PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Diablo 3 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111807)

Necto 24.04.2012. 22:00

Blue WoT
http://www.diablofans.com/news/1172-...cs-blue-posts/
:beer:

Crazy Shale 24.04.2012. 22:12

Neznam da li ste vidjeli ovaj video, ali evo sto se tice tezina igre .

http://www.youtube.com/watch?v=IzhoGX_7uFY

De5tr0yer 24.04.2012. 22:25

E da, di je weapon swap? :(

Chuby 24.04.2012. 22:48

Citiraj:

Autor zwer (Post 2149946)
Je bice da si u pravu, jer Blizzard nema ni reputaciju ni povijest sto se tice dobrih igara. Uvijek su prodavali macka u vreci. Osim toga, i krvavi L.A. prosvjedi nazad u danu su poceli kad je ekipa skuzila da je Blackthorne smece. O tome kako bugovita sra*ja bez pravog betatestanja redovito izbacuju za razliku od drugih game kompanija necu ni pricat. Cijena je preje_eno skupa, jer su igre poput Skyrima, Mass Effecta, Battlefielda3 redovito isle za 119,99 kn.

:goood:

Ako se ne varam cijena na sluzbenoj stranici je 60 E za digital verziju, preorder.
Ocekivana cijena je 450kn u Algoritmu dakle spada u skuplje PC igre, stovise cini mi se da sve igre koje si nabrojao su isle po manjoj cijeni od Diabla.
Nakon cijelog cirkusa s auction housom, najava svega i svacega, kako se blizio datum izlaska tako su poceli rezovi na igri i panicno mijenjanje baznih mehanizama u zadnji cas. Da bi na kraju platio punu cijenu za pola igre. I da, tu mislim i na multi koji ce doci jednom kad napokon zavrse igru.
Mislis da siromasni Blizz nema love za dovrsit igru do kraja pa onda pustit na trziste?
Uopce ja ne sumljam da ce se to ispeglat ali je i dalje bezobrazno.
Da Blizz ima i reputaciju i povijest ali su krenuli u zloupotebu istog, jos ce na kraju krenut ko EA :D

KorisNick 24.04.2012. 23:19

To da su "izrezali" pola igre, ti je reko tko? Onaj otpušteni zaposlenik blizarda, koji je uspio čak i izjavit da je D3 po površini istih dimenzija kao i D2, i da su čudovišta velika ali da ih se prelako ubija. Ko prvo, nema teorije da je površinski igra ista kao i D2, jer D2 je skupa s ekspanzijom tražio 2.3 GB prostora na HDD. A D3 bez ekspanzije, traži 12 GB. Koliko sam uspio pratit RPG naslove, jedino ga Witcher tuče po toj količini GB koja se treba instalirat. S druge strane čudovišta koliko sam skužio i jesu malo prevelika i za moj ukus, al da će ih bit lako ubijat i ne bih se baš složio, pogotovo na težim razinama tj. nigtmare hell inferno. Može ispast da sam odvijetnik Blizarda, al stvarno ne vidim nijednu njihovu kardinalnu grešku za sad. Osim ako pod tom greškom ne računate, zaključane atribute prilikom levelanja, i grafički dizajn koji je moram priznat i meni malo nediablovski. Al zato jer sam se toliko naviko na grafiku dvojke, da će mi trebat najmanje tri godine igranja trojke da se naviknem na ovu. Al neka, neka se događaju te promjene, one ne da su poželjne već su i nužne. Ovo je treći nastavak, i od njega se i moralo očekivat nešto novo, po pitanju čudovišta igre scenarija grafike i općenito svega što ova igra nudila u prva dva izdanja. Bilo kako bilo, nemilice udaram po dvojci ova tri tjedna, jer više od muke ne mogu u miru dočekat igru u punom izdanju. :D
A igra je skupa, realno bi bilo dat 300 kn, al pogledaj da sve imalo bolje igre dolaze barem 350kn, tako da za ovaj naslov koji se čeka praktički 10 godina i nije greda izdvojit 50 kn više. Ako kupuješ cd-key, igra te dođe točno toliko 350kn, što nije ni tako puno ako uzmeš u obzir da ćeš najmanje pet godina moć udarat po toj igri. Sve ovisi o tome, kako na to gledaš. ;)

mamutarka 24.04.2012. 23:30

Citiraj:

Autor KorisNick (Post 2150667)
Ko prvo, nema teorije da je površinski igra ista kao i D2, jer D2 je skupa s ekspanzijom tražio 2.3 GB prostora na HDD. A D3 bez ekspanzije, traži 12 GB.

uspoređuješ 2d i 3d igru, jel ti znaš da su teksture ono što smanjuje povećava veličinu?

