![]() |
Citiraj:
Ovo kaj je tebi zgorelo je po njima samo jedan mali izdvojeni slučaj, nema razloga za paniku.:) |
pa i ja bi rado Corsaira TX 850W, ali ga nema u hrvata :(
a kupovina preko grane tj neta-preko grane mi nije bas naj draza (opeko se jednom neponovilo se nikad) za iznose preko 20-30 eura a i to sam puno reko tako da mi ili ce past Corsair od 750W ili Silverstone Strider ST70F (pa nek je i modularan :) ) |
Citiraj:
Citiraj:
@ante: Jesi razmišljao o ovome (koliko se sjećam identično Chiefu Turbo 750w i TX750 samo što je modularan)? |
Vuco moja iskrena sucut
nadam se da ces uspit dobit garanciju + odstetu |
Citiraj:
Citiraj:
|
nekao mi Thermaltake ne uljeva povjerenje ali to je samo subjektivna procjena
|
Evo jedan review pa procijeni. Čini se savršeno ako je cijeniti po tvojim zahtjevima. I opet ponavljam, napajanje je identično Corsu TX750.
EDIT: Još jedan. |
Vuco nije to samo do dima bice nesto i od zivaca
Aj samo polako, provjetri sobu nadisi se citog zraka, sve ugasi i istekaj iz struje (znas da zlo ne dolazi samo) i aj spat a odo i ja spat sutra me ceka posjet kod punice a to je gore od loseg napajanja :fiju: |
Citiraj:
Da sve pet samo kaj ima 12mj garancije, a to svaki guru mora da zna. :kafa::rtfm: @Vuco, prebio sam se nakon "vuco u bolju" :D ... uuu, što boli u nos. :( Eh, sada sam se sjetio, da mjenjam psu, bez dvojbe bih uzeo 850W Zalmana. :) http://www.techpowerup.com/reviews/Zalman/ZM850-HP/ Bilo ga je u Formelu do nedavno za oko ~ 1200kn, sada ga više nemaju u ponudi. Citiraj:
|
Vuco to se meni dogodilo, ali pazi gdje... U školi :D
Neki tipičan šrot (iako me kolega s drugog foruma uvjeravao da je zapravo Chief Delta 350w u što ne vjerujem) u Asus mATX case-u sa E2200 i integrušom unutra. Zove me frend iz razreda i kaže gle ovo neradi. I stisnem tipku za paljenje kad ono ni pokrenut. Mislim si ili je kabel iskopčan ili je napajanje R.I.P. Stisnem power switch (ugasim ga) i ponovo ga upalim i ono mi eksplodira par centimetara od uha. Bogami se dimilo :D Na kraju za ništa nisam ispao kriv, kaže nastavnik da je već bilo krepano. |
Citiraj:
A nećemo spamat, al definitivno momci kupujte kvalitetnija napajanja. Pouka priče... Izgleda da je na ovom puko kondić, samo ne znam kaj je moglo toliki dim izazvat. |
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: Na njihovoj stranici piše 5 godina za navedeno iz ADM-a. http://www.thermaltakeusa.com/Produc...4&ID=1508#Tab1 |
glede Thermaltake napajanja, obratite paznju na sklonost ka samogasenju, a kakav sam ja pehist to ce se meni 100% dogodit
http://www.jonnyguru.com/modules.php...=Story2&reid=7 aj laka noc ekipa |
ante ti fakat pretjeruješ
za početak tvoja konfa ne troši 470W toliko možda vuče iz mreže a to znači da troši cca 380W mislim veliš da bi 550W bilo malo.... kak je onda moj HX520 bez bada tjerao moju konfu (Q6600 + 4-5diskova + 8800GTS 512 + GTX280 + ostatak iz siga) ;) Osobno bi ti preporučio da si uzmeš nekaj tipa Corsair TX650 / TX750W Silverstone Strider 650W PC P&C Silencer 750W Thermaltake Toughpower 750W TT i Cors 750W su praktički ista napajanja napajanja koja sam naprojao sam i isprobao (osim Silverstonea 650) Silencer je najtiši