PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Provale informatičkih dućana (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8845)

bacyc 13.02.2008. 20:18

Citiraj:

Autor sokre10 (Post 951167)
Ovako...imam problem. Danas sam u hg spotu kupio trustov gamepad...ispalo je da je gamepad totalno sranje, ali je u potpunosti ispravan. Dali ga ja mogu vratit i dobit lovu nazad? Hitno!:stoopid:

ne možeš.

EDIT: problem je dobiti novac nazad i kada ti prodaju korištenu komponentu bez bundlea

@fanatik kako sam napisao, prodali su mi korištenu komponentu bez bundlea (nisam ja bio u trgovini), i bez problema bi mi dali drugu uz nadoplatu, a kako nisam našao ništa korisnog jer se radilo o malo starijoj stvari, jedva su mi vratili novac, i to tek kad sam popričao sa šefom...

fanATIk 13.02.2008. 22:52

Naravno da može. U nedjelju sam u hgspotu u mandiju kupio hp skener i skužio da je šit. Ajd, nije toliko šit koliko je bučan. Lijepo ja otišo u ponedjeljak tamo i rekao da nisam zadovoljan. Čovjek provjerio jel sve u kutiji, napisao na papir kupac nije zadovoljan i poslao me na blagajnu. Lijepo su mi vratili lovu, otišo u hg spot u utrinama, dodao još sto kuna i uzeo canonov.

marq20 13.02.2008. 23:11

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 951401)
Naravno da može. U nedjelju sam u hgspotu u mandiju kupio hp skener i skužio da je šit. Ajd, nije toliko šit koliko je bučan. Lijepo ja otišo u ponedjeljak tamo i rekao da nisam zadovoljan. Čovjek provjerio jel sve u kutiji, napisao na papir kupac nije zadovoljan i poslao me na blagajnu. Lijepo su mi vratili lovu, otišo u hg spot u utrinama, dodao još sto kuna i uzeo canonov.

tak se to vani i radi, a ne ovaj debilni vemulj kojem treba prijetit bombom a ni onda neće vratit pare!!

Mr.Ex.President 13.02.2008. 23:25

Naravno da se može, ne širite dezinformacije;)
Svaki proizvod se može vratit u roku 7 ili 8 dana nisan sad 100% siguran jer 7 ili 8. Naravno pod pretpostavkom da proizvod nije u nijednom segmentu oštećen ili vidljivo "istrošen" te naravno da je bundle kompletan.

Ako oni vama prave probleme (znalo se i to dogodit, al sve rijeđe u zadnje vrijeme) zaprijetite državnim inspektoratom i ostalim;)

bacyc 13.02.2008. 23:35

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 951448)
Svaki proizvod se može vratit u roku 7 ili 8 dana nisan sad 100% siguran jer 7 ili 8. Naravno pod pretpostavkom da proizvod nije u nijednom segmentu oštećen ili vidljivo "istrošen" te naravno da je bundle kompletan.

Ako oni vama prave probleme (znalo se i to dogodit, al sve rijeđe u zadnje vrijeme) zaprijetite državnim inspektoratom i ostalim;)

pa jel ne vrijedi taj zakon samo za kupnju preko webshopa, odnosno kad nisi prisutan kod kupovine

TomG 13.02.2008. 23:38

ocito da ne vrijedi samo za web dok je fanatik vratio robu i uredno dobio novac ;)

rendula 13.02.2008. 23:39

ajde procitajte taj zakon

vratiti se mogu proizvodi kupljeni preko telefona/webshopa/na bilokojinacinosimosobnouducanu.
sve ostalo je samo dobra volja prodavaca. recimo u linku su uveli mogucnost povrata, to pise na pultu, za sve placeno kesovinom i vraceno u original ambalazi ko novo.

subtex 13.02.2008. 23:46

Ja sam u Ve-milu uzeo pasivnu grafićku koja mi nije stala u kučište (desktop) došo nakon 2 dana reko da bi vratio proizvod, da mi ne odgovara, nakon kaj su ga pregledali pitali su jel hoću povrat novaca ili zamjenu. ja sam samo uzeo drugi model i nadoplatio

okarm 14.02.2008. 00:14

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 951448)

jedini koji ovdje siri dezinformacije si ti :D :fiju:

Ako ce ti trgovac zamjeniti uredjaj to je samo njegova dobra volja, a ne zakonska duznost... nekad zamjene, nekad ne...