kako bi te zbeno sad radi ovih gluposti jer ću povraćat trošeći dragocjene minute čitajući sranja koja pišeš. :nono:

Citiraj:

Može ispast da sam odvijetnik Blizarda
da bi postao odvjetnik prvo treba položit maturu, a ti nebi ni malu maturu uspio prika :(

klem 24.04.2012. 23:41

Citiraj:

Autor Necto (Post 2150556)

samo sam se nasmijao na ovo pitanje i Bashiokov odgovor :D
By whose standards is it "Bad" , Yours? , well guess what, YOUR opinion on how I build my character have exactly 0 impact on my enjoyment of a game, and by taking away my freedom to make a mistake you basically sit us down and tell us "no no no, we don't have faith that you can enjoy this GAME without us holding your hand"
It's wrong, and it is insulting.

Woah, let's step back because that's not what I meant. You have total freedom of choice in Diablo III, and that includes making mistakes.

Freedom of choice? :D. Pa ubiti imam...mogu koristit kako me volja skilove koje mi daju :D :D ali jedino me zanimam kak mogu pogriješit u uzimanju skilova :D

De5tr0yer 24.04.2012. 23:57

Citiraj:

Autor Chuby (Post 2150617)
Uopce ja ne sumljam da ce se to ispeglat ali je i dalje bezobrazno.

Kako da ozbiljno shvatiš čovjeka koji ne zna pisat?

Citiraj:

Autor klem (Post 2150691)
samo sam se nasmijao na ovo pitanje i Bashiokov odgovor :D
By whose standards is it "Bad" , Yours? , well guess what, YOUR opinion on how I build my character have exactly 0 impact on my enjoyment of a game, and by taking away my freedom to make a mistake you basically sit us down and tell us "no no no, we don't have faith that you can enjoy this GAME without us holding your hand"
It's wrong, and it is insulting.

Woah, let's step back because that's not what I meant. You have total freedom of choice in Diablo III, and that includes making mistakes.

Freedom of choice? :D. Pa ubiti imam...mogu koristit kako me volja skilove koje mi daju :D :D ali jedino me zanimam kak mogu pogriješit u uzimanju skilova :D

Ček, a koji bi vi vrag htjeli?

Radije bi prešli cijeli normal i nightmare da bi skužili da je build koji radite katastrofa za veće težine, pa bi onda lvl 50 lika samo obrisali i napravili novog, pa ispočetka prelaziti sve do hella da vidite dal ste pogodili?

Mišljenja sam da su ovako puno napravili na privlačnosti igre. Osobno sam odustao par puta na par tjedana od diabla 2 u početku jer sam svaki put bio preslab za veće težine, čak sam se i na normalu gubio. Skillovi su IMHO fenomenalnih efekata i svaki put kad otključaš neki novi dobiješ nekako osjećaj da je fakat jači od onog prethodnog, eye candy al mene veseli. Uvijek mi je bilo fora kad je ekipa letila oko mene kad sam bio osjetno jači od njih.

Teta mi je fan diabla i ona je igrala sa par likova D2 i igra joj je bila odlična, ali svaki put je baš lupila u zid sa tim raznim skillovima jer je uvijek išla probat jedan od svake magije pa ono, izgubiš 20 poena za njih na tom isprobavanju.

Za rune mi se čini ovako: neke će ti pasat, neke ne, na nekim skillovima ćeš koristiti odmah prvu koju otključaš do inferna, na nekima ćeš čekat da otključaš zadnju da to bude to.

Nekako imam osjećaj da se naglasak stavio na opremu koju ćeš nositi na sebi jer se već u ovom malo previewu igre vidi koliko različitih tipova affixa postoji.

BSA<AK-47> 25.04.2012. 00:01

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2150709)
Nekako imam osjećaj da se naglasak stavio na opremu koju ćeš nositi na sebi jer se već u ovom malo previewu igre vidi koliko različitih tipova affixa postoji.

koliko sam vidio po raznim filmekima po jubiotu , "glavniji" naglasak u igri je na loot...što zbog opsežnosti i kompleksnosti samog sistema, ali i što zbog doslovno xxxxx puta više mogučih kombinacija i varijacija itema.

+AH naravno, da i Blizz zagrebe koju kunu na transakcijama....

klem 25.04.2012. 00:18

Citiraj:

Kako da ozbiljno shvatiš čovjeka koji ne zna pisat?

Ček, a koji bi vi vrag htjeli?

Radije bi prešli cijeli normal i nightmare da bi skužili da je build koji radite katastrofa za veće težine, pa bi onda lvl 50 lika samo obrisali i napravili novog, pa ispočetka prelaziti sve do hella da vidite dal ste pogodili?

