PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Crysis (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=53485)

Hamm 02.12.2007. 10:10

ok igra. grafički jako jako jako dobra. zanimljiva baš i nije.
radi uredno na medium.
nisam extra oduševljen :)

Hrwoye 02.12.2007. 12:10

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 882438)
Odigrao.I deinstalirao,igra je dobra ali za moj ukus prearkadna.Napucavanje je više manje bez neke taktike.Totalno je linearna.Far Cry je imao odlične eksterjere ali isto tako odlične interjere i napete borbe na oba područja.Ova igra osim ono malo na kraju u brodu se svodi isključivo na otvorene prostore.
Posebno bi u ovoj igri istaknuo odlične eksplozije.Onaj nivo unutar one pečine kada si u bestežinskom stanju je dosadan do bola.Taj dio mi nema nikakve veze sa ostatkom igre.Igra ima filmski ugođaj što volim ali to je ujedno i mana jer kada jednom odigraš igra gubi jako puno na draži i nemaš neki posebni motiv da ju odigraš barem još jednom osim za koju godinu kada tehnologija pojeftini i uznapreduje pa čisto ono zbog grafike, na max još jedan prolazak.

Po meni 80/100.

Stalker je profesor za ovu igru.

Ni ja to ne bi bolje napisao... 100% se slažem s tobom!

Zar nisu vama nakon 15 minuta više dosadile fucking palme i non-stop jedno te isti krajolici? A o interijerima da ne pričam... Ima interesantnih misija (npr ona sa tenkom - malo baca na BF2), ali, kao što i Mladenxy kaže, ona u bestežinskom stanju ubije kompletan doživljaj! Ja stvarno ne znam kome je to interesantno sat vremena letati onim hodnicima/labirintima i tražiti izlaz dok te napadaju neke moruzgve?!?! Da sam ostao unutra još 10 min. duže sigurno bih ju odinstalirao prije završetka.
I nema ni jedan jedini detalj zbog kojeg bih ju ponovno prolazio!

Kažeš Maldenxy da ima filmski ugođaj? A kaj bi onda trebao reći za COD4 i npr onu snajpersku misiju? Ja se sav naježim samo kad se sjetim....

Meni igra stvarno nije niš posebno...

Tekla 02.12.2007. 12:15

prvi put je pokrenem i radi mi na med odlicno. ali drugi put neznam iz kojeg razloga podje stekat.

TheProfiler 02.12.2007. 16:06

Wtf?!? Ovo je najkraća igra ikad!
Taman ubijem onaj alien ship na brodu, on potone, krenemo na otok, ja sa nabrusim, mislim ok barem sam na pola igrice i tek slijedi napucavanje po prašumi s alienima a kad ono credits....omg..

Buger 03.12.2007. 21:35

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 885210)
Wtf?!? Ovo je najkraća igra ikad!
Taman ubijem onaj alien ship na brodu, on potone, krenemo na otok, ja sa nabrusim, mislim ok barem sam na pola igrice i tek slijedi napucavanje po prašumi s alienima a kad ono credits....omg..

trilogija, a i treba lovu pobrat na sva 3 dijela ;)

no one 03.12.2007. 21:42

Na zadnjem levelu kad se borim protiv onog elijenskog warshipa ona tipica mi govori "use the tak gun to..." kako doc do tog guna?

Neo-ST 03.12.2007. 23:36

Citiraj:

Autor no one (Post 886499)
Na zadnjem levelu kad se borim protiv onog elijenskog warshipa ona tipica mi govori "use the tak gun to..." kako doc do tog guna?

U onoj sobi ti je gdje je bio onaj doktor i zenska, kad si sjeo u onu stolicu...

Bimbix, Drago klon 04.12.2007. 14:26

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 886638)
U onoj sobi ti je gdje je bio onaj doktor i zenska, kad si sjeo u onu stolicu...

Ja imam taj gun i nemogu pucat s njime. Možda treba ciljat u ono čudovište što izađe iz vode, njemu u usta. Hm, budem probo. Nisam siguran.

1v@n 04.12.2007. 14:42

Jesam ja jedini, ili ima još ljudi koji misle da je onaj level bez gravitacije jedan od najglupljih ( ako ne i najgluplji ) level u povijesti pc igara?

TheProfiler 04.12.2007. 15:01

Citiraj:

Autor Bimbix (Post 887074)
Ja imam taj gun i nemogu pucat s njime. Možda treba ciljat u ono čudovište što izađe iz vode, njemu u usta. Hm, budem probo. Nisam siguran.

Tim topom možeš gađat samo u određenim trenucima, tj. kad ti kompanjoni oslabe taj alien ship, reći će ti kad...prvo nanišaniš i čekaš lock on target i onda opizdiš jednu po jednu mini nuklearku u njega...