pri normalnom opterećenju no sva napajanja postanu glasnija kad opterećenje pređe nekih 400-500W (a ti sumnjam da ćeš ih toliko opteretit) priče oko napajanja 9800GX2 -> tu nije bio bad u konektorima nego u samim karticama na njih jednostavno nisi mogo spojit 6+2pin konektor bez da a) režeš konektor na napajanju b) režeš oklop kartice sad postaješ picajzla a koristiš lošije napajanje od svih koje smo ti nabrojali :D i vjeruj mi zblja ti ne treba ništa snažnije od 650W TX750W i Silencer 750W pogonili su kvada sa sve HD4870X2 tak da to tvoje će im bit samo lagana šetnjica |
koliko je dobro napajanje power supply fortron 400W, HQ, PFC
za konfu, procesor intel e5200, grafička sapphire HD 4670 |
Citiraj:
|
Bit će i viška snage. Napajanje je dobro, ali baš nije bogato priključcima, pa kao budeš imao puno komponenti, morat ćeš se krpati raznim adapterima.
Tu imaš više o njmeu i to iz prve ruke od strane forumaša http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1124038 |
e da sad zanima me koja je razlika izmedu fortron bluestorma 400w i normalnog naci onog jeftinijeg fortrona od 400w
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1209 |
evo mene po x put opet za napajanje...nadam se da sad neće otić...dakle radi se o taurus 560w jer bi on bio ok...cijena mu je 200kn...
pozz |
Citiraj:
i ovaj će otić nakon nekog vremena, vrlo brzo. on nemože isporučiti valjda niti 300w... |
pa u dućanu to napajanje košta oko 360kn....i zaš on nebi mogao isporučit 560 w???
i ima garanciju do kraja ove godine.... |
Pronasao, radi se o LC Power Taurus od 560W. Svega 2 12V raila i to 14+15A. Preslabo za tu deklariranu snagu i cijenu, kombiniranu snagu skrivaju ko zmija noge. Za 20kn vise imas Corsair CX400 u ADM koji je jaci i provjereno vrlo kvalitetan, dok za LC nisam nasao posten review. Ajd, 2g garancije na LC znace da nije totalni srot. Ali definitivno ne vrijedi te novce.
|
Dragi lega Wolverine kao sta kazes koristim losije napajanje i upravo zato cjepidlacim jer sam se gadno zeznija sa doticnim pa sad pusen i na hladno, tlacim i gnjavim za informacije o potencijalnom novom napajanju da mi se ne dogodi fjasko ko kad sam kupio doticnog Tagana
A to nek bude skola svima koji misle kupovat novo napajanje narocito skuplje - ne kupujte samo po cjeni i inerciji jer ako je nesto skupo ne znaci da je i dobro, ako ste imali dobro iskustvo sa slabijim napajanjima ne znaci da ce i jace biit isto tako dobro i na kraju nikako ne vjerujte svemu sta ste procitali bilo na papiru(casopisi) ili netu. Da, na zalost postoji velika sansa da kupujete macka u vreci ;) A sad mala povjest mog slucaja i Tagan 700W napajanja, doticno je kupljeno jer sam sumljao da staro (isto tagan od 460W, ali prva serija dok su jos bili dobri, pouzdani i tihi) nije dovoljno jako da tjera dvije 7900GT u SLI, ali na kraju price se ispostavilo da su obe grafe neispravne (imale su gresku na memoriji :hitthewal: u zamjenu dobio 8800 GTX) i za kaznu osta sa napajanjem koje sad imam jer sam ga kupovao na rubu zivaca nakon par mjeseci borbe sa grafama koje nisu htjele proradit kako treba, a svi simptomi su izgledali i upucivali na to da grafe ili nemaju dovoljno stuje ili da nije dobra (da se tako pucki izrazim), jel na kraju se pokazalo da je problem ipak u mom pehu ili peguli (fala ekipi iz ADM-a sta su mi dopustili da kod njih testiram grafe) Eto toliko o tome pa ko je pametan nek uci na tudjim greskama a ko nije nek mu je sa srecom. |