Mišljenja sam da su ovako puno napravili na privlačnosti igre. Osobno sam odustao par puta na par tjedana od diabla 2 u početku jer sam svaki put bio preslab za veće težine, čak sam se i na normalu gubio. Skillovi su IMHO fenomenalnih efekata i svaki put kad otključaš neki novi dobiješ nekako osjećaj da je fakat jači od onog prethodnog, eye candy al mene veseli. Uvijek mi je bilo fora kad je ekipa letila oko mene kad sam bio osjetno jači od njih.

Teta mi je fan diabla i ona je igrala sa par likova D2 i igra joj je bila odlična, ali svaki put je baš lupila u zid sa tim raznim skillovima jer je uvijek išla probat jedan od svake magije pa ono, izgubiš 20 poena za njih na tom isprobavanju.

Za rune mi se čini ovako: neke će ti pasat, neke ne, na nekim skillovima ćeš koristiti odmah prvu koju otključaš do inferna, na nekima ćeš čekat da otključaš zadnju da to bude to.

pa igre kupujem radi zabave ;). Očekujem slobodu odabira i to mi pruža zadovoljstvo i zabavu. Meni je bio gušt testirat sve moguće buildove koji bi mi pali na pamet a ne kopirat tuđe :). To je freedom of choice i to očekujem a ne da imam slobodu stavit skill point u jedan jedini skill koji je ponuđen na svakom levelu :D.

Kao što kaže čovjek o ovom razgovoru s Bashiokom :D. Od kud njima pravo da odlučuju koji je build loš ili nije :D. To bi trebalo bit na igraču...zar ne ?

Botlorn 25.04.2012. 00:26

Citiraj:

Autor klem (Post 2150722)
pa igre kupujem radi zabave ;). Očekujem slobodu odabira i to mi pruža zadovoljstvo i zabavu. Meni je bio gušt testirat sve moguće buildove koji bi mi pali na pamet a ne kopirat tuđe :). To je freedom of choice i to očekujem a ne da imam slobodu stavit skill point u jedan jedini skill koji je ponuđen na svakom levelu :D.

Kao što kaže čovjek o ovom razgovoru s Bashiokom :D. Od kud njima pravo da odlučuju koji je build loš ili nije :D. To bi trebalo bit na igraču...zar ne ?

Ti znaš da si u diablu 2 mogao birati skillove ovisno na kojem si levelu bio? Nije bilo neke slobode odabira. Mislim, znam da znaš. Pa si prvih šest levela klikao bezveze. I tako do 12. opet.
I nakon 40 dana igranja si imao 10 pointova u hydri, a skužio si da ne valja za tvoj build.

U D3 se slična stvar ponavlja. Možeš ovisno o levelu birati nekoliko buildova. Samo što to ovdje možeš raditi odmah, a ne plaćati respec ili čekati patch da to uvedu na nightmare težini.

I dva disclaimera:
1. SVI, ali SVI igrači mogu odabrati samo jedan build unaprijed i ne mijenjati ga i tako svjesno "pogriješiti".
2. Činjenica da je pola vas (kao što sam i ja) odigralo diablo 2 s različitim buildovima upravo IDE U KORIST TEZI da je ovo u D3 potencijalno (jer još nisam igrao) bolja odluka. Ovako će zadržati s jedne strane više noobova, a s druge meni omogućiti da ne dođem nakon 2 mjeseca do 60. levela da bi shvatio da sam bildao physical damage a odjedno Azmodan ima immunity na to.

Moram priznati da dugo nisam čitao manje argumentiranu i djetinjastiju raspravu na pcekspertu.
Povrh suludih komentara (igra je šarena, diablo 3 je POGLUPLJEN (?!?!) - jer je diablo 2 bio paradigma kompleksne igre i tako dalje...)

potemkin.hr 25.04.2012. 00:31

Citiraj:

Citiraj:

Autor BSA (Post 2150712)
koliko sam vidio po raznim filmekima po jubiotu , "glavniji" naglasak u igri je na loot...što zbog opsežnosti i kompleksnosti samog sistema, ali i što zbog doslovno xxxxx puta više mogučih kombinacija i varijacija itema.

+AH naravno, da i Blizz zagrebe koju kunu na transakcijama....

Jasno da će sav naglasak biti na itemima, kad se SVI abilityji vežu direktno na damage weapona (tipa "does 80% of weapon damage"), tako da će uvijek biti boljih itema.