Bimbix, Drago klon 04.12.2007. 15:19

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 887095)
Jesam ja jedini, ili ima još ljudi koji misle da je onaj level bez gravitacije jedan od najglupljih ( ako ne i najgluplji ) level u povijesti pc igara?

Nije glup level, već alienska koncepcija svemirskog broda, tj. tehnologija. Na taj način su nam programeri iz Cryteka htjeli predoćiti koliko vanzemaljska tehnologija može biti drugačija od naše.

matija84 04.12.2007. 21:35

Citiraj:

Autor Bimbix (Post 887131)
Nije glup level, već alienska koncepcija svemirskog broda, tj. tehnologija. Na taj način su nam programeri iz Cryteka htjeli predoćiti koliko vanzemaljska tehnologija može biti drugačija od naše.

Slažem se, čak mi je bio level zanimljiv, barem za prvi puta, nisam znal od kuda da očekujem gadove:lol2:

1v@n 04.12.2007. 21:46

Ma lako za očekivanje gadova, ali kad mi se počelo sve prevrtat i okretat tko će znat u kojem smjeru treba ić. za ostale levele mi trebalo max 10-15 min a za ovaj skoro dobrih sat vremena. Sad sam na letenju i od završetka no gravity levela do tamo mi je trebalo max pola sata. Igra se prebrzo prolazi na nekim dijelovima. I ne sviđa mi se još što toliko malo shotgun municije lik može nositi a za SMG i FY71 nosi samo 5 puta više. Inače shotgun mi je jedini efektivan protiv malih aliena, eventualno i SCAR koji je živa rijetkost u igri.

greg SE 04.12.2007. 22:35

Citiraj:

Autor Bimbix (Post 887131)

da, jako orginalno....mozda nekome tko u zivotu nije procitao knjigu ili uopce nema mastu koju bi koristio dok ih cita. ideja, kao uostalom i sve ostalo vezano uz aliene u crysisu, je toliko puta isfurana da je meni osobno bilo vrlo dosadno kad su alieni upali u pricu.

zalosno je da ocito nitko u cryteku ne zna napraviti nista osim grafike tropskog otoka i jadnih aliena koji su kombinacija nekih 10ak knjiga/filmova koje su valjda svi zajedno uspjeli u zivotu procitati/pogledati. i sad bi to jos trebalo gledati 2x dok zavrse triologiju?
drago mi je sto je ubisoft krenio drugim putem, imam osjecaj da ce farcry2 biti daleko bolja igra od crysisa koji na kraju ipak ima samo grafiku. i nesto dobre osnove za kvalitetan gameplay koja uopce nije iskoristena kako treba.

1v@n 05.12.2007. 09:04

I meni se isto igra zgadila pojavom aliena. Više nemam volje igrati. Sve do aliena je igra bila odlična, malo bedasti AI, ali užitak je provocirati kineze s cloakom i razbacivat ih okolo. S alienima se to ne može.

Neo-ST 05.12.2007. 11:54

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 887810)
S alienima se to ne može.

može, može :)
inače, najefikasniji način rješavanja aliena je - doći do njega i "grab enemy" sa tipkom F, i opet ga baciš sa F i on je instant mrtav.

TheProfiler 05.12.2007. 12:03

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 887933)
može, može :)
inače, najefikasniji način rješavanja aliena je - doći do njega i "grab enemy" sa tipkom F, i opet ga baciš sa F i on je instant mrtav.

Da ali onda moraš bit u strength modu inače neće umrijeti.

Neo-ST 05.12.2007. 12:04

Citiraj:

Autor TheProfiler (Post 887947)
Da ali onda moraš bit u strength modu inače neće umrijeti.

Hoće - isprobano.

TheProfiler 05.12.2007. 12:30

Dobro, s alienima nisam probao ali s Koreancima jesam i ako ih zavitlaš samo ovako, ustanu se. Tek kad prebacim na maximum strength onda ih to bacanje ubije.

nathan 05.12.2007. 16:11

izasli su novi driveri 169.13

http://downloads.guru3d.com/

New Features
• Updated SLI support for Crysis patch
The SLI profile for Crysis has been updated to align with the official Crysis game
patch.
• This update provides increased SLI performance with Crysis.
• The patch must be installed when playing Crysis with this driver
and the patch is...

Neo-ST 05.12.2007. 17:16

Citiraj:

Autor nathan (Post 888168)
izasli su novi driveri 169.13

http://downloads.guru3d.com/

New Features
• Updated SLI support for Crysis patch
The SLI profile for Crysis has been updated to align with the official Crysis game patch.
• This update provides increased SLI performance with Crysis.
• The patch must be installed when playing Crysis with this driver
and the patch is...

