjajne, i tamo metal više nije mat. Nakon dužeg nošenja, korištenja i trenja u džepu.

Jedini caseovi koji mi odgovaraju su tipa bumpera, ne volim one sa pozadinom, pa odo tražit nekog poštenog. Ovaj Neo mi je fora.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:27.