Osobno mi je interesantan spin na skill tree da sad dobivamo svaki level-dva novi ability za isprobavanje (u D2 mi je kod nekih buildova bilo predugo čekanje od 12 levela za konačno doći do željenog skilla) bez potrebe rerollanja lika za minorne razlike u buildovima, čemu pridonosi i neograničeni respec.
Vidjet ćemo što će na kraju biti kad izađe igra...

klem 25.04.2012. 00:45

Citiraj:

Autor Botlorn (Post 2150733)
Ti znaš da si u diablu 2 mogao birati skillove ovisno na kojem si levelu bio? Nije bilo neke slobode odabira. Mislim, znam da znaš. Pa si prvih šest levela klikao bezveze. I tako do 12. opet.
I nakon 40 dana igranja si imao 10 pointova u hydri, a skužio si da ne valja za tvoj build.

U D3 se slična stvar ponavlja. Možeš ovisno o levelu birati nekoliko buildova. Samo što to ovdje možeš raditi odmah, a ne plaćati respec ili čekati patch da to uvedu na nightmare težini.

I dva disclaimera:
1. SVI, ali SVI igrači mogu odabrati samo jedan build unaprijed i ne mijenjati ga i tako svjesno "pogriješiti".
2. Činjenica da je pola vas (kao što sam i ja) odigralo diablo 2 s različitim buildovima upravo IDE U KORIST TEZI da je ovo u D3 potencijalno (jer još nisam igrao) bolja odluka. Ovako će zadržati s jedne strane više noobova, a s druge meni omogućiti da ne dođem nakon 2 mjeseca do 60. levela da bi shvatio da sam bildao physical damage a odjedno Azmodan ima immunity na to.

Moram priznati da dugo nisam čitao manje argumentiranu i djetinjastiju raspravu na pcekspertu.
Povrh suludih komentara (igra je šarena, diablo 3 je POGLUPLJEN (?!?!) - jer je diablo 2 bio paradigma kompleksne igre i tako dalje...)

U d2 je bila daleko veca sloboda i u skillovima i u statovim. Do 30. Levela se bez problema doslo u 1 danu ako si igrao battle entu ili jedan dva dana ovisi o vremenu na raspolaganju u single playeru. Tu si vec mogao predvidjet kako ce funkcionirat build kasnije uzimajuci u obzir sve varijable. Skill pointove svaki level koje sam dobio sam mogao cuvat ili pikat u sto god sam htio. Bila je mala stanka u alokaciji skill pointova na pocetku ali i to je ovisilo o buildu i koji su mi skillovi trebali. To je sloboda izbora i meni je predstavljalo zabavu. Radio sam sto sam htio i stavljao tamo gdje sam htio.

Botlorn 25.04.2012. 00:48

Citiraj:

Autor klem (Post 2150741)
U d2 je bila daleko veca sloboda i u skillovima i u statovim. Do 30. Levela se bez problema doslo u 1 danu ako si igrao battle entu ili jedan dva dana ovisi o vremenu na raspolaganju u single playeru. Tu si vec mogao predvidjet kako ce funkcionirat build kasnije uzimajuci u obzir sve varijable. Skill pointove svaki level koje sam dobio sam mogao cuvat ili pikat u sto god sam htio. Bila je mala stanka u alokaciji skill pointova na pocetku ali i to je ovisilo o buildu i koji su mi skillovi trebali. To je sloboda izbora i meni je predstavljalo zabavu. Radio sam sto sam htio i stavljao tamo gdje sam htio.

A zašto to ne bi mogao i sada raditi?
Ulaži samo u jedan ili dva skilla, kao i u D2. Sada isto ne moraš dizati "level" skillovima i čuvati se za kasnije.

Mislim, ti zaključuješ da je u D2 bila "mala stanka u alokaciji skill pointova na početku", a sudiš Diablu 3 radi prvih 10 levela bete koja se pređe u sat i pol?
No, ne bih dalje, isprike na upadu.

De5tr0yer 25.04.2012. 01:02

Citiraj:

Autor klem (Post 2150722)

*clap clap*

Dečki su ti sve rekli, činjenica je da ne shvaćaš(te) koliko mogućnosti imaš, kemijanja sa stackom skillovi+itemi+rune ćeš imati koliko hoćeš. U jednom od ovih videa kaže čovo lijepo: dogodit će se sigurno na jednom dijelu u igri da ćete dobiti jeben item koji vam nimalo neće pasati jer ste išli npr. na magic find, a ovaj ultra rare nema +X% za to, ali zato ima neki afx to YYY skill i još neke điđe miđe. Ovako ćeš samo zamijeniti jedan skill za neki drugi (što uostalom i jesi radio u diablu 2 sa F1-F8 tipkama i desnim klikom), pa ćeš rokat dalje. Jedino što mi smeta je samo 4 slota za skill + 2 na mišonji. Taman da su još ona dva dodatna, bilo bi odlično.