I ja sam tražio savijet glede kupnje napajanja prije cca 2god. i napokon imam napajanje koje me odlično služi(radi bez greške,necvrči i bez drugih nuspojava) ali sam ga u to vrijeme prilično skupo platio cca 650kn, a radi se o Seasonicu 430W koji sam kupio na prijedlog i savijet kolege Wolverin-ea i mogu reči samo sve za "5" napajanje odlično obavlja svoj posao.:chears:
|
Ja sam danas ugradio novi ventilator i nakon 5 minuta mi se samo komp ugasio... Lol
Vjerojatno je do napajanja (trenutno imam neko smece od MS-a, 400W), pa me zanima sto da uzmem... Trebalo bi drzati Citiraj:
P.S. Maticna je ASUS P5VD2, ako to ima kakve veze... EDIT: Sto se konektora tice, trebam bar 3 SATA i 10-ak onih drugih, kablovi srednje duzine ili veci :P |
Citiraj:
|
razmišljam koje napajanje kupiti od ova dva:
Napajanje Raptoxx 500W Professional Series ili OCZ Stealth Stream 500W |
Citiraj:
definitivno OCZ ako baš moraš |
Citiraj:
|
@Jujo
corsair cx 400W 390 kn adm.hr http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6358 a ako hoćeš nešto jeftinije i u vemilu/hgspot-u onda fortron pnf 400W 300 kn |
Citiraj:
Energon, pss...volan etc., psss:D. kao sto covjek kaze konfa ti vuce max maxova nekih 200isitno watta. Moja oko 250po mojoj računici. EDIT: Moja isprika, quotao sam vec stariju raspravu, ali neka ostane da se ubuduce ljudi mogu ravnat ako zatreba. sry |
Za cca 5 dana se ponavljam...
HIPER 4M630-PU 630W 569KN HG-Spot CORSAIR CX400W 429KN Links Zanima me sljedeće... Naime Hiper je dostupan samo u Zagrebu. Je li moguće ga naručit pa da ga pošalju u Osijek jer ne vidim da je uopće ikako dobavljiv. Napajanje je strašno, 600W na 12V. S druge strane tu je provjereni Seasonic 430W u jeftinijem pakiranju. |
za one pare Hiper je bolja kupovina
|
Citiraj:
|
Plati preko webshopa ili uplatnicom pa odi kod dečki u HGspot i zamoli ih da nazovu nek se to napajanje pošalje u idućoj pošiljci robe za Osijek.Tako sam se ja dogovorio bio sa ovima u Brodu da mi case tako dođe kako bi izbjegao poštarinu,došlo je za manje od 7 dana ako se sjećam.
|
imao sam na testu TypeR model snage 630W i bio je nešto mrvicu glasniji od TX750
no isto tako bio je jedino 600W napajanje koje je uspjelo stabilno pogoniti QX6850 + 2x HD4870X2 |
ovo je pitanje iz ciste radozlanlosti:goood:
jel ko zna sta o napajanju CHIEFTEC CFT-1200G-DF - 1200 W http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=034082 gledam ga u novovm VIDI-ju (br 154, sijecanj 2009) di je pobralo dobre kritike pa reko da cujem jel neko sa foruma djeli njihovo misljenje :D |
pokušao sam ga dobit na test pa nikaj...
zanimalo me jer je jeftino no iskreno ak nekom fakat treba 1200W onda je ovo njegov izbor http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...857&kateg=0613 |
nebi se onda moglo uzeti corsair 1000W umjesto tog COOLER MASTER ?
ima ga već po 1600 kn |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:58. |