![]() |
Dečki koja bi mi boju preporučili za zidove HT sobe?
Trenutno će ići tv unutra, s vremenom neki manji projektor nadam se. Mislio sam neku sivu izabrati, tamniju nijansu. |
tako je, ajde s nekom sivom, svakako mat, bez sjaja.
|
Treba samo paziti da se ne pretjeruje sa veličinom platna ovisno o klasi projektora. Imamo jedan Sony Vpl55 na 133 inča i fino se vidi pikselizacija pa makar bio i full bluray materijal.
Igore svaka čast na uređenju sobe, baš je lijepa. Jedino kako Gabre kaže staviti tepih i dodao bih još zavjese i možda koju sliku ili policu na lijevi zid, pomogne to puno oko zvuka. I daj majke ti promjeni onaj defaultni HR novogradnja luster, užas 😂 Sent from my G2 |
Citiraj:
Citiraj:
Thanks, drago mi je da ti se sviđa ;) Vidjet ćemo još što ćemo točno sa lijevim zidom, da li neku policu/police, sliku ili nešto sasvim 100to. Ali definitivno će se nešto odraditi i na tom dijelu, no da sam sebe ponovim - ništa previše. Za početak ide vjerojatno neka fotelja. Klasične zavjese ne idu, ali kao što sam rekao u nekom od gornjih postova - idu crni roll on zastori koji će se spuštati za gledanje filmova. Ubacili ste mi bubu u uho više sa tim tepisima, možda se zaletim narednih dana vidjeti da li ima nešto urbano/mega/cool :D Edit: evo na, vrijeđa mi plafonjeru koju sam stavio :P Ma to je svijetlo koje nikad ni ne palim pa mi se neda davati neka jaca para i komplicirati sad. |
stigli mi energy zvucnici neki dan :) aaa ljubavi moje, imao sam ih u hr preko 10 godina, i nikad me nisu razocarali zvukom, a ni sada. Tako melodican zvuk, brz i ugodan, za moju dosta veliku kino sobu malo fali basa, ali onda tu uskoci BIC F12 sub i to zvuci mrak!
sad mi Polk stoje u kutu, i vjerojatno ih prodam pa ubodem UniFi UB5 za te novce. |
Hajd, drago mi da si zadovoljan kako je to ispalo. Uživaj sad ;)
|
Ljudi jedno pitanje, trebam uselit i sad imamo jedan problem. Naime, trebao bi u sobu za HT/Hifi ubaciti i policu sa knjigama (dosta njih)?
Najbolje na zid suprotan tv-u i prednjim zvučnicima? |
Da, iza i ako možeš bočno.
sent from my G2 |
Citiraj:
|
ne mora više to...to je zastarjelo,,, sad ima puno modernijih i učinkovitijih rješenje...i ja si razmišljam da si napravim tako nešta.
|
5 x 3,5 m' je soba. Bit ce prostora za policu iza a ako bude trebalo lako se ubaci tih ploca.
Moram samo skontat sta ispravljam I treba li uopce. Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk |
Citiraj:
sent from my G2 |
Citiraj:
|
Pa kako ti se čini sada zvuk? Jel imaš previše odjeka, jel ti zvone stakla od basa, jel ti jedna strana sobe glasnija od druge...tvoje uho je najbolji mikrofon, onda sustavi kalibracije od par soma € pa onda Audissey sa receivera...
sent from my G2 |
mene stvarno netko ima na piku.
Eno mi opet projektor poceo zajebavat, par veceri za redom se sam gasi sa treptajucim crvenim lampicama na njemu,,, a to nije dobar znak... odnio ga jutros na servis i procjenu. Sad kad me sokiraju s cijenom popravka, uzet cu ga i batom smazat. iduci ako ga budem kupovao kupujem sa najduzim mogucim jamstvom i na bubanj prije isteka. |
zadnja rečenica: skužio sam da to ekipa radi sa svime. auti, perilice suđa, elektronika, ma sve. to im je ušlo u filozofiju života jer su skužili da je rizik od kvara prevelik, a vrijeme provedeno bez uređaja postaje predugo.
|
Nije stvar vremena bez uredjaja nego cijene popravka i da li se uopce moze popraviti.
Platio sam 750$ vent na napajanju (kosta 35$) i lampu (250$). Osgatak ruke i porez. I to je valjda najjeftinjji popravak sto mos imat jer je taj vent odmah dostupan. Ovo ce me izut iz cipela, vrlo lako da ga ni necu popravljat. Sent from my Pixel XL |
Gledaj to s vedrije strane, bude upgrade nekakav :D
Bas nemas sreće s tim. Budeš si morao neko osiguranje uplatit za opremu. Jesu to cijene servisa inače tak visoke općenito, il jednostavno imaš specifičnu stvar pa deru? |
ovdje se sat servisa placa od $90 do $120 na sat. Svejedno auto ili televizor.
A za bilo koju glupost se racuna 2 sata, sat vremena je samo da ga uzme u ruke. |
Bem mu, tebe stvarno ide s tim :/
Ajd držim fige da te za promjenu pozitivno iznenade i da ispadne da je neka jeftina glupost, nikad ne znaš. |
sinoc sam ih zvao, veli da ce ga danas pogledati. Samo je jebada sto mi je recimo zadnje 3 veceri radio normalno par sati, a prije toga par noci se gasio nakon sat, sat i po, 2.
a sutra mi dolazi drustvo doma i sad sam bez projektora, ne mogu malo demonstrirati kucno kino i atmos |
#htTragedies :D
|
A baš :D
Daj im vina i cvita, neće znati jeli Atmos ili aac :chears: |
Posto zivim u zemlji gdje je socijalni zivot ravan NULI, onda te ovakve stvari bas razljute, kad od svih 365 dana u godini bas mora na ovaj j$&#@$ vikend krepat.