I ne znam jeste li skužili ali možete odabrati dva skilla iste "vrste" i pridružiti tipki "1" ili "2" ili pak mišonji. Tako npr. koristim dva Defensive i nijedan Might kod barbara. Tak da, tu nismo ograničeni samo na jedan skill tog i tog tipa, što mi se sviđa. FULL POWAH :D

klem 25.04.2012. 09:01

Citiraj:

Autor Botlorn (Post 2150744)
A zašto to ne bi mogao i sada raditi?
Ulaži samo u jedan ili dva skilla, kao i u D2. Sada isto ne moraš dizati "level" skillovima i čuvati se za kasnije.

Mislim, ti zaključuješ da je u D2 bila "mala stanka u alokaciji skill pointova na početku", a sudiš Diablu 3 radi prvih 10 levela bete koja se pređe u sat i pol?
No, ne bih dalje, isprike na upadu.

ne zaključujem ja ništa ;). U D2 mi je nekad bila stanka s alokacijom samo zbog builda jer sam čekao recimo skilll koji je bio na 12 levelu, i onda ulagao u njega. Zato sam reko stanka a to sam i napisao u postu i malo bolje čitat treba ;). Nekad mi nije bilo stanke jer sam od početka ulagao u niže skilllove.

U d3 nema ulaganja u skilove odnosno stackanja. SUdim zato jer je to krajnja verzija i tako će D3 izgledat 15.5.. Skill system se neće promjenit a meni ne valja i nije me nimalo privuklo tih sat vremena igranja te mi nije uopće bilo zabavno. Ostalo može proć ali me ovo posebno odbija jer customizacije likova nema. SVi su isti build ;).

klem 25.04.2012. 09:09

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2150748)
*clap clap*

Dečki su ti sve rekli, činjenica je da ne shvaćaš(te) koliko mogućnosti imaš, kemijanja sa stackom skillovi+itemi+rune ćeš imati koliko hoćeš. U jednom od ovih videa kaže čovo lijepo: dogodit će se sigurno na jednom dijelu u igri da ćete dobiti jeben item koji vam nimalo neće pasati jer ste išli npr. na magic find, a ovaj ultra rare nema +X% za to, ali zato ima neki afx to YYY skill i još neke điđe miđe. Ovako ćeš samo zamijeniti jedan skill za neki drugi (što uostalom i jesi radio u diablu 2 sa F1-F8 tipkama i desnim klikom), pa ćeš rokat dalje. Jedino što mi smeta je samo 4 slota za skill + 2 na mišonji. Taman da su još ona dva dodatna, bilo bi odlično.

I ne znam jeste li skužili ali možete odabrati dva skilla iste "vrste" i pridružiti tipki "1" ili "2" ili pak mišonji. Tako npr. koristim dva Defensive i nijedan Might kod barbara. Tak da, tu nismo ograničeni samo na jedan skill tog i tog tipa, što mi se sviđa. FULL POWAH :D

Hebiga mene uopće ne privlači takav sistem zato mi je i beta bila dovoljna da to skužim. Još ću vidjet da li će se što mjenjat tokom izlaska. Cijelo vrijeme tokom igranja sam osjećao kao da uopće ne mogu kontrolirat lika prilikom levelanja ( što i ne mogu ) te nisam imao osjećaj da se levelam. Jedino gdje imam slobodu je u korištenju skillova. Il sam star već pa mi je to malo zatupljujuće jer nisam navikao na takvu "slobodu" ili je nešto drugo

Interpol 25.04.2012. 09:40

Citiraj:

Autor Botlorn (Post 2150733)

:dobar:

To je i meni prvo upalo u oko. Diablo II je baš ciljao na one željne intelektualne zabave, koji žele dobro promislit prije svakog hacka, odnosno slasha

Brlja 25.04.2012. 09:48

Ajmo mi fino ovako. AK47, klem, mamutarka i ne znam ko je još flejmo D3, kupite vi igru, odhalajte mjesec, mjesec i pol i onda da vidimo dojmove ovdje na forumu.

BSA<AK-47> 25.04.2012. 10:02

a kaj možda misliš da ne budem kupio i igrao?:D
čak mi i buraz uzima , njemu je kao malo manje zahtijevnijem erpegejašu je D3 sjeo ko "budali šamar" :)
+kaže da ako nikaj drugo ,uz RMAH može vratit uloženu lovu za igru (kad tad:D)

očito je da se vidi jaz generacija ,
ja sam uvijek i uvijek ću bit za osobno određivanje skilova i atributa ,pa makar i usrao lika. sve po osobnom odabiru.
ništa ih ne sprečava da ubace recimo nekakvu Auto-Att. opciju pa kako kome po volji.
to super funkcionira u Mass Eff. ,ne vidim razlog zašto i nebi ovdje.
sistem skilova mi se donekle sviđa ,al svejedno , na nešto se mora malo gunđati :D

zamjerke na ostatak viđenoga nemam, grafika me ne dira , wow nisam igrao tako da nemam osobno mišljenje , likovi i klase mi se čine dobro izbalasirane , šora je dobra i efektna.
ako se obistini to da će igra bit daleeko teža od D2 ,još bolje...
bilo bu gušt bacit sa par frendova... ode cijeli godišnji jbte :D

klem 25.04.2012. 10:04

Citiraj:

Autor Brlja (Post 2150837)
Ajmo mi fino ovako. AK47, klem, mamutarka i ne znam ko je još flejmo D3, kupite vi igru, odhalajte mjesec, mjesec i pol i onda da vidimo dojmove ovdje na forumu.