ZZP clanak 43 (raskid ugovora)
(1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 8 radnih dana.

ZZP clanak 36 (sredstva daljinske komunikacije)
(1) Sredstva daljinske komunikacije jesu ona sredstva koja su pogodna za sklapanje ugovora između trgovca i potrošača bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu.

(2) Sredstva iz stavka 1. ovoga članka, između ostalih, jesu: adresirani i neadresirani tiskani materijali, standardna pisma, tis*ka*na promidžbena poruka s narudžbenicom, katalog, telefon s ljud*skom i telefon bez ljudske intervencije, radio, videofon, videotekst, telefaks, televizija, elektronička pošta.

Mr.Ex.President 14.02.2008. 00:24

Citiraj:

Autor okarm (Post 951510)
jedini koji ovdje siri dezinformacije si ti :D :fiju:

Ako ce ti trgovac zamjeniti uredjaj to je samo njegova dobra volja, a ne zakonska duznost... nekad zamjene, nekad ne...

ZZP clanak 43 (raskid ugovora)
(1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 8 radnih dana.

ZZP clanak 36 (sredstva daljinske komunikacije)
(1) Sredstva daljinske komunikacije jesu ona sredstva koja su pogodna za sklapanje ugovora između trgovca i potrošača bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu.

(2) Sredstva iz stavka 1. ovoga članka, između ostalih, jesu: adresirani i neadresirani tiskani materijali, standardna pisma, tis*ka*na promidžbena poruka s narudžbenicom, katalog, telefon s ljud*skom i telefon bez ljudske intervencije, radio, videofon, videotekst, telefaks, televizija, elektronička pošta.

Dobro, ispričavam se svima koje san povrijedio svojom dezinformacijom. Možda san trebao napomenut da ja govorim za praksu, a ne teoriju:)
A u praksi će se skoro pa svi vratit, pogotovo kad ih malo pritisneš, ako se već ne može sredit na lijep način.;)
Jel pazi, njima je negativna reklama il nezadovoljan kupac koji se više nikad neće vratit, šteta možda i deseterostruka u odnosu na neki proizvod troznamenkaste cifre...

okarm 14.02.2008. 00:36

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 951517)
Dobro, ispričavam se svima koje san povrijedio svojom dezinformacijom. Možda san trebao napomenut da ja govorim za praksu, a ne teoriju:)
A u praksi će se skoro pa svi vratit, pogotovo kad ih malo pritisneš, ako se već ne može sredit na lijep način.;)
Jel pazi, njima je negativna reklama il nezadovoljan kupac koji se više nikad neće vratit, šteta možda i deseterostruka u odnosu na neki proizvod troznamenkaste cifre...

sve je stvar pristupa, ako dodjes i pristojno zamolis vjerojatno ce ti izaci u susret, al ako dodjes sa spikom "e vi to meni morate po zakonu, citao sam na internetu da morate...." onda su sanse da te od***u puno vece...

Mr.Ex.President 14.02.2008. 00:40

Citiraj:

Autor okarm (Post 951529)
sve je stvar pristupa, ako dodjes i pristojno zamolis vjerojatno ce ti izaci u susret, al ako dodjes sa spikom "e vi to meni morate po zakonu, citao sam na internetu da morate...." onda su sanse da te od***u puno vece...