A kad patch izlazi? Dogodine?
Koji kreteni :hitthewal:

nathan 05.12.2007. 17:21

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 888197)
A kad patch izlazi? Dogodine?
Koji kreteni :hitthewal:

valjda, ali imas ovaj patch za SLI na visti, navodno radi brze s njime:

32 bit vista:
http://file6.mydrivers.com/newsother...945149-x86.zip

64 bit vista:
http://file6.mydrivers.com/newsother...945149-x64.zip

ili kod microsofta:
https://support.microsoft.com/contactus2/emailcontact.aspx?scid=sw;[LN];1414&from=KBHotfix&WS=hotfix

Neo-ST 05.12.2007. 20:10

Citiraj:

Autor nathan (Post 888202)

Kako mi je samo promakao ovaj patch... :hitthewal:

Hvala!

Kefa 10.12.2007. 13:09

Iskreno, gluplju igru već jako dugo nisam igrao... Loša optimizacija, loš engine, umiranje (1024, sve na high) i pucaju texture, šteka, trza... (konfa mi je u sigu)... Nevjerovatno glup AI, fizika je u banani.... Moraš lika direktno izbliza u čelo upucat inače ne pada mrtav nakon 3 šaržera.... a tebe skinu sa 2 metka... Onu akciju iz animacije nikako doživjeti... ja uletim među njih, skačem okolo, a samo padam mrtav...

A od trave ništa ne vidiš.... CRYTEK sux... UnrealIII engine rules...

Što uopće treba da pokrene ovu igru na max?...
8800gts vrti COD4 na 1600x1200 do daske sa svime i ne šteka...

McG 10.12.2007. 13:14

Citiraj:

Autor Kefa (Post 892499)
Što uopće treba da pokrene ovu igru na max?

Četiri umrežena PS3.

maX 10.12.2007. 13:21

neki ocito nemogu shvatiti da je Crysis napravljen samo da se proda engine... :fiju:

buljo 10.12.2007. 13:25

Citiraj:

Autor Kefa (Post 892499)
Što uopće treba da pokrene ovu igru na max?...
8800gts vrti COD4 na 1600x1200 do daske sa svime i ne šteka...

Odg na prvo pitajne potraži par stranica unazad.

A drugo: objasni malo ovo do daske? I ne šteka? Koliko FPSa?

Kefa 10.12.2007. 14:20

Citiraj:

Autor mad max (Post 892512)
neki ocito nemogu shvatiti da je Crysis napravljen samo da se proda engine... :fiju:

To mi je savršeno jasno... Ali i ne samo to, nego vjerovatno postoji i neki tihi dogovor između proizvođača hardwarea i igara....

Citiraj:

A drugo: objasni malo ovo do daske? I ne šteka? Koliko FPSa?
Pa, znači na max rezoluciji mog monitora (20" lcd) sa svim postavkama na maximalno mogućima (4xaa, svi filteri i texture i efekti do daske) radi mi od 35 do 90 fps-a ( u multiplayeru), dok sam u singleplayeru primjetio malo veće štucanje...

Uostalom Crysis ima dosta neoptimiziran engine, u odnosu na COD4, i HL... koji su sposobni raditi i na slabijim strojevima....

Mar 10.12.2007. 14:32

Citiraj:

Autor greg SE (Post 887607)
zalosno je da ocito nitko u cryteku ne zna napraviti nista osim grafike tropskog otoka i jadnih aliena koji su kombinacija nekih 10ak knjiga/filmova koje su valjda svi zajedno uspjeli u zivotu procitati/pogledati. i sad bi to jos trebalo gledati 2x dok zavrse triologiju?
drago mi je sto je ubisoft krenio drugim putem, imam osjecaj da ce farcry2 biti daleko bolja igra od crysisa koji na kraju ipak ima samo grafiku. i nesto dobre osnove za kvalitetan gameplay koja uopce nije iskoristena kako treba.

Istina, a ja se nadam da će FC2 biti Jagged Alliance u 3D-u :)

ECHO 11.12.2007. 16:36

pozdrav

Postoji li način nekako preskočiti dio u brodu(ono bestežinsko sranje) tu sam zapeo jednom več prošo ali morao rušiti winse i(naravno obriso sve sejvove)sad probao i nikako da izađem is tog "shita".ili možda opcija od nekoga tko je to prošao uzeti njegovu mapu sa prolascima dalje da li bi to funkcioniralo
ako da(postoji li koja dobra duša da mi pošalje na mail, bio bih zahvalan)da se nepatim:care: i izgubim 2h tražeči izlaz=nemam živaca.:respekt:

Unaprijed hvala.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:36.