čuj za ovo šta sam iskusio ne bi dao 400kn :). Odvojio sam pare sastrane da ću ga kupit ali sam čekao prvo da izađe free trial ili beta. Beta je bila prva i ne daje mi se za to iskustvo 400kn.

Igra, ako mi je dobra dobit će me na prvu i u prvih pola sata - sat. Znam što mi ne valja i što mi ne odgovara a to se neće promjenit ni kad izađe igra ;). Tako da nemam koristi i od igranja mjesec i pol dana D3

De5tr0yer 25.04.2012. 11:29

Tek nakon 20og lvl u igri ćeš moći početi "odabirati" skillove jer ćeš tek tada otključati dovoljan broj skillova i runeova za iste.

Ako ćemo baš uspoređivat, D2 nije toliko različit jer je također unutar prvih 10-15lvl lika bio dosta rudimentaran sa skillovima, tj. nije da si mogo birat kolko si htio. Ne da mi se detaljizirati, ali onako. Fan diabla 2 sam ogroman, ali ne bih rekao da su diablo3 ujebali s ovime. Po meni su prije ujebali stvar sa trošenjem attributea, nego sa malverzacijom skillova :D

mamutarka 25.04.2012. 11:48

Citiraj:

Autor Brlja (Post 2150837)

di sam ja flejmo d3 :O

ja sam flejmo korisnicka i njegove gluparije.

meni je d3 gg preorderan je CE :D

KorisNick 25.04.2012. 12:07

Igra nema nikakve teorije da bude veličinom kao i D2, to se već može vidjet po ovoj beti, gdje ti treba sat i pol s nekim likom i dva da dođeš do skeleton kinga. A ja sam u dvojki za dva sata bio u katedrali, dakle na kraju acta 1. Za act 1 u D3 će vam trebat barem 4 sata igranja, i to igranja da ne ideš svakih 5-8 minuta u grad prodavat iteme koje si skupio, već intezivne borbe. Što mi se u odnosu na dvojku, jako sviđa i vidi se poboljšanje u tom segmentu igre. Isto tako, skillovi nude više opcija, rune su fenomenalna ideja, a jedini minus je to što nisu dozvolili igračima da sami odluče koliko će bodova prilikom levelanja stavit u atribute. Al budite sigurni, da Blizard vjerojatno zna bolje nego mi za što je pametnije potrošit te bodove, ja sam si par likova u D2 totalno upropastio jer nisam dobro "pumpao" atribute, i po tom pitanju ne mislim da sam pametniji od njih dapače. A što se tiče same borbe, ona je opet na nama s time da je puno brža i raznovrsnija, efekti su nevjerojatni, ne mogu ni zamislit šta će bit u nastavku igre ako su već na početku ovako spektakularni. Dakle vidi se niz poboljšanja u odnosu na dvojku, a jedini minus vidim u tom oduzimanju prava ljudima da sami stave atribute i grafika koja mnogima neko vrijeme neće sjest najbolje jer smo se svi masovno navikli na onu iz dvojke. Skillovi su po meni toliko bolje konceptirani, da mogu iskreno reć da mi je žao da ovaj koncept odabira skilova nije bio i u D2. A što se tiče slobode biranja, imat ćete pravo kupovat popravljat iteme na sto načina i ubijat točno onako kako vi želite, zar nije to ono što je bitno za ovu igru? Dakle gameplay, i odabir oružja oklopa i toga što tvoj lik čini posebnim, nije ga činilo posebnih 4 boda više u dexterityu od drugih likova, već upravo ti posebni itemi i oklopi koje bi skupio prilikom igre. A vjerujem da je u tom segmentu igra, drastično proširena dovoljno je za znat podatak da nakon normala možemo nać 70% novih vrsta itema koje ne možemo nać na normal razini igranja. Nije li to dovoljan motiv, da se igra nastavi igrat i na težim razinama? Meni je, nije mi motiv nikad bio da imam 10 bodova više u nekom skilu od svog prijatelja, pa da zbog toga smatram da sam "originalan", iako ponavljam mogu se s vama složit da blizard ne bi pogriješio da je tu opciju ostavio otvorenu i na raspolaganju svakom igraču zasebno. Al eto, njihova procjena i odluka je bila takva, da ili možemo je prihvatit ili zbog toga ne kupit igru, treće solucije nema. ;)