Sent from my Pixel XL |
Citiraj:
evo pokupio projektor sa servisa. nema popravka. Maticna baca errore. Veli koristi dok se ne pocne precesto gasiti. A oni ce mi saznati koliko bi me kostala takozvani "billable exchange" valjda drugi projektor ako sam ih skuzio, ili dijelovi koristeni, nije mi bilo najjasnije. Uglavnom, nova ploca 2 soma dolara plus ruke :hitthewal: jedina mi je nada taj billable exchange, veli da je to jeftinije :stoopid: Navodno dobijas novu garanciju 3 godine? iako mi to cudno posto sam projektor kad kupis novi dolazi sa 2 godine :roller: mislim da se zenska zajebala. a sto je najgore, nasao sam na drugoj strani kanade na prodaju JVC X35 koji je ono brutala projektor, 2000 dolara trazi covjek sa shippingom. Samo je van jamstva, a sa ovim sam se opako opekao bez jamstva. platio danas 70$ dijagnostiku... |
Citiraj:
|
Jos cekam odgovor. Ni ja nisam skuzio sto je to. Rabljeni zamjenski dio valjda?
Projektor eno radi bez problema, sad koliko cesto ce se gasiti je pitanje. Sent from my Pixel XL |
malo sam napravio rosadu, prodao Polkove, prodao BIC sub,
pa uzeo KEF Q600c centar, KEF Q300 bookshelfe za naprijed, i sinoc mi pukao film, i prst odletio na SVS PB-1000, stize sutra. Vec godinama citam o tom subu i doslovno nigdje nisam procitao losu rijec o njemu, pa cemo vidjeti :D http://www.harmonique-blog.be/wp-con...06/q600c-1.jpg http://noaudiophile.com/KEF_Q300/KEF_Q300_Speakers.jpg i ovaj bumbar http://bilder.hifi-forum.de/max/5834...000_268595.jpg slike sutra/preksutra |
Pa fino :)
Drmni neke slike prostorije kad uhvatiš vremena, da vidimo kako sve to figura. I baš me zanima kako ćeš biti zadovoljan sa sub-om. Ja se po malo prebacujem sa ideje kupovine pb-2000 na Arendal subwoofer 1.5 :D Glavno da se idejno prebacujem, a to što nisam kupio nikakav sub preko godinu dana, nikom ništa :D Nekako me ful privlači estetika dotičnog Arendala, a navodno je i glede zvuka jednak/bolji od SVS-a... a sad ga znaj. |
iskreno, uopce nisam htio istrazivati ni gledati skullje subove od ovoga. cak ni PB-2000 nisam htio ni cuti rijeci o njemu. :D ako me razumijes. Ovoga svi svi ali SVi hvale svuda i jednostavno se nisam htio zamarati i opterecivati necim jos skupljim od njega.
A slike prosotrije, kako je u podrumu koji je jos uvijek "rough in" nije reprezentativno, ali je ipak i dalje dedicated soba za "mene" gdje su mi se malo curice usuljale sa igrackama ali neka, druzimo se skupa, plesemo i gledamo crtice |
svs pb2000
Stigao jučer, danas igranje koliko djeca dopuste :lol2: Projektor namješten, sutra bi trebalo platno pa onda i završno sređivanje, sakrivanje kablova i slično. i strana gdje je projektor |
to to, ajde isto nabaci sliku kad zavrsis, i za probu, projiciraj na sivi zid, pa da vidis kontrasta i crne :)
|
Citiraj:
Vidjet ću još što/gdje/kako. Citiraj:
Slike! I obavezno napiši dojmove kad sve posložiš i testiraš. |
uff kako ovi Q300 bogatije sviraju, a centar je drugi svemir za q200
stigao sub danas, zena mi slala poruku da ga postar nije mogao iznesti uz par stepenica gore, pa su ga ugurali u garazu :D :D |
Ima netko neki prijedlog za surround zvučnike, planiram ih staviti na zid, na vlastite ili napravljene nosače. Trenutno zadnje glume b&w 602 s2 a oni su veliki da ih stavljam na zid a i šteta mi je.
Po mogućnosti što jeftinije, ne mora ni biti b & w. |
Citiraj:
Citiraj:
Za surround zvučnike su više nego sposobni, a i oku su ugodni (meni barem). Možeš ih vidjeti kako figuraju u mom prostoru x stranica iza u ovoj temi, a i imaš ih i u još većem broju kod kolege sodoma (isto x stranica iza) ;) |
Vidio sam, tako nešto svakako ali moram čekati dok nalete negdje. Takvi ili slični.
Nisam danas bio kući kad je platno stiglo, nadam se sutra... Tražim i led rasvjetu po sobi a nisam htio spušteni strop, sad malo razbijam glavu kako to srediti. Srećom, internet je pun ideja i gotovih HT soba. |
Citiraj:
P.S. Izgleda da cu raditi custom stalke za bookshelfe, prave mrcine, cekam da me sokira sa cijenom metalac :D mali unboxing :D https://www.youtube.com/watch?v=x5DjRPoBO28 |
A sto ovaj PB-ejac ide nisko jaooo, u biti je basa manja, ali vise tamo gdje ga prije nije bilo, vrlo zanimljiv osjecaj.
Recimo pocetak filma Gravity, sami pocetak, tamo odjednom ima vibracije u kaucu, a prije je bilo tiho :D I to na skroz maloj glasnoci skroz. Jedva cekam izvrtit audyseyy sad opet sa novim setom zvucnika. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:59. |