Slažem se, al isto tako ako dođeš pristojno i lipo i zamoliš ka čovik čovika da ti zamjeni, da si se za***a (naravno doneseš sve uredno i potpuno). A oni te krenu je*at, zavlačit i odbijat, onda i ti okreneš na takvu igru...

Al dobro, da ponovim ono šta san reka i prije da ne pomisli ekipa da je sve crno i da s bombama moraju ostarivat povrate. 90% trgovaca će ti danas izać u susret:)

yedwy 14.02.2008. 08:12

Opet taj legendarni "zakon" kojeg niko nemre nać ali su svi čuli za njega... :rolleyes:

Uglavnom zakav članak u zakonu ne postoji ali HG Spot AFAIK izlazi skoro uvjek u susret ako je sve vraćeno u originalnom stanju i daju ti da zamjeniš za drugo pa čak i vrate lovu ako si pristojan naravno, ali to je njihova politika takva, nemaju obaveze da to rade u zakonu, ama baš nikakve...

Swarm dude 14.02.2008. 11:26

Citiraj:

Autor yedwy (Post 951652)
Opet taj legendarni "zakon" kojeg niko nemre nać ali su svi čuli za njega... :rolleyes:

Uglavnom zakav članak u zakonu ne postoji ali HG Spot AFAIK izlazi skoro uvjek u susret ako je sve vraćeno u originalnom stanju i daju ti da zamjeniš za drugo pa čak i vrate lovu ako si pristojan naravno, ali to je njihova politika takva, nemaju obaveze da to rade u zakonu, ama baš nikakve...

Potvrđujem ovo, HG spot vraća novce (meni su i neki puta nakon roka od 7 dana vratili) ako je sve uredno zapakirano i neoštećeno. :)

Old Iggy 14.02.2008. 14:02

Citiraj:

Autor yedwy (Post 951652)

Evo ga... :D

yedwy 14.02.2008. 14:17

Da ali to je onaj o "daljinskom kupovanju" jel a ne o hand to hand prodaji... :D

Old Iggy 14.02.2008. 18:07

Citiraj:

Autor yedwy (Post 952028)
Da ali to je onaj o "daljinskom kupovanju" jel a ne o hand to hand prodaji... :D

Zato i kazem, da se nadje za buducnost. :D

yedwy 14.02.2008. 18:34

Mah bez brige i da ga se stavi u banner na vrh stranice opet bi neko naletio s tim da to piše u zakonu - Ko mi je reko da piše? Kako ko? Pa Kemo ba... :D

pipe 02.03.2008. 14:51

Eo nemam sta reci, slucajno sam naletio, pogledajte:

http://shrani.si/t/1G/7h/4m3RxTla/hg...odstranica.jpg

blackened 02.03.2008. 15:04

benq ili olimpus pitanje je sad... ili ce na kraju biti cannon :D

blue jet 11.03.2008. 00:33

Ja sam jednom prilikom u HG spot na reklamaciju odnio vidno slomljen bluetooth dongle na što su mi oni uredno dali novi : lol
naime, bio mi je zaštekan u prednji usb, a kako mi je kućište stajalo na stolu ja sam se naslonio na njega i **krc**
od onda je sa stražnje strane kućišta.

btw pozdrav svima, zbilja sam se nasmijao ali i rastužio čitajući ovo sve.

greg SE 11.03.2008. 01:28

inace pod provalu moze ici i samo odrzavanje nekog turnira u HGspot Vinkovci. Do nedavno se moglo reci da je mala trgovina no nakon sto su sad jos ostali bez pola lokala nema mjesta ni za djelatnike a kamoli jos neke igrace :D
iako, kada je lokacija u pitanju nitko ne moze nadjebati vk vemil, to se ne moze opisati nekome tko ne zivi u vk :D

tor 11.03.2008. 09:37

Bio, vidio - to je ipak vrhunac :D

jedan.tamo 16.03.2008. 18:12

Citiraj:

Autor subtex (Post 951476)
Ja sam u Ve-milu uzeo pasivnu grafićku koja mi nije stala u kučište (desktop) došo nakon 2 dana reko da bi vratio proizvod, da mi ne odgovara, nakon kaj su ga pregledali pitali su jel hoću povrat novaca ili zamjenu. ja sam samo uzeo drugi model i nadoplatio

imam slican problem,
zanima me dal mi mogu vratiti novce ukoliko sam platio karticom (maestro) ?

i dal su toliko ljubazni pa da mi naruce iz svojeg ducana van zga jednu komponentu pa da dodje u zg i uzmu pod taj isti racun , ja jos nadoplatim ? :D

Warcraft1980 16.03.2008. 18:16

Citiraj:

Autor jedan.tamo (Post 976728)
imam slican problem,
zanima me dal mi mogu vratiti novce ukoliko sam platio karticom (maestro) ?

i dal su toliko ljubazni pa da mi naruce iz svojeg ducana van zga jednu komponentu pa da dodje u zg i uzmu pod taj isti racun , ja jos nadoplatim ? :D

1. da

2. da, ali meni su par puta tili poštu drmnuti

jedan.tamo 16.03.2008. 18:26

Citiraj:

Autor Warcraft1980 (Post 976733)
1. da

2. da, ali meni su par puta tili poštu drmnuti

kako to mislis drmnuti? naruce pa kazu da nije doslo , or?

pipe 16.03.2008. 18:31

Citiraj:

Autor greg SE (Post 972550)
kada je lokacija u pitanju nitko ne moze nadjebati vk vemil, to se ne moze opisati nekome tko ne zivi u vk :D

To je strasno, kada sam bio prvi put, mislio sam da negdje krivo idem, svi me gledaju onako cudno. Moras proc prvo 5 Varteksa i ostalih slicnih prodavaonica dok ne dođeš do vrha tj. vemila.

đo dalton 16.03.2008. 23:05

hmmm, citam te postove o osobam koje rade u trgovinama informaticke opreme, nije mi jasno , ok, ljudi neznaju mozda neke osnovne stvari, koje bi svakako trebali znati, ali neznam koliko od ljudi sa ovog foruma radi u istim tim ili slicnim trgovinama, i koja su njihova zapazanja o svemu tome.frend mi radi u jednoj od tih trgovina i uredno dodje kuci pun prica koliko ljudi dolazi kupovati u takve trgovine i traze nemoguce stvari.dok im on objasni doslovce poludi, tako da istina stoji da prodavaci mozda i neznaju i nemaju pojma, ali opet mozda i njih treba skuziti...

Matesonik 17.03.2008. 00:20

Citiraj:

Autor đo dalton (Post 976997)
hmmm, citam te postove o osobam koje rade u trgovinama informaticke opreme, nije mi jasno , ok, ljudi neznaju mozda neke osnovne stvari, koje bi svakako trebali znati, ali neznam koliko od ljudi sa ovog foruma radi u istim tim ili slicnim trgovinama, i koja su njihova zapazanja o svemu tome.frend mi radi u jednoj od tih trgovina i uredno dodje kuci pun prica koliko ljudi dolazi kupovati u takve trgovine i traze nemoguce stvari.dok im on objasni doslovce poludi, tako da istina stoji da prodavaci mozda i neznaju i nemaju pojma, ali opet mozda i njih treba skuziti...

Jedno je ne znati, a drugo je znati objasniti laickim rjecnikom laiku.

Nego, bio ja u Zoli po SATA signalni kabel. Zena se zbunila i izvadila pred mene kutiju s hrpom kablica i drugog sitnog hardveraja pa da si odaberem kaj mi treba :roller:. I to mi je ono, ok, a ne da me gleda s visoka i odyebe, kad vec ne zna.

nino 17.03.2008. 01:57

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 977091)
..... da me gleda s visoka ...

:D Tebe svi gledaju "s visoka" :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:28.