RaneZ 25.04.2012. 12:10

I nakon 100 postova, i raznih razmisljanja, meni jos uvijek fali skill build :nono:

ivan77 25.04.2012. 12:17

da se malo uključim , vidim da je flame otišao bez veze...uglavnom , ajmo: "krive su konzole , dvije plastične kutije sa kontrolerima koji imaju gljive oni ubijaju "profi old skul gejminge", "njubare" , "konzolitis" , grafika se ne može paralelno razvijat i koristit super konfe, konzole limitiraju mogućnosti"

klem 25.04.2012. 13:21

vidićemo kak će se stvari odvijat nakon izlaska :). Najvjerojatnije će na kraju i završit u mojoj kolekciji, ali to će pričekat pad cijene :D

D1viry 25.04.2012. 15:28

Citiraj:

Autor KorisNick (Post 2150960)
Al budite sigurni, da Blizard vjerojatno zna bolje nego mi za što je pametnije potrošit te bodove...

Ja baš želim mogućnost da zabrljam. U tome je i bila čar ponovnog igranja. Isprobaš pa drugi put napraviš bolje/lošije, svejedno.

Citiraj:

Autor KorisNick (Post 2150960)
...ja sam si par likova u D2 totalno upropastio jer nisam dobro "pumpao" atribute, i po tom pitanju ne mislim da sam pametniji od njih dapače.

Kakve ima veze što si si ti upropastio par likova? Ja si nisam upropastio par likova, a sad smo u istom košu :D.
Ne mislim ni ja da sam pametniji, niti gluplji od njih. Oni rade igru i naravno da znaju o njoj više od mene, al sad nema izbora.
Znam da sam već svima dosadan sa skill-ovima (ne toliko kao ti sa svojim postovima), ali nije mi to to. Na meni je samo da klikam. Bezveze. Još da se i to automatizira pa mogu sjedit i gledat "film". Karikiram malo, al tako to meni izgleda.
Igru sam naručio, kupit ću je i igrat. Jedina je razlika što je ne ću igrat više puta, nego jednom/dva puta.
Sreća pa je ostao kvazi-random sustav levela pa ću moć igrat par puta.

Jedva čekam 15.5. da zaigram cijelu igru.

D1viry 25.04.2012. 15:48

Da te rune "padaju", kao prije, to bi bila druga priča. Bio sam sretan do neba kad mi je pao Ist, a po ovom sistemu bi je svi imali na određenom levelu. To drastično smanjuje vrijednost runa, a i užitak pronalaska(D2) ili otključavanja(D3). Barem meni.
Naravno da su najsretniji ovi što trebaju šifre za "novčiće" :D.

Nisam primjetio (možda mi je promaklo), ali gdje je weapon-swap? To je bilo jako zgodno i korisno jer su se i postavljeni skill-ovi mijenjali zajedno sa oružjem. Imao sam setup za borbu protiv više slabih protivnika i setup za borbu protiv jednog jakog/boss-a.

De5tr0yer 25.04.2012. 16:11

weapon swap ne postoji, isto sam pitao par desetaka postova prije... I meni fali :D

Rune ne padaju, ali je pitanje što ćeš moći u sockete stavljati. sigurno taj dio nisu ostavili za džabe :) Mislim da se nemaš što bojati oko balansiranja.

Fora je da u coopu svakom liku ispadaju njegove stvari od zvijeri, što pozdravljam jer bi inače nastala makljaža :D

Desperados 25.04.2012. 16:16

Evo ja predlazem da ukoliko D3 nebude dobar da se nadjemo svi u jednoj pravoj D2 pustolovini npr. napravimo grupu preko hamachia i krenemo. Pa mozemo umjesto da se tu svadjamo zbog blizardovih sranja ujedinimo protiv zla :D obavezno proucite tko nije runewordove. Ja sam s 3 lika presao d2 nedugo i napravio neka zanimljiva oruzja tako da ono supanje mephista i igranje s magic find vise nije aktualno kako sam prije igrao i koja sam oruzja imao

De5tr0yer 25.04.2012. 16:17

Citiraj:

Autor Desperados (Post 2151150)
Evo ja predlazem da ukoliko D3 nebude dobar da se nadjemo svi u jednoj pravoj D2 pustolovini npr. napravimo grupu preko hamachia i krenemo. Pa mozemo umjesto da se tu svadjamo zbog blizardovih sranja ujedinimo protiv zla :D

Ja sam apsolutno za.

Možda čak da i Median probamo, on je još teži od običnog D2, a ima ovih über questova koje solo nikako ne možeš proći :D

mamutarka 25.04.2012. 17:46

http://www.diablofans.com/news/1175-...ropean-region/

mamutarka 25.04.2012. 19:35

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2151258)
nego,da li će postojati jeftini russian keys za kupiti ove godine?

As a reminder to our Russian players, the Russian-language version of the game will be available digitally and at retail starting June 7.

pa ti kupuj ruski :D

potemkin.hr 25.04.2012. 19:46

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2151258)
nego,da li će postojati jeftini russian keys za kupiti ove godine?

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2151262)
As a reminder to our Russian players, the Russian-language version of the game will be available digitally and at retail starting June 7.

pa ti kupuj ruski :D

Čemu ruski ako je EU boxed za 275 kuna (link) :D

drazac 25.04.2012. 19:54

I na tu cijenu uracunaj jos carinu i pdv. To te izadje dodatnih 35%, sto znaci boxed verziju ces ukupno platiti 371 kn ako narucujes iz inozemstva

D1viry 25.04.2012. 19:54

Citiraj:

Autor KorisNick (Post 2151216)
A što se tiče posprdnog komentara na bug.hr, tamo su dečki pet puta normalniji i otvoreniji za diskusiju nego vi ovdje, pa slobodno nastavite srat o tome kako sam ja budala a vi genijalci koji su jedini dobili za pravo komentirat igru i posprdno se obračunavat s mišljenjem korisnicka.

Ne razumijem ovaj dio. Jel se to odnosilo na mene? Ide ispod quotanja mene, a nije odvojeno novim redom. Ja ne vidim gdje sam te posprdavao ili psominjao bug.hr, samo raspravljam. Ako tebi smeta rasprava, nemoj sudjelovat :D.

Sviđalo se to tebi, meni drugima ili ne, igra je pojednostavljena. Meni se to ne sviđa. Što se tiče auction house-a, možda si i za pivce zaradim, ako budem imao sreće sa item-ovima :D:D.

BSA<AK-47> 25.04.2012. 20:10

Citiraj:

Autor KorisNick (Post 2151216)
Da zagovornik sam igre(možda bi tebe trebo pitat za dozvolu da budem njen zagovornik?), a ti panjino valjda imaš ovdje eksluzivno pravo davat komentare ili šta? To pitanje važi i za ostale koji imaju problema sa mnom i mojim komentiranjem, ok naporan sam vam pa šta čitate ovu temu onda, šta mene boli kita kome sam naporan. I vi ste meni ovdje naporni, barem pola vas mogu mislit koliko bi mi tek bili naporni uživo, pa opet dozvoljavam svakome da iznese svoj stav o igri, čak i kad je on očito nepotrebno i naglašeno negativan. Što se tiče ove teme, ona je jedina na kojoj trenutno pišem od valjda 150+ tema na ovom forumu, i puca mi kurac šta ćete vi o tome mislit. Ako vam se ne sviđa što ja pričam, imate ostale teme i opciju blokiraj KorisNicka! :amen:

a ispričam se šefe :D
što je tebi "nepotrebno i naglašeno" negativan stav?
to što su očito "pojednostavnili" igru?narafski,nije tako crno, sistem ima i svojih prednosti,ali to nije nešto što smo se naviknuli u igrama takvog žanra.
moram priznat da nisam pročitao (još:D) da je itko napisao da je igra smeće i slično.

pa zaboga,nije da se samo mi na PCE žalimo u vezi nekih stvari , na Btnet forumima na dnevnoj bazi niću threadovi baš za te stvari.
između ostaloga ,i sam community je lagano zbunjen nekim odlukama i potezima ,jer da ga yebeš,po stilu kill-loot-sell ispada ko da je igra "paravan" za RMAH..
zna se koja se lova bude vrtila oko toga...
a nisam jedini koji tako misli:D

al kako bi većina rekla :

See you at the launch :D

p.s. eto za vas koji tražite jeftinije key
http://www.cdkeyhouse.com/video-game...y-diablo-3_351

apex13 25.04.2012. 22:17

da znaci diablo ce ipak biti pusten u ponoc u Hr (1 u noci za mene.....), 8 sati prije amera
Izvor

Bishop 25.04.2012. 22:26

Niste fer prema korisnicku, sorry, svi imaju pravo na misljenje. Momak je entuzijastican oko igre, njemu je super i zeli svima dokazat da je igra stvarno super (sto ne mora bit svima), al to ne znaci da morate ukljucit svoje cinicne ganglije i srat po liku i secirat svaku rijec koju kaze, jer se veseli. Jebote, barem netko jedva ceka nesto, ja mu zapravo zavidim. I zelim da mu igra bude sve sto si zeli.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:35.